Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Mega... μαύρο την Τετάρτη! Ραγδαίες εξελίξεις για το μεγάλο κανάλι

Mega... μαύρο την Τετάρτη! Ραγδαίες εξελίξεις για το μεγάλο κανάλι

Την απόφαση του ΔΣ της DIGEA περιμένουν επίσημα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για να μάθουν το πότε θα αποδυναμώσουν την ισχύ του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού.Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στην οποία παρίστανται οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Tv Μακεδονια, Alpha και Σκάι, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Star και πριν από λόγο αποχώρησε κι ο εκπρόσωπος του Mega.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση της Digea που θα παραδοθεί
στο Mega είναι πως αν δεν καταβάλλουν τις συνολικές οφειλές έως την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τότε θα «σπάσει» το σήμα του σταθμού.
Την ίδια ώρα, στο κανάλι της Μεσογείων και με τον κίνδυνο του «μαύρου» υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τους εργαζόμενους να βγάλουν τη Δευτέρα δελτίο ειδήσεων.
Το χρονικό


Δραματικές είναι οι εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό της Μεσογείων μετά την απόφαση που έλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Digea.
Αν και ακόμα η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα μέλη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποδυνάμωση του σήματος του MEGA.
Να θυμίσουμε ότι πριν από μήνες ο πάροχος του ψηφιακού σήματος αποφάσισε να κάνει ρύθμιση οφειλών στον τηλεοπτικό σταθμό και είχε προγραμματίσει να επανεξετάσει το θέμα στα τέλη Ιανουαρίου. Την προηγούμενη βδομάδα και μετά από καθυστέρηση μίας ημέρας στην καταβολή της δόσης η DIGEA έστειλε εξώδικο στο MEGA απαιτώντας έως σήμερα την καταβολή όλου του ποσού.
Ωστόσο, αν και γνωρίζουν ότι αυτές τις μέρες γίνονται επαφές των βασικών μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες με σκοπό να βρεθεί λύση και να ανακάμψει ο τηλεοπτικός σταθμός, οι συνεργάτες του, δηλαδή οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί που είναι συμμέτοχοι με το MEGA στη DIGEA, αποφασίζουν να αποδυναμώσουν το σήμα του και τις επόμενες ημέρες είτε να προβάλλεται «σπασμένη» εικόνα με pixels, είτε «παγωμένη» εικόνα και να ακούγεται μόνο ήχος.
Αντίδραση με τηλεοπτικό σποτ!


Αντιδρώντας μάλιστα σε αυτή την απόφαση της DIGEA οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA που συνεχίζουν να κρατούν «ζωντανό» τον τηλεοπτικό σταθμό έκαναν ένα βίντεο που αφήνει σαφέστατους υπαινιγμούς για τους σκοπούς άλλων τηλεοπτικών σταθμών…!
Να σημειωθεί δε ότι τους τελευταίους μήνες μπορεί το MEGA να μην μεταδίδει καθόλου live πρόγραμμα αλλά συνεχίζει να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις, κάτι που όπως φαίνεται θέλουν ορισμένοι να… αποδυναμώσουν!
Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Μελάς/ newsit.gr