Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση καλούν σε απεργία ένα χρόνο από το “μαύρο” στην ΕΡΤ

ert
Στις 11 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κάνουν τον απολογισμό όσων ακολούθησαν.
Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους να κηρύξουν απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στις 11 Ιουνίου.
Σε ανοιχτή ανακοίνωση-επιστολή τους οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επισημαίνουν:

Κουίκ: Γιατί η ελληνική σημαία “κοιτάει” τα παπούτσια των παικτών της Εθνικής;

 terens
Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, καταθέτει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, για τη σημαία της Ελλάδας στις φανέλες που θα φοράει η Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ!
Ο κ. Κουίκ αναρωτιέται γιατί η σημαία της Ελλάδας «κοιτάει» τα παπούτσια των παικτών και ζητάει από τον υπουργό να παρέμβει.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κουίκ επισημαίνει ότι, «επειδή η Βουλή είναι “εκτάκτως” κλειστή, η ερώτηση θα κατατεθεί, μόλις ανοίξουν τα θερινά τμήματα, αλλά τη Δευτέρα θα αποσταλεί, για να πρωτοκολληθεί στο γραφείο του υπουργού».
Αναλυτικά:
«Κύριε Υπουργέ,
Έχετε αντιληφθεί την «Ελληνική σημαία» που έχει τοποθετηθεί στην φανέλα των διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας Ομάδας για το Μουντιάλ;
Υπήρχε λόγος η ΕΠΟ να… αναποδογυρίσει το γνήσιο σήμα της Πατρίδας μας, όπως υπήρχε πάντα επάνω στις Εθνικές φανέλες μας;
Δεν με ενδιαφέρει, αν αυτό αφορά είτε μια εθνική απρέπεια της ΕΠΟ είτε την σχεδιαστική «πρωτοβουλία» της χορηγού ΝΙΚΕ, εκτός κι αν της δόθηκε έτοιμο αυτό το αναποδογυρισμένο σήμα.
Σας επισυνάπτω το σήμα όπως ήταν στις φανέλες της Εθνικής Ομάδας και το σήμα όπως είναι σήμερα.
terenshttp://static4.ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/06/terens11.jpg

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1. Εσάς δεν σας ενοχλεί αυτή η… «πρωτοτυπία»;
2. Θα δώσετε την σχετική εντολή, ώστε η Ελληνική σημαία να βρίσκεται στο στήθος των διεθνών ποδοσφαιριστών μας οριζόντια και όχι να «κοιτάει» τα παπούτσια τους;»

Στον θρόνο του Ρολάν Γκαρός η Μαρία Σαράποβα

sharapova1
Η νέα (Χάλεπ) είναι ωραία, αλλά η… παλιά (Σαράποβα) είναι αλλιώς! Η Μαρία Σαράποβα τα βρήκε σκούρα απέναντι στη νεαρή Ρουμάνα, ωστόσο, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά στην καριέρα της.
Ο τελικός κράτησε συνολικά τρεις ώρες, με τη Σαράποβα να παίρνει το πρώτο σετ με 6-4, αλλά να χάνει το δεύτερο στο τάι μπρέικ, με την 22χρονη Χάλεπ να δείχνει πως ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της.
Η εμπειρία της Σαράποβα, όμως, μίλησε στο φινάλε. Με εκπληκτικά σερβίς και εξαιρετικό επιθετικά παιχνίδι, η Ρωσίδα πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 6-4 στο τρίτο σετ.

ysterografa.gr

Ο Ρέντσι σκιαγράφησε το προφίλ του επόμενου προέδρου της Κομισιόν

rentsi3
Ο Ματέο Ρέντσι μιλώντας σε συνέδριο που οργανώθηκε από την εφημερίδα  La Repubblica ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να στηρίξει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάποιον που θα αρνηθεί να αλλάξει την πολιτική της Ε.Ε.

