Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Καβάλα: Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση ή κυβερνητικό αλαλούμ

Εκλογές 2023  Μητσοτάκης από Καβάλα: Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση ή κυβερνητικό αλαλούμ 

 

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Παρουσιάζει αύριο στις 10:30 το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

 mitsotakis_2 

Το πρωί της Παρασκευής, στις 10:30, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η παρουσίασει θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Θα δείτε εκπλήξεις, αλλά όχι στη λογική των celebrities, όπως συνηθίζεται να βλέπετε τα τελευταία χρόνια, αλλά και με κακά αποτελέσματα εξαιτίας αυτού του κριτηρίου. Είναι επιλογές που θα εκπλήξουν ευχάριστα, πρόσωπα χαμηλού προφίλ, με την έννοια ότι δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί, ωστόσο είναι επιλογές ουσίας. Με σημαντική παρουσία γυναικών και νέων. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να μπουν στην πολιτική περισσότερες γυναίκες από όλα τα επαγγελματικά πεδία» δήλωσε σχετικά με την επικείμενη παρουσίαση του ψηφοδελτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος στο Κανάλι 1 της Καβάλας.


Εκλογές 2023: Οι «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ», το «Social» και το «Λευκό» - Τα πιο... περίεργα κόμματα που ζητούν την ψήφο μας

kotes_social_leyko   

Μπορεί η 5η Μαϊου να είναι ουσιαστικά, η καταλυτική ημερομηνία ανακήρυξης από τον Άρειο Πάγο, των κομμάτων που θα είναι τελικά υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο η λίστα με τα 50 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένων υποψήφιων προκαλεί εντύπωση, καθώς ο αριθμός είναι διπλάσιος των εθνικών εκλογών του 2019.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία - Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε εκκλησίες της Κορινθίας – Σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία 

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε, στις 26 Απριλίου 2023, στοχευμένη, αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθηκαν 185 άτομα, εκ των οποίων 18 άτομα με στοιχεία ομοιογένειας. Επιπλέον προσήχθηκαν 10 άτομα, από τα οποία 3 άτομα, με στοιχεία ομοιογένειας, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Εκλογές 2023: Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου, Μπογδάνου - Υπό εξέταση το κόμμα Κανελλόπουλου

   

«Κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή

 Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή

Ρεκόρ συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλάσιος και πλέον  των περασμένων εθνικών εκλογών του 2019 δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 38 κόμματα, 10 συνασπισμούς κομμάτων και δύο μεμονωμένους υποψήφιους.

Μεταξύ των κομμάτων περιλαμβάνονται αυτά του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» στο οποίο έχει τεθεί επικεφαλής ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Ειδικότερα, τα 50 κόμματα,  συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι τα εξής: 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Κεντρική προεκλογική ομιλία την Κυριακή 7 Μαΐου 19:30 στο ΟΑΚΑ

   

Τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα

 

Τότε πορευθεῖς εἶς τῶν δώδεκα, ὁ λεγόμενος Ἰούδας Ἰσκαριώτης, πρός τούς ἀρχιερεῖς, εἶπε· Τί θέλετε μοι δοῦναι, κἀγῶ ὑμίν παραδώσω αὐτόν; Οἱ δέ ἔστησαν αὐτῷ τριάκοντα ἀργύρια· καί ἀπό τότε ἐζήτει εὐκαιρίαν ἴνα αὐτόν παραδῷ.

Ματθαίος, 26:14-16

 

 

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει ότι το Μεγάλο Συνέδριο των Εβραίων κατέβαλε στον Ιούδα Ισκαριώτη το ποσό των τριάκοντα (30) αργυρίων με τη συμφωνία να τους παραδώσει τον Ιησού.

Ο όρος αργύρια αναφέρεται  σε αργυρά νομίσματα της εποχής αυτής 33/34μ.Χ. και το κείμενο δε δίνει περισσότερα στοιχεία για το είδος αυτών. Αυτή την εποχή τα αργυρά νομίσματα που κυκλοφορούν στον Ρωμαϊκό κόσμο ήταν πολλά. Το ρωμαϊκό αργυρό νόμισμα το δηνάριο (Denarius) υπήρχε από την εποχή της Δημοκρατίας περίπου το 211 π.Χ. μαζί με τις υποδιαιρέσεις του. Το 23 π.Χ. αποτέλεσε αντικείμενο της μεταρρύθμισης και της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής από τον Αύγουστο (27 π.Χ. – 14 μ.Χ.). Η μεταρρύθμιση επεκτάθηκε και στην κυκλοφορία χρυσού και αργυρού νομίσματος. Οι κύριες υποδιαιρέσεις του ήταν το quinarius & sesterius. Αρχικά κόβονταν στο νομισματοκοπείο της Ρώμης, μετά επεκτάθηκαν σ’ αυτά της Ιταλίας και Σικελίας και από το 50 π.Χ. σε νομισματοκοπεία ολόκληρης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η ευκολία κοπής και το πλήθος των νομισματοκοπείων εξασφάλιζε την εύκολη διάχυση των δηναρίων και τη μεγάλη κυκλοφορία σ’ όλο το γνωστό κόσμο.