Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Eurovision 2017: Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό. Γεύση από ελληνική συμμετοχή και στον Β’ Ημιτελικό


Eurovision
eurovision-2017-se-auti-ti-thesi-klirwthike-i-demy-ston-teliko-tou-sabbatou
Το παζλ των 26 χωρών που θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision συμπληρώθηκε σήμερα το βράδυ. Ο δεύτερος ημιτελικός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 με την ανακοίνωση των δέκα τελευταίων χωρών που θα βρεθούν το Σάββατο στη σκηνή του “International Exhibition Centre” του Κιέβου.
Ωστόσο μια γεύση από ελληνική συμμετοχή, είχαμε και στον Β’ Ημιτελικό της διοργάνωσης.
Σε μια φαντασμαγορική, αλλά και με ιδιαίτερο χιούμορ έναρξη, οι παρουσιαστές με τη βοήθεια πλήθους χορευτών και τραγουδιστών έφεραν στην σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Κιέβου τραγούδια με …πρωτιές στη Eurovision, αλλά δοσμένα με τον ουκρανικό τρόπο.
Ανάμεσα σε αυτά το Euphoria, το Failytale, το Rise Like A Phoenix, αλλά και το δικό μας My Number One, έτσι όπως δεν τα έχετε ξανακούσει!

 Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκαν οι: Βουλγαρία, Λευκορωσία, Κροατία, Ουγγαρία, Δανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Αυστρία 
Στον τελικό βρίσκονται επίσης οι εξής χώρες: Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Σουηδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Αρμενία, Αυστραλία, Κύπρος, Βέλγιο, οι «Big Five» Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και η διοργανώτρια.Ουκρανία,
Δεν τα κατάφεραν και εμειναν απ έξω  τα τραγουδια από  Λετονία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενια, Ισλανδία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο Αλβανια Σερβία,  ΠΓΔΜ, Μάλτα,   Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο,  Ελβετία,  Λιθουανία, Εσθονία,

Μετά από μια λαμπερή εμφάνιση, η Demy πέρασε στον τελικό της Eurovision με το τραγούδι «This is Love» κληρώθηκε να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς, δηλαδή, μετά την 13η-14η θέση, αν και η ακριβής θέση εμφάνισης, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.
Ως γνωστόν, η ακριβής σειρά εμφάνισης καθορίζεται από τους διοργανωτές και θα ανακοινωθεί μετά τον β’ ημιτελικό, την Πέμπτη το βράδυ.
Aρα η Ελλάδα , όπως και η Κύπρος, θα βρίσκεται στο δεύτερο μισό του διαγωνισμού, γεγονός που θεωρείται θετικό γιατί η ιστορία της Eurovision έχει δείξει, πως οι χώρες που εμφανίζονται σε σχετικά τελευταίες θέσεις, στο τέλος έχουν καλύτερη τύχη, μιας και οι τηλεθεατές συγκρατούν καλύτερα τις εμφανίσεις του δεύτερου μέρους της βραδιάς..