Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΠΑΣ Κόρινθος: Πήρε τον Αντόνιο Ροχάνο

 ΠΑΣ Κόρινθος: Πήρε τον Αντόνιο Ροχάνο 

Σε μία σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο ΠΑΣ Κόρινθος, καθώς η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον επιθετικό, Αντόνιο Ροχάνο. Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του Ισθμού αναφέρει τα εξής:

«Μια πολύ σημαντική μεταγραφή, όχι μόνο για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας που θα αγωνίζεται την προσεχή σεζόν η ομάδα μας, αλλά ακόμα και για την Σούπερ Λιγκ πραγματοποίησε μετά από προσπάθειες το ΔΣ του ΠΑΣ Κόρινθος 1963. Σήμερα επήλθε συμφωνία με τον επί σειρά ετών βασικό σέντερ φορ της Νίκης Βόλου Αντόνιο Ροχάνο.    Ο Ροχάνο που υπέγραψε σύμβαση δύο ετών, θα είναι παρών στην προετοιμασία που ξεκινάει στις 24/7 και θα συμμετέχει στα εργομετρικά τεστ, μαζί με το υπόλοιπο ρόστερ. Ο ΠΑΣ Κόρινθος δυναμώνει μέρα με την μέρα και δείχνει από νωρίς την διάθεση του για πρωταθλητισμό. Στηρίζουμε το όνειρο».


Γιώργος Κύρτσος: Αίρεται η ασυλία του για τα απλήρωτα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο

 Γιώργος Κύρτσος: Αίρεται η ασυλία του για τα απλήρωτα χρέη τους προς το ελληνικό δημόσιο 

Την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο. 

Η Επιτροπή, μετά σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Ελλάδος, αποφάσισε την άρση ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή ομόφωνα, με 19 ψήφους, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική Έκθεση:

Προγραμματικές Δηλώσεις-Κωνσταντοπούλου: Θα είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος τους, η παρέμβασή τους

 Προγραμματικές ΔηλώσειςΚωνσταντοπούλου: Θα είμαι η φωνή των πολιτών ο λόγος τους η παρέμβασή τους 

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Βρίσκομαι εδώ για να είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος τους, η παρέμβασή τους. Βρίσκομαι εδώ για να τους φέρω στο προσκήνιο, με τις αγωνίες, τα προβλήματά τους, για να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

Προγραμματικές Δηλώσεις-Νατσιός: Το υπουργείο Οικογένειας θα προστατέψει σύμφωνα με τις επιταγές της εκκλησίας μας το αγέννητο παιδί;

Προγραμματικές ΔηλώσειςΝατσιός: Το υπουργείο Οικογένειας θα προστατέψει σύμφωνα με τις επιταγές της εκκλησίας μας το αγέννητο παιδί; 

Το δημογραφικό ανέδειξε ως το σημαντικότερο πρόβλημα κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, και χαρακτήρισε την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας άμεση προτεραιότητα του κόμματός του.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων. Ένα ολόκληρο έθνος οδεύει προς τη σύνταξη, γιατί παύει να εκτιμά το θεόσδοτο δώρο της ζωής, έτσι όπως του αξίζει. Ο

Προγραμματικές Δηλώσεις - Βελόπουλος: «Δεσμεύομαι ενώπιον θεού και ανθρώπων»

 Προγραμματικές Δηλώσεις  Βελόπουλος: «Δεσμεύομαι ενώπιον θεού και ανθρώπων» 

Με εμφανή τη διάθεση μνα εμφανιστεί ως ο κύριος εκφραστής της πατριωτικής δεξιάς και να πάρει τη... δόξα από Σπαρτιάτες και Νίκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεσμεύθηκε ενώπιον θεού και ανθρώπων, όπως είπε, ότι η «Ελληνική Λύση» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια του ελληνικού λαού.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε στη Βουλή, λέγοντας ότι αντέγραψε τις προγραμματικές δηλώσεις του 2019. «Έχω εδώ τις

Προγραμματικές δηλώσεις-Βασίλης Στίγκας: Οι Σπαρτιάτες θέλουμε να εκφράσουμε τον αγνό, εθνικό, πατριωτικό χώρο

 Προγραμματικές δηλώσειςΒασίλης Στίγκας: Οι Σπαρτιάτες θέλουμε να εκφράσουμε τον αγνό εθνικό πατριωτικό χώρο 

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε για πρώτη φορά, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας μιλώντας στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Προγραμματικές Δηλώσεις-Κουτσούμπας: Η ΝΔ θα «τρέξει» την επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα

Προγραμματικές ΔηλώσειςΚουτσούμπας: Η ΝΔ θα «τρέξει» την επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα 

 Τις θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα, ότι είμαστε μπροστά μία νέα κρίση, αλλά και η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προγραμματικές Δηλώσεις-Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη του μέλλοντος

 Προγραμματικές ΔηλώσειςΑνδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη του μέλλοντος [βίντεο] 

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα  ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες. 

Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τον χειροκροτούν όρθιοι, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του τρίτου τη τάξει κοινοβουλευτικού κόμματος πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία, στη συζήτηση για τις

Προγραμματικές Δηλώσεις-Φάμελλος: Τα market pass και youth pass είναι μέτρα αποδοχής της ακρίβειας, όχι λύση

 Προγραμματικές ΔηλώσειςΦάμελλος: Τα market pass και youth pass είναι μέτρα αποδοχής της ακρίβειας όχι λύση 

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και απόντος στη συζήτηση στην Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόνισε: 

«Θα αγωνιστούμε για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών», είπε ο κ.Φάμελλος και ευχαρίστησε παράλληλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που στάθηκαν όρθιοι. Ο πραγματικός αντίπαλος και εμπόδιο στην

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις στο Δημόσιο από 1/1/2024 - Συνεχίζεται το Market Pass, καθιερώνεται Youth Pass 150 ευρώ / Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε στις προγραμματικές δηλώσεις

 mitsotakis-vima-mak 

ον «οδικό χάρτη» διακυβέρνησης της νέας τετραετίας, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της δημόσιας υγείας και της παιδείας, περιέγραψε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Οφείλουμε να είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων, είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του, δηλώνοντας συγκινημένος που τον εμπιστεύθηκε ο λαός για άλλη μία τετραετία.

Εγκαίνια γέφυρας Φενεού Κορινθίας

Εγκαίνια γέφυρας Φενεού Κορινθίας 

Έτοιμη η γέφυρα του Φενεού Κορινθίας. Τα εγκαίνια της γέφυρας θα γίνουν το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, στις 7 το απόγευμα.

Η παλαιά γέφυρα είχε καταρρεύσει, λόγω των ζημιών απ’ τα καιρικά φαινόμενα. Τότε, δημιουργήθηκε μία γέφυρα, τύπου Μπέλευ, απ’ τη ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ, για την κάλυψη των αναγκών του κόσμου.

 

Καιρός: Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας προ των πυλών – Θα έχει ένταση και διάρκεια

 Αξιοθέατα - Το Δερβένι Κορινθίας 

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο από την επόμενη εβδομάδα.

Τα τελευταία πρόγνωση για τον καύσωνα μόνο ευχάριστα δεν είναι, καθώς να έχει και ένταση και έκταση και διάρκεια!

ΕΟΔΥ: 16 θάνατοι και 24 διασωληνωμένοι από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα – Κανένα νέο κρούσμα γρίπης

  

Στους 16 ανέρχονται οι θάνατοι από κορονοϊό, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων που έδωσε σήμερα Πέμπτη (6.7.2023) στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα γρίπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου (26η εβδομάδα του 2023) οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 24 στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από γρίπη. 

Τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 26/2023: