Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο «Σάλπι» τιμώρησε τον άστοχο Αστέρα

paok
Θύμα του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου περί των ομάδων που χάνουν ευκαιρίες έπεσε στην Τούμπα ο Αστέρας Τρίπολης που ηττήθηκε με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ με τον «Σάλπι» να υπογράφει το νομοσχέδιο.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε στο  64' με το Ναβάρο  ισοφαρίζοντας το γκολ του Κλάους στο 24', όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1 στο 71'  σε κεφαλιά του Ράγιος, στο  78' σε σουτ του Ουσέρο και στο 89' απείλησε εκ νέου με τον Καλαντζή.  Ετσι από τη στιγμή που οι Αρκάδες έχασαν τις ευκαιρίες ήρθε η επιβεβαίωση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος», λοιπόν, κατάφερε να πάρει στο 89' προβάδισμα στο σκορ με τον Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των Σανκαρέ, Μπαντή και με το στήθος σε κενή εστία να γράφει το 2-1.
Ο Αστέρας, όμως, δεν τα παράτησε. Επέμεινε για το 2ο γκολ και στο 94' ο Σανκαρέ το άγγιξε, όμως το αριστερό σουτ που επιχείρησε, τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ με το 2-1 να παραμένει έως το τέλος του ματς.
Ετσι ο «δικέφαλος» απέκτησε μίνι προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, αν και ο Αστέρας είναι ξεκάθαρο πως συνιστά ομάδα που είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει…
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ (83' Φωτάκης), Κάτσε (76' Ρομπέρ), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβάρες (90+' Φορμίκα), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (90+' Κοντοές), Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλαντζής).