Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών, στο ρέμα των Ροζενών.

  

Δύο συμφωνιτικά έργων για την Κορινθία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το ένα αφορούσε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών, στο ρέμα των Ροζενών.

Το άλλο, αφορούσε τις εργασίες κατασκευής και της πρόσβασης στο μνημείο Ρητοιτών, στο ναύδιο της Θεοτόκου, στα Αθίκια.

Ο περιφερειάρχης, στην Κόρινθο, είχε συναντήσεις και με στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συμβάσεις για έργα που αφορούν την Μητρόπολη Κορίνθου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

  

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιο, στην Κόρινθο.

Υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις,

α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ,

β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου, στην Κόρινθο, για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός) και

γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου, για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Πρόταση Τζανετέα για τοποθέτηση προτομής της Μαριέττας Γιαννάκου στη Σπάρτη

  

Πρόταση για φιλοτέχνηση και εγκατάσταση προτομής της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου, κατέθεσε προς τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν περιφερειακή σύμβουλος, Ντία Τζανετέα.

Το κείμενο της επιστολής, κοινοποιείται και στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ελένη Δαράκη. Στη γραπτή πρόταση της Ντίας Τζανετέα, αναφέρεται:

“Πιστεύω ότι η πόλη της Σπάρτης σε ανταπόδοση της μεγάλης προσφοράς της Μαριέττας Γιαννάκου, οφείλει σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης να φιλοτεχνήσει και να εγκαταστήσει σε περίοπτη θέση την προτομή της. Σαν πολίτης αυτής της πόλης πιστεύοντας ότι συνεκφράζω και το κοινό αίσθημα, παρακαλώ όπως το εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί η απόφαση για την πραγματοποίησή του”.

Ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο νέο αυτοκιντόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας.

 

Η εταιρεία “ΜΟΡΕΑΣ” που έχει την ευθύνη διαχείρισης του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κύμα έντονης κακοκαιρίας, προβλέπεται να επηρεάσει την κεντρική και νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τα ακόλουθα:

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η 2Κ/2022 με 473 μόνιμες θέσεις Π.Ε, Τ.Ε, Δ.Ε, Υ.Ε -Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

  

Γνωστοποιείται από το ΑΣΕΠ ότι εκδόθηκε η 2Κ/2022 Προκήρυξη (Φ.Ε.Κ. 8/23.02.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εβδομήντα τριών (473) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

ΑΣΕΠ-1Γ/2022: Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 822 μόνιμες προσλήψεις

 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη 1Γ/2022 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων είκοσι δύο (822) θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4765/2021.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 16 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 4 Απριλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Συγκεκριμένα προκηρύσσεται:

Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ (822) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩ:

Κινητή Μονάδα ΟΚΑΝΑ Πάτρας: Άμεση Πρόσβαση σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτηση

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Υπηρεσίες της Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα διευρύνθηκαν μέσω της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τίτλο «Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της εξάρτησης» και συμπεριλαμβάνουν την Κινητή Μονάδα παρέμβασης σε εξαρτημένα άτομα που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Οι Υπηρεσίες της Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης, στην Πάτρα, ενισχύονται από τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, καθώς δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω  υλοποίησης παρεμβάσεων, με στόχο τη μείωση της βλάβης. Οι Υπηρεσίες Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης, παρέχονται από τον ΟΚΑΝΑ, σε ουσιοεξαρτημένους που δεν είναι ενταγμένοι σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Η προσέγγιση τους γίνεται στους χώρους συνάθροισής τους μέσω της «Υπηρεσία στο Δρόμο» (streetwork).

Στόχος των παρεμβάσεων μείωσης βλάβης είναι: