Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μνημόνιο: Αρμαγεδδών μέτρων με κατάργηση πρόωρων συντάξεων, μειώσεις επικουρικών, αλλαγές στις 100 δόσεις, σκληρή φορολόγηση αγροτών και μισθωτών!

Μνημόνιο: Αρμαγεδδών μέτρων με κατάργηση πρόωρων συντάξεων, μειώσεις επικουρικών, αλλαγές στις 100 δόσεις, σκληρή φορολόγηση αγροτών και μισθωτών!
Το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης και ψήφισης του νέου Μνημονίου στην Βουλή αποφασίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία "κλείδωσε" λίγο πριν τις 8:30 το πρωί και υπήρξαν αμοιβαίοι συμβιβασμοί των δύο πλευρών στα τρία "αγκάθια" των διαπραγματεύσεων, δηλαδή, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, στα "κόκκινα" δάνεια και στα ενεργειακά θέματα.

Απόψε στο Δερβένι υπερομάδα κατασκόπων εναντίον του Δρ. Οκτάβιου Μυαλάτη


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατάει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα
απόψε ( Τρίτη 11 Αυγούστου 2015) στις 9:30 το βράδυ προβάλει για τους μικρούς μας φίλους ( όπως μας έχει συνηθήσει κάθε Τρίτη) την 92λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων , παραγωγής 2014

“Οι πιγκουϊνοι της Μαδαγασκάρης”


 Σε σκηνοθεσία :Έρικ Νταρνέλ, Σάιμον Τζ. Σμιθ


Η υπόθεση του έργου:
Σοκαριστικά νέα: Οι μεγαλύτερες υπερομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη. Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του! Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα μας, λοιπόν, έχει έναν σημαντικότατο στόχο. Θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο… 

 Αύριο Τετάρτη 12/8 και μεθαύριο Πέμπτη 13/8 από το θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” θα προβληθεί η κωμωδία

“Ιστορίες για αγρίους” 

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 12/08/2015

https://yt3.ggpht.com/-wQ9G3JiMoLc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/hNN-ihjYLFM/s100-c-k-no/photo.jpg
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 12η Αυγούστου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. Ανάκληση 432/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και ανατροπή
απόφασης ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευσης πίστωσης.
2. Ψήφιση πίστωσης για χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου μισθωμάτων
ακινήτων.
3. Αποδοχή δωρεάς βιβλίων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: H θεατρική ομάδα «Καρυάτις» παρουσιάζει θεατρικά μονόπρακτα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Τετάρτη 12 Αυγούστου ΩΡΑ 21.00
Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Καρυάτις» θα παρουσιάσει θεατρικά μονόπρακτα σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Είσοδος ελεύθερη

Live - Συναυλία με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου

Παρασκευή 14 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.30
Συναυλία της ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Βραδιά αφιερωμένη σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου. Τραγουδούν: Διονύσης Λογοθέτης,
Μαίρη Τζαβάρα, Σπύρος Μαυραντζάς.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίας.
Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Είσοδος ελεύθερη

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 19/08/2015

http://moriasnews.gr/wp-content/themes/_patterns/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fmoriasnews.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F08%2Fadhmarxeio.jpg&q=90&w=650&zc=1
Προς : 1.- Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης   2.- Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί τη Tετάρτη 19 Αυγούστου  2015 και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στο παρακάτω θέμα:
1.    Συζήτηση επί της τροποποίησης περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου-Πάτρα, τμήμα από ΧΘ 0+000 έως 47+600» του Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λατομείου-δανειοθαλάμου στην θέση ΧΟΝΤΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ Καμαρίου Δήμου Ξυλοκάστρου.
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  Πέμπτη 20 Αυγούστου  και ώρα 13.00.μ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 21η Αυγούστου 2015 στο email : tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Ξυλόκαστρο: «Πρότυπος οίκος …αντοχής»

Πέμπτη 13 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,  ΩΡΑ 21.00
Θεατρική παράσταση «Πρότυπος οίκος …αντοχής» με τους Χάρη Ρώμα, Σοφία Μουτίδου, Μαρία Γεωργιάδου, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Βίκυ Κάβουρα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη.
Είσοδος 15€/12€ φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ

Πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ένταξη του Προαστιακού Λουτρακίου στο ΣΠΕΜ 2014 – 2020



«Εξαντλούμε κάθε περιθώριο για την υλοποίηση του έργου του Προαστιακού σιδηροδρόμου Λουτρακίου, με την πρότασή μας για ένταξή του στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 - 2020» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι «το έργο αποτελεί εξαρχής προτεραιότητα του στρατηγικού μας σχεδιασμού και για το λόγο αυτό έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι «σε αντίθεση με όσους «δήθεν» ενδιαφέρονται για το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέστειλε επιστολή (15 Ιουλίου 2015) στον Υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Σταθάκη με την οποία, αφενός, τον ενημέρωνε ότι μετά την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου, αυτό δύναται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφετέρου, ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ο κ. Τατούλης σχολίασε τέλος το όψιμο ενδιαφέρον όσων «κόπτονται» για το έργο, χωρίς ποτέ να αναλάβουν συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του, και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν φανεί συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.  
«Παρακολουθούμε κάθε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα απ’ το αν έχουμε την αρμοδιότητα ή όχι, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή πορεία της και παρεμβαίνουμε οποτεδήποτε μας ζητηθεί» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ



http://allaksogolies.gr/wp-content/uploads/2014/11/KONSOLAS.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερού, για τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα του Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Ο ΛΑΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

