Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ολυμπιακός: Με Τουρέ και πολλές αλλαγές στο Μιλάνο -Εκστρατεία για το Μιλάνο

Ολυμπιακός: Εκστρατεία για το Μιλάνο
Η μεγάλη μετακίνηση των φίλων του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Μίλαν έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο «Σαν Σίρο».
Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος του Ολυμπιακού όχι μόνο χειροκρότησε την ομάδα για την προσπάθεια που έκανε, αλλά έστειλε και μήνυμα ενόψει του ματς με τη Μίλαν. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» ζήτησαν από την ομάδα τη νίκη στο Μιλάνο στο ματς που θα

Κύπελλο Ελλάδας: Με Μακέντα ο Παναθηναϊκός 1-0 στο Αγρίνιο

Κύπελλο Ελλάδας: Με Μακέντα ο Παναθηναϊκός 1-0 στο Αγρίνιο
Ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ενώ συνεχίζει τη φρενήρη κούρσα του τη φετινή σεζόν φτάνοντας τις έξι νίκες σε έξι αναμετρήσεις. Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» είχαν φύγει νικητές από το Αγρίνιο ήταν τον Αύγουστο του 2015, όταν είχαν κερδίσει τα «καναρίνια» με 2-1.

Συνέλαβαν οπαδούς του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο

Συνέλαβαν οπαδούς του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο | Newsit.gr

Σε δύο συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού προχώρησε η αστυνομία στο Αγρίνιο, πριν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Παναιτωλικό, για το Κύπελλο. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από εκτεταμένους ελέγχους των Αρχών στην εθνική οδό. 
Ειδικότερα, συνελήφθησαν το μεσημέρι ένας 42χρονος και ένας 24χρονος καθώς στην κατοχή τους εντοπίστηκαν ένα καδρόνι και ένα καπνογόνο. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Αγρινίου.

Ξυλόκαστρο:Από εδώ πέρασε ο "Ζορμπάς" (φωτο)


ΑΣΕΠ -Προκήρυξη 10Κ/2018: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 118 μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ


Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό δεκαοκτώ (118) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Κατά πάσα πιθανότητα, οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ή την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου. 
Οι προσλήψεις αφορούν μόνιμο προσωπικό και θα καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο:

Μεταναστευτική κρίση: Προσκλητήρια ο Τσίπρας, κινήσεις – ματ ο Σαμαράς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων και ανικανότητας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Με γενικά προσκλητήρια από τον καιρό που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, άνοιξαν διάπλατα όλα τα πορτοπαράθυρα όταν βρέθηκαν στην εξουσία και ψήφισαν νόμους που από μόνοι τους προσκαλούσαν τους πάντες να έλθουν στην Ελλάδα.
Και τώρα παριστάνουν πως και αυτό το κακό στο δικό τους κεφάλι έπεσε, παραπλανώντας και επαναλαμβάνοντας πως επί των ημερών τους η προσφυγική κρίση έφθασε στο απόγειό της.
Η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος στη Συρία ξέσπασε το 2011 και σχεδόν αμέσως άρχισαν οι προσφυγικές ροές. Εκείνη τη χρονιά κορυφώθηκε στην Ιταλία το δράμα της Λαμπεντούσα και ο Μπερλουσκόνι άρχισε να ανοίγει καταυλισμούς σε

Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος: Άμεση η παρέμβαση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλίας Ανδρικόπουλος
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις σοβαρότατες πλημμυρικές συνέπειες τους,  ενημερώνει τους δημότες ότι το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου εργάζεται ασταμάτητα, τόσο για την καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και νοικοκυριά/επιχειρήσεις, όσο και για την αποκατάστασή τους.
Από την έναρξη της θεομηνίας, όλα τα συντονιστικά και τεχνικά κλιμάκια του

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις σοβαρότατες ζημίες που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν προσφάτως την περιοχή.
Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Νιάρρος, Πρόεδροι των Τ.Κ. που επλήγησαν και στελέχη της Τ.Υ. του Δήμου.
Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ. Δέδε, τον ευχαρίστησε για το άμεσο και

