Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνταγές επιτυχίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Λιγότερο άγχος, κυρίως από αυτό που συνηθίζουν να μεταφέρουν οι γονείς στους μαθητές και καλύτερη διατροφή έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις των μαθητών.
Η είσοδος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θέλει «γερό στομάχι» και καλή διάθεση. Εν μέσω, μάλιστα, προεκλογικής περιόδου γιατροί και ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους γονείς να μην «πιέζουν» τους μαθητές και να τους παρέχουν «διακριτική» στήριξη και σωστή διατροφή φροντίζοντας να μην ξενυχτούν πάνω στα βιβλία.    

Ο πρωθυπουργός θα δει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων

Διαδοχικές, κατ ιδίαν, συναντήσεις θα έχει αύριο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος στο γραφείο του στη βουλή, με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιειται την Τετάρτη 23 Μαΐου .

Σύνφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός στις 9:30 θα συναντηθεί με την Επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, Ιωάννα Κοντούλη, στις 10:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, στις 10:30 με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο, στις 11:00 με την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στις 11:30 με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12:00 με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, στις 13:00 με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, στις 13:45 με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκο, στις 14:30 με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο, στις 17:30 με τον Πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερο και στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη που θα εκπροσωπήσουν τον ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α. Τσίπρας ο οποίος θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν την δραστηριότητα των κομμάτων την προεκλογική περίοδο.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝ​Ο ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​ΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​" ΣΤΟ CLUB ΜΕΔΟΥΣΑ GOLD

Με πολύ κόσμο και κέφι γέμισε χθές βράδυ το CLUB ΜΕΔΟΥΣΑ GOLD στη παραλία Ακράτας!

Το πάρτι των μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" στέφθηκε με επιτυχία και όσοι έδωσαν το παρών ,πέρασαν καταπληκτικά!

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους, όσο και τους ιδιοκτήτες του CLUB ΜΕΔΟΥΣΑ GOLD για την άριστη μεταξύ μας συνεργασία!

Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο απο τη χθεσινή βραδιά εδώ: http://filarmonikiaigeiras.blogspot.com/2012/05/club-gold.html

Η Ελλάδα είναι μια εθνικά κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται υποδείξεις από την κ. Μέρκελ ή από οιονδήποτε άλλον

Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για δημοψήφισμα στην Ελλάδα σε σχέση με την  Άνκελα Μέρκελ, δήλωσε:

"Η κ. Μέρκελ αν θέλει να κάνει δημοψηφίσμα για το αν θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ η Γερμανία, μπορεί να τα κάνει. Μπορεί να ασχολείται μόνο με την επικράτεια όπου είναι εκλεγμένη.

Η Ελλάδα είναι μια εθνικά κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται υποδείξεις από την κ. Μέρκελ ή από οιονδήποτε άλλον".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Στην επιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, παρέστη ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος.

Στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε δήλωση του για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είπε τα εξής:

Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Και κρύβουν την αλήθεια στο λαό.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Και κρύβουν την αλήθεια στο λαό.
            Αλλού ο κ. Τσίπρας λέει πως θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και αλλού θα το επαναδιαπραγματευτεί.
            Αλλού μιλάει για πρόγραμμα και αλλού ομολογεί πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα.
            Αλλού δεσμεύεται για κεφαλικό φόρο σε όσους παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, αλλού απειλεί τις καταθέσεις και αλλού κατηγορεί τους άλλους για τις συνέπειες της δικής του επιπολαιότητας.
            Είναι αδύνατον, πια, να παρακολουθήσει κανείς τις μεταλλάξεις και το αλαλούμ του κ. Τσίπρα».