Την μπάλα στην κερκίδα πετάει και πάλι ο Πρωθυπουργός, με ένα Μνημόνιο προστασίας του σκληρού πυρήνα των κοτζαμπάσηδων της χώρας.
Τηλεοπτικά κανάλια, ναυτιλία, τζόγος, αγρότες-μαϊμού, αποκρατικοποιήσεις, τρύπια ασφαλιστικά ταμεία, υψηλόμισθοι Δημοσίου, ΑΔΜΗΕ και ό,τι περικλείει κάθε πυρήνα διαπλοκής της κοινωνίας μας κάνει καθυστέρηση μέχρι τον Οκτώβριο, μήπως και ο διαιτητής επιτέλους σφυρίξει τη λήξη του μαρτυρικού αγώνα και τον αφήσει ανέπαφο.

Καληνύχτα Google, καλημέρα Alphabet! -Νέα μητρική εταιρεία-«ομπρέλα»

Καληνύχτα Google, καλημέρα Alphabet! -Νέα μητρική εταιρεία-«ομπρέλα»

Σε μια κίνηση-έκπληξη, με στόχο μια εκ βάθρων εταιρική αναδιάρθωση, η Google δημιούργησε μια νέα μητρική εταιρεία-ομπρέλα με την ονομασία Alphabet Inc, η οποία ουσιαστικά θα είναι μια εταιρεία συμμετοχών (holding company).
Η Alphabet («Αλφαβήτα») θα «τρέχει» τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone). Η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, θα συνεχίσει να έχει στην αρμοδιότητά της τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις ομώνυμες εφαρμογές (π.χ. Google Maps), το You Tube και το λογισμικό Android.

«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή στην Κνωσό», λέει το υπ. Πολιτισμού

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει τώρα το υπουργείο Πολιτισμού με βάση τους ελέγχους που διενήργησαν οι δικές του υπηρεσίες στο πωλητήριο της Κνωσού, όπως καταγράφει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παραμένει πλέον το πόρισμα της υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων.
«Ηταν όλα μια πλάνη;», διερωτάται η εφημερίδα και συνεχίζει με δηλώσεις της προέδρου του Ταμείου Απαλλοτριώσεων, Ασπασία Λούβη.
«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή. Από τις δύο εκθέσεις δεν προκύπτει κανένα θέμα», επισημαίνει η πρόεδρος  της υπηρεσίας που διαχειρίζεται τα πωλητήρια στους αρχαιολογικούς χώρους.
Και εν συνεχεία, σημείωσε: «Ως υπηρεσία έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό ο οποίος μπορεί να είναι αρχαίος αλλά κάνει τη δουλειά του. Βάσει των ελέγχων γνωρίζουμε πόσα αντικείμενα φεύγουν στο ΤΑΠ, το πωλητήριο στο οποίο χρεώνονται, τον αριθμό των πωλήσεων όπως και των εισπράξεων που αναλογούν σε αυτές τις πωλήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας για το πώς δηλαδή εξηγείται το εντελώς διαφορετικό κλίμα της υπουργικής απόφασης, απαντά: «Είχαμε μια πάρα πολύ επιθετική ενημέρωση για το θέμα».
Το δημοσίευμα επισημαίνει και καταλήγει ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αναμένει και το πόρισμα της υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων.

arouraios.gr

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για Λαφαζάνη και Λεβέντη

kalpi2-656x410.jpg
Δημοσκοπήσεις για το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης  η «ομάδα Λαφαζάνη» – δηλαδή, περί τους 25 βουλευτές – θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ακόμη ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όπως γράφει ο Βηματοδότης είναι τόσο βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό που άρχισαν να τους «μετρούν» δημοσκοπικά, αν και αναγνωρίζουν ότι τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξαγγείλει επισήμως την ίδρυση νέου κόμματος είναι δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις. Με διάφορες εκτιμήσεις ωστόσο και αναγωγές δίνουν «το πολύ ένα 5%» στον νέο πολιτικό φορέα. Μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν και προσωρινό… όνομα. «Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν… ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο» ανέφεραν.
Στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτές, και τα επτά υπάρχοντα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.
Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά, μετράνε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο. Για την τρίτη θέση πήρε κεφάλι το Ποτάμι και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με μειωμένα όμως τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ακόμη, οι εκτιμήσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή και το κόμμα του κ. Λεβέντη, πλην όμως δεν το θεωρούν και τόσο σίγουρο.

