Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

108 9500
Πανηγυρικά εορτάσθηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Καλλιθέα Ευρωστίνης.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Φεβρουαρίου 2017, παραμονή της εορτής, του Ιερομάρτυρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ευρωστίνης υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Ιωάννου Γιαννακά και οι Διάκονοι του.
Μετά το πέρας της Λιτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομιλών αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στα φρικτά βασανιστήρια που υποβλήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος, υπομένοντάς τα με μεγάλη καρτερικότητα και πίστη, αλλά και στα θαύματα που επιτελούσε και επιτελεί.
Τέλος, αφού επικαλέστηκε τις πρεσβείες του εορταζομένου Αγίου, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους πολλά και ευλογημένα έτη, προσκαλώντας τους και στον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου θα παραστεί η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και θα συμμετάσχουν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ, κ. Δανιήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ἱστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης και Ἀνδρούσης, κ. Χρυσόστομος.      

Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως, αγάπης και προσφοράς προς τους φοιτητές και σπουδαστές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας Koρινθίας,

img1
Ανακοινώνεται ότι εκτάκτως την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του Εορτασμού της Μνήμης των συνεργών του Αποστόλου Παύλου και προστατών της συζυγικής ζωής και της Χριστιανικής οικογενείας Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, που θα πραγματοποιηθεί στο Γηροκομείο Ανδρών της Ι. Μητροπόλεώς μας.
       Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Γηροκομείο Ανδρών θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως, αγάπης και προσφοράς προς τους φοιτητές και σπουδαστές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, που έχουν ανάγκη στηρίξεως.

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
imkorinthou.org

Mega... μαύρο την Τετάρτη! Ραγδαίες εξελίξεις για το μεγάλο κανάλι

Mega... μαύρο την Τετάρτη! Ραγδαίες εξελίξεις για το μεγάλο κανάλι

Την απόφαση του ΔΣ της DIGEA περιμένουν επίσημα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για να μάθουν το πότε θα αποδυναμώσουν την ισχύ του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού.



























Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στην οποία παρίστανται οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Tv Μακεδονια, Alpha και Σκάι, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Star και πριν από λόγο αποχώρησε κι ο εκπρόσωπος του Mega.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση της Digea που θα παραδοθεί
Στη δημοσιότητα τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα 4 αποφάσεις που αφορούν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, χωρίς να αλλάζει τίποτα στο νομολογιακό καθεστώς.
Οι τρεις αποφάσεις αφορούν την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (απόφαση 366/2017) και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντένα (368/2017) και Σκάι (367/2017).
Με αυτές η Ολομέλεια του ΣτΕ θεώρησε καταργημένες τις δίκες, μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. 95/2017 απόφασή της με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου από όλα τα Ταμεία

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου από όλα τα Ταμεία
Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 02 Μαρτίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαρτίου του 2017.
Αναλυτικά:

Η γέφυρα της Φρανκφούρτης… μιλάει αρχαία ελληνικά - ΦΩΤΟ

Η γέφυρα της Φρανκφούρτης… μιλάει αρχαία ελληνικά - ΦΩΤΟ
Περνώντας από μια σιδερένια πεζογέφυρα στο κέντρο της Φρανκφούρτης, δεν μπορεί παρά να εκπλαγεί κανείς διαβάζοντας μια επιγραφή σε αρχαία ελληνικά να δεσπόζει στην κορυφή της γέφυρας. Σε μια πόλη που είναι οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, μια τέτοια επιγραφή μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και θλίψη καθώς δεν το συναντάμε και εύκολα στη χώρα

Υπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;



happychocolateromanou.jpgΥπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;


Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αισθανθείτε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε...στην κουζίνα σας!

