Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Συνολάκης για καύσωνα: Τέτοια φαινόμενα είχαν προβλεφθεί για το 2040

Συνολάκης για καύσωνα: Τέτοια φαινόμενα είχαν προβλεφθεί για το 2040 

Το φαινόμενο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται φέτος σχολίασε ο καθηγητής και Πρόεδρος της Εθνικής Ειδικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, Κωνσταντίνος Συνολάκης.

«Προφανώς δεν είναι φυσιολογικό» σχολίασε χαρακτηριστικά,  ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι «είναι κάτι το οποίο δυστυχώς είναι συμβατό με τις προβλέψεις που γίνονταν από τα κλιματολογικά μοντέλα, εδώ και 10 χρόνια, για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Φόρος εισοδήματος: Έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή τον Αύγουστο

 Φόρος εισοδήματος: Έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή τον Αύγουστο 

Έκπτωση 3% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος θα έχουν και οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Αύγουστο υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους έως το τέλος του επόμενου μήνα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League (2020-2021)

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League (2020-2021) 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League για τη σεζόν 2020-2021 - Όλες οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος.  Η αρχή του πρωταθλήματος γίνεται στις 21-22 Αυγούστου, ενώ η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται στις 5-6 Μαρτίου.

Η 15η αγωνιστική είναι εμβόλιμη (15-16/12), ενώ η επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων γίνεται το διήμερο 5-6 Ιανουαρίου. 

Υπενθυμίζεται πως στη ΓΣ της Super League, που έγινε το πρωί, επτά ΠΑΕ είπαν «όχι» στην προκήρυξη λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι δεν εγκρίθηκε. Αυτές είναι οι: Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ. Δεν ψηφίστηκε η προκήρυξη, δηλαδή, κυρίως από τους «μικρούς», που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

1η Αγωνιστική (21-22 Αυγούστου 2021)

Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών: Από σήμερα έως την Παρασκευή οι αιτήσεις

 

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό οι εγγεγραμμένοι στους:

Πως καθορίζεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

 Πως καθορίζεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα 

Στην Ελλάδα ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός ορίζεται σε ετήσια βάση με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου.Πριν την τελική απόφαση προηγείται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη εξειδικευμένων ερευνητικών φορέων και της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία συντονίζει ειδική τριμελής επιτροπή.

Καύσωνας: Πώς θα προστατευτείτε από τα 40αρια διαρκείας

 Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Νέος τριήμερος καύσωνας  

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη (27-7-2021).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες τη Δευτέρα 26 Ιουλίου - Οι ελληνικές συμμετοχές την Τρίτη 27/7 – Αναλυτικά οι ώρες

 Ολυμπιακοί Αγώνες - Σάκκαρη: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» 

Σε «τροχιά» μεταλλίου παραμένει η Βασιλεία Καραχάλιου, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων ιστιοδρομιών στην κατηγορία Laser Radial Γυναικών, που διεξάγεται στο “Enoshima Yacht Harbour”.

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος, βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης με εννέα βαθμούς ποινής, καθώς τερμάτισε 6η στην 3η ιστιοδρομία και 1η στην 4η και ακολουθεί την Νορβηγίδα, Λίνε Φλεμ Χόεστ (7β.π.), ενώ έπεται η Αν Μαρί Ρίντομ από την Δανία (14 β.π.).

Super League: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος

 Super League: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος 

Λίγη ώρα πριν την κλήρωση, η Super League ανακοίνωσε το συνοπτικό πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος.

Όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή, η εκκίνηση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Αυγούστου, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται στις στις 5-6 Μαρτίου.

Παράλληλα, η 15η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη (15-16/12), ενώ η επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων γίνεται το διήμερο 5-6 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη ΓΣ της Super League, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, επτά ΠΑΕ είπαν «όχι» στην προκήρυξη λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι δεν εγκρίθηκε. Αυτές είναι οι: Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ.

 Το συνοπτικό πρόγραμμα της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2021-2022. #slgr #slgrinterwetten


Ζωντανά στις 20:30 η κλήρωση από το επίσημο κανάλι της Super League στο #Youtube

Εικόνα


Αίγιο: Μεγάλη φωτιά στη Ζήρεια – Στη μάχη και το BERIEV-200

 Χίος: Αυτό είναι το ρωσικό θηρίο Beriev Be-200 - Τα εναέρια «όπλα» της Ελλάδας στην μάχη με τις φλόγες 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζήρεια στο Αίγιο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με στόχο να μην εξαπλωθεί η φωτιά και να καταφέρουν να τη σβήσουν.Το έργο της πυροσβεστικής στην οποία έχει σημάνει συναγερμός καλείται να συνδράμει η αστυνομία για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά είναι μεγάλh.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη κινητοποιηθεί 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροπλάνα με το BERIEV-200.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε και συνδράμει και η υδροφόρα του Δήμου.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 149 νέα κρούσματα σήμερα ( 38 στην Κορινθία - 41 στην Αχαΐα.)

   

Αύξηση (σε σχέση με χθες)  κρουσμάτων κορωνοϊού ( +28), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 149 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  41 στην Αχαΐα, 38 στην Κορινθία, 27 στην Μεσσηνία, 19 στην Αργολίδα, 10 στην Αρκαδία, 11 στην Ηλεία και 3 στη Λακωνία.

Ενενηνταεπτά (97) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 38 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 27 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 32 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (19), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (3).

 Επίσης άλλα 52 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (41) και Ηλείας (11).  

Σήμερα  26 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 149 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 28.812 ( 12.899 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 26 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (41),  Μεσσηνίας  (27) ,  Κορινθίας (38), Ηλείας (11), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (3)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                12.876

Π.Ε. Κορινθίας             4.804

Π.Ε. Ηλείας                  3.156

Π.Ε. Αργολίδας            2.646

Π.Ε. Αρκαδίας             2.327

Π.Ε. Μεσσηνίας          2.177   

Π.Ε. Λακωνίας            1.093