arouraios.gr

Όλα τα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο

2346724.jpg
Λέξη προς λέξη οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διαβάζουν μαζί με το κουαρτέτο το κείμενο της συμφωνίας με στόχο η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ωρών και η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή ώς το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συμφωνήθηκαν στη συνάντηση οι δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2018.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι μετανάστες και η αλήθεια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την περασμένη Παρασκευή, 7 Αυγούστου, ο  κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη ραγδαία αύξηση εισροής μεταναστών στη χώρα μας.
Προφανώς έχει ξεχάσει ότι έκτακτη διυπουργική σύσκεψη – με το ίδιο αντικείμενο και με την ίδια σύνθεση, αν εξαιρέσουμε τον κ. Φλαμπουράρη – είχε ξαναπραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του και στις 14 Απριλίου, δηλαδή πριν από τέσσερις ακριβώς μήνες.
Στις 7 Αυγούστου, ο κ. Τσίπρας μας ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν: Διαρκής συντονισμός (κατά το διαρκές συνέδριο;) για ενίσχυση υποδομών πρώτης υποδοχής, ενίσχυση διαδικασιών ταυτοποίησης, ταχύτερη μετακίνηση από τα νησιά προς τον ηπειρωτικό χώρο, ανάληψη όλων των δυνατών πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του προβλήματος. 

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ στο Δερβένι

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για εκλογολογία ημερών



Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που παρέμεινε σταθερή στην αντιμνημονιακή της γραμμή και δεν είπε ποτέ ψέμματα στον λαό, γι' αυτό και ο λαός θα μας ενισχύσει ακόμα περισσότερο όποτε κι αν προκηρύξουν εκλογές οι απατεώνες του αριστερού μνημονίου.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό μουστάκι στην Αρκαδία - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό μουστάκι στην Αρκαδία - ΒΙΝΤΕΟ
Για 4η συνεχόμενη χρονιά έγινε ένας ξεχωριστός διαγωνισμός στην ορεινή Γορτυνία. Ο λόγος για το διαγωνισμό… μουστακιού, στο ορεινό Βελημάχι.
Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός γίνεται τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη Γιορτή Σαρδέλας!
Φέτος, συμμετείχαν έξι άτομα από χωριά της Γορτυνίας και όχι μόνο.

Η κριτική επιτροπή βαθμολόγησε ποιο ήταν το καλύτερο μουστάκι και έβγαλε τους τρεις νικητές.

Πρώτος στο διαγωνισμό αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χρονόπουλος από το Σπάθαρη Γορτυνίας.
Δεύτερος είναι ο Ρούσκα Λούτορακ από το Βούτσι Γορτυνίας.
Τρίτος είναι ο Χρήστος Γιαννακόπουλος από το Πάος Καλαβρύτων.

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Βίρβο!

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Βίρβο!
 "Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα" και η αγάπη πλήθους κόσμου που έσπευσε να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον στιχουργό του, συνόδευσαν τον Κώστα Βίρβο στην τελευταία του κατοικία.
Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε στα Τρίκαλα και πέθανε στην Αθήνα σε ηλικία 89 ετών. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έγραψε στίχους για περισσότερα από 2000 τραγούδια και έχοντας συνεργαστεί με τους κορυφαίους του λαϊκού μας τραγουδιού. 
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη για τον Κώστα Βίρβο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στο Παλαιό Φάληρο σήμερα το απόγευμα.

Παρόντες στην τελετή, ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, και αρκετοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Καίτη Γκρέυ, η Γλυκερία, ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, η Γιώτα Γιάννα που έπαιξε φυσαρμόνικα πάνω από τον τάφο του κ.ά.

Νίκος Πορτοκάλογλου Live Σάββατο, 15 /8 . BOLERO BAR-CAFE ΔEΡBENI

Νίκος Πορτοκάλογλου Live
Σάββατο, 15 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ.
BOLERO BAR-CAFE, Dervéni, Korinthia, Greece

Αυτό το καλοκαίρι ο Νίκος Πορτοκάλογλου," δίνει ρεύμα" και με τις "Φτερωτές Κιθάρες" του, απογειώνει τις συναυλιακές νύχτες.

Φέτος ο Νίκος συναντά τους φίλους του, στο Δερβένι Κορινθίας, στο BOLERO BAR, το Σάββατο 15 Αυγούστου, σε μια συναυλία-γιορτή, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια.

Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα είναι εκεί στο Bolero Bar. Χαρακτηριστικά ακόρντα και δυνατές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, δύση και ανατολή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε ένα πάρτι για νέους όλων των ηλικιών.

Θα είναι εκεί οι “Φτερωτές Κιθάρες”, η μπάντα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος, με καταπληκτικούς νέους αλλά ήδη καταξιωμένους μουσικούς, έχοντας ηλεκτρισμένες προθέσεις για κιθαριστικές ακροβασίες και ανεβαστική διάθεση.

Θα είναι εκεί επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, το "Λιμάνια Ξένα", με αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, στις νέες τους σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.

Και φυσικά δεν θα λείψουν τα τραγούδια…

…τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς…
…τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές…
…τραγούδια για καλοκαίρια, για θάλασσες σκοτεινές και για κύματα…
…τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια…
…τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν…
…γι’ αυτό που λείπει… και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Στην ηχοληψία ο Άκης Πασχαλάκης.