Η τρίαινα του Ποσειδώνα στο Λουτράκι


Από τον ΑΓΓΕΛΟ ΜΕΝΔΡΙΝΟ
Στην Ελλάδα, γενικώς, έχουμε ένα πρόβλημα να… διαβάζουμε τα μηνύματα των καιρών. Το 2004 έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και θα περίμενε κανείς μετά από αυτούς να θεριέψει ο αθλητισμός. Να αναγεννηθούν τα σπορ αφού ο κόσμος πήγε, είδε κι απόλαυσε αθλήματα από ελάχιστα γνωστά έως παντελώς άγνωστα.
Κι όμως μετά τους Ολυμπιακούς δεν κατέρρευσε μόνο το οικοδόμημα στον στίβο και τα άλλα δημοφιλή αθλήματα, αλλά εσχάτως, λόγω οικονομικής κρίσης έπεσαν στα τάρταρα της απαξίωσης ακόμα και τα παραδοσιακά δημοφιλή σπορ όπως το βόλεϊ. Ακόμα και το μπάσκετ εάν δεν υπήρχαν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι θα είχε γίνει περίπου περιθωριακό άθλημα.
Κι όμως μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον, σε μια σχεδόν εχθρική ατμόσφαιρα κάποιοι άνθρωποι επιμένουν. Χθες, λίγο πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είχα την ευκαιρία να δω χάντμπολ. Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου είναι η ομάδα που έχει σπάσει τα κοντέρ στο νότιο όμιλο της Α2. Σε 17 αγώνες είναι αήττητος και περιμένει την επόμενη και τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει τον προβιβασμό του στην Α1 κατηγορία.
Σε μια περιοχή που ο κόσμος μπορεί να… πεταχτεί στην Αθήνα και να δει ότι του κάνει κέφι από αθλητισμό κάποιοι άνθρωποι επιμένουν όχι στη βιτρίνα, αλλά στην υποδομή. Μαζεύουν μικρά παιδιά, τους μαθαίνουν τα μυστικά τα χάντμπολ κι ονειρεύονται να δημιουργήσουν μια ομάδα που δεν θα περάσει απλά από την Α1, αλλά θα μείνει.
Το περιβάλλον δεν βοηθά τέτοιες προσπάθειες. Σε μια περιοχή που έχει ταυτιστεί με τον τζόγο, που πολλοί εργάζονται στην Αθήνα και μένουν στο Λουτράκι προσπάθειες για την ανάπτυξη σε βάθος ενός αθλήματος δεν είναι εύκολο να πετύχουν. Ακόμα κι οι φίλοι του χάντμπολ μπορούν να πεταχτούν στην Αθήνα να δουν ότι τραβά η ψυχή τους η να παρακολουθήσουν τα ευρωπαϊκά ματς του Διομήδη Άργους στο «τσάλεντζ καπ» που δίνονται στο κλειστό του Λουτρακίου. Κι όμως οι άνθρωποι του Ποσειδώνα επιμένουν. Και δείχνουν να κερδίζουν το πρώτο στοίχημα.
Το Λουτράκι δεν είναι η ασήμαντη επαρχιακή πόλη που ένα αθλητικό γεγονός θα είναι σημείο αναφοράς. Έχει παραλίες, μπαράκια, καφετέριες που κάτοικοι κι επισκέπτες θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Αυτές τις μέρες έχει και το «Ράλι Ακρόπολις» που θα φέρει κόσμο στη περιοχή για να δουν τις ειδικές διαδρομές. Άρα η τρίαινα του Ποσειδώνα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βρει στόχο.
Κι όμως οι άνθρωποί του έχουν φτιάξει μια νοικοκυρεμένη ομάδα που με ένα χαμηλό προϋπολογισμό προσπαθεί να σταθεί αξιοπρεπώς στα αθλητικά δρώμενα. Τη τρίαινα τη κρατούν σφιχτά περιμένοντας κάθε τόσο να σημαδέψουν σωστά προς την επιτυχία.
Το να παλεύεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον μιας περιοχής που έχει κι άλλες διεξόδους διασκέδασης, να προσπαθείς να ξεπεράσεις τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί η κρίση είναι αξιέπαινο. Το πρώτο στοίχημα ο Ποσειδώνας το κέρδισε. Ανέβηκε στην Α1 με περίπατο. Το δεύτερο είναι να αφυπνίσει το ενδιαφέρον της πόλης για το άθλημα και την ομάδα. Να γίνει σημείο αναφοράς. Του το ευχόμαστε και θα είμαστε δίπλα του να το παρακολουθήσουμε. Η μόνη σωτηρία για τον αθλητισμό δεν είναι οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ που γίνονται όλο και πιο σπάνιες, αλλά η αγάπη κάποιων ανθρώπων για τα αθλήματα που συνήθως εμείς τα αποκαλούμε… μικρά, ενώ είναι απλά παραγνωρισμένα.
pamesports.gr

