Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-1: Πρώτη ήττα για τους Ηπειρώτες

Super League 2: ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-1: Πρώτη ήττα για τους Ηπειρώτες (βαθμολογία)
Την πρώτη του φετινή ήττα στη Super League 2 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα που ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό στους «Ζωσιμάδες» με 1-0.
Σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε ρυθμό και αξιόλογες φάσεις όλα έδειχναν πως το 0-0 θα παραμείνει μέχρι το τέλος της συνάντησης.
Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν διαφορετική άποψη καθώς στις καθυστερήσεις εκμεταλλεύτηκαν τη λάθος αντίδραση των Ηπειρωτών και με κοντινή προβολή του Μεχία «έκλεψαν» τους τρεις βαθμούς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Καρτάλης (79' Πίτου Γκαρσία), Λιάσος, Νάουμετς (64' Νικολιάς), Ξύδας (46' Παμλίδης), Κρίζμαν, Λέο.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπάγιτς, Άνγκουα, Αργυρόπουλος, Βήχος, Λιάγκας, Κονέ, Καραχάλιος, Κοζορώνης (65' Μεχία), Ιωαννίδης (70' Πολέτο), Ενομό (56' Μάντζιος), Συμελίδης.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Πλατανιάς - Εργοτέλης 2-4 (58' Λεϊρία , 90+3' Λουκίνας – 22' πεν. Ροβίθης, 34' Μπουτσάκης, 64' Μπουρσέλης, 90+2 Έφορντ)
Απόλλων Λάρισας - Α.Ε. Καραϊσκάκης 2-0 (3′ Μπαστακός, 80′ Σιφναίος)
Παναχαϊκή - Κέρκυρα 4-0 (23′ Μυτίδης , 43′, 64′ Σιατραβάνης , 60′ Μωραΐτης)
Δόξα Δράμας - Απόλλων Πόντου 3-0 α.α.
Απόλλων Σμύρνης - Χανιά 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-1 (90' Μεχία)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 13 αγώνες)
1
ΠΑΣ Γιάννινα
22-5
30
2
Απόλλων Σμύρνης
18-6
24
3
Λεβαδειακός
13-9
23
4
Απόλλων Λάρισας
19-14
23
5
Εργοτέλης
22-21
22
6
Καραϊσκάκης
21-19
21
7
ΠΑΕ Χανιά
16-7
21
8
Παναχαϊκή
19-12
19
9
Πλατανιάς
21-22
17
10
Δόξα Δράμας
17-13
17
11
Απόλλων Πόντου
3-34
-3
12
Κέρκυρα
3-32
-3

Το… (δύσκολο) άλλο μονοπάτι. Τιμώντας τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, με τα λόγια του Ρόμπερτ Κένεντι



Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Την τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου, η Αμερική θυμάται. Η ανθρωπότητα δακρύζει. Το μυαλό επαναστατεί. Η “Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ”, πέριξ των γενεθλίων (15 Ιανουαρίου) της εμβληματικότερης μορφής των κοινωνικών δικαιωμάτων που μας χάρισε το παρελθόν, για να μας συντροφεύει στο παρόν, και να ταξιδεύει στο μέλλον, προσφέρεται για να κοντοσταθεί κανείς και να σκεφτεί.
Το πολιτικό σύστημα της Ουάσινγκτον σκέφτεται… έξυπνες ατάκες του ΜΛΚ, πολύ περισσότερο σε μια εκλογική χρονιά σαν τη φετινή, και οι υπόλοιποι αναρωτιόμαστε πόσο διαφορετική θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας, αν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν είχε χαθεί πρόωρα και βίαια.
Ίσως κανείς δεν το εξηγεί καλύτερα, από μια άλλη εμβληματική φυσιογνωμία, που επίσης χάθηκε πρόωρα και βίαια. Τον Ρόμπερτ Κένεντι, το μυαλό πίσω από τη βιτρίνα της δυναστείας των Κένεντι. Που, στις 4 Απριλίου του 1968, στάθηκε εν μέσω εξοργισμένων Αφρο-Αμερικανών, για να τους ανακοινώσει τη δολοφονία του ινδάλματός τους.
Και με μια ομιλία που έχει καταγραφεί από τους ιστορικούς ως μια από τις σημαντικότερες που εκφωνήθηκαν ποτέ, να ταξιδέψει το μυαλό και την καρδιά τους, ζητώντας τους να αναζητήσουν το σημείο καμπής, ανάμεσα στην οργή και τη γαλήνη.
Να τους προτρέψει να μην παραδοθούν στο μίσος. Αλλά, να κάνουν μια προσπάθεια. Να καταλάβει ο ένας τον άλλο. Για να φτάσουμε στο “εμείς”. Το άλλο… μονοπάτι.

ysterografa.gr

Κάπου εκεί ψηλά, η πριγκίπισσα του λαού… χαμογελάει (με νόημα)



Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η Κέιτ Μίντλετον αποτελεί το πλησιέστερο και πιο αυθεντικό αντίγραφό της. Ο Ουίλιαμ είναι ο γιος που ταξιδεύει στο μέλλον την υστεροφημία της, με αξιοπρέπεια και συναίσθηση της μνήμης αλλά και του ρόλου του.
Ωστόσο… Ο Χάρι είναι εκείνος που κρύβει μέσα του… περίσσευμα από την ίδια. Το εκρηκτικό ταπεραμέντο της. Το φλερτ με την ανατροπή. Την εσωτερική εξέγερση.
Αμφιβάλλει κανείς ότι, μετά την οριστικοποίηση του “διαζυγίου” του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, κάποια… εκεί ψηλά, χαμογελάει με νόημα.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα άλλωστε ήταν η πρώτη που αμφισβήτησε τις αρτηριοσκληρωτικές στρεβλώσεις της Μοναρχίας, και της έδωσε ένα περισσότερο ανθρώπινο πρόσωπο.
Ο μικρότερος γιος και η φωτογενής ηθοποιός, μοιάζουν να σήκωσαν τη σκυτάλη της… αντίστασης. Και να ολοκλήρωσαν το έργο του “Ρόδου της Αγγλίας”. Το έκαναν με τον δικό τους τρόπο. Όπως συνήθιζε να ζει και εκείνη. Ως πριγκίπισσα του λαού…

ysterografa.gr

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εξέχοντα μέλη της αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κύριο Κεγάμ Χατσεριάν, τον Πρόεδρο Παύλο Τσολακιάν, και μέλη του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μακραίωνοι και ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Αρμενίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε τη συνεισφορά και τη γόνιμη παρουσία της αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα και επιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διατήρηση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

«Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός μετά από 125 χρόνια που δέχεται την αρμενική κοινότητα επισήμως στο γραφείο του» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας  Παύλος Τσολακιάν.

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία καλείται να δώσει απαντήσεις


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση μνήμης
για τα θύματα της τρομοκρατίας

Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πριν από όλα, με τη σκέψη στα θύματα της τρομοκρατίας, τιμώντας την «Ημέρα Μνήμης».

Ένα χρέος της Πολιτείας προς τους αδικοχαμένους αλλά και τις οικογένειές τους. Πολλοί από εσάς βρίσκεστε σήμερα μαζί μας, σας ευχαριστώ. Μια τέτοια οικογένεια είναι και η δική μου. Γιατί η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, πριν από 30 χρόνια, σφράγισε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Όσο για μένα, θα έλεγα ότι σήμανε το τέλος της νεότητας μου. Το τέλος της αθωότητας μου.

diaNEOsis Νέα έρευνα: Τι Πιστεύουν οι Μετανάστες




Νέα έρευνα

Τι Πιστεύουν Οι Μετανάστες
"Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ήρθαν τη δεκαετία του ’90, χωρίς καμία υποδομή ή πολιτική ένταξης, κατάφεραν να ενταχθούν στην κοινωνία μας από μόνοι τους. Οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν τα τελευταία χρόνια δεν έχουν την ίδια ζέση να ενταχθούν στην κοινωνία μας, μολονότι η χώρα μας έχει δεσμευτεί να τους κρατήσει, καθώς για τους περισσότερους από αυτούς η Ελλάδα δεν είναι παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός".

ΑΣΕΠ- «Ουρά 3Κ»: Στο τέλος του 2020 & βλέπουμε -Τελευταίες πληροφορίες

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Aftodioikisi.gr

Για το τέλος του 2020 «και βλέπουμε» μετακινείται η περίφημη «ουρά της 3Κ» ή «3Κ plus», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr.  Κι αυτό γιατί:

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π. E. Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή με το νέο Διοικητή του Γ. Ν. Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη


https://p4c8y2m8.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2019/06/%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%82.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, συνάντηση με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρη Καρπούζη στην Κόρινθο. Στη συνάντηση συμμετείχε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας καθώς και κλιμάκιο παραγόντων του Νοσοκομείου Κορίνθου.  

Κινητικότητα: Όλες οι αλλαγές που επέφερε ο ν.4647/2019 (Εγκύκλιος)



Ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου 4647/2019 (Φ.Ε.Κ. Α’ 204/16.12.2019) και ενώ ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο τρέχων Κύκλος Κινητικότητας (“Α’ Κύκλος 2019”), ο Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε στην  ...

Δήμαρχος με 40 τοις εκατό - Τι θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ


Τρεις εκλογικούς νόμους θα φέρει προς ψήφιση εντός του 2020 η Κυβέρνηση. Ο πρώτος ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη και καταργεί την απλή αναλογική, καθιερώνοντας παράλληλα κλιμακωτό μπόνους για το ...

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 ( Video )

https://i.ytimg.com/vi/HoP2-P8kc4A/maxresdefault.jpg

 


Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης