Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Ελληνίδα που «ανέκρινε» τους Γίγαντες της Ιστορίας


«Ξετυλίγοντας» το παραμύθι της Ειρήνης Νικολοπούλου
-Πικράθηκε από την «άδικη» αποχώρηση της από το Mega
- «Δεν ήξερα ότι δίπλα μου ήταν κρυμμένοι 10 λύκοι»
- «Μου είχε πει κάποιος “Ειρήνη πρέπει να γίνεις λίγο πιο ροζ και λίγο πιο κίτρινη” και απάντησα πως είναι αδύνατον, γιατί δεν είμαι εγώ...δεν μπορώ να μεταλλαχθώ»
- «Τα eirinika.gr είναι η προέκταση του εαυτού μου»

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο


Μια Κυρία δεν χρειάζεται συστάσεις...Ειδικά όταν με τη δουλειά της έχει διαπρέψει και έχει εμπνεύσει πολλούς νεότερους να ακολουθήσουν τα βήματα της, αλλά και τους παλιότερους να την χειροκροτήσουν. Ο λόγος για την Ειρήνη Νικολοπούλου την οποία συνάντησα σε μια εκδήλωση τυχαία. Της συστήθηκα και με καλωσόρισε στη ζωή της με ένα χαμόγελο. Όχι, όμως από αυτά τα...δημοσιοσχετίστικα αλλά αληθινό. Αυθόρμητα της ζήτησα να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη. Εκείνη δέχθηκε.Λίγο αργότερα συνειδητοποίησα πως έδρασα χωρίς να αντιληφθώ ότι είχα κλείσει συνέντευξη σε μια από τις Μεγαλύτερες δημοσιογράφους των ελληνικών χρονικών
.
Η Ειρήνη Νικολοπούλου με τον Λεχ Βαλέσα, Αραφάτ, Άντονι Κουίν, Μιτεράν, Μπεναζίρ Μπουτό...σε μερικές από τις συνεντεύξεις των τεράστιων παγκοσμίων προσωπικοτήτων του κόσμου
 
Φρανσουά Μιτεράν: Τον έλεγαν ηγεμόνα, αυτοκράτορα...Εγώ, μπροστά μου είδα έναν άνθρωπο που παρότι πέθανε πολύ αργότερα, είχε ήδη καρκίνο... Έβλεπα έναν αδύναμο άνθρωπο (αδύναμο εξαιτίας της ασθένειας), πολύ δυνατό εξαιτίας όλης της προσωπικότητας και της ισχύς που είχε εκείνη την εποχή. Μόνο να δεις τηφωτογραφία που έχω μαζί του, περιβάλλεται από δέκα διαφορετικούς δυνατούς πολιτικούς εκείνης της εποχής. Ωστόσο, ήταν αυτός που κρατούσε την Ευρώπη στα χέρια του και εγώ μίλησα μαζί του για πολιτισμό

Μπεναζίρ Μπουτό: Μια γυναίκα μύθος που κατάφερε να γίνει πολύ ανθρώπινη, να ερωτευτεί, να κάνει τα παιδιά της, να ερωτευτεί και να παντρευτεί με προξενιό, να περάσει στην ιστορία όταν δολοφονήθηκε, αλλά να έχει περάσει και πριν όταν φυλακίστηκε...
Για τον Άντονι Κουίν τι να σου πω; Ήταν ένας Έλληνας και τώρα μάλιστα με αυτήν την κρίση, ένας Έλληνας τόσο δυνατός που εάν δεν ήμαστε και κωλοέλληνες θα μπορούσαμε αυτόν τον άνθρωπο να τον είχαμε κάνει παντιέρα μας. Και αντί αυτού, τον είχαμε τόσο πολύ πικράνει...Εγώ τον συνάντησα 1,5 χρόνο πριν πεθάνει και τον βρήκα πολύ πικραμένο γιατί τον είχαν τρελάνει με την γραφειοκρατία γι’ αυτά τα οικόπεδα που του είχαν χαρίσει στην Ρόδο και δεν τον άφηναν να τα αξιοποιήσει...Ο Άντονι Κουίν, ένας Έλληνας ακόμη και στο DNAτου.

Όλη η Συνέντευξη στο  http://pinakio.blogspot.gr/2013/03/blog-post_12.html

Δερβενιώτικο καρναβάλι 17 χρόνια πριν!...( VIDEO)






Eμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη,

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό».