Διαβάστε περισσότερα 

yogalowbackpainromanou22.jpgΗ γιόγκα βοηθά στον πόνο στη μέση


Στη διάρκεια της ζωής τους, το 80% των ανθρώπων θα εμφανίσουν τουλάχιστον μία φορά ένα επεισόδιο οσφυαλγίας. Πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων ανέφεραν ότι ο πόνος στη μέση επηρεάσε τη λειτουργικότητά της και την

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Η Γερμανία εντείνει τον
αριθμό των απελάσεων των
απορριφθέντων ασύλου

Η Γερμανία εντείνει τον αριθμό των απελάσεων των απορριφθέντων ασύλου

Η Γερμανία, η οποία έχει υποδεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο από το 2015, την Πέμπτη (9 Φεβρουαρίου) ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιταχύνει την απέλαση αυτών των οποίων τους αρνήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα - αλλά διαμάχη ξέσπασε σχετικά με την επιστροφή των απορριφθέντων στο

Σε είδη πρώτης ανάγκης περιορίζονται οι αγορές των Ελλήνων

Ζωντανή μετάδοση βίντεο μέσω κινητού από το YouTube

Ζωντανή μετάδοση βίντεο μέσω κινητού από το YouTube 
Τη νέα δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης από smartphones ανακοίνωσε το YouTube, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργούς να εκφράζονται με τον δικό τους προσωπικό και αυθόρμητο τρόπο, να μοιράζονται τις ιδέες τους αλλά και τη δημιουργικότητά τους.
Η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή YouTube για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο

Μαθητές θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου… χάκερ

Μαθητές θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου… χάκερ
Ελάτε να χακάρετε τις ιστοσελίδες μας και θα ανταμειφθείτε! Η πρόκληση είναι αληθινή και μάλιστα απευθύνεται σε μαθητές τετάρτης δημοτικού έως τρίτης γυμνασίου.
Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό «Hackathlon», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα της Microsoft.

Ο Δήμος Τρίπολης Στην Κηδεία Του Παραλιμνίτη Ήρωα Κωστάκη Αρτυματά

Ο Δήμος Τρίπολης στην Κηδεία του Παραλιμνίτη Ήρωα Κωστάκη Αρτυματά
Τελέστηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, η νεκρώσιμος ακολουθία του Παραλιμνίτη ήρωα της τουρκικής εισβολής του 1974 Κωστάκη Αρτυματά, που δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στο ύψωμα της Αλωνάγρας του Πενταδάχτυλου.
Τα οστά του ήρωα, ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του dna, και επιστράφηκαν στην γενέτειρά του όπου τελέστηκε η κηδεία του με τιμές ήρωα και του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg

Διαβάστε στο φ.187 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Ρίζες – Καστρί – Άγιος Πέτρος

Αποτέλεσμα εικόνας για καστρι κυνουριαςΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Ρίζες – Καστρί – Άγιος Πέτρος» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Γερμανία και ο ρόλος της εις την παγκόσμια πολιτική - το ΔΝΤ υποχείριο της Ε.Ε. -


Γράφει ο Γεώργιος Εμ.Δημητράκης
Εμφάνιση DSC00008.JPG
Με αγωνία παρακολουθούμε εις την χώρα μας τις ειδήσεις, τα σχόλια και τις ατέρμονες συζητήσεις  που γίνονται εις τα διάφορα Κανάλια για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αποφυγή ενός Grexit, που για πολλούς σημαίνει το τέλος της Ελλάδος. Έχει επισημανθεί πολλές φορές ο ρόλος της Ιστορίας, αλλά και η σχέση του κάθε ανθρώπου με αυτήν, κυρίως εκείνων οι οποίοι εκλέγονται και αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση και τις μεγάλες ευθύνες για την πορεία της χώρας τους. Η σωστή πληροφόρηση, η αξιολόγηση και εκτίμηση κάθε πληροφορίας είναι το άλφα και το ωμέγα για την άσκηση της πολιτικής και την προάσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων ενός Λαού, μίας Πολιτείας

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εμφάνιση ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.jpg

Ταπεινώνουν τους φτωχούς που δήθεν προστατεύουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι εξοργιστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσονται κατά την κατάθεση των αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αποτελεί την απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση της πλουτοκρατίας που κατά διαστήματα πετά ξεροκόμματα υπό την μορφή φιλανθρωπίας.
Και εξηγούμαι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάφτισαν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μόνο και μόνο επειδή θέλουν με κάθε τρόπο να υπενθυμίζουν στους φτωχούς της φτώχεια τους, αλλά και να τους θυμίζουν ότι απλά λαμβάνουν μια κοινωνική παροχή που εξαρτάται από την βούληση του κράτους-πατερούλη και όχι ότι ασκούν ένα δικαίωμά τους.

