Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Το παρασκήνιο του… μίνι υπουργικού στο Οικονομικών

troika
Προς… εκτόνωση φαίνεται να οδηγούνται οι διαφορές και οι αποστάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο του μίνι υπουργικού συμβουλίου στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρχουν εκκρεμότητες ενόψει της αυριανής, κρίσιμης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η τρόικα φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και να έρχεται πιο κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. “Εμείς δεν κάνουμε πίσω, γιατί δεν θα έχει νόημα η ρύθμιση”, είναι το κλίμα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αύριο αναμένεται νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες που να αφορούν το συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ υπάρχει ικανοποίηση για τη θετική αποδοχή μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα Ταμεία πρότασης. Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, οπότε και αναμένεται να κλείσει το θέμα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα στις 18:00.
ysterografa.gr