Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ακόμη... βρέχει γκολ στο "Αρένα Φόντε Νόβα" - Μια υπέροχη γαλλική παράσταση 5 - 2 την Ελβετία


Ακόμη... βρέχει γκολ στο "Αρένα Φόντε Νόβα", όπου η καταιγιστική για 80 λεπτά Γαλλία πέτυχε 5 γκολ απέναντι στους Ελβετούς, που διασκέδασαν τις εντυπώσεις σκοράροντας 2 φορές στα τελευταία λεπτά για το τελικό 2-5!
Αυτή η Γαλλία δείχνει ικανή να φτάσει πολύ μακριά στο Mundial της Βραζιλίας. Παίζοντας σε ένα καταιγιστικό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, οι «τρικολόρ»... ισοπέδωσαν την έτερη ισχυρή ομάδα του 5ου ομίλου Ελβετία με 5-2 και ουσιαστικά «αγκάλιασαν» την πρώτη θέση!
Ζιρού, Μπενζεμά, Ματουιντί ήταν εξαιρετικοί για το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν, χωρίς βεβαίως κανείς να υστερήσει από τους θριαμβευτές της «παράστασης» στο «Αρένα Φόντε Νόβα».
Φοβερό πρέσινγκ, ταχύτητα, υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας και ιδανική «χημεία» από τους Γάλλους που... «τρόμαξαν» κόσμο με αποψινή (20/6) τους εμφάνιση
Το σκορ «άνοιξε» μέχρι το 5-0 για τους Γάλλους και θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν χαλάρωναν στο τελευταίο δεκάλεπτο... επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να βρουν δίχτυα δύο φορές. Μάλιστα ο Καρίμ Μπενζεμά αστόχησε σε πέναλτι στο 33ο λεπτό, ενώ γενικότερα οι νικητές έχασαν πλειάδα ευκαιρών για... αστρονομικό σκορ!
Αυτό που έμοιαζε με μια φλύαρη υπεροχή των Γάλλων στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 17'. Κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά δυναμίτης από τον Ζιρού και 0-1 για τους "μπλε", παρά την υπερπροσπάθεια του Μπενάλιο.
Με την σέντρα ο Μπενζεμά μυρίζεται το αβίαστο λάθος του Μπεχράμι, περνάει με την μία την μπάλα στον Ματουιντί που νικάει τον Ελβετό γκολκίπερ στην κλειστή του γωνία για το 0-2 (18')!
Στο 31' οι «τρικολόρ» κέρδισαν πέναλτι σε «άτσαλο» μαρκάρισμα του Ντζουρού στον Μπενζεμά όμως δεν το εκμεταλλεύθηκαν. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο παίκτης της Ρεάλ, όμως ο Μπενάλιο κατάφερε να αποκρούσει. Στη συνέχεια της φάσης ο Καμπάιγ... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι αν και σούταρε προς κενής εστίας! Το 3-0 πάντως δεν άργησε να γίνει καθώς στο 40' ο Ζιρούσε μια εξαιρετική αντεπίθεση πάσαρε ωραία στον Βαλμπιενά που σκόραρε από κοντά!

Ίδια εικόνα με αυτή του πρώτου ημιχρόνου είχε και το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η Γαλλία συνέχιζε να φτιάχνει φάσεις και να σκοράρει με ευκολία. 
Έτσι πέτυχαν ακόμη δύο γκολ και συγκριμένα στο 67' με τον Μπενζεμά (μετά από εκπληκτική πάσα του Πογκμπά) και στο 73' με τον Σισοκό (από ασίστ του Μπενζεμά) που ολοκλήρωσαν την αποψινή... παράσταση της ομάδας του Ντεσάν! Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια ή ο Μπενάλιο δεν έκανε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις τότε το σκορ θα έπαιρνε κολοσσιαίες διαστάσεις!
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πετεινοί» έριξαν τον ρυθμό και οι Ελβετοί βρήκαν την ευκαιρία να περιορίσουν την έκταση της ήττας, χάρη σε γκολ των Ντζεμαϊλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81'  και Τσάκα  στο 87' με υπέροχο αριστερό σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα επίπεδα του 2-5, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για την Ελβετία.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμ. Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Βον Μπέργκεν (9λ.τ. Σεντέρος), Ντζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (46' Ντζεμαϊλί), Τσάκα, Ινλέρ, Σακίρι, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς), Μεχμέντι.
ΓΑΛΛΙΑ (Ντ. Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (66' Κοσιενλί), Εβρά, Καμπάιγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπιένα (82' Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (62' Πογκμπά).