AEK-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Εντεκάλεπτη καταιγίδα
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός που επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό αγνοώντας για άλλη μία αγωνιστική την χαρά της νίκης. Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο βράδυ απέναντι στον Πανιώνιο τον οποίο και νίκησε με 3-0. Ο ΟΦΗ πήρε σημαντικό τρίποντο απέναντι στον Παναιτωλικό σε ένα ματς με ένταση, χαμένο πέναλτι και αποβολή. εν αντιθέσει με την ΑΕΛ και τον Άρη που έμειναν στο 0-0. Η Ξάνθη επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 2-1. Η ΑΕΚ σε διάστημα έντεκα λεπτών πέτυχε τρία τέρματα με Λιβάγια, Άλεφ και Πόνσε νικώντας τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0.Ο Λιβάγια έκανε την αρχή (9’), ο Άλεφ συνέχισε (11’ κεφαλιά) και ο Πόνσε ολοκλήρωσε (20’ πέναλτι) αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα.
Στο 41’ πάντως υπήρξε ένταση όταν ο Μάνταλος πάτησε τον Ιγκλέσιας από πίσω, με τον διαιτητή να τον παρατηρεί με κίτρινη κάρτα. Δικαίως διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για κόκκινη καθώς ο μέσος της «Ένωσης» χτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλό του.
Στον Αστέρα θα πρέπει να δουλέψουν το πώς αμύνονται στα στημένα χτυπήματα του αντιπάλου. Τα δύο τέρματα που δέχθηκαν ξεκίνησαν από κόρνερ της «Ένωσης». Επίσης είχε θέματα η ομάδα της Τρίπολης στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.
Διαμαρτύρονται ορθώς για πέναλτι στο 47’ οι «κιτρινόμαυροι» σε χέρι του Μουνάφο στην περιοχή.Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 0-0
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-0
ΑΕΛ-Άρης 0-0
Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Δευτέρα (21/1)
Λαμία-Παναθηναϊκός (19:00)