Αναβλήθηκε η συνάντηση Σαμαρά-τρό​ικας

Σαμαράς: Το 2013, έτος καμπής - Είμαι υπέρ ενιαίου φόρου 15% στο επιχειρείνΑναβλήθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης και πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός πιέζεται αφόρητα όχι μόνο από τους βουλευτές του αλλά και από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και αντιθέτως να εφαρμοστούν μέτρα υπέρ της ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Λίγες ώρες όμως πριν από τη συνάντηση, τα μαντάντα δεν είναι καλά: Τελικά, αποσύρθηκε λόγω διαφωνίας της τρόικας, η διάταξη που προέβλεπε μείωση των προσαυξήσεων έως και 80% σε όσους φορολογούμενους υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής φόρου. Με τη συγκεκριμένη διάταξη που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι φορολογούμενοι...

Ο Βενιζέλος… επικήρυξε την ανεργία

Evangelos-Venizelos
«Το κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η αντιμετώπιση πρωτίστως της απόλυτης ανεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας στη δημοσιότητα το ολοκληρωμένο σχέδιο του κόμματός του για «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας», το οποίο, όπως είπε, απεστάλη και στην τρόικα, όπως είχαν συμφωνήσει κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.
Αφού επισήμανε ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφορά συνολικά σε 700.000 θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, αφορά στη στήριξη 500.000 θέσεων «που απειλούνται» καθώς επίσης και σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αυτεπιστασία και την κοινωνική εργασία, 20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας και 80.000 «για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους που πρέπει να μπουν με εφόδια στην αγορά εργασίας».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, «που τον έχουμε μετρήσει ευρώ- ευρώ», είναι 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους τους ΕΣΠΑ, που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο, 400 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 150 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.
«Αυτό είναι ένα σχήμα που συγκεντρώνει τα αναγκαία ποσά και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη της απασχόλησης και να δώσουμε σιγουριά στις οικογένειες, που έχουν ως πρώτη αγωνία την υπόθεση της ανεργίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ


ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 12/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ

          Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες της Ελληνικής πραγματικότητας. Το κοινό συμφέρον των φοιτητών και της τοπικής κοινωνίας, για την παραμονή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ως έχει μέχρι σήμερα αλλά και για την αναβάθμισή του ακόμα και μετά τη «λήξη της προθεσμίας των 5 ετών», θυσιάστηκε στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων. Από την αρχή, είχαμε διευκρινίσει ότι ο αγώνας μας δεν έχει καμία κομματική εξάρτηση και ζητήσαμε την υποστήριξη όλων ανεξαρτήτως πολιτικού φορέα. Στο συλλαλητήριο που διεξήχθη στις 11/3/2013 έξω από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας, με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης, έγινε εμφανέστατη προσπάθεια από πολιτικούς φορείς, να καπελώσουν τον αγώνα μας. Σε αυτή τους τη προσπάθεια εμείς δεν δεχτήκαμε να γίνουμε μέτοχοι γι’ αυτό και αποχωρήσαμε. Σεβόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι προσφέρθηκαν να στηρίξουν τον αγώνα μας,  αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια στη πλάτη μας.

Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας στην πλατεία Ξυλοκάστρου

Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας στην πλατεία Ξυλοκάστρου

Σας καλούμε όλους στα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013 με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.
Καλή Αποκριά!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ​ΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ​ΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙ​ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του Έλληνα καταναλωτή και της προστασίας του οικογενειακού του εισοδήματος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λ. Συγγρού 340, Καλλιθέα), με θέμα:

«Προϋπολογίζοντας την κρίση»
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

·         Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

·         Κώστας Ζωντανός, Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

·         Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

·         Αντώνης Μπέζας, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Θεσπρωτίας

·         Φωτεινή Βρύνα, Υπεύθυνη Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού

Oι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Την τελευταία εβδομάδα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού στον Αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων οι οποίες και θα συνεχιστούν. Επίσης, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς δράσεις που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό παράπλευρων εκτάσεων οδικών αξόνων υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στο τμήμα του οδικού δικτύου από τον Ισθμό έως την ανατολική είσοδο της πόλης της Κορίνθου. Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν και σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, όπως από την διασταύρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Ισθμού προς Επίδαυρο, στην Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, καθώς και σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι οι δράσεις που ξεκινούν στα σχολεία του Νομού, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση των μαθητών κι εκπαιδευτικών  στην ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την υποστήριξη προγραμμάτων αντιμετώπισης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ημερίδες ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, από υπαλλήλους του τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Περιβαλλοντολόγους Μηχανικούς που απασχολούνται στα πλαίσια του  Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν όλο τον μήνα, σε επιλεγμένα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, λόγω του γερμανικού πληθωρισμο​ύ;

draghi lagarde
Στο χαμηλότερό του επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για άνοδο των τιμών, σε ετήσια βάση, μόλις κατά 1,5% τον Φεβρουάριο έναντι 1,7% τον Ιανουάριο.
Το νέο αυτό, σε συνδυασμό με την σχετική διακριτική έκκληση της Διευθύντριας του Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde από την Ιρλανδία, ενισχύει την φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί σύντομα να τολμήσει νέα περικοπή στα επιτόκια, δηλ. πέραν του ιστορικού χαμηλού του 0,75% που βρίσκονται σήμερα.
Η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει να «φωνάζει» για την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης.

ysterografa.gr

Χρυσή Αυγή - Απάντηση στον κηπουρό του Τζέφρυ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο κηπουρός του Παπανδρέου και ευρωβουλευτής του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, Δρούτσας, ας παρακαλάει όσο θέλει τους ξένους για να θέσουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή. Οι εμπνευστές των μνημονίων, που διέλυσαν τον Ελληνικό Λαό, δεν δικαιούνται να πιάνουν στο στόμα τους το Εθνικιστικό Κίνημα που είναι η μόνη δύναμη αντίστασης ενάντια στους τοκογλύφους.

Διεθνής Διάσκεψη Νέων ενάντια στη Βία των Άκρων

Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών(IYDU)

Πέτρος Τατούλης, Η Τρίπολη δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ώρα - Δια της φυγής δεν λύνονται τα προβλήματα​. Ανησυχώ γιατί δεν επιδεικνύε​ται το επίπεδο ευθύνης που απαιτείται


«Δια της φυγής δεν λύνονται τα προβλήματα. Από τη στιγμή που οι χώροι θα είναι έτοιμοι για τοποθέτηση δεματοποιητών και κομποστοποιητών η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει στη διάθεση των Δημοτικών Αρχών όποια υποδομή απαιτείται, με δικά της έξοδα, για την κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της εκρηκτικής κατάστασης στο Δήμο Τρίπολης με τα στερεά απόβλητα, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη.
«Ανησυχώ για το ότι δεν επιδεικνύεται αντίστοιχο επίπεδο ευθύνης για το τι πρέπει να γίνει για το πρόβλημα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ. «Σήμερα συναποφασίστηκε να στείλει αίτημα κήρυξης έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τρίπολης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά η Τρίπολη δεν μπορεί να περιμένει ούτε ώρα. Ενώ πολύ πρόσφατα σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ είχαμε συμφωνήσει για την έκδοση της ΚΥΑ που θα επέτρεπε τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων, αυτή δεν έγινε. Εμείς παρ’ όλα αυτά θα είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε στην άρση της επικινδυνότητας του θέματος, σύμφωνα όμως με τη λογική της μηδενικής ανοχής προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν εξαρχής είχαμε κιοτέψει τότε τα πράγματα θα ήταν σήμερα τραγικά και θα είχαμε ενδυναμώσει τη μαύρη μαφία των σκουπιδιών».

Όλοι μαζί να σώσουμε τη γλώσσα μας

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Οι ξένοι τη θαυμάζουν, τη σπουδάζουν, ΤΗ ΜΙΛΑΝΕ! Εμείς την περιφρονούμε, τη μαδάμε, ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ! Ποιά; Τη γλώσσα μας. Τον πολυτιμότερο εθνικό θησαυρό μας! Που, μαζί με την θρησκεία κράτησε για χιλιάδες χρόνια και κρατά ακόμη την Ελλάδα μας ζωντανή!

