Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

GREKLAND PANORAMA στη Σουηδία 4η έκθεση Τουρισμού-Γαστρονομίας & Πολιτισμού

Εμφάνιση Φωτ.3.jpg

Εμφάνιση Φωτ.1.jpgΟ Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια συμμετείχε στην 4η  έκθεση Τουρισμού-Γαστρονομίας & Πολιτισμού «GREKLAND PANORAMA» που φέτος επεκτάθηκε σε Μεσογειακό Πανόραμα, από 17 έως 19 Μαρτίου 2017, στο φιλόξενο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης  Stockholmsmässan, στη Σουηδία.
Αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Σουηδία αλλά και μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές στη Σκανδιναβική αγορά.

Οι ημερομηνίες των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδoς

Κύπελλο Ελλάδας: Οι ημερομηνίες των “μεγάλων” ημιτελικών
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις ώρες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδoς. 
 Όπως έγινε γνωστό, το Ολυμπιακός – ΑΕΚ θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Απριλίου στις 19:00, ενώ μια ημέρα νωρίτερα -και την ίδια ώρα- θα έχουμε το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
 Όσον αφορά τους επαναληπτικούς, την Τετάρτη 26 Απριλίου θα γίνει στο ΟΑΚΑ το ΑΕΚ - Ολυμπιακός και την επομένη θα γίνει στην Τούμπα το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. 
Και οι δυο αναμετρήσεις θα έχουν την ίδια ώρα έναρξης (19:00)

Τάκη Λεμονή καλώς όρισες στον Ολυμπιακό

«Τάκη Λεμονή καλώς όρισες στον Ολυμπιακό»
Προπονητής του Ολυμπιακού κι επισήμως είναι ο Τάκης Λεμονής.
Στις 11:30 το πρωί η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε «την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Τάκη Λεμονή, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του προπονητή. Ο κ. Λεμονής είναι κομμάτι της

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Τι δείχνουν τα τελευταία ευρήματα για τις επιπτώσεις της

electromagneticradiatione125.jpgΗλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Τι δείχνουν τα τελευταία ευρήματα για τις επιπτώσεις της



Τα τελευταία ευρήματα για τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από αυτές, παρουσίασε η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος, σε σχετική ημερίδα. Στο πλαίσο αυτό έμφαση δόθηκε

Προσλήψεις 9 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 9 ατόµων (Φύλακες) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Προσλήψεις 20 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 20 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦ.Α.ΛΑΚ.), που εδρεύει στη Σπάρτη του Νομού Λακωνίας.

Θέση Πολιτικού Μηχανικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανακοινώνει την ̟πρόσληψη ε̟πιστηµονικού ̟προσω̟ικού µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστηµα ̟5 µηνών, α̟πό την ηµεροµηνία ̟πρόσληψης και µε δυνατότητα ανανέωσης ή ̟παράτασης της σύµβασης έως το τέλος του έργου.

Προσλήψεις 84 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Ανακοινώνεται η προσληψη για την κάλυψη εποχικών αναγκών προκειμένου να λειτουργήσουν τα Μουσεία και ο Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας, το Μουσείου και ο Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρο Χλεμούτσι και ο Αρχαιολογικός Χώρος Ναού Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες, και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου με διευρυμένο ωράριο για χρονικό διάστημα 7 μηνών συνολικά 84  Φυλάκων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΕΦ.Α ΗΛΕΙΑΣ.

Προσλήψεις 40 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας ανακοινώνει την πρόσληψη 40 ατόμων (Φυλάκων) για την κάλυψη εποχικών αναγκών στο Νομό Κορινθίας.

