Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη της παπαδιάς και του εραστή της στο ΜΟΔ Αιγίου

dikastiria1 
Διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή η δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του παπα-Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα, με κατηγορούμενους την 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα και τον εραστή της 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο. Η διαδικασία ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Αίγιο και μετά την κλήρωση των ενόρκων, οι δικαστές διέκοψαν για την ερχόμενη Παρασκευή. Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου το πρωί του Σαββάτου.

Έτσι γουστάρω


Του Γιώργου Αγαλιώτη
Γιατί έτσι γουστάρω βρε παιδί μου.
Γουστάρω να λέω φωναχτά ότι θέλω και να έχω άποψη ακόμη και για θέματα που ούτε κατά διάνοια κατέχω . Γουστάρω να κατεβαίνω στο δρόμο και να επαναστατώ για πράγματα που δε κατανοώ.Φτιάχνομαι μόνο και μόνο που τους τα ρίχνω μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας.Γουστάρω τον όχλο και το πολιτικό χαβαλέ.
Γουστάρω να κατηγορώ όλους τους άλλους και κυρίως τους πολιτικούς, για όλα όσα είναι στραβά και ανάποδα.Αυτοί φταίνε για όλα, ποτέ εγώ που τους ψηφίζω ή τους ανέχομαι.Γουστάρω να αράζω στη καφετέρια ,να κριτικάρω τους πάντες και κυρίως αυτούς που κάνουν πράγματα στη ζωή τους και προοδεύουν επαγγελματικά ή κοινωνικά, αντί παραδειγματιζόμενος να εργάζομαι και να μοχθώ μήπως και καταφέρω κάποια στιγμή να είμαι στη θέση τους.Λατρεύω τη λαμογιά,την ανοησία,το ψέμα και το γλείψιμο.Γουστάρω να συναναστρέφομαι κοινωνικά με όμοιους ή υποδεέστερους από μένα μιάς και τα χνώτα μας ταιριάζουν και μας φταίει πάντα το σύστημα και όλοι οι άλλοι.Γουστάρω να είμαι αγενής στη συμπεριφορά μου, ειδικά όταν κάποιος διανοείται να εκφράσει αντίλογο σε αυτά που λέω ή υποστηρίζω με πάθος.Μου τη δίνει όταν κάποιος ανέρχεται ή είναι διαφορετικός από μένα(πράγμα που ειλικρινά δε καταλαβαίνω πως γίνεται) και αν μπορούσα θα του έκανα ζημιά στη πρώτη ευκαιρία.
Γουστάρω να αφήνω το αυτοκίνητό μου διπλοπαρκαρισμένο και να βρίζω τον αστυνομικό αν διανοηθεί να με γράψει.Γουστάρω να πετώ στο δρόμο αποτσίγαρα,χαρτιά κλπ. αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους ή για το ποιός θα τα μαζέψει.Γουστάρω να πληρώνω χαράτσια, φόρους,τέλη ΕΡΤ,ΔΕΗ,Νερού και ότι άλλο φανταστείτε φτάνει να μπορώ να τα λέω χύμα στο δρόμο σε όλους.Γουστάρω να διαδηλώνω χωρίς να γνωρίζω το λόγο στο όνομα της ''Δημοκρατίας'' βρε παιδί μου.Γουστάρω να είμαι βολεμένος δημοκράτης επαναστάτης σε κάποια δημόσια θεσούλα, τα ευρωπουλάκια να πέφτουν κάθε 30 του μήνα και δε πά να κουμπουριαστούν όλοι οι άλλοι.Γουστάρω με τους κολλητούς να φτιάχνουμε παρεούλες ''λούφας και παραλλαγής''.Γουστάρω και θέλω να πληρώνουν για όλα όλοι οι άλλοι και θέλω και τα δωράκια μου αν είναι να εξυπηρετήσω κάποιον.Ψηλά δε έχω και πολιτικούς κολλητούς και ''συνδικαληστές'' προστάτες μου.Για αυτούς που με βολέψανε ότι γουστάρουν.Γουστάρουν φασαρία; Θα την έχουν.Γουστάρουν απεργία; Μέσα.Γουστάρουν καμμιά καταληψούλα; Καθήκον μου.

Ένα μόνο πράγμα δε γουστάρω.Μη διανοηθεί κανείς να μου στερήσει τη θεσούλα, τα δωράκια, τα έξτρα και τα μπόνους μου και κυρίως τη σύνταξή στα 55 μαζί με το εφάπαξ δωράκι μου ή να τολμήσει να με αξιολογήσει για τη δουλειά μου.Αν κάποιος το διανοηθεί αυτό(ακόμα και αυτοί που με έχωσαν στη θεσούλα) θα έχει να κάνει όχι μόνο με μένα, αλλά και με όλους τους κολλητούς και τους συγγενείς και δόξα τω Θεώ είμαστε πολλοί.Δε θάμαστε όλοι μαζί κανα δυό εκατομμυριάκια ψηφαλάκια; Για αυτό μάγκες το νού σας.Κάντε ότι γουστάρετε αλλά με τη ''Δημοκρατία'' και την ''Ελευθερία'' μου μη παίζετε, γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.
Είμαι ''Δημοκράτης'' γιατί έτσι γουστάρω βρε παιδί μου!!!!!!!!!!!!!

Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f586aeb38b2b5e&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371581283459&sads=HxRnpkyAg2YT_cFiJn_LO6X-7Sw 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της “Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-6-2013 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, πλούσιο και πολυθεματικό.
Παρουσιάστηκε η πρόταση προγράμματος με τίτλο: «Η φωνή των Κάστρων» από τη Δρ. Δωροθέα Παπαθανασίου-Ζούρτ (Παν. Αιγαίου).
Συγχρόνως παρουσιάστηκαν, κατά επιτυχημένο τρόπο, από μελετητικά γραφεία και εκλεκτούς ομιλητές οι προτάσεις για την ανάπτυξη του ιστορικού και προσκυνηματικού τουρισμού, του εθελοντισμού και της κοινωνικής υπευθυνότητας, για την προστασία, ερμηνεία και δημιουργική αξιοποίηση της μεσαιωνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση με θέμα “Η ευρωμεσογειακή στρατηγική, προκλήσεις και δυνατότητες” από την Ευρωβουλευτή κ. Ρόδη Κράτσα.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f586aeb38b2b5e&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371581406567&sads=ox0l6Xhkg-H6tb6AwGp0MCPljLY 
Τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος των Κάστρων ως πηγή ανάπτυξης. Μεταφέρθηκε η διεθνής εμπειρία από άλλα κράτη, όπου οι κοινωνίες προγραμματισμένα κτίζουν προϊόντα και μύθους με αποτέλεσμα να κερδίζουν συνεχώς οι τοπικές κοινωνίες .
Τα Κάστρα είναι συγχρόνως τοπόσημα, αυθεντικά δημιουργήματα της πόλεως και μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα από το παρελθόν στο μέλλον.
Είναι ένα μεγάλο δυναμικό και συμβολικό κεφάλαιο με τεράστιες δυνατότητες.
Η “Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα” είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 μετά από πρωτοβουλία και αποτέλεσμα συνεδρίου του Ινστιτούτου Μεσαιωνικών Σπουδών το οποίο έλαβε χώρα στο Μυστρά Λακωνίας.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f586aeb38b2b5e&attid=0.6&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371581221613&sads=E5OI4P_neFnepDoZ9t9-pDlvccs 
Στόχοι της Ένωσης αυτής είναι:
  • Η ανάδειξη, η προβολή, η χρήση των Μεσαιωνικών κτισμάτων.
  • Η προώθηση της έρευνας και της γνώσης αυτών.
  • Η ενίσχυση των υποδομών, η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος με στόχο την ανάπτυξη σε περιφερειακό, διαπεριφερειακό και τοπικό επίπεδο.
  • Η συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα Εθνικά, Ευρωπαϊκά, για την τουριστική αξιοποίηση.
  • Η αρμονική ένταξη των κάστρων, στις πόλεις που βρίσκονται, στη σύγχρονη ζωή και στα κοινωνικά δρώμενα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει, ενισχύει και υποστηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από φορείς, θεσμούς και πολίτες που έχουν στόχο τη συντήρηση, προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστική μας κληρονομιάς.
Ακόμη είναι ιδιαίτερα γνωστή για το μεγάλο αριθμό κάστρων και για τις πόλεις και περιοχές που έχουν κτιστεί αυτά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ο αριθμός των κάστρων, φρουρίων και πύργων στο σημερινό Νομό Κορινθίας πλησιάζει τα εκατό. Πολλά από τα κάστρα αυτά έχουν δομηθεί κατά την Μυκηναϊκή Εποχή, άλλα κατά τους κλασσικούς χρόνους. Νεώτερα κατά τη Βυζαντινή Εποχή. Υπάρχουν ακόμα κάστρα τα οποία έχουν κατασκευασθεί κατά τη Βενετοκρατία. Πάνω τους αποτυπώνεται η τεχνολογία της κάθε εποχής και η τεχνογνωσία των κατοίκων της περιοχής, όλα δημιουργήματα της κοινωνίας.
Έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ πολλά έργα τα οποία αφορούν στη συντήρησή, στερέωση, προσπελασιμότητα και ανάδειξη τους. Έργα τα οποία υλοποιούνται, άλλα είναι σε εξέλιξη και αποτελούν στοιχεία του Δικτύου των κάστρων.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f586aeb38b2b5e&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371581327731&sads=jJkwzvvLcVlPRLXlNBqQ2ehtVQE
Η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον τομέα αυτό του πολιτισμού δεν είναι αποσπασματική, ούτε τυχαία. Επεμβαίνει με γνώση, έχοντας στόχο, τη σύνδεση μεταξύ τους, τη δημιουργία δικτύου, την ολοκληρωμένη αξιοποίηση τους και τη συνεχώς προστιθέμενη αξία που παράγουν.
Συγχρόνως συνδυάζει αυτά και με άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν πόλεις της Πελοποννήσου, όπως αρχαία Λιμάνια. Έτσι η κάθε μονάδα γίνεται μέλος μιας μεγάλης ομάδας – ένωσης με αποτέλεσμα να γίνεται η Πελοπόννησος ένα ανοιχτό Μουσείο στο Χώρο και στο Χρόνο, με αποτύπωση των γεγονότων και της ιστορίας, μέσω των δομημάτων, των κατασκευών και του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Η Παπαρήγα κέρδισε το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ! (video)


papariga
Το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ, απέσπασε η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστή» τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή επισημαίνοντας ακόμη ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να συνδέει αυτόν και την ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
«Για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε σύνδεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ποτέ δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο» τόνισε.
«Πολιτικές ευθύνες όμως υπάρχουν» σημείωσε ακόμα, επισημαίνοντας ότι «η συνωμοσία άρχισε από το παλάτι».
Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή πολιτικό, γεγονός που ανάγκασε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τη χειροκροτήσουν.

Video


Θρήνος στην κηδεία του 37χρονου αστυνομικού


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Με όλες τις τιμές, μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 37χρονο άτυχο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο που έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας  χθες τα ξημερώματα από τα πυρά πάνοπλων κακοποιών στο Δίστομο.
Στην νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στο χωριό του, τον Δαφνιά Μακρυνείας και τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, τραγική φιγούρα η γυναίκα του, η οποία σε λίγες ημέρες θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί, απαρηγόρητη και σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να πιστέψει το δράμα που έμελλε να βυθίσει στο πένθος την οικογένεια της.
Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στο σημείο για το τελευταίο αντίο ήταν και ο γενικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης κ.Ανδρεουλάκος, ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και ο επιτελάρχης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστ.Υπαλλήλων κ.Φωτόπουλος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας κ.Μάτσικας, ενώ παρευρέθηκαν και ο Διευθυντής του τμήματος της Βοιωτίας και σύσσωμη η ηγεσία της Α.Δ Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τον κ.Πιστιόλη και τον κ.Αποστολόπουλο.

Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ. Ένταση στη Βουλή

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, όταν ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε εκ μέρους της κυβέρνησης πως δεν θα συζητηθεί η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.
Η συζήτηση δεν θα πραγματοποιηθεί, παράλληλα με αυτήν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν» αφού ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν δέχεται τη σχετική τροπολογία, αφού δεν συνοδεύεται από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ξεσήκωσε αντιδράσεις κυρίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
«Η τροπολογία μας είναι σχετική με το ν/σ που συζητάμε. Σας προκαλούμε να βάλετε σε ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος ιδού κ το πήδημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης μπροστά στην άρνηση του προεδρείου να συζητηθεί η τροπολογία.
Θυμίζουμε πως τα κόμματα, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής είχαν εκφράσει τη διάθεση να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τη συζήτηση αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθείας διάλογος ΗΠΑ με... Ταλιμπάν!

Taliban-open-political-office
Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετούς μήνες, οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν και σήμερα, την ώρα που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρέδωσαν τη διοίκηση ασφαλείας του Αφγανιστάν στις δυνάμεις του καθεστώτος Καρζάι, ότι προχωρούν στ άνοιγμα πολιτικού γραφείου στο Κατάρ.
Οι ηγέτες των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι μέσω του πολιτικού γραφείου θα επιχειρήσουν διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους, για να βρεθεί λύση και απεγκλωβισμός από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ενώ ήδη από την πλευρά του Λευκού Οίκου έχει διαφανεί η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να έχουν ενεργό ρόλο στις συζητήσεις.

ysterografa.gr

Εθνικό ζήτημα το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ως τα μεγάλα έργα που θα μετατρέψουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Περιφέρεια πρότυπο της αειφορίας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μαζί με το πρόγραμμα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό τον Υφυπουργό κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, ειδικό συντονιστή για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προϊόν της σύσκεψης αυτής υπήρξε η κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ότι η μόνη ελπίδα επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο είναι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται να λυθεί, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ένα σημαντικό και διαχρονικό πρόβλημα της Πελοποννήσου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιλεγεί ο οριστικός ανάδοχος. «Οριστική λύση στο πρόβλημα δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δώσουμε αν δεν συνεργαζόμασταν σε υψηλό επίπεδο τόσο με την Ειδική Γραμματεία των ΣΔΙΤ, όσο και με τις Δημοτικές Αρχές» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Ο Υφυπουργός κ. Βιρβιδάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε επιλογές για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει απαραιτήτως να είναι συμβατές με το σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης, ο Ειδικός Γραμματέας για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαος Μαντζιούφας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλης Αγγελάκας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, Δήμαρχοι εκπρόσωποι του ΦΟΔΣΑ και της ΠΕΔ Πελοποννήσου, καθώς και εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, του ΕΠΠΕΡΑΑ, του Υπουργείου Οικονομικών και της ΜΟΔ.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ παρουσίασε το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενημέρωσε για την εξέλιξή του, ενώ το χαρακτήρισε πρωτοποριακό καθώς αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ με ανταγωνιστικό διάλογο. Ο κ. Μαντζιούφας πρόσθεσε ότι για το έργο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι για το λόγο αυτό το παρακολουθεί στενά.

