Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δεύτερο «μπαμ» και πρόκριση για Κόστα Ρίκα 1-0 την Ιταλία



Ναι, είναι αλήθεια… Η Κόστα Ρίκα είναι στους «16» και δυο εκ των τριών κατόχων τουλάχιστον ενός Mundial, όπερ σημαίνει σίγουρα η Αγγλία και μία από τις Ιταλία και Ουρουγουάη αποχαιρετούν τη διοργάνωση.
Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ έκανε τη 2η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Νίκησε την Ιταλία με τον τρόπο των «ατζούρι». Σκόραρε στο 44' με τον Ρουίς και εν συνεχεία με αμυντική τακτική α λά «Σκουάντα Ατζούρα» κλείνοντας τους χώρους και πνιγόντας με αλληλοκαλύψεις δυο και τριών παικτών σε έναν Ιταλό πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στους «16». Οσο για τους Ιταλούς, καλούνται να «σφαχτούν» με τον Λουίς Σουάρες και την παρέα του για το 2ο εισιτήριο με την Αγγλία να ΄χει αποχαιρετίσει και τυπικά.
. Οι «ατζούρι» δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό του στο ματς κόντρα σε μία Κόστα Ρίκα που κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπάθησε να φθάσει στην εστία του Μπουφόν και με στημένες φάσεις, κυρίως κόρνερ, αποπειράθηκε να φτιάξει φάσεις, όμως χωρίς να τα καταφέρει.
Στο 27' ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια της Ιταλίας με το σουτ του Μότα να καταλήγει πολύ άουτ…
Στο 31', όμως, οι «ατζούρι» έφθασαν μία ανάσα από το γκολ σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Πίρλο. Ο άσος της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα συστημένη στον Μπαλοτέλι στην πλάτη της άμυνας με τον άσο της Μίλαν να κάνει τη λόμπα, αλλά να αστοχεί με το 0-0 να παραμένει. Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε ούτε στο 33' και πάλι με σουτ του Μπαλοτέλι που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Κέιλορ Νάβας.
 Στο τελευταίο τρίλεπτο του α' ημιχρόνου έμελλε να αλλάξουν οι ισορροπίες, αφού πρώτα υπήρξε λάθος του ρέφερι από τη Χιλή, Ενρίκε Οσες. Στο 43' ο Λατινοαμερικάνος ρέφερι δεν είδε το πέναλτι του Κιελίνι στον Κάμπελ δείχνοντας «παίζεται».
Στο 44', όμως, ο Θεός απένειμε δικαιοσύνη και κατά τον προπονητή της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο που στους πανηγυρισμούς έδειξε τον ουρανό με τον Ρουίς να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά σε σέντρα του Ντίας και να κάνει το 1-0.
Σκορ που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ματς και να συνιστά τη 2η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης και πάλι από την Κόστα, αφού είχε προηγηθεί το 3-1 επί της Ουρουγουάης με την Αγγλία να αποκλείεται από τη συνέχεια του Mundial.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μότα (46' Κασάνο), Καντρέβα (57' Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (67' Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνος, Κάμπελ (74' Ουρένα), Ρουίς (81' Μπρένες), Ντίας, Τεχέδα (67' Κουμπέρο), Γκαμπόα.

Η "Γυναίκα της Ζάκυθος" του Δήμου Αβδελιώδη θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας

Η "Γυναίκα της Ζάκυθος" του Δήμου Αβδελιώδη θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας και στην Πάτρα Στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας που ανοίγει από φέτος για το κοινό, η παράσταση θα παιχθεί στις 28/6/2014 
Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στις 12.30 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, με θέμα την αξιόλογη θεατρική παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” του Δήμου Αβδελιώδη, που αποτελεί παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου “Διάζωμα”, η οποία και θα παρουσιαστεί στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας που από το φετινό καλοκαίρι ανοίγει επίσημα για το κοινό, το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται πως η παράσταση υλοποιείται με την ευγενική συνεργασία της ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο Φιλοπροοδευτικός & Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλωβοκάς «Η Ομόνοια», ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς «Ο Βράχος», ο Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας.
Η παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού, με την Όλια Λαζαρίδου, την Δανάη Ρούσσου και την Κατερίνα Χαρμάνη, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, στις 21.30.

Η "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΣΣΑ"


 Γράφει η Σωτηρία Δημοπουλου

 ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΡΥΜΝΟ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΧΕΛΙΔΟΡΕΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ...

Η «Παναγία Καταφυγιώτισσα» είναι από τα ωραιότερα βυζαντινά μνημεία της πατρίδας μας. Βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιόμετρων από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη, το εύφορο κεφαλοχωρι της δυτικής Κορινθίας και στον Φενεό. Από τον κεντρικό δρόμο και σε υψόμετρο 700 μ. ενα απότομο φιδιόσχημο γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την πλαγια και οδηγει με σκαλισμένα στους βράχους σκαλοπάτια, προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι το οποίο είναι κτισμένο στο κοίλωμα ενός βράχου ύψους 40 μέτρων..

Η " Παναγία η Καταφυγιώτισσα" χρονολογείται το 1772 κατα τον μεγάλο διωγμό των Ελλήνων από τους Τούρκους.Τότε οι βαθιά θρησκευόμενοι κάτοικοι της περιοχής της Ζάχολης Κορινθίας ,αναγκάστηκαν να φύγουν κυνηγημένοι από τα σπίτια τους και να κρυφτούν στις απόκρυμνες σπηλιές- καταφύγια, οι οποίες υπήρχαν στην απέναντι πλευρά του βουνού. Εκεί ζώντας για αρκετά χρόνια έκτισαν και την εκκλησία - προστάτη τους, της οποίας έδωσαν την επωνυμία “Παναγία Καταφυγιώτισσα”.

Εως περίπου το 1940 στην εκκλησία ζούσε μια μοναχή η οποία είχε φτιάξει ένα κελί για να μείνει και να μπορεί να την συντηρεί. Η επικοινωνία που είχε ο κόσμος εκείνα τα χρόνια με την εκκλησία ήταν πολύ δύσκολη και γίνοταν από το ποτάμι, γιατί δεν υπήρχε αλλη πρόσβαση. Αυτό μέχρι το 1965 που κατασκευάστηκε η σκάλα που συνέδεε την εκκλησία με το δημόσιο δρόμο. Το 1983 εγκαταστάθηκε και παροχή νερού, ενώ το 2002 δόθηκε και η άδεια για ηλεκτροδότηση. Η αξιοποίηση αυτού του Βυζαντινού μνημείου οφείλεται πρωτίστως στον κ. Γεώργιο Ρούσο κάτοικο Ευρωστίνης, ο οποίος με προσωπική εργασία, καλαισθησία, σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου , έκτισε μία επιβλητική είσοδο,ανακατασκεύασε το παλιό κελί, δημιούργησε κρυφό σχολειό, αποτύπωσε λαογραφικές στιγμές της περιοχής, συνέδεσε με στοές λαξευμένες στους βράχους όλους τους χώρους.
Ο Ναός εορτάζει στις 23 Αυγούστου και αποτελεί λόγω της ιστορίας και της μοναδικής του ομορφιάς πόλο έλξης επισκεπτών καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ποια περιφερειακά κανάλια θα βλέπουμε ψηφιακά από τις 27 Ιουνίου στο Δερβένι από το Κ.Ε εκπομπής Κάτσικας Ιτέας


 Ξημερώματα της μεθεπόμενης Παρασκευής 27/6 ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βλέπει μόνο ψηφιακά και τα πανελλαδικά και τα περιφερειακά κανάλια, το πρωτότυπο όμως θα είναι ότι τελικά δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε, από 18 περιφερειακά κανάλια από τα οποία τα περισσότερα μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές ζώνες γεωγραφικές της Πελοποννήσου είτε ψηφιακά είτε αναλογικά και με δικά τους κέντρα εκπομπής και μηχανήματα εκπομπής.
Στις 27/6 όλα αυτά τα κανάλια που έπαιζαν μέχρι τώρα σε μερικούς νομούς ή σε έναν νομό θα παίζουν σε όλη την περιφερειακή ζώνη 6, δηλαδή σε όλη την Πελοπόννησο ένθεν και ένθεν του Κορινθιακού , βόρεια μέχρι και το Λιδορίκι και το Μεσολόγγι , ανατολικά μέχρι τον Πόρο και μέρος της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής , δυτικά μέχρι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και ολόκληρη τη Ζάκυνθο και νότια μέχρι τα Αντικύθηρα και περιοχές της Βόρειας Κρήτης.
Τα 18 αυτά κανάλια θα είναι χωρισμένα κατά αλφαβητική σειρά σε δυο εννιάδες , με αρκετά καλή ανάλυση τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα , ως προς την ποιότητα όμως της εικόνας βασικό ρόλο παίζουν οι στουντιακές τους εγκαταστάσεις.
Όλα αυτά τα κανάλια θα πρέπει μέχρι το επόμενο Σ-Κ να έχουν στείλει το πρόγραμμά τους μέσα από δίκτυα του ΟΤΕ της cyta και άλλων παρόχων στην Αθήνα , στις εγκαταστάσεις της digea, του μοναδικού ψηφιακού παρόχου που ανεδείχθη μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό και από κει θα φτιαχτούν οι δυο εννιάδες των περιφερειακών μέσων μέσα απο πολυπλεξία ( τα λεγόμενα κετεμς )και στη συνέχεια από κει θα έρθουν στα 19 κέντρα εκπομπής της Πελοποννήσου τα οποία θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά όλα και στις καινούργιες συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί για τα 15 επόμενα χρόνια στην digea της Πελοποννήσου.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι τηλεθεατές είναι ότι θα πρέπει να επανασυντονίσουν όσοι έβλεπαν ψηφιακά τους δέκτες τους γιατί οι συχνότητες αλλάζουν ενώ όσοι έβλεπαν αναλογικά δηλαδή οι περιοχές μέρος της Κορινθίας, Αργολίδα, Αρκαδία , Λακωνία και Ηλεία, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί έγκαιρα ή καινούργιους δέκτες ψηφιακούς επιλογής εισόδου mpg4 ή αποκωδικοποιητές οι οποίοι προσαρμόζονται στους παλιούς δέκτες , οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 19,00 ευρώ στην αγορά..  

 Όι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρο Εκπομπής  Καμαρίου, , θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. οι οποίες θα είναι κοινές με τα Κ.Ε. Κάτσικα Ιτέας , Οσίου Παταπίου και Λιδωρικίου.

Δίκτυα Εκπομπής Κέντρα ΕκπομπήςΔίαυλοι
19 Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσ.Ποτάπιος, Λιδορίκι 26, 29, 41 , 43 , 47, 48, 51, 56
 Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο μέρος της περιοχής μας ( Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Πεταλού, Μεντουριάνικα, Ροζενά, Άνω Αιγιαλός, Ζάχολη κλπ.)  δεν έχουν οπτική επαφή με τον πομπό του Καμαρίου , και  πρέπει να στρέψουν τις κεραίες των δεκτών τους προς την Ιτέα όπου θα έχουν οπτική επαφή με το Κ.Ε. Κάτσικα Ιτέας.

 Τώρα οι 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί – εκτός των εθνικής εμβέλειας - που θα βλέπουμε στους δύο διαύλους που προαναφέραμε είναι:
Για τον 1ο διάυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το ACHAIA με έδρα την Πάτρα,
η Αρκαδική τηλεόραση με έδρα την Τρίπολη,
το AXION με έδρα την Κόρινθο,
το BEST με έδρα την Καλαμάτα ,
το DR με έδρα το Άργος,
η ΕΛΛΑΔΑ TV με έδρα την Σπάρτη,
η ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κόρινθο
το ΙΟΝΙΑ TV  με έδρα τη Ζάκυνθο
Ο Κοsmos με έδρα τον Πύργο Ηλείας.
Στο 2ο δίαυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το LEPANTO με έδρα την Ναύπακτο,
ο MAX με έδρα το Ναύπλιο ,
η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με έδρα την Καλαμάτα ,
το ΝΕΤ με έδρα την Καλαμάτα ,
η ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) με έδρα τον Πύργο Ηλείας,
το RTP με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER B με έδρα την Πάτρα
το TOP με έδρα την Κόρινθο .
Με αυτή τη σειρά λοιπόν και σε αυτέ στις ομάδες χωρίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, και εδώ εκτιμούμε ότι θα γίνει το μεγάλο τεστ αντοχής γιατί το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες μας θα κληθούν να καταβάλλουν οι σταθμοί για την εκπομπή των σημάτων τους το μήνα και την μεταφορά του σήματος τους από τα στούντιο τους στην Αθήνα θ αγγίζει με το ΦΠΑ τις 4,5 – 5 χιλιάδες ευρώ τ ο μήνα.



Η Rihanna αναλύει… το Μουντιάλ!

rihanna world cup
Λένε ότι το Mundial μεταμορφώνει τους πάντες σε ειδικούς ‘ποδοσφαιρολόγους’ για τέσσερις εβδομάδες και η Rihanna δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η 26χρονη τραγουδίστρια ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο twitter κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλία-Ουρουγουάη (όπως ήταν και στον αγώνα Ολλανδία-Αυστραλία), κάνοντας μάλιστα σχόλια και επί της τακτικής των δυο ομάδων, αν και μάλλον απογοητεύτηκε στο τέλος.
Δείτε τα tweets

ΑΝΝΑ ΣΑΒΒΑ / ysterografa.gr

Ανακούφιση για Μήτρογλου

mitrogoal1
Έντονη ανησυχία επικράτησε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας με το χτύπημα που δέχτηκε ο Κώστας Μήτρογλου στο νεφρό.
Ο διεθνής φορ δέχτηκε αγκωνιά από αντίπαλο σε μια φάση διεκδίκησης της μπάλας και έδειχνε πως πονούσε πολύ. Το ιατρικό επιτελείο δεν θέλησε να ρισκάρει κάτι χειρότερο και γι’ αυτό ο Μήτρογλου έγινε αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Φάνης Γκέκας.
Πάντως, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, όπως εκτιμά το ιατρικό τιμ της Εθνικής, με την κατάσταση του παίκτη θα επανεκτιμάται στην σημερινή προπόνηση.
Τίποτα ανησυχητικό δεν έχουν οι Γιάννης Μανιάτης και Κώστας Μανωλάς που είχαν κάποιες ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι. Όμως αυτές αποδίδονται στην κούραση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εξεταστούν από τον γιατρό της Εθνικής μας ομάδας, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Έφυγαν τα αδέρφια Τουρέ από την Βραζιλία!


toure1
Εκτός προπονήσεων της Ακτής Ελεφαντοστού είναι από την Παρασκευή (20/6) οι Γιάγια και Κόλο Τουρέ, οι οποίοι αναχώρησαν λίγο μετά την είδηση του θανάτου του αδερφού τους, Ιμπραΐμ.

Επιστολή Φωτόπουλου σε Κουκουλόπουλο και βουλευτές για την ΔΕΗ

ÖÙÔÏÐÏÕËÏÓ Í  ÃÅÍÏÐ ÄÅÇ  ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλο και τους βουλευτές των νομών, που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, καλώντας τους να ζητήσουν να συμμετάσχουν στο θερινό τμήμα της Βουλής, όπου αναμένεται να εισαχθεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Φωτόπουλος επικαλείται δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και καλεί τους βουλευτές που έχουν διατυπώσει ανάλογες θέσεις να κρατήσουν τον λόγο τους.
Υπογράφει δε την επιστολή ως «επί 34 χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενός ΠΑΣΟΚ που μας έμαθε ότι οι Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας πρέπει να ανήκουν πάντα στο κράτος».

ysterografa.gr

Παπούλιας: Κοινά συμφέροντα Ελλάδας – Κίνας

Óôçí ÊÝñêõñá ãéá íá ãéïñôÜóåé ôï ÐÜó÷á óôïí Íáõôéêü Óôáèìü ôïõ íçóéïý ï ÐôÄ ÊÜñïëïò Ðáðïýëéáò (EUROKINISSI / ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)
Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.
«Σας υποδέχομαι ως έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας. Οι χώρες μας, χώρες δύο μεγάλων πολιτισμών, που έδωσαν πολλά στον κόσμο, συνεργάζονται και σήμερα έχοντας κοινά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

Ο Κετσιάνγκ απάντησε εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, στον κ. Παπούλια.

«Τις δύο ημέρες που βρίσκομαι εδώ έχω νιώσει την ιστορική βάση της ειλικρινούς φιλίας μας» είπε ο κ. Κετσιάνγκ προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του είναι η πρώτη στην Ελλάδα καθώς ..«είχα έντονη την επιθυμία να την επισκεφθώ, όχι μόνο λόγω της συνεργασίας μας αλλά και προσωπικά γιατί θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό. Εξοχότατε σας θεωρούμε παλιό καλό φίλο της Κίνας» είπε ο Κετσιάνγκ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τσίπρας: Κοινός αγώνας για να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας για την Ευρώπη

Tsipras_EUΟ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του ισπανικού κόμματος  Podemos, αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και έθεσε τις προϋποθέσεις για να «ξημερώσει μια μέρα προοπτικής και αισιοδοξίας για τους λαούς της Ευρώπης».

Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον, κερδισμένη θα βγει η πατρίδα…


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Είτε ο Τσίπρας κερδίσει  την εξουσία, ως επικεφαλής μιας ενωμένης κεντροαριστεράς , είτε ο Σαμαράς ( ή μήπως  ο Καραμανλής; ) ως επικεφαλής μιας ενωμένης κεντροδεξιάς,  ωφελημένη θα βγει η πατρίδα. Γιατί; Διότι, ούτως ή άλλως, ο νικητής  θα κυβερνήσει μια  Ελλάδα με έξη μοναδικούς θησαυρούς, που όλους μαζί δεν τους έχει καμιά χώρα στον κόσμο!.. Για αυτό άλλωστε και η ξενοκρατία πλανάται από πάνω  της σαν γύπας έτοιμος να τους αρπάξει . Τους παραθέτω,  γιατί κάθε μέρα που περνά πλουτίζουν, δυναμώνουν, λάμπουν περισσότερο. Αλλά και ανοίγουν την όρεξη στους αδηφάγους «προστάτες» μας. Από τον μελλοντικό νικητή εξαρτάται να τους προστατεύσει:

Πού να ήμασταν και Φινλανδία…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με έναν κατ’ εξοχήν ευρωπαϊστή πολιτικό, απαντά η Φινλανδία στους ευρωσκεπτικιστές «Αληθινούς Φινλανδούς», που ήδη εντάχθηκαν στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών του βρετανικού Κόμματος των Συντηρητικών.
Πρόκειται για τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ, που εξελέγη πρόεδρος του φινλανδικού συντηρητικού κόμματος και θα αναλάβει πρωθυπουργός αμέσως μετά την παραίτηση του Γίρι Κατάινεν.
Ο Στουμπ εξελέγη με μια πλειοψηφία της τάξης του 60% κατά την ψηφοφορία στο συνέδριο του κεντροδεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία και θα ηγηθεί όχι μόνο αυτού του φιλοευρωπαϊκού κόμματος, αλλά και της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας.

Ζεστό χρήμα στην αγορά από το umbrella fund των Δασκαλόπουλου και Νανόπουλου

daskalopoulos-nanopoulos
Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα αναμένεται να ρίξει το umbrella fund των Δημήτρη Δασκαλόπουλου, τέως προέδρου του ΣΕΒ και Νίκου Νανόπουλου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το reporter.gr κάτω από το βασικό fund, θα δημιουργηθούν άλλα τέσσερα τα οποία θα κάνουν στοχευμένες επενδύσεις σε επιχειρήσεις, τόσο στο Χ.Α., όσο και σε αναπτυσσόμενες.
Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ότι το εν λόγω fund θα έχει την έδρα του, την φορολογική του έδρα στην Ελλάδα και δεν θα αποτελεί το παρακλάδι κάποιας off shore. Από μέρα σε μέρα, αναμένεται η τυπική έγκριση λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι το οποίο, δεν αποκλείεται να γίνει και την ερχόμενη εβδομάδα.
Το fund, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, έχει στελεχωθεί  με το πρώην σημαντικό δυναμικό της Eurobank Equities, που την είχαν «απογειώσει» στο κομμάτι της διαχείρισης στη χώρα μας.. Πρόκειται για τον κ. Ν. Κούλη, τον κ. Ν. Καλατζή, τον κ. Ν. Αλιπραντή, τον κ. Αλ. Κατσουρίδη και τον κ. Δ. Δριμάνη. Στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και εκτός από τους κ.κ. Δασκαλόπουλο και Νανόπουλο,  οι κ.κ. Π. Αλεξάκης, πρώην πρόεδρος του Χ.Α. και σύμβουλος σε πολλές εισηγμένες και ο κ. Γ. Κατσουρίδης.

Σαμαράς: Χειροπιαστές προοπτικές για σημαντικές επενδύσεις

maximou2
Ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στο λιμάνι του Πειραιά έκανε λόγο για χειροπιαστά αποτελέσματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας. Από την μεριά του ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ τόνισε ότι πρόθεση του Πεκίνου είναι να επενδύσει στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δημιουργούνται χειροπιαστές προοπτικές για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων. Όπως διαπιστώσατε και ο ίδιος οι δυνατότητες μεγαλύτερης ακόμη ανάπτυξης είναι τεράστιες».
Ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, λόγω των επενδύσεων το λιμάνι του Πειραιά.
«Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια κατακτά τη θέση του ως βασική πύλη εισόδου της Ε.Ε. από την Ασία kαι μάλιστα η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο δίνει μια καινούρια προοπτική και για τον Πειραιά και για τη χώρα, προοπτική που ήδη αξιοποιούν σε συνεργασία με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεγάλες εταιρείες».

Από την πλευρά του ο Λι Κετσιάνγκ τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά «μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για την Κίνα στην Ευρώπη», μειώνοντας κατά 7 έως 11 ημέρες τη θαλάσσια μεταφορά των κινεζικών εξαγωγών και μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος των κινεζικών επιχειρήσεων.
Υπογράμμισε επίσης πως η Κίνα είναι έτοιμη να επενδύσει για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των ελληνικών σιδηροδρομικών γραμμών προς την Ευρώπη, προκειμένου να μειωθεί κατά περαιτέρω 2 με 3 ημέρες ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν τα κινεζικά αγαθά στις ευρωπαϊκές αγορές.
Επισήμανε μάλιστα πως η Κίνα θα «ενθαρρύνει» τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών για στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο.
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός προσέθεσε πως η επένδυση της COSCO στον Πειραιά έχει δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η αποτελεσματική λειτουργία του λιμανιού συγκαταλέγεται στα «απτά αποτελέσματα» της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας.

ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος… αποθέωσε τον Προβόπουλο

venizelos-provopoulos
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε ως τεράστια την συμβολή του απερχόμενου διοικητή της ΤτΕ στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το πρωί.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι  «έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας», καθώς η θητεία του ταυτίστηκε με την «αναδιοργάνωση, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά όλης της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με σταθερότητα η έξοδος από την κρίση.
Από την πλευρά του ο κ. Προβόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, είπε: «Είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Αντιπρόεδρο να θυμηθούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που έτυχε εκείνη την περίοδο από κοινού να χειριστούμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα θέματα, και να πούμε πως η χώρα σε διάφορες στροφές κατάφερε να σωθεί και να φτάσει σήμερα σε μια κατάσταση, η οποία είναι τελείως διαφορετική και εμπνέει κάποια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, να βαδίσουμε μπροστά, και να δούμε ένα καλύτερο αύριο».

Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική

hellasjapan

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ θα έχει η Ελλάδα, που πήρε το δώρο από την Κολομβία και έμεινε… ζωντανή! Τα δεδομένα είναι πολύ απλά! Η Ελλάδα, που έχει ένα βαθμό, θα πρέπει πρώτα από όλα να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, αφού σε διαφορετική περίπτωση μένει εκτός Μουντιάλ.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση απώλειας βαθμών της Ιαπωνίας στο ματς με την Κολομβία, η Ελλάδα είναι στην επόμενη φάση! Αντίθετα, αν οι Ασιάτες επικρατήσουν της, αδιάφορης ουσιαστικά, Κολομβίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Επειδή αυτή την στιγμή έχουμε -3 στην διαφορά γκολ, ενώ η Ιαπωνία -1, με τους Ασιάτες να έχουν και καλύτερη επίθεση, θα πρέπει η νίκη κόντρα στην Ακτή να είναι μεγάλη σε έκταση, με 3 γκολ περισσότερα από αυτή της Ιαπωνίας κόντρα στην Κολομβία.

Έρχεται το δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία: Στη Διαύγεια η πρόσκληση- Ποιοι δήμοι συμμετέχουν στην Πελοπόννησο (λίστα)

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi) οι πολίτες σε 302 δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots». Οι υποψήφιοι φορείς του έργου καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επισημαίνουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 εκατομμυρίων που είχε παρουσιαστεί αρχικά.
Επιπλέον των 4.000 σημείων εγκατάσταση σημείων πρόσβασης, θα γίνει επίσης σε 1.200 έως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ μέσα στο επόμενο τετράμηνο δίκτυο θα έχει αναπτυχθεί και στο σύνολο των σταθμών του μετρό, χωρίς, επί του παρόντος να υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσβαση επί των συρμών του μετρό. Επίσης, ασύρματο ίντερνετ θα υπάρχει ως το τέλος του χρόνου και στους 64 σταθμούς του μετρό και ηλεκτρικού, καθώς σήμερα WiFi διαθέτουν μόλις επτά σταθμοί.

Επίθεση Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σε Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον «πολιτικό εκβιασμό» – Επιμένει για το ροζ βίντεο

Μετά την ανακοίνωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι δέχθηκε εκβιασμούς, τονίζοντας ότι «η Αριστερά δεν εκβιάζεται από τους νόμους της ζούγκλας»,ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του.
Συγκεκριμένα, στο zougla.gr όπου για αρκετές ημέρες δημοσιεύονταν άρθρα για τον «πρωταγωνιστή με το καρότο», ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έγραψε ότι «ο πρωταγωνιστής του καρότου δεν είναι άλλος από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» και τον κατηγόρησε ότι «θεωρεί ότι μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να οχυρώνεται πίσω από την Αριστερά που δεν… υποκύπτει».
Το zougla.gr αναφέρει πως έχει στην κατοχή του βίντεο, που του παρέδωσαν φοιτητές, και στο οποίο εμφανίζεται ο Γ. Σακελλαρίδης «να μπαίνει σε site γνωριμιών, να αυτοϊκανοποιείται ανοίγοντας την κάμερα σε αγνώστους, συμπεριφερόμενος κατά τρόπο που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και όταν αυτό γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο να ζητάει και τα ρέστα».
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υποστηρίζει ότι εάν ο Γ. Σακελλαρίδης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο δεν θα τον ενδιέφερε το θέμα και ότι ήρθε σε επικοινωνία με «τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων τρεις βουλευτές» προσπαθώντας «να αποφύγει την δυσάρεστη για εκείνον κατάσταση της δημοσιοποίησης».
Κατηγορεί ακόμη τον Γαβριήλ Σακκελαρίδη για υποκριτική στάση αναφορικά με το «εφεύρημα των προσωπικών δεδομένων πίσω από το οποίο επιχειρεί να κρυφτεί». Τέλος τον καλεί να αποχωρήσει από την πολιτική «γιατί η Αριστερά αγωνίστηκε με αίμα και όχι με καρότα» και γιατί «εξέθεσε το πολιτικό του περιβάλλον».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως «από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου».
Την Πέμπτη και η ΕΣΗΕΑ άσκησε δριμεία κριτική στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο καθώς σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «είναι απόλυτα καταδικαστέα η περίπτωση του “zougla.gr” με αναφορά-προβολή σε περίεργα βίντεο και σχόλια, που δυστυχώς αναπαράγονται και από άλλα Μέσα, με προφανή τη σκοπιμότητα του πολιτικού εκβιασμού. Η κατάπτυστη αυτή τακτική, που προωθεί ατμόσφαιρα υποκόσμου, θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που ήδη εξετάζει προηγούμενη ανάλογη περίπτωση, καλείται και πάλι να επιληφθεί».
Παράλληλα η Ένωση υπογραμμίζει πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και η ιδιωτική του ζωή είναι απόλυτα σεβαστά και απαραβίαστα».

aftodioikisi.gr

Καλημερα σας! 43η μέρα στο Υπ. Οικονομικών. Συνεχίζουμε.

katharistries-ypoik
katharistries-ypoik
@katharistries


Καλημερα σας! 43η μέρα στο Υπ. Οικονομικών. Συνεχίζουμε. pic.twitter.com/EATY91coXp



18 Ιουν 2014 - 5:09 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, EUROCAMP: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 3-15 Αυγούστου 2014 στο Έσσεν της Γερμανίας



http://www.djh-hessen.de/sites/20/images/topic/2985/HoheFahrt_klein04.jpg 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της, έχει αναπτύξει συνεργασίες με σημαντικές Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με στόχο να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία και να δημιουργήσει ένα δίκτυο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συνεργασιών.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το κρατίδιο του Hessen της Γερμανίας με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς όπως του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και του αθλητισμού.

Το κρατίδιο του Έσσεν διοργανώνει στο Edersee και στο Wetzlar, από 3 μέχρι 15 Αυγούστου 2014, Eurocamp με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Jaroslawl (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), FrydekMistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia - Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία), Έσσεν (Γερμανία) και Πελοποννήσου (Ελλάδα).

Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα «Ο Ρατσισμός στον Αθλητισμό – Ο Αθλητισμός ενάντια στο Ρατσισμό».  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες, κλπ (συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα) .

Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς, video clips, κλπ που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νέοι-νέες, ηλικίας 18 – 20 ετών, γνώστες ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση Γερμανικής) να υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση magklari@arcadia.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.

Η φιλοξενία στην κατασκήνωση (διανυκτέρευση, γεύματα, μετακινήσεις, κλπ) είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων (ειδική εκπτωτική τιμή) καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. 

            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Μάγκλαρη (τηλ: 2713601116) και να επισκεφθείτε τους κάτωθι συνδέσμους:

Τo εκλογοδικείο θα κρίνει το οριστικό αποτέλεσμα στο Δήμο Κορινθίων





 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή από μερίδα ΜΜΕ  μεταδίδονται λανθασμένες  πληροφορίες που αφορούν την πρόοδο στην επανακαταμετρηση και τον έλεγχο των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορινθίων σας  ενημερώνουμε ότι .
1.       Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί τα μισά ψηφοδέλτια και εκλογικά τμήματα , η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο επόμενο δεκαήμερο .
2.       Από τα μέχρι τώρα ευρήματα και την εκτίμηση των νομικών μας συμβούλων, η προσπάθεια μας δικαιώνεται και το εκλογοδικείο θα μας κατακυρώσει  την εκλογική νίκη και την εντολή των δημοτών να υπηρετήσουμε ως δημοτική αρχή το δήμο στην επόμενη πενταετία ,πράγμα  που συγκεκριμένες ενέργειες μας στέρησαν αδίκως  το βράδυ των εκλογών .
3.       Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει με την επανακαταμετρηση έστω και αν είναι προφανές το λάθος. Η επανακαταμετρηση δίνει τα στοιχεία και τις αποδείξεις για το επόμενο στάδιο που είναι η προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο – εκλογοδικείο.
4.       Η ανακήρυξη δημάρχου θα γίνει με τα ήδη ανακοινωμένα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών με την ολοκλήρωση της επανακαταμετρησης και του ελέγχου των ψηφοδελτίων .
5.       Η οριστική ανακήρυξη του δημάρχου θα γίνει μετά την εκδίκαση της προσφυγής μας  από το διοικητικό πρωτοδικείο –εκλογοδικείο σε περίπου 2-3 μήνες .

Από το γραφείο τύπου της συμμαχίας πολιτών

Εφημερίδες φαντάσματα μπήκαν στο πρόγραμμα «ψηφίζω-συμμετέχω»

Με επιστολή τους στον Υπουργό Εσωτερικών η Ομοσπονδία Περιφερειακού Τύπου καταγγέλει ότι εστάλησαν καταχωρήσεις σε εφημερίδες – φαντάσματα, οι οποίες δημιουργήθηκαν την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε την επιστολή:

Σαμαράς: Η Ελλάδα πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

Η παροιμία του Κινέζου πρωθυπουργού – Η υπόσχεσή του στο Σαμαρά – Οι 19 συμφωνίες που υπέγραψαν
Ο Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με την Κίνα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη της Κίνας στην Ευρώπη.
«Συμφωνήσαμε ότι ο διμερής μας πολιτικός διάλογος πρέπει να ενισχυθεί με επαφές υπηρεσιακών παραγόντων και με απευθείας επαφές των ηγεσιών των δύο κυβερνήσεων, με συγκεκριμένη ατζέντα και συγκεκριμένα βήματα. Την Παρασκευή θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις της Cosco και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση. Η διασύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα εξελιχθεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Άπω Ανατολής. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες σημαντικές συμφωνίες και συζητούμε για νέες και μεγαλύτερες. Με τον φίλο Κινέζο πρωθυπουργό ανταλλάξαμε ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει δυναμικό για την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών. Εφέτος προσδοκούμε 20 εκατομμύρια τουρίστες, ένα καινούργιο ρεκόρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Μαχητές με 10, για την Ακτή... της πρόκρισης! ΙΑΠΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0


Παίζοντας με 10 παίκτες από το 38' (αποβολή Κατσουράνη), η μαχητική Εθνική ήρθε 0-0 με την Ιαπωνία και θέλει νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού για να ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Mundial.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τρία άσχημα πράγματα για την Εθνική. Το πρώτο ήταν ότι δεν κρατούσε μπάλα, με την κατοχή να είναι 70% - 30% για την Ιαπωνία. Το δεύτερο ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 38' λόγω της αποβολής του Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τρίτο ο τραυματισμός του Μήτρογλου στα πλευρά, στο 30', με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 35' από τον Γκέκα.
Τα γνωστά προβλήματα επιθετικής ανάπτυξης διατηρήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ευκαιρία από οργανωμένη ενέργεια. Η καλύτερη ήρθε αρχικά στο 11' με το σόλο του Κονέ και το σουτ που απέκρουσε ο Καβασίμα και στη συνέχεια στο 40', η κορυφαία, με το σουτ του Τοροσίδη που έδιωξε ο Ιάπωνας τερματοφύλακας.
grejap
Μετά το 38' ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Φετφατζίδη για να καλυφθεί το κενό του Κατσουράνη και η Εθνική φάνηκε πιο συμπαγής, με μεγαλύτερη ένταση, έκλεισε καλύτερα τους χώρους και δεν κινδύνεψε. Μέχρι τότε, οι Ιάπωνες είχαν δύο σουτ του Οσάκο (19', 21') με το δεύτερο να απειλεί περισσότερο και μια εκτέλεση φάουλ του Χόντα στο 29' που απέκρουσε ο Καρνέζης.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν προφανές ότι ο πρώτος στόχος της Εθνικής ήταν να μην απειληθεί, έχοντας παίκτη λιγότερο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, πάλι οι Ιάπωνες είχαν την κατοχή, κάποιες στιγμές πίεσαν και μετά το δεύτερο μισό του 45λεπτου, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Οκούμπο (68') και Ουτσίντα (71'). Λίγο αργότερα, ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Οκούμπο (77').
Στο ίδιο διάστημα η Ελλάδα είχε πρώτη, χρονικά, τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκέκα στο 59' (έδιωξε εντυπωσιακά ο Καβασίμα), σε μια φάση όπου κέρδισε τέσσερα σερί κόρνερ! Για να «ανησυχήσει» και πάλι τους Ιάπωνες έπρεπε να περάσουν 22 λεπτά, με την άστοχη κεφαλιά του Σαμαρά στο 81'.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ιάπωνες βρέθηκαν πολλές φορές γύρω από την ελληνική περιοχή για να βάλουν το γκολ, η Ελλάδα αμύνθηκε και απείλησε με τον Χολέμπας στο 88'.
Τελικά κράτησε το 0-0, καθώς οι Ασιάτες είχαν την άστοχη κεφαλιά του Γιοσίντα στο 85' και είδαν τον Καρνέζη να διώχνει την εκτέλεση φάουλ του Εντο στο 90'.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57' Καγκάβα).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας).

Ρεπουμπλικανοί και ακραίοι συνωμοτούσαν για... πραξικόπημα στις ΗΠΑ!

Lincoln-Statue
Twitter@EmOikonomidis
Λένε, και προφανώς όχι άδικα, ότι η μεγάλη και η μικρή οθόνη αντιγράφουν τη ζωή. Και η φυσική εξέλιξη αυτής της αταίριαστης σχέσης είναι να μπαίνει και η ίδια η ζωή στον μεγάλο πειρασμό να αντιγράψει με τη σειρά της όσα έχει δει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Από το Homeland και την εγκατάσταση μιας περισσότερο “ρεαλιστικής” κυβέρνησης στο Ιράν, ακριβώς όπως συνέβη και στην πραγματικότητα μετά την εκλογή του Χασάν Ροχανί στην Προεδρία της Τεχεράνης, τη σκυτάλη στις θεωρίες συνωμοσίες που… φλερτάρουν με την πραγματικότητα παίρνει το Scandal.
Η σειρά που λατρεύουν και παρακολουθούν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ύπαρξη μιας μυστικής οργάνωσης, πέρα και πάνω από… Προέδρους, που έχει ως σκοπό την προάσπιση της Δημοκρατίας, και τη θωράκισή της απέναντι σε τυχόν ανατροπές, κινδύνους και πραξικοπήματα.
Τι… μας φέρνει η ζωή, τώρα: Όπως αποκαλύπτει η αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης του Γουισκόνσιν Σκοτ Γουόκερ, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κόμματος που φλερτάρει με την επιστροφή στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2016, έπειτα από οκταετή απουσία λόγω της διακυβέρνησης Ομπάμα, βρέθηκε στο επίκεντρο “συνωμοσίας” με συντηρητικούς και ακραίους κύκλους, για την εκτέλεση ενός “εγκληματικού σχεδίου, σε παναμερικανικό επίπεδο”.
Ποιός ήταν ο στόχος της συνωμοσίας; Η Δικαιοσύνη… το ψάχνει, το ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ ωστόσο δεν φοβάται να αναφέρει τη λέξη “πραξικόπημα”. Τραβηγμένο; Προφανώς. Για την Αμερική όμως μιλάμε, εκεί όπου ενίοτε… εκτελούνται Πρόεδροι σαν τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, υποψήφιοι Πρόεδροι σαν τον αδελφό του, Ρόμπερτ Κένεντι, κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και… πολλά ακόμη.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της δικογραφίας κατά του κυβερνήτη Γουόκερ, εστιάζει στις σχέσεις και τις συζητήσεις των στενών συνεργατών του με ακραίους “επικίνδυνους” παράγοντες του δημοσίου βίου αλλά και του παρασκηνίου.
Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον; Ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο Καρλ Ρόουβ. Ο σκοτεινός εγκέφαλος της οκταετούς διακυβέρνησης Μπους του νεώτερου, τότε που στον πλανήτη εμπεδώθηκε η πολιτική του τρόμου, με πρόφαση την Αλ Κάιντα, τους Δίδυμους Πύργους και τα όπλα μαζικής καταστροφής που… δεν υπήρχαν στο Ιράκ.
Γι’ αυτό σας λέμε… Scandal. Olivia Pope τους χρειάζεται.

ysterografa.gr

Οριστικά... εις θάνατον, ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Mohamed-Badie
Όπως αναμενόταν, δικαστήριο του Καϊρου επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη απόφαση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντιέ καταδικάζεται σε θάνατο.
Ο Μπαντιέ και άλλοι δυο ηγέτες της οργάνωσης του πολιτικού Ισλάμ, ο Σαφγάτ Χεγκάζι και ο Μοχάμεντ Ελ-Μπελτάτζι καταδικάστηκαν σε θάνατο, μαζί με άλλα 11 μέλη της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί.
Την καταδίκη του Μοχάμεντ Μπαντιέ σε θάνατο θα πρέπει να επικυρώσει, ή να… ακυρώσει ο Μέγας Μουφτής της Αιγύπτου, τον οποίο δεν έχει διορίσει ακόμη στο αξίωμά του ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, που ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το καλοκαίρι του 2013.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για την καταδίκη του Μοχάμεντ Μπαντιέ σε θάνατο έχουν αντιδράσει έντονα οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

υστερογραφα

Ντοπέ Έλληνας αθλητής του στίβου

dope_600_338
 Θετικό σε απαγορευμένη ουσία ελέγχθηκε δείγμα αθλητή/τριας του στίβου, όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για θετικό πρώτο δείγμα αθλητή/τριας σε μια σειρά μεγάλου αριθμού ελέγχων, που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο μέρος της θερινής περιόδου".
Το όνομα δεν έγινε γνωστό, κάτι που θα συμβεί μετά την επαλήθευση του δεύτερου δείγματος. Στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε ότι "μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς διαδικασία".
Είναι το τρίτο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες μετά από τα δύο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία

logoΗ αλήθεια είναι ότι χαθήκαμε λίγο, αλλά οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές!   Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποια σημαντικά νέα:

  Σας ενημερώνουμε με χαρά πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του νέου Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού στη Γερμανία, λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Επίσης διαβάστε τα παρακάτω:
Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξή σας!
Με εκτίμηση και συνεταιριστικούς χαιρετισμούς