Είναι ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ να τη σώσουμε τώρα που κινδυνεύει, καθώς δέχεται ανεμπόδιστα την χειμαρρώδη εισβολή ξένων όρων και καθώς η νεολαία μας έχει προσβληθεί βαριά από την ύπουλη επιδημία της ΛΕΞΙΠΕΝΙΑΣ. Τεμπέλικη και αδιάβαστη καθώς είναι, στη μεγάλη της πλειοψηφία, χτυπά στο κομπιούτερ ή στο κινητό μονοσύλλαβα μηνύματα ,με ρηχές αγγλικές λέξεις και νοήματα στεγνά από γνώση…

Την παγκόσμια σημασία της ελληνικής γλώσσας ήλθαν στην Αθήνα να υμνήσουν οι διασημότεροι ξένοι ελληνιστές που μαζί με τους Έλληνες επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους μετέχουν σε μεγάλη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών από την Παρασκευή ως την Κυριακή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Αρχιεπίσκοπος, όλοι οι «νυν» και «τέως» επίσημοι ήσαν εκεί, όπως ήσαν στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Δυστυχώς δεν είναι εκεί όλα τα κανάλια να το κάνουν ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γιατί, κατά τους αφεντάδες τους, το γεγονός «δεν πουλάει», όπως φερ΄ ειπείν ο Σουλεϊμάν, που ακόμη και τη μετάφραση των διαλόγων στα ελληνικά την κάνουν οι Τουρκαλάδες…

Χρειάστηκε ένας Μπαμπινιώτης και μερικοί άλλοι γλωσσολόγοι να αποδείξουν με τα λεξικά τους ότι η πολιτισμένη Δύση ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, χωρίς ίσως να το ξέρει αφού, ακόμη και το «κομπιούτερ» είναι αρχαία ελληνική λέξη..

Αναρωτιέμαι λοιπόν σήμερα ποιο κόμμα, ποιο κίνημα, ποιός αρχηγός, ποιο κανάλι θα ξεκινήσει μια πανεθνική, εκστρατεία για τη σωτηρία της ελληνικής γλώσσας. Με άλλα λόγια ποιός θα περιλάβει και τη γλώσσα μας στη μεγάλη αντίσταση κατά της ξένης κατοχής που στόχος της είναι και η εξαφάνισή της γιατί αλλιώς δεν θα μας υποδουλώσει δια παντός…

Ch.Passalaris@hotmail.com
(Από το Enikos.gr)
elzoni.gr

Γεια σου πρόεδρε, Τσάβες-Τσίπρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά τους ύμνους στους περονιστές της Αργεντινής, τώρα πρέπει να υποστούμε και τους ύμνους προς τον μακαρίτη κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, το «παράδειγμα της Βενεζουέλας» και τον «συνεχώς ευρισκόμενο σε επαναστατική κατάσταση» λαό της Βενεζουέλας.

Μιλώντας προχθές πρώτα στη διημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και του Ινστιτούτου Levy και μετά στην Κοκκινιά, ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε πρώτον πως βρισκόταν σε τζέτλαγκ και δεύτερον πως η επανάσταση είναι μια… διαρκής διαδικασία.

Γι’ αυτό και «δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Βενεζουέλα βρίσκεται σε επαναστατική διαδικασία»!

Η διαρκής επαναστατική διαδικασία υπήρξε πάντα ο βολικός μανδύας για όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Όσο διαρκούν οι «επαναστατικές διαδικασίες» τα δημοκρατικά δικαιώματα αναστέλλονται, με πρόσχημα ακριβώς την «επανάσταση», που αποτελεί έκτακτη κατάσταση και επομένως δεν επιτρέπονται και πολλές ελευθερίες, διότι «ο εχθρός καραδοκεί».

Συντονιστής για τη διαχείριση απορριμμάτων ο Βιρβιδάκης

Συντονιστής της πολιτικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ορίστηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βιρβιδάκης θα είναι αρμόδιος για το συντονισμό των Υπηρεσιών των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το θέμα, καθώς επίσης για την επαφή με τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη διαχείριση του ζητήματος.
Σκοπός της απόφασης του Πρωθυπουργού, τονίζεται, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, η συμμόρφωση της χώρας προς τις κοινοτικές υποχρεώσεις και η εκμετάλλευση στο έπακρο των σχετικών κονδυλίων των

aftodioikisi.gr

Δ. Παγγαίου: Σκότωσαν το δήμαρχο, αλλά πληρώνοντα​ι!

Μία από τις πλέον εξόφθαλμες περιπτώσεις ανάμεσα στους 1301 επίορκους του Δημοσίου που δεν έχουν τιμωρηθεί αποτελεί η υπόθεση των δύο δημοτικών υπαλλήλων που καταδικάστηκαν ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κουκούδη.
Σύμφωνα με το «Έθνος» τρία και πλέον χρόνια μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να εισπράττουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους!
Είχαν καταθέσει μήνυση για να παίρνουν το μισθό τους!
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά την καταδίκη τους το 2010 οι δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου Καβάλας, που έχουν ομολογήσει πως είναι οι δράστες της δολοφονίας του δημάρχου το Δεκέμβριο του 2009, κατέθεσαν μήνυση κατά του νέου δημάρχου, γιατί σταμάτησε τη… μισθοδοσία τους!
Επικαλούμενοι σχετική διάταξη του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, οι δύο δράστες διεκδίκησαν και, τελικώς, πέτυχαν να συνεχιστεί η καταβολή του 50% των μισθών τους για όσο διάστημα βρίσκονται σε αργία.
aftodioikisi.gr

Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ: Υποψήφιοι και διαδικασία ψηφοφορίας

EDOEAP
Εκλογές έχει σήμερα ο κλάδος των δημοσιογράφων, με τα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ να ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σήμερα και αύριο, από τις 08.00 μέχρι τις 18.30.
Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.
Θα υπάρχουν 5 εκλογικά τμήματα με 1 κάλπη το κάθε ένα.

Λάμπρος Μπούκλης: "ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ"....ΓΙΑΤΙ;

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ"....ΓΙΑΤΙ;
Τρίπολη, 11.03.13

Στα πλαίσια, αποψινής συζήτησης, της επερώτησης μας για τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ), στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδείχθησαν τα κάτωθι:

1) Οι χωματερές παραμένουν ανοιχτές και επισήμως, όπως φαίνεται και από τους επίσημους χάρτες του ΥΠΕΚΑ που παρουσιάσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επισυνάπτουμε (με ημερομηνίες έκδοσης: Μαρτίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013, Πηγή: www.ypeka.gr ).
Συνεπώς ποτέ δεν έκλεισαν παρά τις, κατά καιρούς, δηλώσεις των αρμοδίων Αρχών και παρά την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.
Η μόνη που έκλεισε οριστικά με δικαστική απόφαση ήταν αυτή της Τριπόλεως για αυτό και το οξυμένο πρόβλημα, εκεί.


2) Ο κος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, μας δήλωσε ότι "τα σκουπίδια (ΑΣΑ) που ευρέθησαν παράνομα στην Μεγαλόπολη ταυτοποιήθηκαν και προέρχονταν από τον Δήμο Τρίπολης. Τα δε τοξικά που πάλι ευρέθησαν στην Μεγαλόπολη, ταυτοποιήθηκαν και αυτά και προέρχονταν από δύο βιομηχανίες της περιοχής Μεγάρων Αττικής".

Κόλαφος οι δικαστές για τον Άκη: "Ροπή προς το έγκλημα με μοναδικό στόχο τα χρήματα" - Τι αναφέρουν για την κόρη του και τη Βίκυ Σταμάτη



Ως προσωπικότητα που «ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα», περιγράφεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του, η δίκη των οποίων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, προσδιορίστηκε για τις 22 Απριλίου.

Στο σφυρί η B΄ ΔΟΥ Κορίνθου, η ΓΑΔΑ κι άλλα δημόσια κτίρια

gada12
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρά σε πώληση και επαναμίσθωση 28 δημοσίων κτιρίων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Ανάμεσα σε αυτά είναι η ΓΑΔΑ, αλλά και κτίρια που στεγάζονται υπουργεία.
Το ΤΑΙΠΕΔ απήυθυνε πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων. Οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Το Δημόσιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των ακινήτων στη λήξη της μίσθωσης.
Η συναλλαγή αφορά στα εξής 28 κτίρια:

Στον Χάρη Φραγκούλη το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

fragkoulis
Το δέκατο τρίτο Θεατρικό Βραβείο «Δημήτρης Χορν», απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Δημήτρη Χορν.
Νικητής αναδείχθηκε ο Χάρης Φραγκούλης, ο οποίος βραβεύτηκε για τον ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία των Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου («Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες»).
Το βραβείο απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο (2011-2012), και συνοδεύεται από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.
ysterografa.gr