Η Ιταλία θα αρνηθεί να στηρίξει ένα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος δεν θα αλλάξει πολιτική, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που μαίνεται γύρω από το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
“Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να αλλάξει πολιτική για τα πέντε επόμενα χρόνια ή αλλιώς δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρωθυπουργός και
“Ουδείς κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία. Θέλουν να κατεβάσουν τον Γιούνκερ, πολύ καλά. Ας πει τότε τι σκέπτεται για τα πέντε επόμενα χρόνια”, τόνισε ο Ρέντσι και κατέληξε:
“Μπορεί να ονομάζεται Γιούνκερ ή Πάολο Ρόσι. Κάποιος ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πολιτική αυτών των τελευταίων ετών, δεν θα έχει τη στήριξη της Ιταλίας”.

ysterogrfa.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο φέρελπις εδώ και χρόνια πολιτικός κ.Βορίδης αναφέρεται ως φαβορί για την είσοδο του στη Νέα Κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Ένας πολιτικός προερχόμενος από τη λεγόμενη σκληρή δεξιά και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό δείχνει να αντανακλά το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο στις ευρωεκλογές.

Άμυνα και ανάπτυξη αποτελούν τα πιθανότερα χαρτοφυλάκια για τον κ.Βορίδη σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ισχύς και χρήμα για τον κ.Βορίδη, που θα κληθεί να αποδείξει τις πατριωτικές του θέσεις. Θέσεις ιδιαίτερα συγκλίνουσες με τους πατριώτες στρατηγούς του Πενταγώνου και τους πρόθυμους τεχνοκράτες να διαχειριστούν τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ του νέου ΕΣΠΑ.

Δεν είμαστε βέβαιοι αν ο κ.Σαμαράς έχει λάβει πλήρως το μήνυμα στο Μαξίμου αλλά οι σύμβουλοί του είναι βέβαιο ότι έχουν μία δυσκολία να αφουγκραστούν τον νέο, τον άνεργο οικογενειάρχη, τον τρομαγμένο συνταξιούχο.

Ας περιμένουμε για μία ακόμη φορά, καλύτερα από πέρυσι ελπίζουμε, για να δούμε αν το Άγιο Πνεύμα τελικά καταφέρει να φωτίσει το σκότος που σκέπασε την Ελλάδα επί δεκαετίες. Ένα σκότος μισαλλοδοξίας, μίζας και υποκρισίας. Ένα σκότος πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας όπου συμβάλλει ακόμα δυστυχώς στο φασισμό της διαπλοκής. Ένα φασισμό που προκαλεί ισορροπία τρόμου με το ναζισμό που γεννάει σε ένα σοβαρά μεγάλο μέρος του λαού ως αντίδραση.

Ενός λαού που διαισθάνεται και γνωρίζει πότε πατριδοκάπηλοι τον κοροϊδεύουν...
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Πόσο πιο χαμηλά από το 1,2% πρέπει να πέσει άραγε η Δημοκρατική Αριστερά για να αποχωρήσει ο κ.Κουβέλης. Ο φερόμενος από πολλούς και ως κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει πολιτική αλαζονεία, καταστρέφοντας το όνειρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Φυσικά ένας τέτοιος αμετροεπής πολιτικά άνδρας δεν μπορεί να ενώσει και να εκπροσωπήσει τους Έλληνες.

Ο ελληνικός λαός πίστεψε σε μία υπεύθυνη αριστερά που θα μπορούσε κάποτε να ασκήσει κυβερνητική εξουσία εις όφελος του λαού. Εμπιστεύτηκε τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και ανάμενε μία εναλλακτική λύση εξουσίας μάταια. Δυστυχώς ο κ.Κουβέλης λάκισε πολιτικά από την Κυβέρνηση της χώρας αποσύροντας τους Υπουργούς του και αναβάλλοντας την επανάσταση για μία άλλη γενιά. Μετέτρεψε μία ισχυρή ενωτική Κυβέρνηση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και ποτέ δεν κατάφερε ξανά να έχει, σε έρμαιο πολιτικών εκβιασμών και ανασχηματισμών. Το χειρότερο όλων ακολουθώντας πιστά συμβουλές επέμεινε στο λάθος και καταδικάστηκε πολιτικά στις ευρωεκλογές. Η ανεξήγητη εμμονή του δε στην παραμονή στη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ τώρα δεν μπορεί να θεωρείται αφελής. 

