Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κλιμάκιο του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου

Φωτογραφία του Oikonomou Vasilis.
















Συνεχίζεται η Πανελλαδική δράση της ΝΔ «Μήνας Υγείας»,
Πρόκειται για ολοήμερο οδοιπορικό συναντήσεων και επισκέψεων κλιμακίου της ΝΔ με φορείς της Υγείας του Νομού Κορινθίας
Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. – Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου μαζί με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη, Βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσονα Φωτήλα,  επισκέφθηκε το πρωί το Νοσοκομείο Κορίνθου, ,Κέντρο Υγείας Κιάτου, Μονάδες Ψυχικής Υγείας "Γαλήνη" και "Ευαγγελισμός" όπου κατεγραφησαν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο..
Φωτογραφία του Oikonomou Vasilis.Το κλιμάκιο αποτελούσαν: Βασίλης Οικονόμου Βουλευτή Επικρατείας Τομεάρχη Υγείας Ν.Δ.,Ιάσων Φωτήλας Βουλευτής Αχαΐας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και τα μέλη του Τομέα Υγείας της Ν.Δ., Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ιατρός Βιοπαθολόγος ΜD, MSc, Τάσος Παπανικολάου ,Αθανασία Χρισταρά – Ιατρός και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρήστος Κορδώσης.

Φωτογραφία του Oikonomou Vasilis.
Η Πρόεδρος του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Δήμητρα Καλομοίρη τους υποδέχθηκε στο γραφείο της και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
Στην Σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα: ο κ. Ηλίας Κοφινάς, Αντιπρόεδρος, ο κ. Νίκος Καμπάς, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ο κ. Τάσος Γκιολής, Ιατρός και εκπρόσωποι των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου

http://korinthosnews.gr/news

Live η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο


Ζωντανή  η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο και εν συνεχεία τον Αρχιερατικό Εσπερινό από το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής
Συνδεση με την  τηλεοπτική πλατφόρμα του ΗΛΕΚΤΡΑ TV http://www.hlektra.fm/live.html

29η Αγωνιστική στη Β. Κορινθίας με ενδιαφέροντα ντερμπι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgreXeMMbQDk3H3VwPJY39zMFpTMAvTaKM7ThJ9c-QGC4SxZUm8ZrnfIo8w_dibaDiWt5KBz4WCtxMxJbP4Xnrw7zYU55VD8aodo3stGpKOIkqWp6NSOEuPiQzY_ZHaEjsb_X1Mk-NHCLI/s1600/P1110727-1.jpg
Η προτελευταία (29η) αγωνιστική διεξάγεται την Κυριακή στις 16:00 , στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. , όπου τα πάντα έχουν κριθεί. Πρωταθλητής ήδη είναι ο Άγιος Γεώργιος και κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του άνοδο στην Α κατηγορία Κορινθίας. Την άνοδο στην ίδια κατηγορία εξασφαλίζουν και ο ΑΟ  Σπαθοβουνίου καθώς και η Δάφνη Εξαμιλίων. Την Β΄ κατηγορία "αποχαιρετά" και ο  ουραγός  ΠΑΟ Κουταλά...
Η κυριακάτικη αγωνιστική περιλαμβάνει και ενδιαφέροντα ντέρμπι . Ο ΑΟ Σπαθοβουνίου μάχεται στο ντέρμπι κορυφής με τον πρωταθλητή της κατηγορίας Άγιο Γεώργιο, την ίδια στιγμή του η Δαφνη Εξαμιλίων φιλοξενεί στην έδρα της τον ουραγό ΠΑΟ Κουταλά. 
Δύσκολη έξοδο έχει ο ΑΟ Περαχώρας , στο Κιάτο , κόντρα  στην Θύελλα Κ. Διμηνιού, όπως  και ο ΠΑΣ Κλένια , στο Γαλατάκι , κόντρα στο Σαρωνικό, την ίδια ώρα οι Άγιοι Θεόδωροι αντιμετοπίζουν στην έδρα τους τον ΑΟ Ρομά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών με τον Άρη Βοχαϊκού και του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τον Κύψελο Κορίνθου. 
Μάλιστα τον αγώνα του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τον Κύψελο θα μεταδώσει σε live σύνδεση με την Αρχαία Κόρινθο, αποκλειστικά το Greekradio web channel σε περιγραφή του Τασου Μητσόπουλου. 
Τέλος ρεπό έχει η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου.

29η Αγωνιστική
14/5/17, 16:00
 Δάφνη Εξαμιλίων - ΠΑΟ Κουταλά
 Θύελλα Κ. Διμηνιού - ΑΟ Περαχώρας
 ΑΟ Σπαθοβουνίου - Αγ. Γεώργιος 
Αγ. Θεόδωροι - ΑΟ Ρομά
Άρης Αρχ. Κορίνθου - ΠΑΣ Κύψελος
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - Άρης Βοχαϊκού
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΠΑΣ Κλένια
 Ρεπό η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου












Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Ράπτης

raptis_sotiris_stogia.jpg
Απεβίωσε ο καθηγητής και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) Σωτήρης Ράπτης. Οι ασθενείς με διαβήτη χρωστούν πολλά στον εκλιπόντα, τόσο στο επίπεδο της αντιμετώπισης, όσο και της εκπαίδευσης γύρω από τη νόσο.

ΥΓΕΙΑ: Έλεγχος αναιμίας στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

ΥΓΕΙΑ: Έλεγχος αναιμίας στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

ygeia-elegxos-anaimias-stin-pronomiaki-timi-ton-20-evro-me-aformi-tin-pagkosmia-imera-miteras.jpg 
Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου, γιορτάζει μαζί με όλες τις μητέρες και προσφέρει έναν έλεγχο αναιμίας στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα



tsek_ap_mation_fdsgghwg.jpgΤο τσεκάπ των ματιών έσωσε 15χρονο με λευχαιμία


Σωτήριο στάθηκε για έναν νεαρό Αμερικανό το οφθαλμολογικό τσεκάπ που έκανε για να ανανεώσει τη συνταγή του για φακούς επαφής.
Την ώρα που ο οφθαλμίατρός του εξέταζε το πίσω μέρος

Ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός προωθεί την ίδρυση Γραφείου ESERO στην Ελλάδα

Ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός προωθεί την ίδρυση Γραφείου ESERO στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency – ESA) προωθούν την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου ESERO στην Ελλάδα.
Το προς ίδρυση Γραφείο στην Ελλάδα θα αποτελέσει μέλος του δικτύου ESERO, το οποίο μέχρι σήμερα αριθμεί δέκα Γραφεία που καλύπτουν 13 κράτη-μέλη της ESA. Το ESERO (European Space Education Resource Office) είναι ένα συνεργατικό έργο μεταξύ της ESA και των κρατών-μελών, το οποίο, με όχημα το

Γιατί υπερθερμαίνεται το κινητό και τι μπορείς να κάνεις

Γιατί υπερθερμαίνεται το κινητό και τι μπορείς να κάνεις

Το κινητό αποτελεί φυσική προέκταση του χεριού σου; Αν το χρησιμοποιείς στη δουλειά, στη γυμναστική, πριν τον ύπνο, στην παραλία ή ακόμα και μέσα στο μπάνιο σου, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να αρχίσει να «καίγεται».
Οι αμέτρητες εφαρμογές, τα παιχνίδια, η «κακή» φόρτιση και η έκθεση στον

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού Οι δρόμοι της καταιγίδας "Θυσία"


Εμφάνιση ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_13052017.jpg


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αυτοψία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο δρόμο Πελετά – Κρεμαστή




Εμφάνιση IMG_2597.JPG
Το δρόμο «Πελετά – Κρεμαστή» επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αρκαδίας κ. Γεώργιο Μπακούρη και τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Ηλία Μάνο.

Εκδηλώσεις της Βουλής για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 12 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει η Βουλή των Ελλήνων την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
·        Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης

Ο λαός συμφωνεί και τα σκυλιά δεμένα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επίκληση του λαού – το έχουμε ξαναπεί – αποτελεί προπαγανδιστική πρακτική που δικαιολογεί οποιαδήποτε ενέργεια, υπενθυμίζει την μέσω της ψήφου λαϊκή συμμετοχή και εξασφαλίζει τη σιωπή και την ανοχή του λαού.
Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της δεν έχουν σταματήσει να επικαλούνται αυτή τη «λαϊκή συμμετοχή» από την πρώτη στιγμή. Και η εκστρατεία της «λαϊκής συμμετοχής» κορυφώνεται κάθε φορά πριν από τη λήψη μιας κρίσιμης και μοιραίας απόφασης.
Η λογική είναι «αυτά ψηφίσατε, αυτά παίρνετε». Και εκεί βρίσκεται και το «κλειδί της επιτυχίας» όλων των αυταρχικών καθεστώτων: Στη «λαϊκή συμμετοχή», στη

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2017

 Eurovision 2017
Μετά την ολοκλήρωση και του Β΄Ημιτελικού της Eurovision 2017, οι διοργανωτές είχαν την πλήρη εικόνα για τις χώρες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής η EBU ανακοίνωσε με ποια σειρά εμφάνισης θα διαγωνιστούν τα τραγούδια.
  Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα με την Demy και το This Is Love θα εμφανιστεί στη 15η θέση και η Κύπρος στη 19η.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2017

  1. Ισραήλ
  2. Πολωνία
  3. Λευκορωσία
  4. Αυστρία
  5. Αρμενία
  6. Ολλανδία
  7. Μολδαβία
  8. Ουγγαρία
  9. Ιταλία
  10. Δανία
  11. Πορτογαλία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Κροατία
  14. Αυστραλία
  15. Ελλάδα
  16. Ισπανία
  17. Νορβηγία
  18. Ηνωμένο Βασίλειο
  19. Κύπρος
  20. Ρουμανία
  21. Γερμανία
  22. Ουκρανία
  23. Βέλγιο
  24. Σουηδία
  25. Βουλγαρία
  26. Γαλλία
Η θέση που εμφανίζεται η Ελλάδα θα λέγαμε ότι είναι αρκετά καλή, τόσο επειδή δεν θα ανέβει στη σκηνή αρκετά νωρίς ώστε να ξεχαστεί, όσο και γιατί πριν και μετά από τη χώρα μας δεν εμφανίζεται κάποιο από τα φαβορί ώστε να μας επισκιάσει.

Η φετινή πορεία των “3” του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Α’ Κορινθίας..





Του Στάθη  Ντάγκα 
 Όπως είχαμε γράψει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας θα επιστρέφαμε για έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς των ομάδων της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Το πρωτάθλημα που τελείωσε είχε νικητή τον Πέλοπα Κιάτου και μας κράτησε σε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Είναι γνωστό ότι φέτος κάναμε μια προσπάθεια να τηρήσουμε ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιοι και σωστοί απέναντι σε κάθε σύλλογο. Επεισοδιακό και έντονο πρωτάθλημα για πολλούς λόγους και σίγουρα ήταν μια δύσκολη υπόθεση να

Οι μοναδικοί αμφορείς των Κεγχρεών Κορινθίας, εξάγονταν έως την Βρετανία!



ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Eurovision 2017: Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό. Γεύση από ελληνική συμμετοχή και στον Β’ Ημιτελικό


Eurovision
eurovision-2017-se-auti-ti-thesi-klirwthike-i-demy-ston-teliko-tou-sabbatou
Το παζλ των 26 χωρών που θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision συμπληρώθηκε σήμερα το βράδυ. Ο δεύτερος ημιτελικός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 με την ανακοίνωση των δέκα τελευταίων χωρών που θα βρεθούν το Σάββατο στη σκηνή του “International Exhibition Centre” του Κιέβου.