Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα Χαφτάρ σε Μητσοτάκη και Δένδια: Η Λιβύη ευχαριστεί την Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/mitsotakis-xaftar-500-1.jpg
Ευχαριστήριο μήνυμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έστειλε ο Χαλίφα Χαφτάρ λίγες ώρες μετά τη Διάσκεψη στο Βερολίνο.
Μπορεί η Ελλάδα να μην συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να υπάρξει κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, ωστόσο η πλευρά του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για όλες τις διπλωματικές προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα μας.
Σε ανάρτηση στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (Μ.ΛΝΑ) αναφέρεται το εξής μήνυμα:
«Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, η εξαιρετική Διπλωματική Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν συντριπτικά ευεργετική για τον λαό της Λιβύης. Η Λιβύη σας ευχαριστεί».
«Ήταν μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι ο κ. Χαφτάρ δεν μας ευχαρίστησε…» ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας που είναι μόνιμο μέλος.
 
Although sadly they were not present in person but prime minster Kyriakos Mitsotakis and foreign minister Nikos Dendias’s outstanding Diplomatic Presence was overwhelmingly beneficial for the a Libyan people Libya thanks you 🇱🇾❤️🇬🇷