Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Α1 Κορινθίας Τελευταία μεγάλα ντέρμπι για το 2014 : ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ...

 http://www.asterasderveniou.gr/images/stories/filika/proetoimasia2014.jpg 
Ακρώς ενδιαφέρουσα είναι είναι η τελευταία (13η) αγωνιστική της χρονιάς που φεύγει , στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. Η 13η αγωνιστική, που διεξάγεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα , περιλαμβάνει ντέρμπι κορυφής αλλά και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Στο Δερβένι , στο " Κώστας Βυζάς" θα γίνει το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και στην εκ των πρωτοπόρων ομάδα του Α. Ο. Ζευγολατιού , ενώ ή έταιρη πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 , συγκρούεται στο Συνικοισμό μέ τον ΠΑΣ Κόρινθο. Και οι δύο αγώνες είναι ανοικτοί για κάθε αποτέλεσμα. Με νίκη ο Αστέρας και πιθανή ήττα της Κορίνθου '06, στο Συνοικισμό, η δυναμική ομάδα της Δυτικής Κορινθίαςπιάνει τους 2 πρωτοπόρους στο βαθμολογικό "ρετιρέ" , όπως και σε περίπτωση νίκης της Θύελλας Πετρίου,στο Ξυλόκαστρο ,όπου δοκιμάζεται κόντρα στον Πανκαμαριακό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν καί οι αγώνες στους Αγίους Θεοδώρους ανάμεσα στους "Αγίους" και στον Κύψελο Κορίνθου και στη Νεμέα όπου μάχεται ο Παννεμεατικός με τον Πέλοπα Κιάτου.
Το πρόγραμμα της 13ης και τελευταίας αγωνστικής για 2014, συμπληρώνουν οι αγώνες του Ολυμπιακού Λουτρακίου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , στο "Θώδειο" . της Ελλάδος Βέλου με το Σπαθοβούνι, στο Βέλο και του Τενεάτη με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στα Αθίκια.


Η 13η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
 ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η βαθμολογία σε 12 αγώνες
1 Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 27
2 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 27
3 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 24
4 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 24
5 Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21
6 ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 20
7 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 17
8 ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 17...

* Tα πρωταθλήματα της Α2 , της Β1 και της Β2 Κορινθίας θα επαναρχίσουν με τη νέα χρονιά

Εορταστικές Εκδηλώσεις σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι.

 
Γίνεται γνωστό από την  Ιερὰ Μητρόπολή Κορίνθου με ευκαιρία την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, τα Άγια Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθούν  2 Εορταστικές Εκδηλώσεις σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι.
Η πρώτη διοργανώνεται  την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στον Ι. Ναό Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου και ώρα 6.00 μ.μ. και η δεύτερη την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Δερβενίου και ώρα 6:00 μ.μ. αντίστοιχα και θα περιλαμβάνουν Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου μουσικοδιδασκάλου και χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Παρακαλείσθε να προσέλθετε να παρακολουθήσετε τις Εκδηλώσεις αυτές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ώστε με την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία, στην οποία και αυτές θα συντελέσουν, να γιορτάσετε πνευματικά, Χριστιανικά και οικογενειακά τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις από την Ιερα Μητρόπολη είχαν διοργανώθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  στην Κροκίδειο Αίθουσα και στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας και αποτελείτο από  Κάλαντα από την Χορωδία Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κορίνθου, υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Γαζή, και ομιλία από τον Δικηγόρο κ. Πέτρο Θωμαΐδη, Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Είναι τώρα καιροί για Χριστούγεννα;».
Η δεύτερη Εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη, ενώ έγινε Εισήγηση με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θέμα: «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν».