6ος όμιλος αποτελέσματα

Η 25η αγωνιστική
Βρασιές - Πάμισος Μεσσήνης  3-5
Θύελλα Πατρών - ΠΦΟ Πανόπουλου  1-2
Α.Ο. Εικοσιμίας - Αχαϊκή  1-1
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών  0-1
Αστέρας Αμαλιάδας - Ολυμπιακός Γυθείου  2-1
Παναιγιάλειος - Τριταϊκός 3 - 0 (α.α.)
Διαγόρας Βραχνέϊκων - Τσιλιβή Α.Ο. 3 - 0 (α.α)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 25 αγώνες)

Θέση
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Σύνολο
1
Παναιγιάλειος
25
68
22-2-1
2
ΠΦΟ Πανόπουλου
25
59
17-8-0
3
Εράνη Φιλιατρών
25
48
14-6-5
4
Αχαϊκή
25
43
11-10-4
5
Πάμισος
25
43
13-4-8
6
Διαγόρας Βραχνέικων
25
43
13-4-8
7
Ατρόμητος Λάππα
25
41
13-2-10
8
Αστέρας Αμαλιάδας
25
36
10-6-9
9
Θύελλα Πατρών
25
32
10-2-13
10
Ολυμπιακός Γυθείου
25
30
9-3-13
11
Βρασιές
25
29
8-5-12
12
Εικοσιμία
25
13
4-1-20
13
Τριταιικός
25
9
2-3-20
14
Τσιλιβή
25
2
0-2-23

Άδικη ήττα της Κορίνθου στο Ναύπλιο

Και νέα ήττα σημείωσε η Κόρινθος , καθώς έχασε στο Ναύπλιο με 2 – 1 από τον Παναυπλιακό.
Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 22΄ με ανύπαρχτο πέναλτι του Καραγκούνη, όταν ο ίδιος έπεσε καθαρά μόνος του στην περιοχή, ο Σουμουλίδης βγήκε για να διώξει και με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα παρά τις πολλές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Κορινθίων. Το πέναλτιεκτελεί ο Καραγκούνης ,ο Σουμουλίδης ακουμπάει την μπάλα με τα ακροδάκτυλα αλλά κατάληγει στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα στο 30' ο Αγγελόπουλος με πολύ ωραίο σλάλομ, τρύπισε την άμυνα της Κορίνθου,πλάσαρε τον Σουμουλίδη ζευγαρώνοντας τα τέερματα του Παναυπλιακού Στο 43' σε ανατροπή του Δημητριάδη μέσα στην περιοχή από τον Ευθυμίου η Κόρινθος κερδίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο ίδιος αλλά η μπάλα χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Κυριακόπουλου και έτσι χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ξανά μπει η Κόρινθος στο παιχνίδι Στο 75' μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Λαμπρογεώργο η Κόρινθος μειώνει στο τελικό 2-1, ενώ τέλος στο 88' τρομερό σουτ από τα 35 μέτρα του Σιώκου,τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακόπουλου .Πανναυπλιακός: Κυριακόπουλος,Λαμπρούσης,Ζίου ( 81΄ Παπουτσής) ,Γκολέμης Θ, Ευθυμίου ,Καραμάνος ,Αγγελόπουλος( 80΄Γκολέμης Η), Μπουτσικάκης, Καραγκούνης, Χατζησωφρονίου (57΄Μαρίνης) , Νικολέτος ·
Κόρινθος: Σουμουλίδης, Ντερτιλής, Φίλης (65΄ Παπακωνσταντίνου) , Σιώκος, Ζάρκος ( 65΄Λαμπρογεώργος), Σπυρόπουλος, Σειτάι, Λουμπαρδέας, Μπαλτζής( 65΄Νιάρος), Δημητριάδης, Σαγανάς
Ο πρόεδρος της Κορίνθου Πάνος Μπεθάνης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο σημερινό αγώνα οι οποίοι παρά τις ελλείψεις, το χαμένο πέναλτι και την εύλογη κούραση έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν την αξιοπρέπεια της ομάδας ψηλά. Σας ευχαριστώ παιδιά γιατί παίξατε για μένα, το τιμ και για την ιστορία μας. Ξέρουμε να χάνουμε και να το αποδεχόμαστε.

