Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Βουλγαρία- Ελλάδα 78-84: Κράταγε το καλό για το τέλος

 Βουλγαρία- Ελλάδα 78-84: Κράταγε το καλό για το τέλος (highlights) 

Παίζοντας άθλια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά με απίστευτη ευστοχία από την περιφέρεια στα τελευταία έξι λεπτά η εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε 84-78 την Βουλγαρία στην παράταση και είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2022.
Πλέον τα «παράθυρα στις 20-22 Φεβρουαρίου και τα παιχνίδια με Βοσνία και Λετονία έχουν ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η ΑΕΚ με τον Ανσαριφάρντ "άλωσε" εύκολα τον Αστέρα στην Τρίπολη και απεφυγε την μουρμούρα. ( Αποτελεσματα 10ης αγωνιστικης - βαθμολογία).

 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ: Έκανε το 2-1 με τον Ανσαριφάρντ (vid)

Tην 4η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ, στο τελευταίο χρονικά ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League, με 2-1, επί του Αστέρα Τρίπολης, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» καταφέρνοντας ν’ αφήσει πίσω της την ντροπιαστική ήττα από την Ζόρια (0-3), την περασμένη Πέμπτη, στο ΟΑΚΑ, για το Europa League.

Έτσι όχι μόνο υποχρέωσε τους Αρκάδες στην πρώτη τους ήττα στο γήπεδο τους στην φετινή σεζόν αλλά πέτυχε να μην δώσει συνέχεια στην ...μουρμούρα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες χωρίς… καρδιοχτύπια, 2 - 1 τον Παναιτωλικό!

 Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-1: Επέστρεψε στις νίκες χωρίς… καρδιοχτύπια!(highlights) 

Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ αδύναμος για να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» έφτασαν με 2-1 στη νίκη δίχως να κινδυνεύσουν .
Οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, δεν είχαν τον τρόπο να πιέσουν την άμυνα του «τριφυλλιού», που βρήκε την ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες να δίνει ποιότητα στο παιχνίδι του, να φτάνει ένα τρίποντο χωρίς… καρδιοχτύπια.

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον ΟΦΗ , 2 - 1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους κρητικούς 

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις λιγοστές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, νίκησε έστω και δύσκολαΝέιρατον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος οι Γιαννιώτες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, αλλά στη συνέχεια οι κρητικοί ισορρόπησαν το ματς και στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση στο 20’ κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Στάρτζεον. Όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Ηπειρώτες έγιναν απειλητικοί αρχικά με τον Λεό (44’) και με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισαν με τον Ελευθεριάδη (χρειάστηκε να γίνει και χρήση του VAR).

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει γκολ από την … άσπρη βούλα με τον Νέιρα (68’) και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου- Κοροβέσης (75’ Λυμπεράκης), Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης- Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γουζμάν (36’ Σακόρ)- Σαρδινέρο, Στάρτζεον (84’ Βούρος), Γρίβας (75’ Γιάννου).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Xoυτεσιώτης 6-, Σάλιακας (59’ Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης- Σιόντης (76’ Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκεζ –Ελευθεριάδης, Παυλίδης, Λεό (65’ Καρτάλης).

 

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ - Έκλεισαν τα μάτια Μανούχος και VAR σε κόκκινη του Τζόλη

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ - Έκλεισαν τα μάτια Μανούχος και VAR σε κόκκινη του Τζόλη

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας 2-0 τη Λαμία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Ο ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, μπήκε καλύτερα και προσπάθησε από τα άκρα να...σπάσει την άμυνα της Λαμίας και τα κατάφερε στο 12' με τον Καντουρί να πασάρει στον Ουαγκέ, ο οποίος από δεξιά...σέρβιρε τον Τζόλη που δεν είναι πρόβλημα από κοντά να ανοίξει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι μετά το 20' ισορρόπησαν σε έναν αγώνα όπου κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο με τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει νωρίς τη δουλειά του και στη συνέχεια να μην...τρομάζει την άμυνα του ΠΑΣ Λαμία αλλά και να μην απειλείται με εξαίρεση κάποιες στημένες φάσεις.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να έχει στο 54' τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Τζόλη. Ένα λεπτό μετά, ο νεαρός γλίτωσε την κόκκινη κάρτα όταν κλώτσησε τον Σκόνδρα ύστερα από μια αψιμαχία που είχαν. Ο Μανούχος έδειξε την κίτρινη και όχι την κόκκινη ενώ δεν υπήρξε και καμία ειδοποίηση από το VAR για κόκκινη κάρτα!

