Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Το πιο εντυπωσιακό βίντεο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ! (video)

Είναι το πιο εντυπωσιακό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μας δείχει για πρώτη φορά με έναν συγκλονιστικό τρόπο τη γη! "Αυτός είναι ο πλανήτης μας" είναι ο τίτλος του
εντυπωσιακού video από τον 18χρονο Κροάτη Tomislav Safundžić, ο οποίος χρησιμοποίησε υλικό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA για να παρουσιάσει την Γη έτσι όπως σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε.

This is Our Planet from Tomislav Safundžić on Vimeo.

zappit.gr

Ο Άκης ''δίνει'' τις υπογραφές Σημίτη Παπανδρέου και Λαλιώτη για τα υποβρύχια

-
 Διαβάστε όλη τη λίστα των υπουργών που ''καρφώνει ο Τσοχατζόπουλος
- Γιατί ο έγκλειστος πρώην υπουργός επιμένει στη κλήση όλων των μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου
- Δείτε όλες τις ''βαριές'' υπογραφέςπου σφράγισαν την αγορά των υποβρυχίων
Ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση και η κατάσταση γι΄αυτόν αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στη φυλακή δεν αναμένεται να βελτιωθεί.

Εδώ και κάποιες μέρες ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να ζητά τη κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την περιβόητη αγορά των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Η επιμονή του αυτή μοιάζει σαν ένα “τελευταίο χαρτί” καθώς τα ονόματα που προσπαθεί να βάλει στο “κάδρο των ευθυνών” ,είναι πάρα πολύ βαριά όπως προκύπτει από τις υπογραφές που συνοδεύουν τη σχετική απόφαση.

Τι θέλει να αποδείξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Απλά ότι δεν αποφάσιζε μόνος του. Όμως ακόμη κι αυτό αν κατορθώσει δεν αρκεί. Γιατί κατηγορούμενος για μίζες είναι μέχρι στιγμής μόνο ο ίδιος. Τι θα προσπαθήσει να πετύχει; Πολλοί λένε ότι θα αποκαλύψει ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων δεν έγινε ουσιαστικά μέσω διαγωνισμού,αλλά μέσω “μαϊμού-διαγωνισμού”. Έχει γραφτεί ότι η τότε πολιτική ηγεσία είχε προσεγγίσει άλλες εταιρείες, πήρε προσφορές οι οποίες δόθηκαν από την Ελλάδα στους Γερμανούς για να …προσαρμόσουν τη δική τους προσφορά! Και ότι γι΄ αυτή τη διαδικασία ήταν ενήμερο όλο το ΚΥΣΕΑ. Μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά;

Περισσότερα στο OnAlert.gr

newsit.gr

OI ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ​ΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Την Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην Αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.

Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος (Λεωφόρος Συγγρού 340), για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Θα προηγηθεί η πολιτική εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.  

Είναι η Ελλάδα… ανόητοι

Υπάρχουν πολλοί που, όπως απέδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αίγυπτο, εξαντλούν τις αναμνήσεις από τη θητεία του Μπιλ Κλίντον στην Προεδρία των ΗΠΑ, στο σκάνδαλο Λουίνσκι. Άλλοι, στέκονται με νόημα στον άδικο και ανισοβαρή πόλεμο κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τόσο δίπλα στη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, που επηρέασε καθοριστικά τη διαμόρφωση των πολιτικών και εθνικών ισοροπιών του τρέχοντος μέλλοντος.
Η Ιστορία ωστόσο δεν έχει αντίστοιχα άδικη άποψη για τον πρώην πλανητάρχη. Και επειδή, σε μια μεγάλη χώρα όπως η Αμερική, οι αριθμοί σπανίως κάνουν λάθος, προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπιλ Κλίντον θεωρείται ο δεύτερος δημοφιλέστερος Πρόεδρος στην ιστορία της χώρας. Πίσω μόνο από τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, μπροστά, έστω και οριακά από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, τον Πρόεδρο που, για να μην ξεχνιόμαστε, κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η παγίδα που στήνει ο Τσίπρας στο ΚΚΕ