Άλλη μία ελπίδα πολιτικής λύσης της χώρας διαλύεται μαζί με τόσες άλλες αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία μας νοσεί πολιτικά και διακομματικά. Σε τέτοιο βαθμό που πνίγει κάθε νέα προσπάθεια αφού την εκμαυλίσει εις βάρος της χώρας... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2014

Τα "ξύλινα τείχη" του Θεμιστοκλή απέναντι στους εισβολείς Πέρσες ύψωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την περασμένη εβδομάδα. 

Στη διακλαδική άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2014" στο χώρο του Αιγαίου, που παρακολούθησε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωσταράκος, ο ελληνικός στόλος υπό τις διαταγές του Αρχηγού ΓΕΝ Ναύαρχου Αποστολάκη και με τη συνδρομή του επίλεκτου σχηματισμού των Πεζοναυτών έδειξε σε φίλους και εχθρούς, εντός και εκτός συνόρων, ότι τίποτα δεν είναι μακριά. Λίγες ημέρες μετά την εξίσου εντυπωσιακή άσκηση των Τούρκων Πεζοναυτών στις ακτές της Φώκαιας, που παρακολούθησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ.Ερντογάν η Ελλάδα έστειλε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της ισχύος εν τη ενώσει. 

Η Πατρίδα μας θύμα της πολιτικής


 Άρθρο
Γεώργιος Δημητράκης*

Εμφάνιση DSC00008.JPGΤεράστιες είναι οι θυσίες που έχει υποστεί ο λαός μας με την έναρξη της κρίσης. Λογικό είναι να αισιοδοξεί ότι τώρα έρχονται καλύτερες ημέρες για μία νέα πορεία ανάπτυξης, προόδου και αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά το μεγάλο τίμημα που πλήρωσε. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αισθανόμαστε. Διότι μετά από τόσες θυσίες έρχονται κάθε τόσο νέα αρνητικά μηνύματα, συστάσεις και απειλές από παράγοντες της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής. Για νέες θυσίες και για έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ, οι οποίες βέβαια ευθύς αμέσως, ως είναι λογικό και πρακτική εις την παγκόσμια πολιτική, κάθε τόσο διαψεύδονται ή εξωραΐζονται.

Όμως αυτές οι ψυχρολουσίες με τις τόσο αρνητικές συνέπειες που υφίσταται ο λαός μας δεν είναι τυχαίες, αλλά υποκρύπτουν το βάθος και την σοβαρότητα του υπαρκτού προβλήματός μας. Που ενώ αυτό είναι γνωστό εις τους διαμορφωτές της διεθνούς πολιτικής, οι εσωτερικοί παράγοντες του πολιτικού συστήματος φαίνεται ότι δεν θέλουν να αντιληφθούνε το μεγάλο αδιέξοδο εις το οποίο ευρίσκεται εδώ και 7 χρόνια εξοντωτικής λιτότητας η χώρα και ο λαός μας. Και για το οποίο ευθύνονται αυτοί και μόνον. Απεναντίας όπως τώρα υποστηρίζεται, για να εξέλθει η χώρα μας από το αδιέξοδο και να αντιμετωπίσει τις διεθνείς πιέσεις, «χρειάζεται αλλαγή της πολιτικής». Περίεργο πράγμα αυτή η νέα επινόηση. Περίεργο διότι δεν ομιλεί κανείς και για αλλαγή των προσώπων.

 Κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι ρεαλιστής για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα. Εις την ιατρική χρησιμοποιείται ο αξονικός τομογράφος, ο οποίος παρουσιάζει την γενική εικόνα του ανθρώπινου οργανισμού. Η οποία απεικονίζει τις παθήσεις π.χ. τα ελαττώματα του τα οποία πρέπει αντιμετωπισθούν με την σχετική θεραπευτική αγωγή. Δυστυχώς όμως εδώ και δεκαετίες εις τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας αποφεύγεται η ακτινογραφία της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των υποστηρικτικών φορέων και πυλώνων της. Αυτή η αποφυγή αντιμετώπισης των αδυναμιών και των προβλημάτων της χώρας με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, με παράλληλη ανανέωση και εναρμόνιση της πολιτικής προς αυτά, ευθύνεται για την τόσο οδυνηρή και ανέλπιστη κατάσταση της χώρας μας.