Ποτάμι: Περήφανοι για τον Λυκούδη. Να ντρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ για Χαϊκάλη και Καμμένο

potamilykoudis

Το Ποτάμι απάντησε σε ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Twitter, στην οποία άσκησε κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη για τη συνεργασία του με τον Σπύρο Λυκούδη.
Σε σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το Ποτάμι είναι υπερήφανο για τη σύμπραξη με τον Σπύρο Λυκούδη και την πορεία του στον χώρο της ελληνικής Αριστεράς.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα έπρεπε να θλίβεται, αν όχι να ντρέπεται, για τον θαυμασμό του αρχηγού του στους Χαϊκάλη-Καμμένο.
Κάποιοι θα πρέπει να κοιτάζονται προσεκτικά στον καθρέφτη πριν μιλήσουν».

ysterografa.gr

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει τα πάντα στον αέρα!

konmitsotakisΟ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση – παρέμβαση, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, με τελευταία τη συνέντευξη – παρέμβαση που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί το Σάββατο με πρώτο θέμα τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος… προειδοποιεί πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει τα πάντα στον αέρα”.
mitsotakisΟ πρώην Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την άποψή του πως πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκφράζει την άποψη πως ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημειώνει συγκεκριμένα ότι “…δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι θα γίνει εάν υλοποιήσει τα μισά απ’ όσα υπόσχεται”.
Ακόμη, κάνει κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης για πρόωρη αναγγελία τερματισμού του Μνημονίου.

ysterografa.gr

Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα 2014

Όργιο φημών για “μεγάλη πρωτοβουλία” Σαμαρά

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×3301
Στο περιθώριο της… ημιανάπαυσης των Χριστουγέννων, στο πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες για το περιεχόμενο και τη στόχευση του νέου διαγγέλματος που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς πριν την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Πολύπειρος πολιτικός παίκτης, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Σταύρος Δήμας δεν πρόκειται να συγκεντρώσει την προτίμηση 180 βουλευτών. Απαιτείται κάτι ακόμη, ή μάλλον… κάτι άλλο, ώστε να διαφοροποιηθεί ριζικά το κλίμα, και να διευκολυνθεί η “μεταστροφή” ανεξάρτητων βουλευτών, που μέχρι σήμερα επιμένουν ότι δεν πρόκειται να παρέχουν έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και θα προτιμήσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, διαψεύδεται η φημολογία περί “μεγάλης πρωτοβουλίας” Σαμαρά, με συνεργάτες του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι δραματικό και θεαματικό.
Από την άλλη, καμία πρωτοβουλία δεν θα ήταν πραγματικά “εκκωφαντική”, ώστε να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα, αν δεν αφορούσε τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, που θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ενδεχομένως ακόμη και το 2016.
Κάτι τέτοιο ωστόσο θα προϋπέθετε την αλλαγή πρωθυπουργού. Και ακόμη κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είχε… κανένα πρόβλημα να επαναλάβει με τον Αντώνη Σαμαρά ό, τι έκανε πριν από τρία χρόνια με τον Γιώργο Παπανδρέου, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά:
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι… Γιώργος Παπανδρέου.

ysterografa.gr

Εκστρατεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά του κόμματος του Γιώργου

KREMASTINOS1Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν δράση για να αποτρέψουν τον Γιώργο Παπανδρέου από το να ιδρύσει νέο κόμμα, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Βήμα FM.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι «αδιανόητο» το ΠΑΣΟΚ να μην κατέβει ενωμένο στις εκλογές, σημειώνοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί» η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του πως ο κ. Παπανδρέου θα «αποθαρρύνει» όσους «εισηγούνται» την ίδρυση νέου κόμματος.
Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει κάποια… ανάλογη κίνηση.


ysterogrfa.gr

Δύο εχθροί μέσα στο ίδιο κόμμα! Κεραυνοί άνευ προηγουμένου από Βενιζέλο σε Παπανδρέου - "Σε κάναμε πρόεδρο και πρωθυπουργό"

Δύο εχθροί μέσα στο ίδιο κόμμα! Κεραυνοί άνευ προηγουμένου από Βενιζέλο σε Παπανδρέου - `Σε κάναμε πρόεδρο και πρωθυπουργό`Η ρήξη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και τον Γιώργο Παπανδρέου, τον γιο του ιδρυτή του κόμματος, είναι οριστική και αμετάκλητη. Το νερό για τη δημιουργία κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό έχει μπει στ’ αυλάκι και αυτό ακριβώς είναι που κάνει τις δυο πλευρές να κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας.

Οι πρόωρες εκλογές που… προκάλεσε ο Γιώργος

Οι πρόωρες εκλογές στις οποίες οδηγείται η χώρα λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μείνουν μεταξύ άλλων στην Ιστορία και σαν οι εκλογές τις οποίες προκάλεσε… ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του Κινήματος και τέως πρωθυπουργός, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του ιστορικά και πολιτικά βαρέως επωνύμου του κάτω από το Μνημόνιο, και… κάπου στην πορεία επιχείρησε να αλλάξει ρότα, με την απόπειρα δημοψηφίσματος, που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του, ήταν έτοιμος να “ξαναπάρει το μαγαζί”.
Όσοι… ζουν στη χώρα και δεν προσεγγίζουν τις πολιτικές εξελίξεις με παρωπίδες, δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υποστηρικτές του θα ανάγκαζαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συρθεί σε εκλογή ηγεσίας από τη βάση, μια βάση που παραμένει παπανδρεϊκή, και έτσι θα πετύχαιναν μια ολική επαναφορά.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω της επίσπευσης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που επίσης φάνταζε… αδιανόητη, για όσους αντιλαμβάνονται το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα στη σκιά του Μνημονίου και της κοινωνικής οργής, καθώς και τις κομματικές ισορροπίες και στοχεύσεις.
Με την επί της ουσίας επίσπευση των πρόωρων εκλογών λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου εγκλωβίστηκε. Δεν προλαβαίνει να αμφισβητήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να ξαναπάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη φαντάζει αφόρητη για τον ίδιο η σκέψη ότι θα παραμείνει στις επάλξεις της Χαριλάου Τρικούπη, συμβάλλοντας και εκείνος στην πολιτική επιβίωση του διαδόχου του. Ή μάλλον, του πολιτικού τον οποίο έχει δαιμονοποιήσει ότι πρωταγωνίστησε στη “συνωμοσία” για την ανατροπή του, πριν από 3 χρόνια.
Κάπως έτσι, η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, είτε για την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου είτε για τις πρώτες του Φεβρουαρίου, με το “κόμμα Παπανδρέου” να εμφανίζει δυναμική άνετης εισόδου στη Βουλή, βάζοντας την ίδια ώρα φρένο σε διαρροές κεντροαριστερών ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για την τύχη του ΠΑΣΟΚ… θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης.

Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterofrafa.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Φωτογραφία του χρήστη Tereza Louizou.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

http://myanimations.gr/gif/kartameagiovasili.gif

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 
Χρόνια πολλά σε όλους!! Σας περιμένουμε αύριο Σάββατο 27/12 στις 15:00 στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς" στον αγώνα που δίνει η ανδρική μας ομάδα απέναντι στον Α.Ο. Ζευγολατιού.

12 αλλαγές στη φορολογία φέρνει το 2015 – Τι θα γίνει με τις αποδείξεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο του 2015 το οποίο, πέραν όλων των άλλων, θα φέρει και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
Ο νέος χρόνος φέρνει συγκεκριμένα 12 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, εκ των οποίων οι πέντε είναι θετικές, αφού συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.
Εισφορά αλληλεγγύης
Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα για όσους έχουν μισθούς και συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ από 39 ως και 1.200 ευρώ. Για τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων το μηνιαίο κέρδος θα κυμανθεί κοντά στα 60 ευρώ.
Αντικειμενικός προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους

ΟΙ 132 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ενάντια στο λαό και τη λογική 132 βουλευτές του Κοινοβουλίου με μπροστάρη τους κ.κ. Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Καμένο και Κουβέλη αποσταθεροποιούν το Πολίτευμα μας, αφήνοντας ακυβέρνητη την Ελλάδα την Πρωτοχρονιά του 2015 για άγνωστο διάστημα, αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη τους.
60% του λαού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του ALPHA επιλέγουν την τωρινή μνημονιακή Κυβέρνηση και 67% επιλέγουν το ευρώ έναντι της δραχμής. Ο λαός αποφάσισε το 2012 αλλά οι 132 επιμένουν να τον εξαναγκάσουν να ξαναποφασίσει.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)