Δεν αποτελεί φυσικά καινοφανή διαπίστωση, το συμπέρασμα ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα και τις πληθυντικές, όσο και… μπερδεμένες μεταξύ τους συνιστώσες, είναι η φυσική εξέλιξη, αν όχι η… μετενσάρκωση του «όλου ΠΑΣΟΚ». Του ΠΑΣΟΚ το οποίο ταλαιπώρησε για δεκαετίες την Ελλάδα, παρενέβη βιαίως και με μοιραία αποτελέσματα στο αξιακό dna της κοινωνίας, και διαμόρφωσε θήλακες αντίστασης σε κάθε απόπειρα προόδου, μεταρρύθμισης, εκσυγχρονισμού.
Θυμίζοντας έντονα εκείνο το ΠΑΣΟΚ, και ακόμη περισσότερο το… πρώτο ΠΑΣΟΚ, των νηπιακών βημάτων στην εξουσία μετά τη θυελλώδη επικράτηση μιας «Αλλαγής» που δεν ήρθε ποτέ, το 1981, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «τελειώνει» με την Αριστερά. Την Αριστερά που προσωποποιείται στην mainstream εκδοχή του ΚΚΕ, και αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα για τη συντριπτική άλωση του χώρου της Κεντροαριστεράς, από τις ακραίες ιαχές της Κουμουνδούρου.
Όπως καταγράφεται στα σχετικά ρεπορτάζ των κυριακάτικων εφημερίδων, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συμπράξει με το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε μια σειρά από αντιπολιτευτικές δράσεις τις οποίες θα εκκινήσει ο Περισσός. Η στρατηγική και πολιτική στόχευση είναι φυσικά προφανής: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να «πατήσει πόδι» στην κοινωνική δεξαμενή του ΚΚΕ, και να εκτοπίσει, προϊόντος του χρόνου τον Περισσό από το ίδιο το σπίτι του.
Αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διευρύνει σε υπερθετικό βαθμό την κοινωνική απήχησή του. Και θα έχει προσθέσει δίπλα στον πανίσχυρο μηχανισμό του συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ, των… Φωτόπουλων, όπως είπε από βήματος Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, την ανοχή έστω του συνδικαλιστικού βραχίονα της καθεστωτικής Αριστεράς.
Η παγίδα φυσικά είναι προφανής, και το ΚΚΕ δεν ανήκει στην κατηγορία των κομμάτων της… αφέλειας, που θα έπεφταν τόσο εύκολα μέσα της. Η υπαρκτή ανησυχία ωστόσο έχει να κάνει με το κατά πόσο το ΚΚΕ μπορεί να την αποφύγει…

statesmen.gr

Amber Alert… για την Ελλάδα του μέτρου

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Στην επόμενη Ελλάδα, την Ελλάδα που θα χρειαστεί να χτίσουμε από την αρχή, έχοντας διδαχθεί από τα πολυετή λάθη και τις παθογένειες που μας έφεραν μέχρι τη σημερινή εθνική χρεοκοπία, η στρατηγική του μέτρου, θα πρέπει να είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα.
Το μέτρο, το μάλλον παρεξηγημένο αλλά και την ίδια στιγμή αυτοτροφοδοτούμενο ως προς την προστιθέμενη αξία και δυναμική του. Η αίσθηση του μέτρου, που απουσιάζει από τη καθημερινή συμπεριφορά μας, από τη στοχοπροσήλωση για το μέλλον, και κυρίως από τη νοοτροπία μας.
Υπό μια έννοια, θα χρειαστούμε άμεσα ένα… ambert alert για την Ελλάδα του μέτρου. Γιατί υπήρχε, και τη χάσαμε. Ή μάλλον, την αφήσαμε να χαθεί και να απαξιωθεί, στα χέρια όσων είχαν μια εξαιρετικά… χαλαρή σχέση με το μέτρο. Κάθε άλλο παρά συμβιωτική, και μάλλον συγκρουσιακή.
Το εθνικό υπόδειγμα στο οποίο θα πρέπει να στηριχτούμε για να γυρίσουμε σελίδα, χρειάζεται να ξεκινά από… μέσα μας. Ο Γκάντι άλλωστε, το είχε πει εγκαίρως και απερίφραστα: Πρέπει να γίνουμε εμείς οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Το «μέσο-μήνυμα», όπως θα το διατύπωνε ο ΜακΛούαν. Η Ιθάκη, δηλαδή η διαδρομή μέχρι εκεί, όπως θα αντέτεινε ο Καβάφης. Ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, όπως θα… διαμαρτυρόταν ο Ελύτης. We the people, όπως έγραφε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Η ζωή είναι ένας μεγάλος κύκλος. Και η Ιστορία αποτελεί τον πιο πιστό σύντροφο του κύκλου αυτού. Γι’ αυτό και γυρίζει συχνά σελίδα. Κοιτάζοντας ωστόσο πάντα προς τα πίσω. Για να «ξαναδιαβάσει», να θυμηθεί, να κατανοήσει καλύτερα. Λες και κοντοστέκεται, για να δει το μέλλον πιο καθαρά. Κι αν χρειαστεί, κάνει μισό βήμα πίσω, απλά για να πάρει καλύτερη φόρα. Για το μέλλον που έρχεται καλπάζοντας…

