Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Όλα έτοιμα για να φωταγωγήσουν τον αρχαίο τάφο - Μέσα στις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα

Αμφίπολη: Όλα έτοιμα για να φωταγωγήσουν τον αρχαίο τάφο - Μέσα στις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα
 Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο του Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός και σήμερα Σάββατο.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται πάντα υπό το βλέμμα πάντα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Την ίδια ώρα αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου. Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, "από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.
 
Σαμαράς: Κρύβεται κάτι μεγάλο

"Οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, προχωρούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ.

"Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει ο τάφος, αλλά ένας μακεδονικός τάφος με αυτές τις διαστάσεις είναι κάτι μεγάλο και ακόμα μια επιβεβαίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας", είπε και άσκησε κριτική στους "μίζερους" που προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του. Πρόσθεσε ότι αναγκάστηκαν να σιγήσουν, ύστερα από τη διεθνή συγκίνηση, που προκάλεσε.
Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις "προσπάθειες των Σκοπιανών, που χτίζουν αρχαία αγάλματα - καρικατούρες" για να οικειοποιηθούν τη Μακεδονία και σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι "τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια".


Στήριξη της Ιταλίας για τις ανασκαφές

Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος  κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας στο αίτημά του για ευρωπαϊκή ενίσχυση των ανασκαφών στην Αμφίπολη.
Μετά την παρέμβασή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ανέφερε ότι "Με το ίδιο πάθος θα ζητούσα ευρωπαϊκή ενίσχυση και για μια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πομπηία", η Ιταλίδα υπουργός Πολιτισμού, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημά του για ευρωπαϊκή ενίσχυση σχετικά με τις έρευνες.
Ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ακόμη την ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις γιατί όπως είπε υπάρχει κίνδυνος, τα ευρήματα να αλλοιωθούν αν δεν γίνει έγκαιρη παρέμβαση μετά την ανακάλυψή τους.

  newsit.gr

Το..γιγάντιο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού - Εικόνες από την πρόοδο του έργου (VIDEO)

Ο οδικός άξονας Ολυμπία Οδός που βρίσκεται σε φάση κατασκευής περιλάμβάνει το έτοιμο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος και το υπό κατασκευή τμήμα Κόρινθος-Πάτρα. Οι φωτογραφίες του ypdoomes.com είναι απο το πρώτο φωτορεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω διαδρομή.


Όπως μπορούμε να δούμε σχεδόν σε όλο το τμήμα από Κόρινθο μέχρι Πάτρα τα εργοτάξια δουλεύουν παράλληλα με τον οδικό άξονα που λειτουργεί κανονικά, έστω και αν δυσκολεύει αρκετά τους οδηγούς. Σε κάποια σημεία η στενότητα του δρόμου είναι εμφανής ενώ σε κάποια άλλα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην κίνηση των οδηγών.
 
Το επόμενο διάστημα πάντως η Ολυμπία Οδός έχει υποσχεθεί πως κομμάτι-κομμάτι θα αποδίδονται όλα τα νέα τμήματα ενώ υπάρχει η αισιοδοξία πως από το 2015 θα δίδονται μικρά τμήματα 2 ρευμάτων μέχρι την οριστική ολοκλήρωση σε περίπου 15 μήνες.

Εκλογή μελών Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο, διεξάγεται και ύστερα από σχετική πρόσκληση του Ηλία Νιάρρου , που έχει εκλεγεί Σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους του πλειοψηφούντος συνδυασμού,  η Πρώτη Συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μοναδικά θέματα  την εκλογή  Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ).

Στη Λυκοποριά η άνοδος είναι αυτοσκοπός για τον ΑΟΛ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxIJMSRfvMKVXNBJvPg1ioXyKrPX30r5aKAgp-qsBc4T8VEsclpZ0vRrg-TRpNrCwJ7qk1TiYAdfoBE-j0dDjeedXPpt6JumXO0KwXkwoBOVUAgs92TlPNYlukIPWfo205WPINM4d_xFc/s1600/DSC_0993-i.jpg 
Την περασμένη περίοδο, ειδικά στο β’ γύρο, η Λυκοποριά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη Β2 κατηγορία Κορινθίας και μπορούμε να σημειωσούμε ότι έκανε και πορεία πρωταθλητισμού.
Οι άνθρωποι του συλλόγου της Δυτικής Κορινθίας ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι και φέτος δε θα έλεγαν όχι σε κάτι καλύτερο, χωρίς φυσικά να θεωρούν ότι η άνοδος είναι αυτοσκοπός για το σύλλογο.
Ο Α. Ο. Λυκοποριάς ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού όπου αποκτήθηκαν οι Άγγελος Μερκούρης, Θάνος Καλυτέρης και Νίκος Καλυτέρης από τον Αστέρα Δερβενίου, όπως και οι Νίκος Νικολακόπουλος (Πανευρωστινιακός) και Γιάννης Σιετής (Πανκαμαριακός), ενώ συνεχίζει και τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Κώστας Τοτόνης, που αρχικά είχε μείνει ελεύθερος. Ενώ επέστρεψε και ο Τέλης Παπαμεντζελόπουλος από τον ΑΟ Ζευγολατιού .
Τέλος, στο πρώτο φιλικό για τη φετινή περίοδο, η Λυκοποριά επιβλήθηκε 5 - 4 των Ταρσινών ’97, δείχνοντας καλά στοιχεία και ικανοποιώντας τον προπονητής της, Δημήτρη Λύρα.

Σαμαράς: Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές - Μείωση κατά 30% στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης - ''Ψαλίδισμα'' στον ΕΝΦΙΑ - Σύντομα οι αυξήσεις στους μισθούς για τους ένστολους

Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Μείωση κατά 30% στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης - ''Ψαλίδισμα'' στον ΕΝΦΙΑ - Σύντομα οι αυξήσεις στους μισθούς για τους ένστολους

Την πολιτική ατζέντα του για το αμέσως προσεχές μέλλον παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σημερινή ομιλία του στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ. Χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, προέβλεψε ότι το ελληνικό χρέος θα χαρακτηριστεί βιώσιμο και προχώρησε σε εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ακόμη για τη σημασία της μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης της Αμφίπολης, ενώ είχε να πει καλά λόγια για τους ενστόλους.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα σημερινά εγκαίνια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:
“- Ακόμη μια επιβεβαίωση για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας το μνημείο της Αμφίπολης. Μιλάει η μακεδονική γη.
Μοναδικής σημασίας και οικουμενικής απήχησης το μνημείο που ανακαλύφτηκε στην Αμφίπολη. Παρά τις παραφωνίες μίζερων.
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει το μέλλον που κερδίσαμε.
Αν δεν καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση ούτε τώρα, λίγο αργότερα θα είναι πολύ αργά για εκείνους.
Πολιτική αυτοκτονία οι εκλογές στην παρούσα φάση. Θα έχουμε νέες προστριβές με τους εταίρους μας. Εθνική περιπέτεια.
Αν αρχίσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, όλα όσα πετύχαμε θα κινδυνεύσουν να πάνε χαμένα.
Παίζουν ακόμη και με το Σύνταγμα, για να ρίξουν την κυβέρνηση, αφού δεν τα κατάφεραν στο πεζοδρόμιο.
Η Ελλάδα θα λάβει τους επίσημους μήνες επίσημη διαβεβαίωση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο.
Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν αναμάρτητοι. Υπάρχουν όμως αδιόρθωτοι. Και μάλιστα αμετανόητα αδιόρθωτοι.
Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ, ποιός θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;
Ο κόσμος έχει καταλάβει ποιός υπονομεύει το μέλλον του.
Υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν ό, τι μπορούν για να μην ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση.
Τους ενστόλους όλοι τους αγαπούμε και τους τιμούμε.
Σύντομα η απονομή της σύνταξης θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.
Το λάθος με τον ΕΝΦΙΑ δεν το πλήρωσε ο κόσμος. Θα δώσουν λόγο εκείνοι που ευθύνονται.
Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%.
Η υπερφορολόγηση θα πρέπει να τελειώσει, αλλά σταδιακά, για να μην επιστρέψουμε στα ελλείμματα.
Η αλήθεια είναι το όπλο μας. Και θα είναι ανελέητη για όποιον δεν την αντέχει.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο”.