Εμφάνιση u03A7u03C1u03AEu03C3u03C4u03BFu03C2 u0391. u039Au03B1u03C4u03C3u03B1u03C1u03CCu03C2 (Chris Sintiki) -  u0391u03C1u03B8u03BFu03B3u03C1u03ACu03C6u03BFu03C2  u0394u03B9u03B5u03B8u03BDu03AEu03C2 u03B1u03BDu03B1u03BBu03C5u03C4u03AEu03C2.jpgΧριστούγεννα και πάλι. Τα πάντα έχουν ντυθεί τα καλά τους, ίσως για να ξεχάσουμε και τη θλιβερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Ίσως για να δούμε τις φατσούλες των μικρών παιδιών να γελάνε και να χαίρονται, κάνοντας όνειρα για τα δώρα που θα τους φέρει ο δικός τους Αη-Βασίλης και για να γεννηθεί μέσα στην άδολη καρδούλα τους ο μικρός Χριστός. Τα παιδιά που χαίρονται τόσο πολύ με τα φανταχτερά λαμπιόνια, τις γιρλάντες, τα στολισμένα δέντρα, τα κάλαντα και με όλα τα  χριστουγεννιάτικα καλούδια ξέρουν καλά το μήνυμα της αγάπης και την προσφέρουν απλόχερα σε όσους είναι κοντά τους ζεσταίνοντας τις καρδιές μας. Ένα μικρό παιδί κι ο Χριστός που γεννάται σήμερα έρχεται να ζεστάνει με την πιο όμορφη και γλυκιά αγαλλίαση τις καρδιές μας.   
            Τα γιορτινά τραπέζια που θα ενώσουν για ακόμα μια φορά οικογένειες και φίλους θα μας κάνουν να νιώσουμε τη θαλπωρή που δεν έχουμε την ευκαιρία να αισθανθούμε τις υπόλοιπες μέρες μέσα στη δίνη της καθημερινότητας. Κι όμως κάπου στον κόσμο αυτά Χριστούγεννα δεν θα γελάσουν τα παιδικά προσωπάκια, δεν θα μαζευτούν οικογένειες και φίλοι, δεν θα υπάρξει θαλπωρή και η γλυκιά προσμονή των δώρων γιατί εκεί ένας άλλος Ηρώδης κυνηγά και απειλεί με σφαγή το μικρό Χριστό που γλυκά έχει γεννηθεί στις καρδιές των πιστών Του.
            Μήπως όμως και δίπλα μας ο Ηρώδης της φτώχιας και της αδιαφορίας δεν κυνηγά το μήνυμα των Χριστουγέννων; Για μία σημαντική μερίδα ανθρώπων οι γιορτές αυτές συνδυάζονται με τη διασκέδαση, την καλοπέραση και το φαγοπότι. Όχι ότι αυτό είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν δεν συνδυαστεί με προσφορά προς το συνάνθρωπο και με την πνευματικότητα, τότε η γιορτή έχει χάσει όλο της το νόημα, αφού από την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και την ταπείνωση του Θείου Βρέφους δεν έχει μείνει τίποτα μέσα μας. Κατά την ταπεινή μας άποψη, το πραγματικό μήνυμα των γιορτών αυτών, όπως και κάθε άλλης γιορτής, είναι η συνεισφορά στον συνάνθρωπο που υποφέρει, η προσφορά που δίνει χαρά στην ψυχή μας και κάνει το τραπέζι μας ακόμα πιο γιορτινό.
            Καλά Χριστούγεννα σε όλους, έτσι όπως τα ονειρεύεται ο καθένας από εμάς, με υγεία, χαρά, ειρήνη και ελπίδα για όλο τον κόσμο!
 
 

ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με το αριστερό ξεκινάει τη θητεία του ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποκλείοντας την ψήφο των δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η άρνησης αποδοχής εκ προοιμίου της θετικής τους ψήφου και η αποδοχή της αρνητικής αποτελεί ένα συνταγματικό ατόπημα. Ο Πρόεδρος των Ελλήνων οφείλει να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, και των καλών και των κακών.