Σκουρλέτης: Την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ -Τι θα περιλαμβάνει


Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Θέλω να σας πληροφορήσω, ότι ελπίζω την παραπάνω εβδομάδα να καταθέσουμε αυτό το πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι γνωστό και περιέχει πάρα πολύ

@lalosbas, δείτε τι συμβαίνει στον κόσμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ:
Ο χρήστης atypos.com και 1 ακόμη
Διαβάστε περισσότερα στο olympia.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ:
Ο χρήστης atypos.com και 1 ακόμη
Διαβάστε περισσότερα στο olympia.gr

Απάντηση σε δημοσίευμα

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση σε δημοσίευμα
Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.
Επίσης θα είχαν ανακαλύψει ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης 


Μείωση της κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης. Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο



 

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης 
κ. Δήμο Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: Μείωση της κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης
 
Η αδυναμία της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση επιτείνει την αβεβαιότητα στην αγορά. Η ανησυχία για την περαιτέρω πορεία της ελληνικής οικονομίας έχει δραματικές επιπτώσεις στο λιανεμπόριο, όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της έρευνας της IRI. Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών στα σούπερ μάρκετ κατά 15%, σε σχέση με το Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, η χρονιά έκλεισε με μείωση του όγκου πωλήσεων

Αυτό είναι το σούπερ «τρένο» που θα κινείται με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων

Αυτό είναι το σούπερ «τρένο» που θα κινείται με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων
Μια πρώτη ματιά στο νέο «υπερ-τρένο» που θα ταξιδεύει με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων την ώρα επιτρέπει το βίντεο που κυκλοφόρησε η κατασκευάστρια εταιρεία Hyperloop Transportation Technologies.
Το Hyperloop βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών στην έρημο της Νεβάδα και

10 τυχεροί νικητές στην ειδική κλήρωση του λογαριασμού "Μεγαλώνω" του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank

Αποτέλεσμα εικόνας για «Μεγαλώνω» του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποσό €10.000 για τον πρώτο τυχερό νικητή,
δικαιούχο καταθετικού λογαριασμού «Μεγαλώνω»
του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank
Ποσό €10.000 στο λογαριασμό «Μεγαλώνω» του πρώτου μεγάλου νικητή και δωροεπιταγές αξίας €100 από τα καταστήματα Public για τους επόμενους 9 τυχερούς νικητές είναι τα δώρα για τους 10 μικρούς τυχερούς δικαιούχους του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μεγαλώνω» του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank.
Οι 10 τυχεροί κληρώθηκαν στο πλαίσιο ειδικής κλήρωσης για τους δικαιούχους του λογαριασμού

1ο Scramble Π. Πρωταθλήματος Ν. Ελλάδας @ Λυγιά Κορινθίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «GREKLAND PANORAMA»

Εμφάνιση 3.jpg
Η «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν δυναμικά το παρόν στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «GREKLAND PANORAMA» που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η έκθεση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στη Σουηδία και μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού,

Ίδρυση κομματικού κράτους προ των πυλών…..

Της Γιώτας Μπάγκα

Ας κάνουμε ένα διανοητικό πείραμα: ας φανταστούμε ένα κόμμα που ανεβαίνει στην εξουσία σε μια κρίσιμη για τον τόπο του περίοδο. Το κόμμα αυτό καταδικάζει ως βρώμικο όλο το πολιτικό παρελθόν και εγγυάται την αποκατάσταση της νομιμότητας, την ισότητα , τη δικαιοσύνη. Εγγυάται επίσης πως οι δικοί του άνθρωποι είναι «καθαροί» καθώς διαθέτουν  το ηθικό πλεονέκτημα. 
Ας φανταστούμε τώρα μια αφίσα να κυκλοφορεί  σε έναν αγροτικό Νομό, απευθυνόμενη σε αγρότες που επιθυμούν να ενταθούν σε πρόγραμμα επιδότησης. Το γραφείο ανήκει σε συγγενή βουλευτή του κόμματος του ηθικού πλεονεκτήματος. 

Τα ψέματα για τα μέτρα και τα «αντίμετρα»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο η συζήτηση περί μέτρων και «αντίμετρων» έχει εξελιχθεί συνιστά άλλη μια επικοινωνιακή επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης.
Όπως όλοι έχουμε γνωρίζουμε, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί προνομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 και απλώς κάνει προπαγάνδα, υποστηρίζοντας πως θα υπάρξουν μέτρα και τα λεγόμενα «αντίμετρα».
Στην αρχή, δήλωναν πως προνομοθέτηση μέτρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…
Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, πληροφορηθήκαμε από κυβερνητικό αξιωματούχο (που δεν κατονομάστηκε) ότι ο κ. Τσίπρας είπε στην κ. Μέρκελ πως «ό,τι και αν αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ, νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Ο Γ. Ψυχογιός στις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση PACE Psychogios 21.03.17.jpg
Στις 20 και 21 Μαρτίου διεξήχθησαν οι εργασίες της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την Ελληνική Βουλή αντιπροσώπευσαν ως μέλη της Επιτροπής ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, καθώς επίσης και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. Υπουργός Παιδείας, Σια Αναγνωστοπούλου.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ


Το Σύνταγμα όλο και περισσότερο αναφέρει η εκλεγμένη από το λαό για το λαό Κυβέρνηση δείχνοντας τα μελλούμενα υπό την αυτού εξοχότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας διακεκριμένο συνταγματολόγο κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επιτελικό στέλεχος της περιβόητης και αλησμόνητης Κυβέρνησης Καραμανλή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ! Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα – Νέα μονάδα παγκόσμιας παραγωγής


Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική παραγωγή καπνών δίνει η Philip Morris, η οποία ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στην χώρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Θα δημιουργήσουν στο εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Ασπρόπυργο, νέα παγκόσμια μονάδα παραγωγής των καινοτόμων ράβδων καπνού.

Το ΔΕΡΒΕΝΙ LIVE

Έρχεται νομοσχέδιο για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές σπουδές


Σαφή αναφορά ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα, θα υπάρξει ρύθμιση για τα εξ αποστάσεως πτυχία και τις μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση των πανεπιστημίων, έκανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για την υπουργική διάσκεψη, με θέμα: «Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την εκπαίδευση».
Ο κ. Γαβρόγλου,σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος είχε

Μικρή «αναβολή» στην κινητικότητα -Πότε θα ξεκινήσει το νέο σύστημα μετατάξεων


Με μια μικρή καθυστέρηση θα ξεκινήσει τελικά η κινητικότητα υπαλλήλων στο Δημόσιο, καθώς η ημερομηνία για την οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να δοθεί εκκίνηση στο νέο ενιαίο σύστημα μετατάξεων, συγκεκριμένα η 15 Απριλίου, συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο.

Τα Play off του πρωταθλήματος Λακωνίας

Στα γραφεία της ΕΠΣ Λακωνίας έγινε χθες η κλήρωση των αγώνων για τα Play off του πρωταθλήματος μεταξύ του Αστέρα Βλαχιώτη, Ολυμπιακό Γυθείου, Μολαϊκού και Πελλάνας Καστορείου. Θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές και η ομάδα που θα τερματίσει 1η στη βαθμολογία θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική.
Η βαθμολογία που ξεκινούν τα play off οι ομάδες με τα την κανονική περίοδο

Αναβολή για την Εκτελεστική του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου,

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η συζήτηση, τελικά, μπροστά στο αδιέξοδο των διαφωνιών για τα θέματα της είσπραξης των καθυστερούμενων εισφορών Δήμων, προηγούμενων ετών προς τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου, το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής  του   Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, ανακοίνωσε… αναβολή.

Τι λένε οι πολίτες για την ΕΡΤ

Έρευνα της ALCO: Μεγάλη η αποδοχή του κόσμου στο θεσμό της Δημόσιας Τηλεόρασης
Έρευνα για την ανταπόκριση των πολιτών στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ, πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκε μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 23ης Μαρτίου στην Πελοπόννησο

1821: H Καλαμάτα απελευθερώνεται από τους Τούρκους. Την ημέρα εκείνη ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Παπαφλέσσας και άλλοι μπήκαν μέσα στην πόλη ως απελευθερωτές. Το μεσημέρι, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλογούν τις σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές.



Το… πρώτο ημίχρονο της μάχης για τον έλεγχο της ΕΣΗΕΑ


Το … πρώτο ημίχρονο της μάχης για τον έλεγχο της ΕΣΗΕΑ μόλις ξεκίνησε, καθώς ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Οι παρατάξεις θα επιχειρήσουν μια πρώτη καταγραφή δυνάμεων, με φόντο τις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, που θα ακολουθήσουν στο τέλος της άνοιξης.