Με τον γενικό όρο πολιτική εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. Ο όρος αυτός εμπεριέχει κόμματα, Θεσμικά Όργανα και την Αρχή της Διακρίσεως των Εξουσιών. Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης, αλλά επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα που έχουν σχέση με το κοινωνικό σύνολο, με κάθε πολίτη ως άτομο.

Όταν όμως η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη για να διατηρηθεί ή να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία ως αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά, η κατάχρηση εξουσίας, το "χρήμα" και οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται και παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν, με κίνδυνο τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς εις την χώρα μας εδώ και δεκαετίες η πολιτική είναι συνυφασμένη με την εξουσία και την δύναμη κομμάτων και προσώπων, τα οποία με τους Θεσμούς και διάφορους πυλώνες που έχουν δημιουργήσει αυτοί οι ίδιοι για ιδιοτελείς σκοπούς και αυτοπροστασία, καταδυναστεύουν επί δεκαετίες όχι μόνον τον ελληνικό λαό, αλλά ευθύνονται και για την κατάρρευση της χώρας μας.

 Δυστυχώς αυτή η μακροχρόνια παθογένεια κρατάει όμηρο ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό. Εάν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική αλλά και τα πρόσωπα, τότε πολύ δυσοίωνο είναι το μέλλον της Ελλάδος.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

*Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Τι σημαίνει το επώνυμό μας – Τι ρόλο παίζει στην κοινωνική μας τοποθέτηση

Μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή σαν σκιά και συχνά μας χαρακτηρίζει…
Ο λόγος για το επίθετό μας, που μπορεί να προέρχεται από ένα παρατσούκλι κάποιου προγόνου μας, πολλά, πολλά χρόνια πριν…
Το όνομα και το επίθετο αλλά και ο τόπος καταγωγής μας, δεν χρησιμεύουν μόνο στην αναγνώρισή μας αλλά και στην κοινωνική μας τοποθέτηση μέσα στο ευρύτερο σύνολο, που επινόησε άλλοτε δηκτικούς και άλλοτε ευφυείς χαρακτηρισμούς για να μας ξεχωρίζει.
Κάλλιο να σου βγει το μάτι…

Παράσταση για πρώτη φορά μετά από... 25 αιώνες στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας

http://aigialeianews.gr/v1/images/stories/arxaio%20theatro%20aigiras.jpg
 Για πρώτη φορά , μετά από 25 αιώνες,το αρχαίο θέατρο της Αρχαίας Αίγειρας και μόνο για μία φορά αποκτά και πάλι την παλιά του αίγλη.
Το Σάββατο 28-6-2014 θα γίνει για πρώτη φορά μετά από 25 αιώνες, παράσταση στο αρχαίο θέατρο,  από το Φεστιβάλ Αθηνών, "το ΔΙΑΖΩΜΑ"  και τον Δήμο Αιγιαλείας, με το έργο "Η γυναίκα της Ζάκυθος"του Διονυσίου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη.
Αναμφισβήτητα , η παράσταση αυτή αποτελεί το μεγάλο γεγονός όχι μόνον για όλη την περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας, αλλά και ολόκληρη την Δυτική Κορινθία.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCceih66ZWZX_yBXuJZKblir92aGszD9NY9xS9YoxBOo6Zn4_ww_lnG4TpBRaoWVdcNuNAU5Gmg_R9CuhqXvPNkMLoh9jKOUe03UMVqI5k0qqlhXlvhr99Jxc1lft-D0PkYbtFdF9Qer7U/s1600/6.jpg
Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρα, στο λόφο "Παλιόκαστρο" σχεδόν πάνω στα διοικητικά όρια της Αχαΐας με την Κορινθία, κάτω από τον βράχο της Εβροστίνας, με θέα τον Κορινθιακό κόλπο, το Δερβένι και τα βουνά της Ρούμελης κοντά στην αρχαία ομώνυμη πόλη. Η κατασκευή του χρονολογείται στα 280-250 π.Χ. Το κοίλο του λαξεύτηκε σε φυσικό βράχο και όπου αυτός δεν υπήρχε τοποθετήθηκαν λίθινα εδώλια. Η ορχήστρα επίσης, κατά το μεγαλύτερο μέρος της λαξεύτηκε στο βράχο. Την ελληνιστική περίοδο το σκηνικό ήταν διώροφο. Η συνολική χωρητικότητα υπολογίζεται σε 3.000 θεατές. Το κοίλο του θεάτρου διαιρείται από ένα διάζωμα σε δύο τμήματα. Το μήκος του είναι 30,70 μέτρα... 