Ο κ. Αγγελάκας από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην Πελοπόννησο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκ μέρους των Δήμων, για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας, και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, εξέφρασαν την αγωνία τους για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να στηριχθεί από όλους το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σεισμός 4,1 ρίχτερ στην Καλαμάτα

seismos
Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 8:18. το βράδυ της Τρίτης στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινσιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν 4.1 και είχε επίκεντρο το Μεσσηνιακό κόλπο 14 χμ νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, στο χωριό Κιτιριές ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού είναι πέντε χιλιόμετρα.
Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη νότια Ηλεία.

«Η τρόικα δεν ήθελε καν να σώσει την Ελλάδα»

Attac österreich
Μετά από την αποκαλυπτική έρευνα για το πού πήγαν τα λεφτά των δανείων προς την Ελλάδα, οι επικριτές της παγκοσμιοποίησης της Attac Αυστρίας, δια του μέλους του ΔΣ, Lisa Mittendrein, που έδωσε συνέντευξη στο ARTE, εκτοξεύουν νέες κατηγορίες κατά της τρόικας για τη δράση της στην Ελλάδα.
Η Mittendrein αναφέρεται αρχικά στις πηγές της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε χθες και τη διαδρομή του χρήματος με τελικό προορισμό τις ευρωπαϊκές τράπεζες κυρίως, αλλά και άλλα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα. Ως βάση της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν πολλά επίσημα έγγραφα, εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του EFSF και έτερων οργανισμών, όπως και ρεπορτάζ εφημερίδων. Η ανάγκη προσφυγής σε δημοσιεύματα του Τύπου γεννήθηκε από την σκανδαλώδη, όπως θεωρεί, έλλειψη επίσημης ενημέρωσης.
Η απάντησή της στην ερώτηση εάν εξέλιπε η βούληση για διαφάνεια, είναι ιδιαίτερα επιθετική:
«Κατά τις εκτιμήσεις μας δεν είχαν καν την πρόθεση να σώσουν την Ελλάδα ή τον πληθυσμό της. Από την αρχή το θέμα ήταν η σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί γιατί δεν το είπαν και το μετέδωσαν με τον τρόπο αυτό….».
Κατά το μέλος της Attac, η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν όντως αναγκαία, αλλά το θέμα ήταν το πώς και ποιος θα πλήρωνε: Εν προκειμένω ο ελληνικός πληθυσμός κλήθηκε να πληρώσει, καταδικαζόμενος σε φτώχεια, ανεργία και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, όπως και καταστροφή της Δημοκρατίας, για την στήριξη των τραπεζών. Δεν μπορεί ο λογαριασμός για την στήριξη των τραπεζών να φθάνει στον αμέτοχο πολίτη. Η Attac απαιτεί τον τερματισμό στήριξης αυτού του τραπεζικού μοντέλου. Οι συστημικές τράπεζες θα πρέπει να διασπασθούν σε μικρότερα τμήματα.
Μετά από χρόνια «σωτηρίας», η Lisa Mittendrein ισχυρίζεται ότι είναι τώρα που ο ελληνικός πληθυσμός τη χρειάζεται πραγματικά. Η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 60% και το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό που επείγει είναι η άμεση παύση όλων των περικοπών και των μέτρων λιτότητας. Στη θέση τους θα πρέπει να εφαρμοσθεί ένα αληθινό πακέτο σωτηρίας, το οποίο θα τονώσει την ελληνική οικονομία, θα επιστρέψει στους Έλληνες την εθνική τους κυριαρχία και θα ελαφρύνει τις κοινωνικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Με άλλα λόγια, αυτό που απαιτείται είναι ένα πακέτο σωτηρίας για τον ελληνικό πληθυσμό και όχι για τις τράπεζες και η επιστροφή της Ελλάδας στην προτέρα κατάσταση με την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους.
Ερωτώμενη, τέλος, για τα διδάγματα από την επιχείρηση της τρόικας στην Ελλάδα, η Lisa Mittendrein παρουσιάζεται ιδιαίτερα αιχμηρή:
«Είμαι της άποψης ότι αυτό που συνέβη εκεί δεν μπορεί να εκπλήσσει κανένα στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να πίστευε, ότι θα μπορούσε να καταστρέφει οικονομικά μια χώρα επί πέντε έτη και μετά να απορεί για το ότι οι άνθρωποι περνάνε δύσκολα. Είτε δεν ήθελαν να το δουν είτε ήταν ιδεολογικά τυφλοί, το θέμα δεν είναι τι βλέπουν οι ευρωπαϊκές ελίτ, ότι αυτές έσφαλαν. Αυτό που χρειάζεται είναι η πίεση των ανθρώπων που λένε «δεν το ανεχόμαστε πια». Εμείς λέμε: «Εμάς δεν μας περνάτε πλέον για ηλίθιους».

ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος μπαίνει στην κυβέρνηση. Ο Κουβέλης… όχι

Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Η γλώσσα του σώματος, έλεγε πολύ περισσότερα από όσα άρθρωναν με τα λόγια τους χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ίσως και να αποκάλυπταν όσα έρχονται…
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειχνε να έχει ανακτήσει την πολιτική ισορροπία στρατηγικού σχεδιασμού που είχε χάσει το τελευταίο διάστημα, με επίκεντρο το αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ποιά θα είναι η συμμετοχή του Κινήματος και το αν ο ίδιος θα έχει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. “Δηλαδή, τι θέλετε, να γίνω υπουργός και αντιπρόεδρος του Σαμαρά;”, είχε αναρωτηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από μερικές εβδομάδες, βάζοντας τότε φρένο στα σενάρια.
Το σήμερα ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται αυτοπροσώπως στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ως αντιπρόεδρος και πιθανότατα επικεφαλής κορυφαίου θεσμικού υπουργείου, που θα σηματοδοτεί τον αναβαθμισμένο ρόλο του. Επομένως και τις… αναβαθμισμένες ευθύνες του.
Ο Φώτης Κουβέλης απ’ την άλλη, μοιάζει έτοιμος να επιλέξει μια σχέση… ελεύθερης συμβίωσης. Δεν θα μπει στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον δεν θα γίνει αντιπρόεδρος, η Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο θα εκπροσωπηθεί από μάχιμα, ενεργά πολιτικά στελέχη της.
Αυτά τουλάχιστον λένε όσοι… κατάλαβαν περισσότερα, από τη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

ysterografa.gr

Το “Έθνος” λέει… ονόματα για τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-ypourgiko-symvoulio
Με κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα του, το “Έθνος” προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα απαρτίζεται από τα καλύτερα στελέχη των τριών κομμάτων, έτσι ώστε να διακρίνεται από μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, και να διαχειριστεί με επάρκεια τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα.
Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στις εσωτερικές σελίδες μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη ονοματολογία για τις αλλαγές που έρχονται, ποιοί υπουργοί δηλαδή θα δουν την πόρτα της εξόδου, και ποιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ακολουθήσουν την αντίστροφη διαδρομή, δηλαδή θα μπουν στην κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “Έθνος”, ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης φαίνεται ότι απομακρύνονται από τα υπουργεία τους, ενώ την ένταση για την ΕΡΤ δεν αποκλείεται να “πληρώσει” ο Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ. Λιβιεράτος αφήνει τη θέση του στο υπουργείο Περιβάλλοντος  για τον Γιάννη Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός κυβέρνησης θα βρεθεί ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, για τον οποίο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του στο υπουργείο Υγείας.
Το “Έθνος” εκτιμά ως δεδομένη και την αποχώρηση του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και την αποχώρηση του Ευρυπίδη Στυλιανίδη από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αποχωρούν ακόμη, οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Μουσουρούλης, ενώ αντιθέτως, στην κυβέρνηση φέρονται να μπαίνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία, Πάρις Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Λυκούδης, Νίκος Τσούκαλης και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

ystyerografa.gr

Η ΕΡΤ ανοίγει (σήμερα)… εκτός Ραδιομεγάρου!

ERT
Μεταβατικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, ώστε να “ανέβει” το σήμα της κρατικής τηλεόρασης ακόμη και σήμερα, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το σχέδιο περιλαμβάνει εκπομπή σήματος εκτός Ραδιομεγάρου, ώστε να παρακαμφθεί το προφανές πρόβλημα με τους εργαζομένους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι θα χρειαστούν περίπου 200 εργαζόμενοι για να βγει το πρόγραμμα.

ysterografa.gr

Φωτιά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα

 

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.
Η φωτιά καίει χόρτα αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ανησυχία για επέκτασή της.
Δυο Πυροσβεστικα αεροσκάφη κάνουν ρίψεις για να την περιορίσουν.

 

Πάγκαλος: Κάφρος και αγράμματος ο Τσίπρας – Πρόεδρος του 5% ο Βενιζέλος!

 

Άστραψε και βρόντηξε ξανά ο Θόδωρος Πάγκαλος, με τις... επιδόσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αλέξη Τσίπρα στις ξένες γλώσσες να μπαίνουν στο στόχαστρό του. Σκληρές κουβέντες και πάλι από τον πρώην υπουργό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου χαρακτήρισε αγράμματο και κάφρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά, στην εκπομπή του στον Βήμα FM.

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα "του". Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε με καρφιά κατά Βενιζέλου: «Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν. Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (σ.σ. στο Παρίσι το Σάββατο), είπε "la termination violante". Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά».

Η επίθεση στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε και συνέχεια: «Ο κ. Βενιζέλος είναι ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε "ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου". Συνέχισε την υπονόμευσή του, του βγήκε και έγινε αρχηγός του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και το πήγε από το 40% στο 5%».

Αν πάντως γίνονταν αύριο εκλογές, ο πρώην υπουργός θα είχε πρόβλημα! «Δεν ξέρω τι θα κάνω! Πραγματικά δεν ξέρω... Τώρα, όμως, βρίσκομαι σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω. Δεν το γουστάρω! Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να με αφήσει».

Λύση στο αδιέξοδο της ΕΡΤ από το κανάλι της Βουλής;

 

Ένα σχέδιο το οποίο μέχρι σήμερα είχε ακουστεί μόνο ως σενάριο, φαίνεται να έχει στα χέρια του το επιτελείο Σαμαρά.
Το σχέδιο, περιλαμβάνει τα εξής:

Να ανοίξει ξανά το κανάλι της Βουλής και από εκεί με μια ομάδα τεχνικών και δημοσιογράφων να αρχίσει κανονικά να εκπέμπεται κανονικό πρόγραμμα.

Για να παρουσιαστεί αυτό το σχέδιο στους άλλους δυο εταίρους, πρέπει κατ' αρχήν να υπάρχει σχεδιασμός από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρόθυμοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να συμμετάσχουν σε αυτό και βεβαίως να γίνει αποδεκτό από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Προς το παρόν πάντως, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων τους επιμένουν ότι το πρόβλημα με το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει λυθεί, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα επιμένουν ότι η θέση τους δεν έχει αλλάξει.

Λένε: Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με ΟΛΟ το προσωπικό της και ο Αντώνης Σαμαράς να φέρει αύριο στην σύσκεψη των αρχηγών νεα πρόταση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης απέρριψαν την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη νεα ΕΡΤ.

«Μόνο αν ισχύσει το παλιό καθεστώς στην ΕΡΤ, η λειτουργία της με όλο το προσωπικό της μπορούμε να συζητήσουμε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να δώσει εντολή να λετουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης» δήλωσε ο κ. Καρύδης.

Και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αυταρχική συμπεριφορά. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης το είπαν καθαρά, δεν δεχόμαστε άλλη λύση. Είμαστε βέβαια υπέρ της αναδιάρθρωσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σαμαράς μόλις κατάλαβε χθες ότι αυτά που λέει δεν μπορούν να εφαρμοστούν είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα φέρει νέα πρόταση. Πρέπει να πάμε στη Βουλή να λυθεί το θέμα της ΕΡΤ, να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να πλήττεται η δημοκρατίας μας».

Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τη δική μας πλευρά χθες. Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και όχι μεσοβέζικα πράγματα».

newsit.gr

Μαξίμου: Δεν αναστέλλεται το κλείσιμο. Η ΕΡΤ, όπως την ξέραμε, έχει τελειώσει -Το ΣτΕ αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ

Symvoulio-Epikrateias
Το ΣτΕ αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εταιρεία, ενώ η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η εξής: Δεν αναστέλλεται το κλείσμο της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όπως την ξέραμε, έχει τελειώσει.
Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται λοιπόν εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.
Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορά στο περιοδικό της “Ραδιοτηλεόρασης”, στο οποίο μπαίνει οριστικά λουκέτο.
Ολόκληρη η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ
Βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Π.Δ/τος 18/1989 (Α 8), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 2721/1999 (Α 112) και
΄Εχοντας υπόψη
α) Την υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 απόφαση του Υπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» (Β 1414), με το άρθρο 1 παρ. 2 της οποίας, ορίζεται, πλην άλλων, ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 1730/1987 (Α 145), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 1866/1989 (Α 222) συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας.
β) Tην από 12.6.2013 αίτηση αναστολής της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
γ) Tις απόψεις των πληρεξουσίων των αιτούντων και των εκπροσώπων του Δημοσίου, τις οποίες εξέθεσαν προφορικώς.
Δ ι α τ ά σ σ ο υ μ ε
1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία  διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κωνσταντίνος Μενουδάκος
Νωρίτερα, η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκο, και τον σύμβουλο Επικρατείας, Κ. Κουσούλη, διήρκησε δύο ώρες.
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό.
Ακόμη υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.
Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Πέτρος Τατούλης, Απαραίτητη η θεσμική συνεργασία για τα ζητήματα ασφάλειας και πυροπροστασίας

«Από την πρώτη στιγμή η πολιτική μας στάση προϋπέθετε τη θεσμική συνεργασία για την ασφάλεια και την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτή βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο με σημαντικά αποτελέσματα, παρά τους δύσκολους καιρούς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα αυτά έχουν επιτευχθεί παρά τη μείωση κατά 70% των πόρων και όταν μάλιστα οι Περιφέρειες δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ για την πολιτική προστασία».
Παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε τρόπους να καλύπτουμε τις ανάγκες και τις υποδομές των δομών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εξαρχής αναλάβαμε σχετική πρωτοβουλία, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «εξασφαλίσαμε για το σκοπό αυτό δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον κ. Υπουργό ενημέρωσα ότι αν τα χρήματα δεν έχουν απορροφηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, αυτά θα επιστραφούν στο δικό μας πρόγραμμα».
Όσον αφορά το Ταμείο Μολυβιάτη, μετά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενεργοποιήθηκε ένα «νεκρό» ταμείο και εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και τη Λακωνία.
Το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ευρύτατο, στα ζητήματα ωστόσο της ασφάλειας και της πυροπροστασίας δεν υπάρχει πεδίο για τέτοια αντιπαράθεση, τόνισε ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις δομές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για το έργο που επιτελούν.

Την ένταξη του Λιμανιού Ναυπλίου στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Την ένταξη κατασκευής του Λιμανιού του Ναυπλίου στο ΕΣΠΑ, αλλά και την αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης στο Δρέπανο Αργολίδας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Τολού, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
«Το Λιμάνι του Ναυπλίου αποτελεί ένα μεγάλο έργο το οποίο θα αλλάξει το τουριστικό προϊόν ενός σημαντικού προορισμού και μάλιστα για τον τουρισμό κρουαζιέρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης και, αναφερόμενος στο αποχετευτικό δίκτυο του Δρεπάνου, πρόσθεσε ότι το σημαντικό αυτό έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου μετά την αδυναμία του ΕΠΠΕΡΑΑ να το υλοποιήσει.
«Τα δύο αυτά έργα καταδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο σε δύσκολους καιρούς επιτυγχάνουν εξαιρετικά σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης. 