Ο Πάμπλο Γκαρσία λίγο αργότερα (60') έκανε αλλαγή τον Τζόλη, πέρασε στον αγώνα τον Βιεϊρίνια, ο οποίος στο 64' με εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Η Λαμία είχε τεράστια ευκαιρία με τον Βασιλόγιαννη για να μειώσει στο σκορ αλλά τίποτα παραπάνω.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Επασί – Σκόνδρας (62' Βασιλακάκης), Ασίγκμπα (λ. τρ. 45’ +1’ Τζανετόπουλος), Αντέτζο, Μπαχανάκ (46' λ. τρ. Σαραμαντάς) – Μπουλούλης, Μπεχαράνο, Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (53΄Βασιλόγιαννης) – Τσούκαλος (62' Αραμπούλι), Καραμάνος

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης - Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Περέιρα – Καντουρί (71' Σβαμπ), Ντόουγκλας – Νινούα (81' Τσιγγάρας), Μουργκ (60' Ζίβκοβιτς Α.), Τζόλης (60' Βιεϊρίνια) – Σφιντέρσκι (81' Τσόλακ)

 

 

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας - Μείωση κρουσμάτων ( 24 νεα κρουσματα)

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Μόνο τέσσερα (4) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 20 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 29 /11 κατεγράφησαν, συνολικά 24 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.220 ( 1.721) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (16),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (1), Ηλείας (4), Αργολίδα (-) , Αρκαδία (2) και Λακωνία (1) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.138 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          565 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           484 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                360 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          329 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            219 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           125 (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 29/11: 1.193 κρούσματα, 98 νεκροί και 603 διασωληνωμένοι - Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Κορωνοϊός - Βρετανία: 19.875 νέα κρούσματα Covid-19, 341 θάνατοι

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώθηκαν 1193 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επεσαν κάτω από τα 300 τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και αυτό είναι πολύ καλό νέο σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Ο Γκροζάν επιβίωσε μετά από 32″ μέσα στη φωτιά

  

Aνατριχίλα… Η εικόνα του Ρομέν Γκροζάν να βγαίνει από το κομμένο στα δύο μονοθέσιο της Haas, μετά από 32″ ΜΕΣΑ στη φωτιά, είναι ό,τι πιο σοκαριστικό έχει δει η Formula 1 τα τελευταία χρόνια.

Ο έμπειρος οδηγός πρωταγωνίστησε σε ένα τρομακτικό ατύχημα λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά από την εκκίνηση στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ωστόσο το video που τον δείχνει να βρίσκεται για μισό λεπτό σε μια ανεξέλεγκτη φωτιά πριν βγει σώος από αυτή την κόλαση, είναι πραγματικά απερίγραπτο.

GIF

 


Κορωνοϊός: Διακομιδή 67χρονου από τον Βόλο στη ΜΕΘ Κορίνθου με… τρία ασθενοφόρα

 Κορωνοϊός: Διακομιδή 67χρονου από τον Βόλο στη ΜΕΘ Κορίνθου με… τρία ασθενοφόρα 

Τρία ασθενοφόρα χρειάστηκαν για τη διακομιδή 67χρονου με κορωνοϊό από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-thessalia.gr, η διακομιδή του 67χρονου που νοσηλευόταν στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Βόλου, ξεκίνησε στις 20:45 την Παρασκευή, καθώς έπρεπε να εισαχθεί στη ΜΕΘ. Η διακομιδή του ξεκίνησε με ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Βόλου, ωστόσο στο ύψος της Μαλακάσας το ασθενοφόρο υπέστη βλάβη και σταμάτησε.

Άμεσα ξεκίνησε ασθενοφόρο από την Αθήνα, για να τον παραλάβει από το σημείο. Έτσι και έγινε, αλλά στον δρόμο και το δεύτερο ασθενοφόρο παρουσίασε βλάβη και ακινητοποιήθηκε κοντά στο Θριάσειο.

Τελικά η διακομιδή του 67χρονου στο Νοσοκομείο της Κορίνθου έγινε με τρίτο ασθενοφόρο, που ξεκίνησε άμεσα από το Θριάσειο.

Κρίση στις σχέσεις Μαυροβουνίου και Σερβίας με εκατέρωθεν απελάσεις πρεσβευτών

  

Το Μαυροβούνιο και η Σερβία απέλασαν τους εκατέρωθεν πρέσβεις τους, σε μία νέα κλιμάκωση των ήδη τεταμένων διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το Μαυροβούνιο κήρυξε τον πρέσβη της Σερβίας Βλαντίμιρ Μπόζοβιτς persona non grata για «ανάμειξη στις εσωτερικές του υποθέσεις», δίνοντάς του προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψει την χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.