"Ρουκέτα" Σαμαρά με Χρύσανθο διάδοχο του Στουρνάρα;

Antonis-Samaras-Xrysanthos-Lazaridis
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι κατά πολλούς ο πιο στενός, και διαχρονικός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, με κεντρικό ρόλο στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Πολλές φορές στο παρελθόν, το όνομά του βρέθηκε στο επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων, και σήμερα φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη του Αντώνη Σαμαρά για τον ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος”, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ένα σενάριο που είχε “φορεθεί” πολύ στο παρελθόν, στη συνέχεια ωστόσο ατόνισε και… ξεχάστηκε.
Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” αναφέρει ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θα έχει κεντρικό ρόλο στο σχήμα της επόμενης μέρας, και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα.
Σημειώνεται ότι, όπως έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα”, ο Μάκης Βορίδης και ο Σταύρος Δήμας είναι οι δυο άλλες βασικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά για τη διαδοχή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

ysterografa.gr

Ο Μπαλτάκος... δίνει την ευχή του στη Ντόρα

Takis-Baltakos
Στο θέμα των επαφών στελεχών της κυβέρνησης με βουλευτές και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη Realnews ο Τάκης Μπαλτάκος.
«Πολλοί μιλάγανε με πολλούς. Μην περιμένετε να σας πω ονόματα. Υποθέτω ότι κατά το πλείστον οι συνομιλίες αυτές γίνονταν πριν από τις διώξεις», τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και εξήγησε πως «στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής».
Πάντως, σημείωσε πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του να ήταν σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή και υπουργοί της κυβέρνησης.
Για τον επικείμενο ανασχηματισμό τόνισε πως θα πρέπει να σηματοδοτεί την έναρξη αντιμνημονιακής στροφής και πιστεύει με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι διαχειρίσιμο για τη ΝΔ.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι… δεν μετάνιωσε για τις επαφές του με στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική να επιλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη ως Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ysterografa.gr

Ο Παπαμιμίκος συνεχίζει να... προσγειώνει το ΠΑΣΟΚ

papamimikosΔήλωση… προειδοποίησης προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκανε σε συνέντευξή του στη Realnews ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να καταλάβει πως δεν θα γίνεται ό,τι το βολεύει, αλλά ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Παπαμιμίκος και προσθέτει:
«Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτάσσοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες, μπλόκαραν σημαντικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ως εδώ»!
Για την προεδρική εκλογή και τη στάση της αντιπολίτευσης σημειώνει πως «η σύνδεση μιας κομματικής σκοπιμότητας για πρόωρες εκλογές με μπλοκάρισμα της εκλογής Προέδρου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος».