statesmen.gr

Ο Γιώργος ετοιμάζει βιβλίο

Ακόμη και ένας λάτρης των νέων τεχνολογιών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, κατανοεί την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η συγγραφή ενός βιβλίου. Το περιεχόμενό του. Η αυταπόδεικτη αλήθεια ότι… τα γραπτά μένουν.
Σε μια εποχή μάλιστα γιγάντωσης της δυνατότητας διάχυσης της πληροφορίας, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι το καινούριο βιβλίο, το οποίο προσανατολίζεται να εκδώσει για τα πεπραγμένα της διετούς θητείας του στο Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει ανάρπαστο.
Τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει σήμερα η «Real News», και έρχεται να επιτείνει τον πονοκέφαλο της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στο βιβλίο του ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει συγκεκριμένες και εκτενείς αναφορές σε όσα προηγήθηκαν της απομάκρυνσής του από την πρωθυπουργία, και εν συνεχεία από την ηγεσία του Κινήματος.
Δυο ιστορικά γεγονότα στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ ότι επιρρίπτει ευθύνες στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του τελευταίου των Παπανδρέου από την εξουσία.

statesmen.gr

Δεν πάει στον Alpha η Καϊλή

Εδώ και αρκετό καιρό, είχε προεξοφληθεί η επιστροφή της Εύας Καϊλή στη δημοσιογραφία και την τηλεόραση, μετά το… γύρισμα της πλάτης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν της επέτρεψε να διατηρήσει μια έδρα του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής.
Η πρώην βουλευτής του Κινήματος άρχισε αμέσως να αναζητά το επόμενο βήμα στην καριέρα της, που ήταν επιστροφή στη δημοσιογραφία, εκεί από όπου ξεκίνησε, προτού ασχοληθεί με την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ.
Οι φήμες την ήθελαν να επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από τη συχνότητα του Alpha, και πιθανόν την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων ή ακόμη και μιας πολιτικής εκπομπής.
Η ίδια ωστόσο, ξεκαθαρίζει με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», ότι δεν επιστρέφει στον Alpha, αλλά ξεκινά συνεργασία με τον όμιλο του Δημήτρη Κοντομηνά. «Δεν συζητώ με τον Alpha, αλλά με τον Όμιλο Demco, του κ. Κοντομηνά, και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι διεθνείς σχέσεις του ομίλου. Αποτελούν άλλωστε και το αντικείμενο των σπουδών μου, αφού είμαι διεθνολόγος. Εκεί λοιπόν θα κινηθώ», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της Εύας Καϊλή για το μέλλον της.

statesmen.gr

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ; - Σε τεντωμένο σχοινί το Κίνημα που κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή και «ρετσινιά» από την ιστορία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικός φορέας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου άλλωστε επιβεβαιώνει όσους υπερασπίζονται την άποψη αυτή. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα προέρχονται από το χώρο της «Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» και μάλιστα από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».
Ορισμένοι προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου ή άλλων κομμάτων που εξαφανίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις για τη χώρα.
Άλλοι το ρίχνουν και στη μοίρα, «Παπανδρέου εκτόξευσε το ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου θα το τελειώσει», θέλοντας έτσι να δείξουν ότι ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει με το τέλος της θητείας Παπανδρέου.



ΤΩΡΑ : Κρεμάστηκε 35χρονος μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Κάτω Διμηνιό

Όπως μεταδίδει τώρα αποκλειστικά ο Γιάννης Στεφανής στο korinthostv.blogspot.gr
Ένας άνδρας ηλικίας 35 χρονών βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας . Οι δικοί του άνθρωποι επιστρέφοντας στο σπίτι αντίκρισαν τον άτυχο άνδρα νεκρό.
Άμεσα κάλεσαν την Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για το τραγικό περιστατικό. Οι Αρχές εξετάζουν τους λόγους που οδήγησαν τον 35χρονο στο απονενοημένο διάβημα.

Σπάει ταμεία το «πορνό της νοικοκυράς»

Οι σεξουαλικοί πειραματισμοί που περιγράφονται από τη συγγραφέα φαίνεται πως είναι η...
"κρίση μέσης ηλικίας", όπως περιγράφει η ίδια η συγγραφέας, καθώς το βιβλίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ηλικίες 35 έως 50 ετών.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά, πριν από δυο εβδομάδες, και ήδη από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, κατάφερε να αγγίξει τις 9.000 πωλήσεις, πανελλαδικά. Οι πωλήσεις των πρώτων δέκα ημερών, υπολογίζονται σε 12.000 περίπου, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα επόμενα δυο βιβλία της τριλογίας.

Την ώρα που στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα, στην Αμερική έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατ. αντίτυπα από τον Απρίλιο.

