Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Συναγαρμός στην 110 Πτερυγα Μάχης: Παιδί έπεσε από μπαλκόνι


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει μεταφερθεί εδώ και λίγη ώρα ένα παιδί που έπεσε από το μπαλκόνι οικήματος στελέχους στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας.  
Κατά πληροφορίες ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία και αυτή την ώρα υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις και διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.  

 OnAlert.gr

Η "αφύπνιση" των λιονταριών και 2-2 στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός "ξύπνησε", αγρίεψε, έβγαλε πάθος στο παρκέ, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με το επιβλητικό 92-76.

Η "αφύπνιση" των λιονταριών και 2-2 στο ΣΕΦ
Ύστερα από δύο απογοητευτικές εμφανίσεις στους τελικούς, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν με το... σταγονόμετρο, ο Ολυμπιακός... ξύπνησε! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου "αγρίεψαν", αντέδρασαν, έβγαλαν πάθος στο παρκέ και κυρίως βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα, νικώντας στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με σκορ . Με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 2-2 στις νίκες και έστειλαν την σειρά σε πέμπτο ματς, το οποίο και θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (17/6).

Super πρεμιέρα για τους οικοδεσπότες Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/GOAL-768x512.jpg
Άνετη πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2018 για την Εθνική Ρωσίας. Μετά από μια όμορφη Τελετή Έναρξης, οι οικοδεσπότες του τουρνουά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και στον αγωνιστικό χώρο και νίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία τη Σαουδική Αραβία με 5-0, αφήνοντας ικανοποιημένο τον Βλαντιμίρ Πούτιν που βρέθηκε στις εξέδρες του Ζουζνίκι.

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν τόλμησε να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/ND-500.jpg Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή την πρόταση μομφής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του», δήλωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Φοβάται μήπως και διαταράξει τη διαβόητη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο. Μαζί κυβερνούν, μαζί στηρίζουν την κακή συμφωνία για την Ελλάδα, μαζί θα φύγουν. Το συντομότερο».

Μουντιάλ 2018: Σάλος στην τελετή έναρξης – Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έδειξε το μεσαίο δάκτυλό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/romin-gouiliams-daktilo-500.jpg 
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγούδησε στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας κλέβοντας την παράσταση με την παρουσία του.
Πάντως ο Άγγλος τραγουδιστής την ώρα που ερμήνευε τα τραγούδια του μπροστά σε 80.000 θεατές στο Λουζνίκι, αλλά και ενώπιον εκατομμυρίων φιλάθλων που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση, αποφάσισε να υψώσει το μεσαίο του δάκτυλο στην κάμερα.
 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/teleti-enrtksis-mountial0500.jpg
Φαντασμαγορική ήταν η έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία του ποδοσφαίρου.  
Κεντρικό πρόσωπο της τελετής έναρξης ήταν ο Ρόμπι Γουίλιαμς, μεγάλο ποπ αστέρι της Βρετανίας και του παγκόσμιου πενταγράμμου τη δεκαετία του ’90. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στη Ρωσία για μια τόσο σημαντική περίσταση. Έχω κάνει πολλά στην καριέρα μου, όμως το να δώσω το παρών στην έναρξη ενός Μουντιάλ και μπροστά σε 80.000 φίλους του ποδοσφαίρου, είναι κάτι μοναδικό. Είναι ένα παιδικό μου όνειρο», δήλωσε ο Ρόμπι Γουίλιαμς.Ο πρώην αστέρας των Take That θα είχε στο πλευρό του τη Ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφουλίνα. Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε η οργανωτική επιτροπή του Ρωσία 2018, στόχος ήταν η τελετή έναρξης να επικεντρωθεί στο μουσικό κομμάτι. Παρών  ήταν και ο διάσημος τενόρος Πλασίντο Ντομίνγκο αλλά και η Περουβιανή τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρεζ.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/seismos-500.jpg
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τουρκία στις 18:42 (τοπική ώρα) σήμερα 14 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βαν και 166 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γέρεβαν, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Κική Κλωνή(πρόεδρος πολιτιστικου συλλόγου Ρίζας)/Μαίρη Νικολοπούλου/ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8



ΗΛΕΚΤΡΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Πέτρος Τατούλης «Εγγυητής του μεγαλύτερου έργου στη χώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Εμφάνιση DSC_0639.JPG 
«Μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Πελοπόννησο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπογραφή του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε ότι αποτελεί τον εγγυητή του μεγαλύτερου έργου στη χώρα αυτή τη στιγμή».
Ο κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Σταύρου Αργειτάκου, τόνισε ακόμη ότι με το έργο αυτό «εκπέμπουμε το συμβολισμό ότι με πείσμα, δουλειά, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας μπορεί η χώρα να βρει το βηματισμό της».

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ


ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βίντεο: Nikos Nikolopoulos

Το Πολυνομοσχέδιο πέρασε με 154 ΝΑΙ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/vouli-500.jpg
Η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14.06.2018) με 154 «ναι», 144 «όχι» και δυο «απόντες»!
Απίστευτο μπέρδεμα σημειώθηκε στην ψηφοφορία στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Και αυτό γιατί πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ όλων των μέτρων του τέταρτου μνημονίου αλλά δεν τα κατάφεραν.
Συγκεκριμένα, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η ψήφος αρκετών βουλευτών δεν αποτυπώθηκε ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να κληθούν εσπευσμένα στην αίθουσα –από την οποία είχαν εν τω μεταξύ αποχωρήσει όμως οι περισσότεροι, προκειμένου να καταγραφεί προφορικά η ψήφος τους. Με την επιστροφή τους, εκλήθησαν ονομαστικά και έτσι είπαν  «Ναι σε όλα».
Το νομοσχέδιο αναμένεται να πάρει ΦΕΚ μέχρι τις 21 Ιουνίου, πριν δηλαδή από το Eurogroup εκείνης της ημέρας όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους

Ο «Μίνωας» θα σαρώσει την Ελλάδα – Χαλάει ο καιρός

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/kairos-kairika-fainomena-500.jpg
Η κακοκαιρία «Μίνωας» -όπως «βαφτίσθηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- θα πλήξει τη χώρα μας από την Παρασκευή έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών θα είναι βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.
Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με το meteo, ο «Μίνωας» θα αρχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και στην Εύβοια, ενώ προς το βράδυ και στην Κρήτη.
Το Σάββατο και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα πιο έντονα στις ηπειρωτικές περιοχές. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται επίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά στις περιοχές εκδήλωσης των καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Η θερμοκρασία θα πέσει έως και το Σάββατο, αλλά στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Αυτή είναι η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/mitsotakis-500-2.jpg
Στην δημοσιότητα δόθηκε το αναλυτικό κείμενο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, το οποίο κατέθεσε η ΝΔ στον πρόεδρο της Βουλής.Την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ομιλητή λίγο πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Αναλυτικά το κείμενο της ΝΔ

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση περί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/vouli-adeia-edrana-500.jpg
Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 
Το καθεστώς που διέπει τη διαδικασία της πρότασης μομφής περιγράφεται πρωτίστως στο άρθρο 84 του Συντάγματος και με πιο αναλυτικό τρόπο στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά τς κυβέρνησης για το Σκοπιανό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/mitsotakis-500-2.jpg
«Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.
Στην συνέχεια πρόσθεσε:«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία με ψέμματα. Η Ελλάδα διολισθαίνει και δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης η οποία χωρίς

(VIDEO) Χρίστος Δήμας: Εισήγηση για το Πολυνομοσχέδιο και το Σκοπιανό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο

14.06.2018

Εισήγηση στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κάνοντας εκτενή αναφορά και στις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης:

Η ΤΑΙΝΙΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ


EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

14/6/18

Η TAINIA του Σαββάτου

«URANYA»


Το καλοκαίρι του1969 ο έφηβος Αχιλλέας και τέσσερις φίλοι του αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα:

Η Ελλάδα μπροστά σε υπαρξιακό πρόβλημα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από το καλοκαίρι του 2015, όταν μετά τα ηρωικά του πρώτου εξαμήνου, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπήκαν στον χορό των μνημονίων, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να μετράμε επαχθείς συμφωνίες, συμπληρωματικά μνημόνια, μνημόνια.
Κάθε φορά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάζουν την υπογραφή τους κάτω από επαχθέστερους όρους, με αποκορύφωμα το αιωνόβιο υπερταμείο, το οποίο μπήκε πλέον και ως αντισυμβαλλόμενος για την αποπληρωμή των δανείων στον ESM. Μπήκε δηλαδή

Ψηφιακές Ειδήσεις Μια έρευνα για τις ψηφιακές ειδήσεις στην Ελλάδα & μία πρόσκληση σε εκδήλωση για την ηλεκτρονική διακυβέρνησηστην Ελλάδα



Μια ανάλυση των ελληνικών ευρημάτων από την ετήσια παγκόσμια έρευνα του Ινστιτούτου Reuters που δημοσιεύεται σήμερα.
Πώς έχει επηρεάσει η διείσδυση του διαδικτύου τον τρόπο με τον οποίο ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια; Ποιες πλατφόρμες προτιμούν; Και τελικά πόσο πρόθυμοι είναι να πληρώσουν για να ενημερωθούν από online Μέσα; 
Η διαΝΕΟσις, στο πλαίσιο του διαλόγου για τον ρόλο των ΜΜΕ στην ποιότητα των

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Γυμνάσιο Δερβενίου

Απεργία στα ταξί και στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία στα ταξί και στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊΤαλαιπωρία περιμένει σήμερα τους κατοίκους της Αθήνας από τον συνδυασμό των στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, της απεργίας των ταξί και των  συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου.
Το μετρό δεν θα κινηθεί έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Αρχίζει το ματς -Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

 https://s.nbst.gr/files/1/2018/04/AP_18073364968643.jpg
Την Πέμπτη ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Σαουδική Αραβία και η Google το γιορτάζει με ένα Doodle.
Μετά από τετραετή αναμονή, οι ποδοσφαιρόφιλοι… μετρούν ώρες για την έναρξη

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Πύρρου Δήμα Έδινε μάχη με τον καρκίνο

 Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Πύρρου Δήμα
Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, Αναστασία Σδούμπου. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».
Ο Πύρρος Δήμας, το 2016 είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του, Αναστασία, με τον καρκίνο.
Όταν ρωτήθηκε γιατί εγκατέλειψε την πολιτική, ο Πύρρος Δήμας απάντησε: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά».

Newsbeast

ΙΒΥΚΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2018


 Εμφάνιση logo-ivykos.png
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 21:00, σας περιμένουμε στην παράσταση παραδοσιακών χορών " Ο χορός & το παιχνίδι μέσα από τον Μπερντέ", στο θέατρο Παντελής Ζερβός, στο Πάρκο Δεξαμενής.  Πρωταγωνιστές οι μικροί χορευτές του Ίβυκου που θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.    Παράλληλα συμμετέχει ο αγαπημένος σε όλους μας Καραγκιόζης για να μας ταξιδέψει με τον χορό και το παιχνίδι.
Συμμετέχει το Εφηβικό Τμήμα του Ίβυκου και  ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών « Άθως Δανέλλης». Σας περιμένουμε....


info@ivykos.gr