Σύλληψη 53χρονης για κατοχή οπλισμού στη Μάνη. Αναζητείται ο σύζυγός της

sillipsi
Οπλισμός και φυσίγγια εντοπίστηκαν σε δύο σπίτια, στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης και στη Βάθεια του δήμου Ανατολικής Μάνης, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη το πρωί μία 53χρονη, ενώ αναζητείται ο 64χρονος σύζυγός της και υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. στη Λακωνία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν έρευνες στα δύο σπίτια, ιδιοκτησίας του 64χρονου, παρουσία δικαστικών λειτουργών, όπου συνελήφθη η 53χρονη σύνοικος – σύζυγος του, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα τυφέκιο και μία διόπτρα, δύο περίστροφα, εκ των οποίων ένα πλήρη φυσιγγίων, ένα κυνηγετικό τυφέκιο, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και 78 καψύλλια, 445 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μία σπάθα με μήκος λάμας 56 εκατοστών, ένα ξίφος με μήκος λάμας 80 εκατοστών και μεγάλος αριθμός από σκάγια και αμπούλες, καθώς και ακαριαίο φυτίλι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Ασφάλεια Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 64χρονου.
REPORTER

Δένδιας: Αντιχριστιανικό το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής

dendias
Δριμύ κατηγορώ στη Χρυσή Αυγή, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στο χαιρετισμό του κατά την επίσκεψη και διάλεξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μεταξύ άλλων μίλησε για τάγματα εφόδου τα οποία «επικαλούνται τον μανδύα του Χριστιανού» για να κρύψουν το αντιχριστιανικό πρόσωπό τους, ενώ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να υποκαθιστά την Αστυνομία στο καθήκον της και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε πράξεις βίας με κριτήριο το χρώμα του δέρματος ή το θρήσκευμα.
«Έχουμε ανάγκη το πνεύμα ανοχής που κηρύσσει η Ορθοδοξία, όχι το πνεύμα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν κλεψίτυπα σαν “δική τους” Ορθοδοξία. Έχουμε ανάγκη από τον λόγο παρηγορίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και όχι τον λόγο και τις πράξεις πάσης φύσεως ταγμάτων εφόδου, τα οποία επικαλούνται τον μανδύα του Χριστιανού για να κρύψουν το βαθύτατα αποκρουστικό και αντιχριστιανικό πρόσωπό τους», υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:
«Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να έχει το δυσάρεστο έργο κάποιες φορές να επιβάλλει τον Νόμο, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την υποκαθιστά στο καθήκον της αυτό και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε πράξεις βίας έναντι συνανθρώπων μας, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Δεν έχουν θέση στην Ορθοδοξία οι πράξεις αυτές. Είναι όλοι τέκνα Θεού».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε επίσης πως οι υψηλοί τόνοι, η άσκηση φραστικής βίας αλλά και η ανοχή της ίδιας της βίας, είναι ενέργειες που υπονομεύουν την πατρίδα, την κοινωνία, το μέλλον μας. «Τον διχασμό η πατρίδα μας τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν, ακόμα και με απώλειες εθνικού χώρου», γι αυτό, τόνισε, «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να υπάρξει διχασμός στο μέλλον».
Χρυσή Αυγή: Φίλος των μασώνων ο Δένδιας
Απαντώντας στο Ν. Δένδια, η Χρυσή Αυγή τον χαρακτήρισε «δικηγόρο των εβραίων τοκογλύφων Ρότσιλντ» και «φίλο μασώνων (κατά δήλωσή του)» ενώ διαμήνυσε «να μην πιάνει στο στόμα του» την Ορθοδοξία και την Χρυσή Αυγή.
«Να αφήσει τις δημόσιες εμφανίσεις και την αυτοπροβολή και να ασχοληθεί με το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

ysterografa.gr

Το παρασκήνιο του… μίνι υπουργικού στο Οικονομικών

troika
Προς… εκτόνωση φαίνεται να οδηγούνται οι διαφορές και οι αποστάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο του μίνι υπουργικού συμβουλίου στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρχουν εκκρεμότητες ενόψει της αυριανής, κρίσιμης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η τρόικα φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και να έρχεται πιο κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. “Εμείς δεν κάνουμε πίσω, γιατί δεν θα έχει νόημα η ρύθμιση”, είναι το κλίμα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αύριο αναμένεται νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες που να αφορούν το συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ υπάρχει ικανοποίηση για τη θετική αποδοχή μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα Ταμεία πρότασης. Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, οπότε και αναμένεται να κλείσει το θέμα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα στις 18:00.
ysterografa.gr

Το ΔΝΤ πιέζει την Κύπρο για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

dntcyprus
Το ΔΝΤ πιέζει ασφυκτικά την Λευκωσία, ζητώντας από την κυπριακή κυβέρνηση περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμό και αποτελεσματικότερη στόχευση των κοινωνικών παροχών και αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Στόχος, σύμφωνα με το Ταμείο, είναι ο «εξορθολογισμός των δημοσίων οικονομικών», μέσα από σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, κλιμάκιο 15 τεχνοκρατών του ΔΝΤ παρουσίασε στο κυπριακό υπουργείο Οικονομικών έκθεση που περιέχει τις εισηγήσεις του.

EIΣΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ; ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ

Φωτογραφία

Πιέσεις από τρόικα να μείνει & το 2014! - «Όχι» από ΔΗΜΑΡ

Πιέσεις από τρόικα να μείνει άλλο 1 χρόνο το χαράτσι! - «Όχι» από ΔΗΜΑΡΝέα μέτρα ώστε να καλυφθούν δημοσιονομικές αποκλίσεις οι οποίες σε ετήσια βάση ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα φέρεται να ζητά και τη συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού στα ακίνητα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως... δεν υπάρχει περιθώριο να χαθούν τα έσοδα ύψους περίπου 3,2 δισ. ευρώ που έχει από το τέλος στα ακίνητα, ο προϋπολογισμός. Η Δημοκρατική Αριστερά απαντά με ανακοίνωσή της στις φημολογίες και δηλώνει προκαταβολικά ότι «δεν μπορεί να δεχτεί την επιμήκυνση ενός κοινωνικά άδικου φόρου στο όνομα μιας αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας» και αντιπροτείνει.. περισσότερα

Βενιζέλος: Η τρόικα έχει καταλάβει ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα

Βενιζέλος: Η τρόικα έχει καταλάβει ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτραΩς πιο... συνεσταλμένη σε σύγκριση με το παρελθόν, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τη στάση που κράτησε η τρόικα κατά την τελευταία τους συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος ερωτώμενος σχετικά με δική του πιθανή συμμετοχή στην κυβέρνηση είπε ότι αυτό είναι δευτερεύον θέμα, ενώ άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας...

Θετικό: Στο 5,7% η ύφεση στην Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

Θετικό: Στο 5,7% η ύφεση στην Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012Χαμηλότερη του προβλεπόμενου ήταν η ύφεση στην Ελλάδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, αλλά παρέμεινε και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ύφεση διαμορφώθηκε στο 5,7% έναντι 6% που προέβλεπε αρχικά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σε μέσα επίπεδα το 2012, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,375%, ενώ...

Κύπρος: Η ΑΟΖ μας ενώνει

Σύγκλιση απόψεων Κύπρου- Ελλάδα για ΑΟΖ, οικονομική κρίση, ΚυπριακόΔιαδοχικές συναντήσεις με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έχει ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος από το μεσημέρι της Κυριακής βρίσκεται στην Αθήνα. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά κυρίως η ΑΟΖ. Θέματα, στα οποία επικεντρώθηκαν κατά την πρώτη τους επίσημη συνάντηση οι κ.κ. Σαμαράς και Αναστασιάδης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας για τα θέματα της ΑΟΖ και...

Σαμαράς: Μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία θα βγούμε απ’ την κρίση

Antonis-Samaras 
Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ
 
Σαφές μήνυμα για την ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων έστειλε στην Τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς μια μέρα πριν τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Οσον αφορά την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για την ανάγκη ενός απλούστερου συστήματος με αυστηρότρες τιμωρίες, χρήση της τεχνολογίας και χαμηλότερους συντελεστές για να υπάρχει κίνητρο.
“Προτεραιότητα ειναι να σταθεροποιήσουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα και όσο καθιστούμε αξιόπιστο το φορολογικό τόσο θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές, το λέω αυτές τις ημέρες που υπάρχουν και οι συναντήσεις με την τρόικα και ζούμε ώρες αναταράξεων” είπε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας έτσι μήνυμα και στους εκπροσώπους των δανειστών μας.