Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

BLUE MOON: Η Μπλε Πανσέληνος κάνει εμφάνιση στη Συκιά μετά μουσικής!

 BLUE MOON: Η Μπλε Πανσέληνος κάνει εμφάνιση στη Συκιά μετά μουσικής!

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου από τις 21:00 μέχρι και τις 00:00 γιορτάζουμε όλοι μαζί τη «Μπλε» πανσέληνο (BLUE MOON), στη Συκιά! Μικροί και μεγάλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό ουράνιο φαινόμενο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.  

Κι επειδή πανσέληνος χωρίς τον κατάλληλο συνοδευτικό ήχο δε νοείται, η live μουσική που θα παίζεται στην παραλία, θα αναμεταδίδεται σε κάθε εστιατόριο της Συκιάς, στην κατάλληλη ένταση, ώστε η ρομαντική νότα της βραδιάς να φθάσει παντού!

Η παραπάνω δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός».

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Η μικτή παλαίμαχων Ελλάδος σκοράρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

 Η μικτή παλαίμαχων Ελλάδος σκοράρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς! 

Η μικτή παλαίμαχων Ελλάδος συμμετέχει σε μεγάλο ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται από τους παλαίμαχους ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΥ και ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ αλλά και από επίλεκτους άλλων ομάδων του Δήμου μας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Γήπεδο Ξυλοκάστρου.

Μαζί μας θα βρίσκονται οι επώνυμοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος:

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Τοξικός αέρας ανά τη χώρα, σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία των ανθρώπων

 

 

Οι δασικές πυρκαγιές προκαλούν ιδιαίτερη επιβάρυνση στην υγεία των ανθρώπων, επηρεάζοντας ακόμα και όσους δεν βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Με το σύννεφο από τον Έβρο να ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία και τη Μάλτα, τα επίπεδα ρύπανσης σε ελληνικές πόλεις ξεπέρασαν ακόμα και δέκα φορές τα ημερήσια όρια.

Ο παρατεταμένος καύσωνας, αποξήρανε τα δάση αφού΄μείωσε την υγρασία εδάφους από το 35% στο 10% και η σπίθα που άναψε έγινε «μέγα πυρκαγιά». Ετρεξε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατεκαψε σχεδόν 1.5 εκατομμύρια στρέμματα.

«Αυτός ο καύσωνας έριξε την υγρασία κάτω από 10%. Έφτασε να είναι η χώρα