 
Στο ΕΣΠΑ η στατική ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ να συμβουλεύονται τον Μητρόπουλο πριν μιλήσουν

siggrou100
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ
«Πάνος Σκουρλέτης: “Η απόφαση αντικειμενικά βάζει φρένο στα σχέδια του Σαμαρά και τον εξαναγκάζει σε αναδίπλωση. Αποτελεί ένα πρώτο βήμα με σημεία νίκης”.
Αλέξης Μητρόπουλος: “Η απόφαση του ΣτΕ δέχεται όλο το σχέδιο του κ. Σαμαρά. Δέχεται δύο ξεκάθαρα πράγματα, πρώτον ότι είναι νόμιμη η διαδικασία που έχει κινήσει η κυβέρνηση για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ. Δέχεται ότι έχει καταργηθεί ήδη και ότι έχει υπεισέλθει εκκαθαριστής – διαχειριστής στο παλιό σχήμα, άρα δεν υπάρχει το παλιό σχήμα”.
Συστήνουμε, λοιπόν, στον κ. Σκουρλέτη και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν μιλήσουν, να συμβουλεύονται τον καθηγητή και βουλευτή τους κ. Αλέξη Μητρόπουλο, ιδιαίτερα για θέματα που δεν κατανοούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

Ο δικηγόρος των “Bon Jovi”, ανέλαβε να κλείσει το Γκουαντάναμο

Cliff-Sloan
Ο δικηγόρος Κλιφ Σλόαν, ο οποίος στο παρελθόν εκπροσώπησε το μουσικό συγκρότημα των “Bon Jovi”, ορίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα υπεύθυνος διαπραγματευτής για τη μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντάναμο στο εξωτερικό, και του λουκέτου στις φυλακές που… στοιχειώνουν τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, καθώς είχε δεσμευτεί για το κλείσιμό τους, από το ξεκίνημα κιόλας της θητείας του.
Η ανακοίνωση του διορισμού του Σλόαν αποτελεί ακόμη ένα βήμα από την πλευρά του Ομπάμα στην κατεύθυνση της υπέρβασης του αδιεξόδου που έχει συναντήσει στην υπόθεση του Γκουαντάναμο, αν και πολλοί στις ΗΠΑ συνεχίζουν να βλέπουν με σκεπτικισμό την προοπτική πραγματικού λουκέτου στις φυλακές.

ysterografa.gr

Υποψία εκλογών και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: ένα κοκτέιλ κατά της “διαφθοράς”…


Στέργιος Ζυγούρας Καθώς η κίνηση Σαμαρά “μαύρο στην ΕΡΤ εδώ τώρα” κινητοποίησε το ανακλαστικό της βουλευτικής αυτοσυντήρησης, βρεθήκαμε αντιμέτωποι (λες και δεν μας έφταναν τα υπόλοιπα) με μια ομαδική προσβολή της νοημοσύνης. Βουλευτές της Ν.Δ. παρελαύνουν στα μέσα για να υποστηρίξουν τα δίκαια του Σαμαρά, άρα και όσα έφερε ο λόγος του: ομολογία αποτυχίας, ψευδολογίες, συκοφαντίες, εκβιασμοί, διχασμός της κοινωνίας και προτροπή προς αλληλοσπαραγμό. Το κείμενο αυτό συντάχθηκε ως στοιχειώδης απάντηση σε μια από αυτές τις “καταθέσεις ψυχής” βουλευτών, μάλλον όχι της πιο προκλητικής. Επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά, από την μια τα όσα βλέπει και από την άλλη τα όσα κρύβει ο βουλευτής.
Θλιβερό να υπερασπίζεται κάποιος βουλευτής τον υποτιθέμενο πρωθυπουργό της κάθαρσης. Θλιβερό, αλλά όχι τελείως αδιάφορο. Τελείως αδιάφορο (δηλαδή παραδοσιακό) είναι στο επίπεδο: ένας βουλευτής στηρίζει το αρχηγικό “σωστό μείγμα πολιτικής” που, εντελώς συμπτωματικά, είναι ολόιδιο με αυτό που -ως αρχηγός της αντιπολίτευσης- κατήγγειλε ως “λάθος”.
Δεν είναι όμως εντελώς αδιάφορο στο να δείχνει ευθύνες αλλού ο βουλευτής, όταν υπερασπίζεται την ΕΛΣΤΑΤ του Γιωργάκη που μας έφερε στα μνημόνια και τη διακομματική-διαχρονική μίζα της Ζήμενς που, εντελώς συμπτωματικά, έμεινε χωρίς εισαγγελέα. Αντίστοιχου του εισαγγελέα που μπορεί να πιάσει δουλειά στην ΕΡΤ, μόνον με την ΕΡΤ κλειστή (κατά τα λεγόμενα Σαμαρά).
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται την δήλωση Σαμαρά “τολμήσαμε” όταν αυτή βάζει στο τραπέζι την “αποτυχία” Μανιτάκη, λέγοντας “από πού να απολύσουμε 2.000;”, δηλαδή “φέρτε μου 2.000 ονόματα και παύω να βλέπω το σκάνδαλο ΕΡΤ, παύω να βλέπω αδυναμία εισαγγελικής παρέμβασης με την ΕΡΤ ανοιχτή”. Η δήλωση αυτή έχει κι άλλη διάσταση: την ρωμαϊκή αρένα του αλληλοσπαραγμού της ελληνικής κοινωνίας που έντεχνα έχει στήσει το κύκλωμα των δανειστών. Αυτό κι αν είναι από μόνο του ικανό να κονιορτοποιήσει ολόκληρο το κείμενο της Σοφίας Βούλτεψη, που έγκαιρα υπερασπίστηκε την τακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται την χυδαιότητα του duo Κεδίκογλου-Σαμαρά που εισέβαλε με το μικρόφωνο-τανκ το βράδυ της 11 Ιουνίου 2013 σε κάθε σπίτι, επιβάλλοντας το μαύρο της “κάθαρσης”.
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται τις λαμογιές που έκανε κάθε υπουργός-προϊστάμενος της ΕΡΤ και την προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης (εκεί θεμελιώθηκε, ως ανταποδοτικό, το συνδικαλιστικό τέρας της ΕΡΤ).
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο που βάφτισε “χαράτσι” το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ ο Σαμαράς. Από τότε που το ανακάλυψε, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο, παρά να πει στον Σίμο να κατεβάσει τους διακόπτες και να καλέσει το BBC.
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται ένας βουλευτής τον αρχηγό του κόμματός του, που τυχαίνει να είναι και πρωθυπουργός, όταν αυτός μας λέει “κλείνω την ΕΡΤ επειδή δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια”, όπου βεβαίως ως “εθνική προσπάθεια” εννοεί την κυβερνητική πολιτική, που τυχαίνει να είναι και μνημονιακή πολιτική, που τυχαίνει να μην έχει την παραμικρή νομιμοποίηση από την κοινωνία.
Δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται έμμεσα τον θλιβερό ΠτΔ που υπογράφει ό,τι χαρτί του παρουσιάσει η κυβέρνηση. Δεν απαιτείται καν η συνδρομή των συνταγματολόγων για να διαπιστωθεί η κατάρρευση του πολιτειακού παράγοντα.
Τέλος, (αναφέροντας μόνον τα σημαντικότερα) δεν είναι εντελώς αδιάφορο να υπερασπίζεται τις φασιστικές μεθόδους Κομισιόν-ΕΚΤ και το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, τους μόνους δηλαδή που υπερασπίστηκαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Σαμαρά. Ήδη η γερμανική εν Ελλάδι τηλεόραση έχυσε άφθονο το δηλητήριο, αφού “ανακάλυψε” και αυτή το σκάνδαλο ΕΡΤ.
Διεφθαρμένη και βολεμένη λοιπόν όλη η Ελλάδα, εκτός των πρωθυπουργών, των υπουργών και των βουλευτών;
Αν κάποιος ανατρέξει στην ιστορία, ίσως διαπιστώσει ότι αυτό το κράτος ξεκίνησε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο που σήμερα βιώνουμε: δάνεια, εμφύλιοι και πολίτευμα-νόμοι λάστιχο. Από τότε, εντελώς συμπτωματικά, χρήζει αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

tonoikaipnevmata.wordpress.com

Η Deutsche Bahn αποχωρεί από την Ελλάδα! Σκάνδαλο στο Μετρό. Μίζες για παραγγελίες στους σιδηροδρόμους

deutsche bahn
Η Deutsche Bahn, εταιρεία κολοσσός των γερμανικών σιδηροδρόμων, αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και αποχωρεί γενικά από όλες τις χώρες που θεωρεί διεφθαρμένες. Πλάι στην χώρα μας κατατάσσει, μεταξύ άλλων, την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϋλάνδη. Αυτά μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung.
Αφετηρία για την απόφαση των γερμανικών σιδηροδρόμων να πουν αντίο από τη χώρα μας ήταν ευρήματα του Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με την έρευνά του, η DBI, «κόρη» της μητρικής εταιρείας, πλήρωνε για δεκαετίες «φακελάκι» για να παράσχει συμβουλές και να εκτελεί παραγγελίες σχετικές με τους σιδηροδρόμους.
Στην Ελλάδα πηγή της διαφθοράς ήταν κατασκευή του μετρό. Η μίζα που δόθηκε στους Έλληνες, κατά το ρεπορτάζ αλλά και την εισαγγελική έρευνα, ανήλθε σε τουλάχιστον 315.000 ευρώ.
Οι αρμόδιοι της εταιρείας μιλούν για συνειδητή απόφαση αποχώρησης από χώρες, στις οποίες βασιλεύει η διαφθορά και οι δουλειές γίνονται κάτω από το τραπέζι και για την ανάγκη μιας νέας αρχής:
«Απαιτήθηκαν βαθιές περικοπές και μια συνολική νέα αρχή», δηλώνει ο Gerd Becht και μιλάει για απολύσεις 30 εργαζομένων στην DBI, μεταξύ αυτών και του επικεφαλής του υποκαταστήματος στην Ελλάδα.
Όχι πως δεν το φανταζόμασταν, αλλά ιδού και οι αποδείξεις…

ysterografa.gr

Εκεί που σταματά η λογική (και του ΣτΕ) ξεκινά η λαίλαπα της συνδικαλιστικής ανικανότητας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το κατανοώ. Δεν είναι εύκολο να χωρέσει ο νους του ανθρώπου αυτό που μέρες προσπαθώ να εξηγήσω με άρθρα μου και δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Κάποιοι πράγματι και καλόπιστα δεν το καταλαβαίνουν.

Κάποιοι άλλοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Είμαι βέβαιη ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Μενουδάκος ανήκει στους πρώτους.

Η χθεσινή απόφασή του λέει πως το κράτος έχει το δικαίωμα να καταργήσει μια επιχείρησή του – και στην περίπτωση της ΕΡΤ έχει δικαίωμα να την αναδιαρθρώσει, απολύοντας ακόμη και το σύνολο του προσωπικού της.

Το σχόλιο που έγραψε....άραγε ο Μπένι το είδε;

Το πιο πετυχημένο και αιχμηρό σχόλιο της ημέρας έκανε πριν λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης στο twitter. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Ο Βενιζέλος έφτασε με τη θωρακισμένη BMW που κοστίζει όσο οι μισθοί 1000 εργαζομένων της ΕΡΤ,στο Μέγαρο Μαξίμου».
Μήπως η φράση αυτή αποτυπώνει όλη την ελληνική πραγματικότητα;;; 
 
pinakio.blogspot.gr

Βλέπουν ακόμα πρόωρες και στο… βάθος ΝΔ-Χρυσή Αυγή

Στην εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές δεν έχουν αποφευχθεί, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου «παίζουν» ακόμη και το σενάριο ψήφου ανοχής της «Χρυσής Αυγής» καταλήγουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις ο κ. Σαμαράς, όπως κατεδειξε και η χθεσινή στάση του, ακόμη και μετά την απόφαση του ΣτΕ δενείναι διατεθιμένος να κάνει πίσω, με αποτέλεσμα, καθώς και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν μπορούν να δεχθούν τίποτε λιγότερο από μία «κανονική» λειτουργία της ΕΡΤ, οι τρεις να τα «σπάσουν» και να οδηγηθούμε μοιραία σε πρόωρες εκλογές.
Τα ίδια στελέχη με τα οποία συνομίλησε η aftodioikisi.gr, αποκλείουν και το σενάριο της αλλαγής πρωθυπουργού, καθώς είναι κάτι το οποίο θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος του πρωθυπουργού και, βεβαίως, και την ίδια τη ΝΔ. Έτσι, εξηγούν και τις δηλώσεις υπέρ του Α. Σαμαρά υπουργών της ΝΔ μεταξύ των οποίων και του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος φερόταν ως πιθανός αντικαταστάτης του κ. Σαμαρά. Παράλληλα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr,  στο Μέγαρο Μαξίμου ανατριχιάζουν με σενάρια που διακινούνται από τη ΔΗΜΑΡ για πρωθυπουργό τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Το σενάριο της Χρυσής Αυγής…
Στο πλαίσιο αυτό τα συγκεκριμένα στελέχη αυτά με αφετηρία τη συζήτηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο γγ του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, με δημοσιογράφους, κατά την οποία ανέφερε το «απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο» η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής, τονίζουν ότι «το σενάριο αυτό, δηλαδή, να κυβερνήσει η ΝΔ με την ανοχή της Χρυσής Αυγής, είναι υπαρκτό.»
Παρά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής με την οποία απορρίπτει το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις για «διαρροή» ψηφοφόρων της προς τη ΝΔ, οι προσεκτικοί πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει τους τόνους απέναντι στον κ. Σαμαρά, ενώ στο θέμα της ΕΡΤ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του λουκέτου.
Και αυτό της νέας τρικομματικής
Αυτά σε περίπτωση που πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ. Όμως, μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη «σώμα με σώμα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη πιο αμφίρροπη με την Κουμουνδούρου να καλύπτει τη μικρή διαφορά και να είναι σε θέση να περάσει μπροστά.
Σε αυτό το ενδεχόμενο τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ μία κυβερνητική συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τα στελέχη των δύο τελευταίων κομμάτων να ζητούν η συνεργασία των δύο να είναι και προεκλογική στα πρότυπα της ΕΛΙΑΣ στην Ιταλία.
Δεν πέρασε, άλλωστε, απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά μετά από καιρό, κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Σύνταγμα δεν επιτέθηκε παράμονο στον κ. Σαμαράς, αφήνοντας εκτός κάδρου τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013

Η 14η χρόνια εκδηλώσεων του Ελληνικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι με όραμα, πάθος και αλληλεγγύη, τα θαύματα μπορούν να συμβούν.
Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει μια εθνική συνεργατική προσπάθεια, που ίσως είναι η πιο σημαντική από την αρχή του θεσμού στην Ελλάδα το 1999, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό.
Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2013 φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Για να αλλάξουν οι ρυθμοί  των πόλεων μας, ενώθηκαν αφιλοκερδώς 2.500 μουσικοί και 495 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 210 εκδηλώσεις και 38 παράλληλες δράσεις Πανελλαδικά!
   
Φέτος, με την υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων απλών πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, 28 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες τις γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου. 
Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει  – έστω και για λίγες ώρες -  να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.
Πόλεις 2013: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλος, Διδυμότειχο, Δομοκός, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλλιθέα, Κομοτηνή, Κύθηρα, Κως, Λάρισα, Λειβαδιά, Μοσχάτο-Ταύρος, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πρέβεζα, Σαλαμίνα, Σαντορίνη Σέρρες και στην Φιλιππιάδα.
Εδώ μπορείτε να δείτε το εθνικό πρόγραμμα  http://www.europeanmusicday.gr/2013/06/3583/

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΦΩΤΟ ΑΘΙΚΙΑ.jpg 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Αγαπάμε τον Τόπο μας, προβάλουμε τις αξίες του» που πραγματοποιήθηκε στα Αθίκια από το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Αθικίων «Ελένη Σωτ. Διδασκάλου». Στην εκδήλωση που αφορούσε την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τις αξίες της περιοχής των Αθικίων, παραβρέθηκαν πλήθος Αυτοδιοικητικών παραγόντων, θεσμικών και τοπικών φορέων και αναδείχτηκαν μέσα από ένα ταξίδι προβολής και ανάδειξης των ιδιαίτερων ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής, οι παραδοσιακοί χοροί, τα τραγούδια και οι γεύσεις των χωριών που απαρτίζουν τον πρώην Δήμο Σαρωνικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προσήλθε στην εκδήλωση, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βέλγιο και το ΝΑΤΟ, κ. Σεν Τζου και τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Μπιν Βου, που απέσπασαν την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση. Ο κ. Δέδες, στην ομιλία του προσφώνησε τους δύο Πρέσβεις και τόνισε πως η επίσκεψή τους στην Κορινθία και η παρουσία τους σε εκδηλώσεις του Νομού, είναι συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας προώθησης τουριστικών και εμπορικών σχέσεων με μια χώρα, που είναι γνωστή από το παρελθόν, για τις μεγάλες μάχες της για την εθνική της ανεξαρτησία, αλλά γνωστή και σήμερα για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας της. Ιδιαίτερα ο κ. Μπιν Βου, μέσα από τις πολλές επισκέψεις του στην περιοχή μας, δηλώνει λάτρης της Πελοποννήσου και της Κορινθίας και ο ίδιος χιουμοριστικά αυτοαποκαλείται εκτός από Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, «Πρέσβης του Βιετνάμ στην Κορινθία». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης στην έντονη παρουσία του κόσμου που τίμησε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την ημέρα αναβίωσης και ταξιδιού στην ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι δύο Πρέσβεις ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή, δήλωσαν την ξεχωριστή χαρά για την παρουσία τους στην παραδοσιακή βραδιά και εξέφρασαν την επιθυμία για συστηματική ενίσχυση των τουριστικών κι εμπορικών σχέσεων με την Κορινθία, αφού αποτελεί ελκτικό προορισμό για τους ίδιους λόγω των υποδομών της, των τοπικών προϊόντων της, αλλά και της ιδιαίτερης φιλοξενίας των ανθρώπων της.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων και υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Π. Λέκκας, εξέφρασε την τιμή και την χαρά του για την παρουσία των δύο Πρέσβεων στην εκδήλωση, την οποία χαρακτήρισε ως οδοιπορικό που αναδεικνύει την ιστορία και τις κοινωνικές και τοπικές αξίες της περιοχής. Υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσίαση των εθίμων της περιοχής του πρώην Δήμου Σαρωνικού, μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς και τα τοπικά εδέσματα που οι κάτοικοι ετοίμασαν και προσέφεραν ως ένδειξη φιλοξενίας στους παρευρισκόμενους.

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χ. Δήμας, από την πλευρά του, τόνισε πως εκτός από την παραθαλάσσια Κορινθία υπάρχει και πρέπει να ενισχυθεί έντονο τουριστικό ρεύμα προς τα παραδοσιακά χωριά του Νομού, όπως τα γραφικά χωριά του Σαρωνικού και με την ανάδειξη της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων της περιοχής, να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σημαντικού τουριστικού πόλου έλξης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Α. Πνευματικός συνεχάρη εκτός των διοργανωτών και τους κατοίκους των Αθικίων που «αγκάλιασαν» την οργανωτική επιτροπή και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως βραδιά πολιτισμού και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν χοροί στην γεμάτη από κόσμο πλατεία των Αθικίων, τραγούδια από τη νεοσύστατη χορωδία του ΚΑΠΗ Αθικίων και πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις συμπατριωτών που κατάγονται από τα Αθίκια και χαίρουν ιδιαίτερης κοινωνικής καταξίωσης. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι βραβεύσεις του Καθηγητή – Κοσμήτορα του ΕΜΠ από τα Αθίκια, κ. Τσαμάκη, του Πυροσβέστη κ. Τούσουλη που με κίνδυνο της ζωής του έσωσε ζωές συναδέλφων του στις φωτιές του 2007 και του αείμνηστου Σ. Διδασκάλου, δωρητή του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων, για τον οποίο παρέλαβε την τιμητική πλακέτα η ανιψιά του.

Ανέστειλλαν την απεργία στα ΜΜΕ για 24 ώρες

POESY
Την αναστολή της απεργίας από τις 6.00 χθες το απόγευμα, και για 24 ώρες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισε  το Διασωματειακό Συμβούλιο των Σωματείων των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.
Η απόφαση ελήφθη λόγω των πολιτικών εξελίξεων και εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΡΤ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορίνθου συνάντηση εργασίας των αρμοδίων φορέων για την κατασκευή του νέου κτιρίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα Κ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου στην περιοχή των Εξαμιλίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, τα μέλη της μελετητικής ομάδας, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ. Σπύρος Περόγραμβρος, οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Παντελής Σκλιάς.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του βασικού σχεδίου του νέου κτιρίου και η ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω διαμόρφωση και ένταξή του στον αστικό ιστό της Κορίνθου. Στο κτίριο πρόκειται να στεγαστούν καταρχάς τα δύο πανεπιστημιακά Τμήματα που εδρεύουν ήδη στην πόλη, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με όλες τις σημερινές λειτουργίες τους (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, εργαστήρια, Βιβλιοθήκη, διοικητικές υπηρεσίες) και πρόβλεψη για την κάλυψη αυξημένων μελλοντικών αναγκών (χώρος στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά.).

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε ικανοποίησε όλους τους φορείς, δεδομένου ότι συνδυάζει μια ευφάνταστη αρχιτεκτονική ιδέα με προσαρμοστικότητα στις πρακτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας παράλληλα τη γεωγραφία και την ιστορία της περιοχής. Το κτίριο διαμορφώνεται με τη μορφή ανοικτής σπείρας προσανατολισμένης προς τη θάλασσα και τον Ακροκόρινθο. Το σχήμα, σύμβολο πνευματικότητας και διαρκούς εξέλιξης, με μια μεγάλη βιβλιοθήκη σε καίριο ρόλο, επιτρέπει ευελιξία στην ανάπτυξη των όγκων, χαμηλή δόμηση, εύκολη πρόσβαση σε όλους τους χώρους και γρήγορη επικοινωνία στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Είναι φιλόξενο για τον επισκέπτη, δένει με την πόλη και, χάρη στον προσανατολισμό του, εκμεταλλεύεται τα ενεργειακά πλεονεκτήματα της περιοχής. Η κατασκευή ξεφεύγει από τη συνήθη προσέγγιση των εκπαιδευτικών κτιρίων και αποσκοπεί να αφήσει ένα καινοτόμο στίγμα στην ανάπτυξη της Κορίνθου.

