Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Λεονταρίδης: Λύση για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Με σκοπό την αποφυγή προβλημάτων που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν στη μεταφορά των μαθητών, λύση προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης. (Δείτε και εδώ http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13368 )

 Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λύση δεν έχει καμία σχέση με τις παρατάσεις συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπιζόταν συνήθως το συγκεκριμένο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, και για τις οποίες η χώρα μας λογοδοτεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την τροπολογία ξεπερνιούνται ορισμένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφενός λόγω της καθυστερημένης δημοσίευσης της διαγωνισμών των Περιφερειών και αφετέρου λόγω της μη έγκαιρης συγκρότησης των νέων συλλογικών οργάνων των Περιφερειών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη εβδομάδα.

Με τη ρύθμιση αυτή, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι εάν και μετά τους πρόχειρους διαγωνισμούς παραμένουν αδιάθετα δρομολόγια ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης μπορούν, μέχρι τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής, να προσφύγουν σε διαδικασία με διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που εντοπίζονται στις περιαστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης τακτικών δρομολογίων δημόσιας συγκοινωνίας και μάλιστα χωρίς το συνολικό κόστος να υπερβαίνει το αντίστοιχο της περσινής σχολικής χρονιάς.

.airetos.gr