Αποτελέσματα
Θήβα-Χαλκίδα 0-3
Πόρος-Παναργειακός 0-3
Πανναυπλιακός-Κόρινθος 2-1
Λουκισίων Α.Ο.-ΑΟ Κύμης 1-2
Ατρόμητος Χ.-Μανδραϊκός 1-4
Ερμιονίδα-Ασπρόπυργος 7-0
Αντίκυρα-Δάφνη Ερυθρών 2-0

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Κόρινθος 25 58
Χαλκίδα 25 51
Μανδραϊκός 25 49
Παναργειακός 25 44
Λουκισίων Α.Ο. 25 42
Ενωση Ερμιονίδας 25 42
Πανναυπλιακός 24 42
ΑΟ Κύμης 25 41
Ατρόμητος Χιλιομοδίου 24 35
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 25 30
Δάφνη Ερυθρών 25 20
Θήβα 24 13
Πόρος 24 12
Ασπρόπυργος 25 4

Πάτρα: Κοντά στον εντοπισμό των δολοφόνων του Αθ. Λαζανά οι αρχές - Τι προέκυψε απο τις προσαγωγές των τελευταίων ωρών στην ασφάλεια

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Αθανάσιου Λαζανά βρίσκεται η αστυνομία, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες  πληροφορίες ένας εκ των υπόπτων αλλοδαπών που προσήχθησαν υπέπεσε σε αντιφάσεις και εκτιμάται ότι είναι ένας εκ των δραστών. Στην ασφάλεια έχουν προσαχθεί από χθες δεκάδες άτομα και ανακρίνονται.
Σοκαρισμένοι ειναι οι κάτοικοι στην Παραλία Πατρών μετά την άγρια δολοφονία του 29χρονου Αθ. Λαζανά από αλλοδαπούς όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου  συνεπλάκη  με αλλοδαπούς στα Κρύα Ιτεών, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής -Πατραϊκής. Ο άτυχος άνδρας υπέστη απανωτά χτυπήματα  με μαχαίρι στην θωρακική χώρα και τα πλευρά, και εξέπνευσε  λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο.

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του ο 29χρονος Αθ. Λαζανάς από τις Ιτιές που τα ξημερώματα συνεπλάκη-σύμφωνα με την Αστυνομία- με αλλοδαπούς στην περιοχή της Παραλίας.
Ο άτυχος άνδρας φέρεται να δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να εκπνεύσει λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν τους τρεις αλλοδαπούς που φέρονται ως δράστες της επίθεσης σε βάρος του, τα κίνητρα της οποίας ωστόσο δεν αποδίδονται σε ληστεία
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πριν την άγρια δολοφονία του με μαχαιριές, βρισκόταν σε ένα μπαρ της περιοχής, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και βγήκε έξω.
Ακολούθησε η συμπλοκή και  οι μαχαιριές από τους τρεις αλλοδαπούς.
Οι φίλοι του που τον αναζήτησαν, τον βρήκαν αναίσθητο  στις γραμμές του τρένου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δε μπόρεσαν να  τον κρατήσουν στη ζωή.
Λίγο πριν ξεψυχήσει φέρεται να είπε πως τον σκότωσαν Αλβανοί.
Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση με προσοχή αν και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι δεν υπήρχαν σοβαροί λόγοι που να δικαιολογούν τόσο μένος και έχει αποκλειστεί το σενάρι της ληστείας. Οι λόγοι της δολοφονίας είναι μάλλον προσωπικοί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζήτημα ωρών η σύλληψη των δραστων καθλως η αστυνομία βρίσκεται από χθες στα ίχνη τους.

thebest.gr

«Η Ελλάδα να κάνει το δολάριο επίσημο νόμισμα της»

Την  τρελή ιδέα του, «που μπορεί όμως και να δουλέψει», αναλύει σε άρθρο του ο οικονομολόγος Charles Hugh Smith. Τι λέει αυτή η ιδέα; Να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και να υιοθετήσει το δολάριο ως εθνικό της νόμισμα.
Όπως γράφει μεταξύ άλλων, το ευρώ απέτυχε γιατί στήθηκε τεχνητά και συμπεριέλαβε ασθενέστερες χώρες με δεδομένη την προθυμία της αγοράς να τους δανείζει με χαμηλό επιτόκιο. «Όμως στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι σαν το φτωχότερο αδελφό που πήρε την πιστωτική κάρτα του πλουσιότερου αδελφού του και βγήκε για ψώνια». Από όλο αυτό το εγχείρημα ωφελήθηκαν τελικά, όπως υποστηρίζει, η Γερμανία και οι τράπεζες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο δολάριο και να αποκηρύξει κάθε χρέος που είναι σε ευρώ. Θα πρέπει να παραιτηθεί από το 100% του χρέους και να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Οι δανειστές ήξεραν ότι η Ελλάδα ήταν μια αδύναμη χώρα και εκμεταλλεύτηκαν μια απάτη, ακόμη και η ΕΚΤ. Επομένως θα πρέπει να αποδεχτούν τις απώλειες τώρα που η απάτη καταρρέει», γράφει πιο κάτω.
Από την άλλη-όπως σημειώνει- το δολάριο εξακολουθεί να διατηρεί την εμπιστοσύνη της αγοράς. «Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει δολάρια, να μετατρέψει όλους τους λογαριασμούς της σε δολάρια, αποφεύγοντας τους κινδύνους της μετάβασης από το ευρώ στη δραχμή. Σε αντίθεση με τη δραχμή του θα υποτιμηθεί, το δολάριο θα έχει μετά την μετατροπή την ίδια αξία. Ακόμη είναι πεποίθηση μου ότι όταν η εμπιστοσύνη στα εθνικά νομίσματα και στα θεσμικά όργανα χάνεται, τότε είναι η στιγμή για τη μαύρη αγορά να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές. Και το νόμισμα της μαύρης αγοράς είναι το δολάριο».
Αυτό-κατά τον Smith -θα αποκαταστήσει αμέσως την εμπιστοσύνη και το εμπόριο, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, καθώς ο καθένας γνωρίζει ότι το αμερικανικό δολάριο θα διατηρήσει την αξία του παντού. Και όπως σημειώνει, «η Ελλάδα δεν χρειάζεται την έγκριση των ΗΠΑ για να υιοθετήσει το δολάριο ως προσωρινό νόμισμα. Θα βοηθούσε βεβαίως αν οι ΗΠΑ αποδέχονταν την υιοθέτηση αλλά το ok τους είναι προαιρετικό».
Πρέπει όμως να κάνει και κάτι άλλο η Ελλάδα αν θέλει να ορθοποδήσει, όπως επισημαίνει προς το τέλος του άρθρου. «Να επιτύχει πολιτική συναίνεση σχετικά με τη φορολογία και τη διακυβέρνηση. Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα ένα πολιτικό όραμα για να βγει από την κρίση. Θα πρέπει να γίνει ένας ειλικρινής εθνικός διάλογος για τη φορολογία και τη διακυβέρνηση, και να επιτευχθεί συναίνεση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Χωρίς αυτόν, ο φαύλος κύκλος του θανάτου θα επιδεινωθεί»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων



ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ;;;


Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.

Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η…