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την κατάθεση του αρχιτεκτονικού σχεδίου ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2012 για την ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο και την ενίσχυση της συνεργασίας του με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά μέσα στο καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Χρυσή Αυγή… βομβαρδίζει το Twitter, ενόψει εκλογών

Xrysh-Aygh-vouleftes
Η προοπτική διενέργειας πρόωρων εκλογών, που έχει προκαλέσει συναγερμό εντός και εκτός συνόρων, καθώς όλοι συμφωνούν ότι θα συνεπάγονται εθνική καταστροφή, έχει… κινητοποιήσει τη Χρυσή Αυγή.
Από χθες το πρωί, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ επικοινωνιακού “βομβαρδισμού”, με θέσεις, δηλώσεις και δελτία Τύπου τα οποία διαχέει σε όλο το διαδίκτυο μέσω του Twitter.
H επιλογή της θεματογραφίας μάλιστα είναι εξαιρετικά προσεγμένη, καθώς διανθίζεται από επιθέσεις κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, αιχμηρά σχόλια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, και την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα, που απασχολούν τους πολίτες.
Η συγκεκριμένη τακτική της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει την εκτίμηση όσων θεωρούν ότι… πανηγυρίζει μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, και μάλιστα με το συγκεκριμένο κλίμα το οποίο διαμορφώθηκε λόγω του θέματος της ΕΡΤ.

Το μετάλλιο του ΟΑΣΕ στη Ντόρα Μπακογιάννη

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f525c02f0e5d79&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371549207956&sads=kCZIDJutX1Fqwnrr_qE_CxP5Izw 
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) απένειμε σήμερα το μετάλλιο του ΟΑΣΕ στη πρώην υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για τη συνεισφορά της ως προεδρεύουσας του Οργανισμού, κατά την Ελληνική προεδρία και ειδικότερα για το ότι στη Σύνοδο της Κέρκυρας το 2009 κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου το ΝΑΤΟ και η Ρωσία.
Ο ΓΓ του ΟΑΣΕ πρέσβης L. Zannier αναφέρθηκε στη συμβολή της Ντόρας Μπακογιάννη στην επίλυση μεγάλων κρίσεων και τόνισε ότι «η Σύνοδος της Κέρκυρας είναι το μεγαλύτερο ορόσημο στην ιστορία του Οργανισμού».

Το μετάλλιο ΟΑΣΕ απονέμεται από το 1997 σε συγκεκριμένες προσωπικότητες, οι οποίες είτε ως αξιωματούχοι ΟΑΣΕ, είτε με άλλο τρόπο συνεισέφεραν με τις υπηρεσίες τους στην προώθηση του έργου του.

Aς προετοιμαστούμε για τα χειρότερα

Τα σενάρια για εκλογές όπως έχω ξαναπεί, κυκλοφορούσαν εδώ και 2 μήνες.Από την κυβέρνηση, ήθελαν να προλάβουν να έχουν νωπή εντολή για τα δύσκολα που έρχονται το φθινόπωρο και ειδικά μετά τις γερμανικές εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορούσε να περάσει άλλα μέτρα. Πίστευαν όμως ότι θα είχαν κάποιο έργο να παρουσιάσουν, το λεγόμενο succes story, έστω και παραποιημένο.Η κατάσταση εξελίχτηκε σε «φιάσκο», γιατί μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.

Η ουσία του προβλήματος.(Δημόσιο έλλειμμα & χρέος, ισοζύγιο πληρωμών)

 Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Όλοι μας ακούμε καθημερινά πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα γιατί η χώρα μας έχει έλλειμμα στο προϋπολογισμό της, στο Ισοζύγιο πληρωμών της και μαζί με αυτά και ένα τεράστιο σωρευμένο Δημόσιο χρέος.
Ας δούμε λίγο τι ακριβώς είναι αυτοί οι τρεις οικονομικοί όροι όσο πιο απλά γίνεται.
Η εκάστοτε καταρτίζει κάθε χρόνο το προϋπολογισμό της, του οποίου παρακολουθεί την εκτέλεση και διορθώνει τις λεγόμενες αστοχίες. Δηλαδή τι κάνει; Γράφει αναλυτικά και με ποσά στα λογιστικά της βιβλία ποια, από ποιους και πόσα έσοδα υπολογίζει να εισπράξει και αντίστοιχα ποια, σε ποιους και πόσα έξοδα υπολογίζει να πληρώσει. Όταν κλείσει η χρήση ανάλογα με το πόσα έσοδα είχε και πόσα έξοδα πραγματοποίησε έχουμε ένα αποτέλεσμα είτε κέρδος είτε ζημία. Το κέρδος της χρονιάς που έκλεισε ονομάζεται πλεόνασμα ενώ η ζημία ονομάζεται δημόσιο έλλειμμα και είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Το έλλειμμα αυτό διακρίνεται σε έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης και έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, ανάλογα ποιοι ακριβώς τομείς του δημοσίου περιλαμβάνονται. Ο τομέας της γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνει τους υποτομείς: κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, εξαιρουμένων των εμπορικών πράξεων. Επίσης διακρίνεται σε πρωτογενές έλλειμμα και συνολικό έλλειμμα. Το πρωτογενές δεν περιλαμβάνει τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Απλά λοιπόν όταν έχουμε έλλειμμα η κυβέρνηση έχει πληρώσει περισσότερα από όσα έχει εισπράξει.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f51e4224549504&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371548638818&sads=mVR3YZJLnjIoPMbWlPc1nTL1noc 
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και το Λύκειο Λουτρακίου, σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, με θέμα το «1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κορινθίας».

ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,29-6-2013,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f51e4224549504&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371548303515&sads=dUaGnupOixNUYWZ3imDosO-v5aA
 
Με νέα ματιά και νέους συντελεστές το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν, «Ένας Εχθρός του λαού», αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στα καλοκαιρινά πολιτιστικά δρώμενα και μια δυναμική πρόταση στα σημεία των καιρών μας.

Το έργο αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο επίκαιρα έργα της εποχής μας, καθώς εκφράζει την ανάγκη όλων μας για την ανατροπή της παγκόσμιας κρίσης αξιών : Ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα, ξετυλίγοντας την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.


Η παράσταση αυτή είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και έχει την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός
Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αργυρώ Δημακέα

Παίζουν:

Θωμάς Στόκμαν: Θωμάς Κινδύνης
Πέτερ Στόκμαν: Βύρων Κολάσης
Άσλακσεν, Μόρτεν Κιλλ: Δημήτρης Παλαιοχωρίτης
Χόβσταντ: Γιάννης Τσιώμου
Μπίλλινγκ: Κώστας Καπετάνιος
Πλοίαρχος Χόρστερ: Θοδωρής Προκοπίου
Κατερίνα Στόκμαν: Βλασία Βερβέρη
Πέτρα Στόκμαν: Νάνσυ Κλαμπάτσα
Τα δύο παιδιά: Ορέστης Κινδύνης, Νικόλας Σπυρόπουλος


Διάρκεια:
100’

Τιμές εισιτηρίων:
15€ (γενική είσοδος),
12€ (ανέργων, πολυτέκνων, συνταξιούχων, φοιτητικό, παιδικό),
10€ (προπώληση – εκπτωτικό κουπόνι)

Προπώληση εισιτηρίων:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (27440-21124)
Loutraki Thermal Spa (27440-62186)