Τι διευκρινίζει το ΑΣΕΠ για τις 149 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών

Διευκρινήσεις σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη των 149 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών δίνει το ΑΣΕΠ.
Αρχικά, επισημαίνεται πως τα τηλέφωνα πληροφοριών του ΑΣΕΠ παρέχονται για διευκρινίσεις που αφορούν στη σωστή συμπλήρωση – υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων (π.χ. διαδικασία εγγραφής-ταυτοποίησης στις Online υπηρεσίες του ΑΣΕΠ) από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης και όχι για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με αποδεκτούς τίτλους σπουδών ανά θέση, κωδικούς απαραίτητων πρόσθετων προσόντων, κωδικούς προκηρυσσόμενων θέσεων κ.λπ.
Επιπλέον, οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά, πριν από την υποβολή των αιτήσεών τους, το σύνολο της προκήρυξης όπως περιλαμβάνεται στο σχετικό ΦΕΚ (6/13-5-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του. Στο ΦΕΚ παρέχονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες για τον ορθό τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής (π.χ. αποδεκτοί τίτλοι σπουδών για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, κωδικοί τίτλων σπουδών, κωδικοί απαραίτητων πρόσθετων προσόντων, κωδικοί θέσεων, δικαιολογητικά συμμετοχής, τρόπος απόδειξης της εμπειρίας, προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και υποβολής δικαιολογητικών κ.λπ.).
Υπενθυμίζεται ότι στο Παράρτημα Ε΄ του ΦΕΚ της προκήρυξης παρέχονται πλήρεις και αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Επίσης, αναλυτικές οδηγίες και βοήθεια μπορούν να βρουν οι υποψήφιοι στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, μέσα στο μενού των Online Υπηρεσιών (διαδρομή: Κεντρική Σελίδα –> Online Υπηρεσίες), αφού εισέλθουν με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που τους έχουν δοθεί από το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματα του συστήματος που αφορούν στην Αίτηση Ταυτοποίησης και στην Υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.
Δεδομένου ότι η ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου, τα ανωτέρω στοιχεία (π.χ. κωδικοί τίτλων κ.λπ.), που προσιδιάζουν στην υποψηφιότητα εκάστου ενδιαφερόμενου, ο υποψήφιος πρέπει να τα αναζητήσει μόνος του αφού διαβάσει ενδελεχώς και προσεκτικά το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.
 15 ερωτήσεις και απαντήσεις

Χορεύει στον ύπνο τπυ (VIDEO)


Σύλλογος υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων : ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Η επίθεση στην Δημόσια Επικουρική Ασφάλιση καλά κρατεί, με την βοήθεια του έντυπου τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που από το Σάββατο 31/05/2014 με ανακριβή δημοσιεύματα...
 και ρεπορτάζ κατασυκοφαντούν το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης με κεντρικό πυλώνα το ταλαιπωρημένο από προηγούμενες και νυν Διοικήσεις και Κυβερνήσεις, πρώην Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) και κυρίως τους εργαζόμενους σε αυτό.

Μόνιμο χαρακτήρα αποκτούν, οι από το καλοκαίρι του 2013 καταγγελίες του Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, για τον τρόπο βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης στο ΤΕΑΥΕΚ, που είχαν καθιερώσει προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια απαλλασσόμενα διαχρονικά από τον εκάστοτε Νομοθέτη και κατασυκοφαντημένοι κατηγορούμενοι είναι πάντα οι εργαζόμενοι του Ταμείου. Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν πετύχει ως κύριοι υπεύθυνοι συνέχειας της Διοίκησης, να βρουν και να νομοθετήσουν τον ασφαλή τρόπο βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης, με αποτέλεσμα η έκδοση συντάξεων να συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο που είχαν καταγγείλει, έτσι η αγωνία, η ανασφάλεια και οργή των εργαζόμενων γιγαντώνεται «καρτερώντας» ποιος θα είναι ο επόμενος κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Κανένα, δεν πείθουν τα συκοφαντικά ως προπέτασμα καπνού δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και δηλώσεις, όταν σε τρεις μόλις ημέρες και πριν «αλέκτωρ λαλήσει» ανακοινώνουν μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 5,20% από 1/7/2014. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !!!

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους σε καθολική αντίσταση.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΑΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΤΑΣΟΣ ΖΕΡΒΟΣ