O Φάνης Σιτές υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας

Αγαπητοί παράγοντες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου,τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο στον νομό μας διανύει μια φθίνουσα τροχιά που οδηγεί τα ποδοσφαιρικά σωματεία σε μαρασμό και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου σε ατονία.
Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο η επιβίωση των σωματείων αυτών να εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την συγκινητική εθελοντική προσφορά των διοικήσεων τους.
Η απουσία στήριξης της σημερινής ΕΠΣ προς τα σωματεία του νομού μας είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.
Επιλεκτικά  εθελοτυφλούν κλείνοντας τα αυτιά στις κραυγές αγωνίας των σωματείων αυτών και θεωρώντας προφανώς ότι η απλή ''διαχείριση''του πρωταθλήματος και του Κυπέλου είναι επαρκής τρόπος αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων του νομού.Και με αυτήν την ''απλή διαχείριση'' φτάσαμε ως εδώ.

Απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα και έχοντας πλήρη επίγνωση των καταιγιστικών αλλαγών που έρχονται στο άμεσο μέλλον, αλλαγές που σκοπό έχουν να συρρικνώσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πήρα την απόφαση να ηγηθώ μια προσπάθειας ανθρώπων και να τεθούμε στη υπηρεσία των σωματείων του νομού μας.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο η συμφωνία μας με όλους εσάς απαιτεί:
-Να πούμε εξαρχής ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να συντηρήσουν μια κακή κατάσταση.
-Να πούμε ΟΧΙ σε όσους ζουν εις βάρος του ποδοσφαίρου.
-Λέμε ΝΑΙ στις ανοικτές πόρτες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.
-Λέμε ένα τεράστιο ΝΑΙ στο αγαπημένο μας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,το κύτταρο που γεννά και τροφοδοτεί τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εγώ και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αυτήν την προσπάθεια,μεγαλώσαμε στην αγκαλιά των Κορινθιακών γηπέδων,''ψηθήκαμε'' μέσα από τα σωματεία,τιμήσαμε τον λόγο μας..
Αυτόν το λόγο καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας και δίνουμε μια  υπόσχεση για το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα της ζωής μας που είναι το ποδόσφαιρο.Nα σταματήσουμε την κατηφόρα του αθλήματος που αγαπάμε και μαζί με αυτό τέλος, θα απομονωθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την μπάλα αποκλειστικά και μόνο για προσωπικό τους όφελος.

Δεσμευόμαστε απέναντι στα διοικητικά συμβούλια των ποδοσφαιρικών σωματείων της Κορινθίας να καταθέσουμε σύντομα τις προτάσεις του συνδυασμού μας στις οποίες θα εμπεριέχονται οι λύσεις που όλοι ζητάτε και πλέον απαιτείτε.
Στις εκλογές του καλοκαιριού καλούμαστε να αποφασίσουμε -σε μια κρίσιμη στιγμή- για το μέλλον του ποδοσφαίρου στο νομό μας,για το μέλλον του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε με περηφάνεια.
Σας καλούμε δίπλα μας,αρωγούς και συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή.

Μετά τιμής


Φάνης Σιτές

Ψήφισμα Συμπαράστασης Του Δ.Σ Τρίπολης Στο Δήμαρχο Πατρέων

Δήμος Τρίπολης


AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 5/2017
 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 7 ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 45/2017

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμαρχο Πατρέων

Στην Τρίπολη σήμερα την 7 η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30΄ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμ. πρωτ. 4679/3- 2-2017 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνου Αναστάσιου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.. ..

Ο βατραχάνθρωπος των Ιμίων που πήρε τη σημαία -Αθέατες στιγμές από εκείνη τη μέρα έρχονται στο φως


«Στις 17 Μαρτίου του 1996 είχα υπηρεσία σε σκάφος του λιμενικού με αποστολή να περιφρουρήσουμε τα Ίμια…Κοντά στις 03:00 το πρωί είχαμε συναγερμό και κατάσταση εμπλοκής».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον Alpha, ο Κώστας Χατζηδάκης, απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, την εμπειρία του ως ο άνθρωπος που επιφορτίστηκε με το χρέος να πάρει την ελληνική σημαία πάνω από τη βραχονησίδα εκείνη τη μέρα.

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί: Τι θα συμβεί στην περίπτωση GREXIT – Το «κακό» σενάριο στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ


O ΣΕΒ χαρακτηρίζει ως αναποτελεσματική, ανεπιθύμητη και ανέφικτη την έξοδο από το ευρώ τονίζοντας ότι η λύση αυτή είναι το ίδιο εξωφρενική με την πρόταση που κυκλοφορεί ότι κάποιος πολύ πλούσιος θα αποπληρώσει το ελληνικό χρέος.
«Και στις δύο περιπτώσεις, αφελώς ορισμένοι πιστεύουν ότι κάποιος τρίτος πληρώνει το χρέος ή μας το χαρίζει. Δεν υπάρχει κανείς που θα αναλάβει τα χρέη μας και κανείς δεν θα μας διευκολύνει να ζούμε σε βάρος άλλων. Το χρέος είναι

ΟΙ 3 ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ


Την Ελλάδα μέσα από τα χέρια του χάνει το βαθύ κράτος της χώρας που όρισε τη μοίρα της επί δεκαετίες, που όρισε την εθνική σύνταξη δυστυχίας για τα παιδιά μας. Όλα τα σχέδια διάλυσης της χώρας, της μεγάλης Αλβανίας και του ελληνοτουρκικού πολέμου δεν βγαίνουν ενώ και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος της Ουκρανίας αποδείχτηκε ένα τρομοκρατικό παραμύθι. Ακόμα χειρότερο το παραμύθι της δραχμικής φακής για τους ιθαγενείς κατόπιν δικής τους επιλογής τέλειωσε, πριν τελειώσει την Ελλάδα, όσο και αν ακόμα σερβίρεται καθημερινά ως ξαναζεσταμένο και ανιαρό φαγητό.

Δοκιμασία Πέλοπα , κόντρα σρον Πανκαμαριακό - Η 06 στο ΔΑΚ μετην Ελλάδα Βέλου


Αποτέλεσμα εικόνας για Πανκαμαριακό και τον Πέλοπα ΚιάτουMε αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται, αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.
Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο γήπεδο Ξυλοκάστρου ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Πέλοπα Κιάτου. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε περίοδο φόρμας και αναζητούν και οι δύο την νίκη. Ο Πανκαμαριακός για να συνεχίσει για 6η σερί φορά την αήττητη , για το 2017, πορεία του στο πρωτάθλημα, Από την άλλη μεριά ο Πέλοπας θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στο πόντο, πίσω από την πρωτοπόρο Κόρινθος 2006, στοχεύοντας τίτλο και άνοδο στη Γ΄ Εθνική.
Στο ΔΑΚ η πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06 αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα την Ελλάδα Βέλου, ενώ την Τετάρτη  μάχεται στον πρώτο αγώνα ντέρμπι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στον Συνοικισμό κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθος 
Ο αντίπαλος της ΄06 στον διπλό πρόωρο τελικό ΠΑΣ Κόρινθος, αντιμετωπίζει ,  στον Συνοικισμό, τον Τενεάτη Αθικίων, ομάδα που επίσης μετέχει στους "4" του κυπέλλου και διεκδικεί πρόκριση στον τελικό ... απέναντι στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο πρωτάθλημα χρειάζεται πόντους για να αποφύγει στο τέλος τις κακοτοπιές.
Ο Ισθμιακός στο "Γίαννης Στέφας" αγωνίζεται με την Θύελλα Πετρίου, η οποία θέλει θέτικά αποτελέσματα για να αποφύγει στο τέλος τον υποβιβασμό.  
Στο Δερβένι , στο "Κώστας Βυζάς" ο Αστέρας αγωνίζεται με τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, με τις δύο ομάδες να αναζητούν βαθμούς παραμονής στη κατηγορία
 Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσου, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να πάρει τρίποντο ελπίδας απέναντι στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ο οποίος, την Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου αντιμετωπίζει στο Ξυλόκαστρο τον Τενεάτη
19η Αγωνιστική
ΠΑΣ Κόρινθος - Τενεάτης Αθικίων   
Κόρινθος '06 - Ελλάς Βέλου   
Ισθμιακός - Θύελλα Πετρίου  
Πανκαμαριακός - Πέλοπας Κιάτου   
Αστέρας Δερβενίου - Πανσολυγειακός  
Ηρακλής Λεχαίου - ΣΦΛ Ολυμπιακός  
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου  
Παννεμεατικός - Ολυμπιακός Άσσου