Ειδικοί στο μελάνωμα, ογκολόγοι και δερματολόγοι, ομιλούν για τη διάγνωση και τη θεραπεία του μελανώματος (video)

Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία του μελανώματος, ήταν το αντικείμενο των εργασιών του διήμερου Fοrum με τίτλο «Πρόσφατα Επιτεύγματα και Μελλοντικές Προσεγγίσεις στη Θεραπεία του Μελανώματος» που διοργάνωσε η Bristol - Myers Squibb Ελλάδας, στις 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αθήνα
Ο κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας της Βιοκλινικής, δήλωσε: «Πρόκειται για μια εκδήλωση υψηλού επιστημονικού κύρους που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων σε θέματα κλινικής πρακτικής στη διαχείριση του μελανώματος και που φέρνει την Ελληνική ογκολογική κοινότητα σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη» ....................

Στατιστικά στοιχεία αυθαιρέτων ενόψει της προθεσμίας της 8ης Οκτωβρίου 2018, από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ


 Αποτέλεσμα εικόνας για τεεΜε αφορμή την επικείμενη προθεσμία της 8ης Οκτωβρίου 2018 για τις δηλώσεις αυθαιρέτων και πληρωμές των αντίστοιχων παραβόλων και προστίμων του νόμου 4495/2017, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσιάζει βασικά στοιχεία και ενδιαφέροντα μεγέθη που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων που καταθέτουν οι μηχανικοί για

"H ευτυχία δεν είναι η απουσία της στενοχώριας"




“H ευτυχία δεν είναι η απουσία της στενοχώριας”

JHLGLJUGVLJHGLHGGHJKHJKGHGJJHKGHJGK.jpg
Aπό τους αρχαίους Έλληνες και τους Βουδιστές μέχρι τους φιλοσόφους και τους πολιτικούς, οι στοχαστές έχουν αναζητήσει το νόημα της ευτυχίας. Τα τελευταία χρόνια, οι ψυχολόγοι έχουν σημαντικά συνεισφέρει σ’ αυτήν τη συζήτηση, με εμπειρικά δεδομένα και μετρήσεις,

Ημερίδα για τους υαλοπίνακες ασφαλείας και τη νέα Τεχνική Οδηγία (ΤΟΤΕΕ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας


Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί, μεταξύ άλλων, η νέα Τεχνική Οδηγία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τους υαλοπίνακες ασφαλείας, διοργανώνεται την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 14:30 στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολυμπία). Η ημερίδα διοργανώνεται από ΠΟΕΒΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων) και βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ.

Η Θεματολογία της ημερίδας θα κινηθεί στα εξής θέματα:
     
  • Νέα ΤΟΤΕΕ Υαλοπινάκων
  • Νέος κανονισμός Πυροπροστασίας,
  • Νέο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον
  • Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές
  • Τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία υαλοπινάκων

Σημειώνεται ότι η νέα ΤΟΤΕΕ βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή διαβούλευση που ολοκληρώνεται και μπορείτε να βρείτε το κείμενο στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ:

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος


Έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σύντομη ασθένεια, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Μπουλούκος.
 Ο Διονύσης Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών.
Ως φοιτητής της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπήρξε από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη του φοιτητικού κινήματος, ευρισκόμενος στην πρωτοπορία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής του. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ως δικηγόρος υπήρξε από τους πρωταγωνιστές υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου για τον ΑΣΠΙΔΑ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ και στο ΚΕΣΑ. Εξελέγη επανειλημμένως βουλευτής της Α’ περιφέρειας Αθηνών και διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 4.00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ κοιμητηρίου Αθηνών.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ 29ης & 30ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ζορμπασ κιατο
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 29ης & 30ης Σεπτεμβρίου 2018, από κλιμάκια των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων που επλήγησαν και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες πολίτες, που υπέστησαν ζημιές σε επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματικές στέγες, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με στοιχεία και δικαιολογητικά, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημιάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Κροκιδά 2, Κόρινθος από 2/10/2018 έως 15/10/2018 και ώρες 09:00 έως 14:00, στην Γραμματεία της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού, καθημερινά καθώς και Σάββατα και Κυριακές (6, 7 & 13, 14 Οκτωβρίου 2018).
Αρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία και πληροφορίες, η κα Κεφάλου Αγλαΐα Τηλ. 2741360656 και ο κ. Σταματούλης Σπυρογεράσιμος Τηλ. 2741084654 (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας).
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συγκροτεί Επιτροπές για την διενέργεια αυτοψιών και την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις, καταστήματα και επαγγελματικές στέγες σύμφωνα με τις υποβληθείσες αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ (ΒΟΛΕΙ) ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΒΛΑΣΗ ΦΙΛΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου
Με έγγραφό της η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Βόλεϊ) προς όλα τα μέλη της ανακοινώνει, ότι θέλοντας να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Βλάση Φίλη διατελέσαντος ιδρυτή και προέδρου του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου, αποφάσισε την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΣΠΕΠ σε πρωτάθλημα ΒΛΑΣΗ ΦΙΛΗ.
Επίσης με την έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, πριν την διεξαγωγή των αγώνων του κάθε ομίλου και οι τελικοί να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Λουτρακίου.

voula pahatouridis 

Επισκέψεις του Βουλευτή Χρίστου Δήμα στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σχετική εικόνα
Ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του νομού Κορινθίας, η οποία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου, επισκέφθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας είδε από κοντά την κατάσταση στους Δήμους Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας, Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. 

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο, τη Συκιά, το Μελίσσι, το Κιάτο, το Βραχάτι, την Ευαγγελίστρια, το Ζευγολατιό, την Αλμυρή και τον Σχοίνο. Είδε τις καταστροφές που υπάρχουν

Η μάνα της 11χρονης στο Άργος είναι η γιατρός που κράτησε στη ζωή την Άσπα Μπόγρη


Η γιατρός που έσωσε την Ασπασία Μπόγρη τον Αύγουστο του 2013 είναι η μάνα του 11χρονου κοριτσιού που έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του ετεροθαλούς αδελφού της στο Άργος – Ο σπαραγμός της Σπυριδούλας Φατούρου και η μεγάλη παράκληση
Μεσημέρι Κυριακής, 30 Σεπτεμβρίου.
Η Ελλάδα παγώνει από την αποκάλυψη μιας οικογενειακής τραγωδίας στο Άργος. Ένας

Οι αλλαγές στη χορήγηση των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ και η εμπλοκή


Σε εφαρμογή τέθηκε από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το νέο σύστημα χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως, με το οποίο καταργείται η προπληρωμή του ποσού που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και, κατά τον οργανισμό μειώνεται η ταλαιπωρία για τους δικαιούχους. Ωστόσο, τη νέα διαδικασία απορρίπτει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών.
Μέχρι σήμερα, για τη χορήγηση και αποζημίωση οπτικών ειδών και γυαλιών οράσεων, ο

Athens Investment Forum 2018: Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν σε συνεργασία με την Hellenic National Committee of World Energy Council  και τοΕλληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξηςτο Στρατηγικό Συνέδριο:
Athens Investment Forum 2018:
Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 , στο Ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας καιΑνάπτυξηςΠεριβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Εκδήλωση Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας: «Νέο Σύστημα Πανελλαδικών και Επαγγέλματα Αιχμής»


Αποτέλεσμα εικόνας για Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο της Έκθεσης «Πελοπόννησος 2018» το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11.00΄ π.μ. στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Έκθεσης στο Λιμάνι της Κορίνθου.
Θέμα: «Νέο Σύστημα Πανελλαδικών και Επαγγέλματα Αιχμής»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος Διδάκτωρ ΑΠΘ, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, (EMPLOY)
Παρεμβαίνουν:
  1. Ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κ. Γιάννης Βαφειαδάκης
  2. Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας (παράρτημα της ΠΕΦ), κ. Αντιγόνη Βογιατζή
  3. Ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Σταύρος Σταυρόπουλος
  4. Εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Θοδωρής Βασιλακόπουλος