Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Πορτογαλία-Ελβετία 6-1: Ο Γκονσάλο Ράμος «ντύθηκε» Κριστιάνο Ρονάλντο

Πορτογαλία-Ελβετία 6-1: Ο Γκονσάλο Ράμος «ντύθηκε» Κριστιάνο Ρονάλντο 

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια εξασφάλισε η Πορτογαλία και θα αντιμετωπίσει πλέον το Μαρόκο με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Οι Ίβηρες πέρασαν άνετα το «εμπόδιο» της Ελβετίας με το εμφατικό 6-1 στην «Λουσαΐλ» για την φάση των «16» και αναπτέρωσαν το ηθικό τους ενόψει της συνέχειας στο τουρνουά του Κατάρ.

Από την άλλη, το όνειρο της

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου μετά τα επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου μετά τα επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Ζευγολατιό 

 

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου το βράδυ της Τρίτης (6.12.2022), λίγες ώρες μετά την ένταση και τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Ζευγολατιό και στα Μέγαρα, όταν συγκεντρώθηκαν Ρομά και άρχισαν να πετάνε πέτρες για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου

Ισπανία-Μαρόκο 0-3 στα πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση): «Βόμβα» πρόκρισης!

 Ισπανία-Μαρόκο 0-3 στα πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση): «Βόμβα» πρόκρισης! 

Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του και για το αφρικανικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει το Μαροκο. Απέκλεισε την Ισπανία με 3-0 στα πέναλτι (0-0 στα 120 λεπτά) με τον Μπόνο να γίνεται ήρωας και τους Ισπανούς να μην μπορούν να σκοράρουν ούτε από την άσπρη βούλα. Μεγάλη έκπληξη αλλά και δίκαιη πρόκριση για το Μαρόκο που περιμένει τώρα το νικητή του αγώνα Πορτογαλίας-Ελβετίας

Στη διάρκεια της αναμέτρησης η Ισπανία δεν μπόρεσε να σκοράρει,

Κλειστή σε δύο σημεία η Εθνική Αθηνών - Κορίνθου- Συγκεντρώσεις Ρομά σε Μέγαρα, Ζευγολατιό Κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο από τα Μέγαρα έως και την Πάχη - Κλειστή και τα δύο ρεύματα η εθνική από Αρχαία Κόρινθο μέχρι και το Κιάτο

 ζευγολατιο 

Σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική, στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Κιάτο (και στα δύο ρεύματα) και στο τμήμα Μέγαρα - Πάχη (μόνο προς Κόρινθο) προχώρησε η Ολυμπία Οδός, με εντολή της Τροχαίας, εξαιτίας ομάδων Ρομά, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Ζευγολατιού, αλλά και  κοντά στα Μέγαρα . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες, έχουν ανάψει φωτιές ενώ σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι Προϋπολογισμοί από τις απαρχές του νεοελληνικού κράτους έως σήμερα: αφιέρωμα στο νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής

 

 

 

Στον σχεδιασμό των Προϋπολογισμών των πρώτων χρόνων της Επανάστασης του 1821 εστιάζει το νέο, 54ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του... περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Με οδηγό σχετική μελέτη του πολιτικού-ιστορικού επιστήμονα Στρατή Χρήστου διερευνά τις αρχές σύνταξης των Προϋπολογισμών μέχρι τη σύσταση του ελληνικού κράτους, την προέλευση των πόρων αλλά και τη σχέση των Προϋπολογισμών της Βουλής και του Κρατικού Προϋπολογισμού από το 1821 έως σήμερα.

Στην ενότητα του Κοινοβουλευτικού Έργου οι αναγνώστες μπορούν, μεταξύ άλλων, να διαβάσουν ρεπορτάζ για:

-Τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Κράτους για το έτος 2023 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.