Λεονταρίδης: Λύση για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Με σκοπό την αποφυγή προβλημάτων που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν στη μεταφορά των μαθητών, λύση προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης. (Δείτε και εδώ http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13368 )

 Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λύση δεν έχει καμία σχέση με τις παρατάσεις συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπιζόταν συνήθως το συγκεκριμένο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, και για τις οποίες η χώρα μας λογοδοτεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την τροπολογία ξεπερνιούνται ορισμένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφενός λόγω της καθυστερημένης δημοσίευσης της διαγωνισμών των Περιφερειών και αφετέρου λόγω της μη έγκαιρης συγκρότησης των νέων συλλογικών οργάνων των Περιφερειών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη εβδομάδα.

Με τη ρύθμιση αυτή, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι εάν και μετά τους πρόχειρους διαγωνισμούς παραμένουν αδιάθετα δρομολόγια ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης μπορούν, μέχρι τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής, να προσφύγουν σε διαδικασία με διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που εντοπίζονται στις περιαστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης τακτικών δρομολογίων δημόσιας συγκοινωνίας και μάλιστα χωρίς το συνολικό κόστος να υπερβαίνει το αντίστοιχο της περσινής σχολικής χρονιάς.

.airetos.gr

Άδεια Λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου, στην θέση «Ρέμα Σπαρτίλα - Κολώνες» εκτός οικισμού Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, του Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης της Π.Ε. Κορινθίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 29
221 00 Τρίπολη
Πληροφορίες: Μαντζουράνης Π.
Τηλέφωνο: 2713 610 102
Γραμματεία : 2713 610 120
Fax.: 2713-610122
                                                                                            ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
                                                                                                       Τρίπολη, 04-09-2014
                                                                                                       Αριθ. Πρωτ.: 65562
                                                                                        
                                                                                       ΠΡΟΣ:
                                                                                      ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


ΘΕΜΑ: Άδεια Λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου, στην θέση «Ρέμα Σπαρτίλα - Κολώνες» εκτός οικισμού Δ.Κ. Ξυλοκάστρου, του Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης της Π.Ε. Κορινθίας.
 

                                                     Α Π Ο Φ Α Σ Η                               
                                 Ο Περιφερειάρχης Π ε λ ο π ο ν ν ή σ ο υ
 
Έχοντας υπόψη :

Δίπλα-δίπλα κάθισαν στη ΔΕΘ Σαμαράς-Καραμανλής

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis

Δίπλα-δίπλα κάθισαν στο Βελλίδειο για τα εγκαίνια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, ενώ είχαν και σύντομη συνομιλία.
Ο πρωθυπουργός και ο προκάτοχός του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι οι δυο προσωπικότητας της Κεντροδεξιάς γύρω από τις οποίες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.
Ο Κώστας Καραμανλής έτυχε αποθεωτικής υποδοχής όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, κάτι άλλωστε που συνηθίζεται κάθε φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ανεβαίνει στην πολιτική γενέτειρά του.

Το στοίχημα της Ντόρας στην Α' Αθηνών

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Η μεγάλη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στην Α’ Αθηνών στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, αναμένεται να σηματοδοτήσει και την “επιστροφή’” του κορυφαίου στελέχους της Κεντροδεξιάς στην κεντρική πολιτική, σε μια περίοδο μάλιστα ευρύτερων αλλαγών και εξελίξεων.
Η πρώην γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων επιστρέφει στον φυσικό χώρο της, την Α’ Αθηνών, εκεί όπου ήταν πάντα πρώτη κάθε φορά που έθεσε υποψηφιότητα, ενώ στο παρελθόν κατέγραψε και ρεκόρ ψήφων, όταν μετακινήθηκε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επιδιώκει μια ηχηρή επιστροφή, και δεν περιορίζεται στην πρώτη θέση, αλλά επιδιώκει να συγκεντρώσει και ικανό αριθμό ψήφων, που θα δείξουν ότι η ίδια διατηρεί τα ερείσματά της στην Κεντροδεξιά, και το ακροατήριό της υπερβαίνει κατά πολύ το εκλογικό σώμα που του 2012 έφερε την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις δυο πρώτες θέσεις της Α’ Αθηνών, με αριθμό ψήφων κάτω από τις 20.000 ωστόσο.
Το… προσπέρασμά της από τον Αντώνη Σαμαρά στον ορισμό του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια θέση που η ίδια είχε ξεκαθαρίσει ότι την ενδιέφερε, καθώς εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες, τόσο λόγω του προσωπικού πολιτικού εκτοπίσματός της, όσο και λόγω του δικτύου επαφών που έχει ως πρώην υπουργός Εξωτερικών, τη φέρνει πλέον με παρεμβάσεις στην τρέχουσα καθημερινότητα, που από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν πυκνώσει σημαντικά.

ysterografa.gr

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Εξαίσια πτώματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”

Mitropolitis-Peiraios-Serafeim

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ξεγέλασε την Εκκλησία, ενώ χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ “εξαίσια πτώματα”.
Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Πηγή: www.romfea.gr 

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Όλοι οι υποψήφιοι και οι ισορροπίες που διαμορφώνονται

Από την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη, δηλαδή, συνεδρίασή τους τα νέα δημοτικά συμβούλια των 325 δήμων θα κληθούν μαζί με τα προεδρεία τους να επιλέξουν, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ, τους εκπροσώπους τους για τις 13 ΠΕΔ της χώρας. Πρόκειται για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν ως εξής στις Γενικές Συνελεύσεις των ΠΕΔ: σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους αποτελείται από 75 μέλη και σε περιφέρειες με πληθυσμό άνω των 300.001 κατοίκων αποτελείται από 125 μέλη. Η Γενική Συνέλευση Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από 200 μέλη, ενώ στην Π.Ε.Δ. Αττικής αποτελείται από 300 μέλη. Πρόκειται για την αρχή των 13 «μαχών» στις 13 ΠΕΔ της χώρας και της μητέρας των «μαχών» για την εκλογή του νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ από τα 500 μέλη της Γενικής Συνέλευσης (325 δήμαρχοι και 175 δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από τις ΠΕΔ) μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα γίνονται οι σχεδιασμοί των παρατάξεων και των επικεφαλής τους που διεκδικούν την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Πρόκειται για:

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η εθελοντική κινητικότητα – Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία προβλέπεται νέα παράταση της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή. Η τροπολογία της παράτασης για την κινητικότητα των υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση, κατατέθηκε προκειμένου οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή ότι των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη παράταση που δίνεται, καθώς με τη δεύτερη πυο έληξε στις 29 Αυγούστου δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 2.000 υπαλλήλων, ώστε μαζί με τους 980 του περασμένου Μαΐου να φτάσουν τους 3.000, που προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, οι 4.040 θέσεις στις οποίες μπορούν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι είναι οι εξής
Για να δείτε την εγκύκλιο για την εθελοντική κινητικότητα κάντε κλικ εδώ 

aftodioikisi.gr

Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ 10/9 στο Ξυλόκαστρο

Ενσωματωμένη εικόνα 1
 Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Ομιλητές :
Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας
Νίκος Πατσαρίνος Περιφερειακός Συμβουλος (Πελοπόννησος Πρώτα)
Τάσος Κεφαλάς μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο