Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δεύτερο «μπαμ» και πρόκριση για Κόστα Ρίκα 1-0 την Ιταλία



Ναι, είναι αλήθεια… Η Κόστα Ρίκα είναι στους «16» και δυο εκ των τριών κατόχων τουλάχιστον ενός Mundial, όπερ σημαίνει σίγουρα η Αγγλία και μία από τις Ιταλία και Ουρουγουάη αποχαιρετούν τη διοργάνωση.
Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ έκανε τη 2η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Νίκησε την Ιταλία με τον τρόπο των «ατζούρι». Σκόραρε στο 44' με τον Ρουίς και εν συνεχεία με αμυντική τακτική α λά «Σκουάντα Ατζούρα» κλείνοντας τους χώρους και πνιγόντας με αλληλοκαλύψεις δυο και τριών παικτών σε έναν Ιταλό πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στους «16». Οσο για τους Ιταλούς, καλούνται να «σφαχτούν» με τον Λουίς Σουάρες και την παρέα του για το 2ο εισιτήριο με την Αγγλία να ΄χει αποχαιρετίσει και τυπικά.
. Οι «ατζούρι» δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό του στο ματς κόντρα σε μία Κόστα Ρίκα που κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπάθησε να φθάσει στην εστία του Μπουφόν και με στημένες φάσεις, κυρίως κόρνερ, αποπειράθηκε να φτιάξει φάσεις, όμως χωρίς να τα καταφέρει.
Στο 27' ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια της Ιταλίας με το σουτ του Μότα να καταλήγει πολύ άουτ…
Στο 31', όμως, οι «ατζούρι» έφθασαν μία ανάσα από το γκολ σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Πίρλο. Ο άσος της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα συστημένη στον Μπαλοτέλι στην πλάτη της άμυνας με τον άσο της Μίλαν να κάνει τη λόμπα, αλλά να αστοχεί με το 0-0 να παραμένει. Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε ούτε στο 33' και πάλι με σουτ του Μπαλοτέλι που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Κέιλορ Νάβας.
 Στο τελευταίο τρίλεπτο του α' ημιχρόνου έμελλε να αλλάξουν οι ισορροπίες, αφού πρώτα υπήρξε λάθος του ρέφερι από τη Χιλή, Ενρίκε Οσες. Στο 43' ο Λατινοαμερικάνος ρέφερι δεν είδε το πέναλτι του Κιελίνι στον Κάμπελ δείχνοντας «παίζεται».
Στο 44', όμως, ο Θεός απένειμε δικαιοσύνη και κατά τον προπονητή της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο που στους πανηγυρισμούς έδειξε τον ουρανό με τον Ρουίς να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά σε σέντρα του Ντίας και να κάνει το 1-0.
Σκορ που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ματς και να συνιστά τη 2η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης και πάλι από την Κόστα, αφού είχε προηγηθεί το 3-1 επί της Ουρουγουάης με την Αγγλία να αποκλείεται από τη συνέχεια του Mundial.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μότα (46' Κασάνο), Καντρέβα (57' Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (67' Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνος, Κάμπελ (74' Ουρένα), Ρουίς (81' Μπρένες), Ντίας, Τεχέδα (67' Κουμπέρο), Γκαμπόα.