Η Αναστάζια Στιλ είναι μια 21χρονη φοιτήτρια Λογοτεχνίας, άπειρη μεν στις σχέσεις και σε αυτό που λέμε έρωτα, αλλά (σαν) έτοιμη από καιρό να δοθεί ανεπιφύλακτα στον πρώτο άνδρα που θα τη συναρπάσει. Η περί ης ο λόγος νεαρά παίρνει κάποια στιγμή συνέντευξη από τον 27χρονο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι για λογαριασμό της εφημερίδας του πανεπιστημίου της. Εκείνος είναι πανέμορφος, δισεκατομμυριούχος, επιτυχημένος και μυστηριώδης. Κοντολογίς, έχει το «πακέτο».

Η Αναστάζια, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν θέλει και πολύ να γοητευθεί από έναν τέτοιον άνδρα - ας σημειωθεί ότι έχει ιδιωτικό ελικόπτερο και του αρέσει να κάνει ακριβά δώρα. Πλην όμως, αθώα και αφελής καθώς είναι, η Αναστάζια θεωρεί ότι η πρώτη τους συνάντηση ήταν ατυχής. Είναι πεπεισμένη ότι δεν τον εντυπωσίασε και ότι όλα τέλειωσαν προτού καν αρχίσουν.

real.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Μήνυμα συνεργασίας από τον Μπιλ Κλίντον στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Μήνυμα συνεργασίας από τον Μπ. Κλίντον στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών
          

Με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Κλίντον, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα συνεργασίας και υποστήριξης της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα για έξοδο από την κρίση. Στη συνάντηση ήταν παρόντες πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, Άλλωστε, η επίσκεψη του κ. Κλίντον στην Αθήνα, έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ομογενών για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή. «Δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων και χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης. Ο κ. Κλίντον, εξέφρασε την άποψη ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, ωστόσο τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου κρίση, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης. Σημείωσε, ακόμη, ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα». Ο κ. Σαμαράς, ευχαρίστησε, επίσης τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία που πήρε και σημείωσε ότι εκτιμά βαθύτατα το έντονο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την υποστήριξη που παρέχει.
Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη ήταν παρόντες από την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κλίντον συμμετείχε σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας φέρεται να είναι ο κ. Αντριου Λιμπέρης.

eklogika.gr

Oι 255 φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται

Στη δημοσιότητα λίστα με 255 φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Τις επόμενες μέρες η λίστα με τους πρώτους 20 φορείς
          

Τα πάνω κάτω στη ζωή περίπου 6.000 εργαζομένων στο δημόσιο αναμένεται να έρθουν σύντομα, καθώς θα κληθούν να μεταταγούν στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών του δημοσίου. Η λίστα με τους πρώτους 20 φορείς του δημοσίου, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν και «πιλότο» σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αναμένεται να δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δείξει έργο πριν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο, σήμερα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια λίστα περίπου 255 φορέων και οργανισμών που αναμένεται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει το δημόσιο. Η αρχή, όπως έχει γίνει γνωστό, θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη, καθώς αναμένεται να συγχωνευτούν οι ΔΕΘ, HELEXPO και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).
Στον εκτενή κατάλογο τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», περιλαμβάνονται συνολικά 255 οργανισμοί, μεταξύ των οποίων είναι και φορείς που έχουν συμπεριληφθεί στις προτάσεις της επιτροπής Πάγκαλου, οργανισμοί που έχουν περιληφθεί σε μελέτη ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και οργανισμοί που έχουν περιληφθεί στους νόμους για τις συγχωνεύσεις, αλλά οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει. Την κατάσταση με τους δημόσιους φορείς επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου.
Η εντολή του πρωθυπουργού προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών είναι να έχει προηγηθεί όλη η απαραίτητη προετοιμασία πριν ανακοινωθούν οι Οργανισμοί, για να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, που ανακοινώνονταν ονόματα φορέων διαρκώς, χωρίς όμως να εντάσσονται στο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους περίπου 6.000 εργαζόμενους στους φορείς αυτούς, είναι γνωστή η τοποθέτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών, ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μετατάξεις. Όπως αναφέρει, όμως, το «Έθνος», σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε περίπτωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, το μισό διοικητικό προσωπικό πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία για έναν χρόνο με αμοιβή το 60% του μισθού του και κατόπιν να απολυθεί. Παράλληλα οι μετατάξεις στον στενό δημόσιο τομέα εκλαμβάνονται ως προσλήψεις από την τρόικα, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων (1 προς 5). Πάντως, πληροφορίες που διαρρέουν από κύκλους της κυβέρνησης, αναφέρουν ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί το καθεστώς της εφεδρείας και της μετέπειτα απόλυσης.
Οι 255 οργανισμοί που καταργούνται ή συγχωνεύονται, είναι οι:

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα, πυρκαγιά στη Κρέστενα Ηλείας

Η φωτιά στη Βελανιδιά του νομού Αργολίδας τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της Κυριακής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην Παπαδού, κοντά στην Κρέστενα Ηλείας, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροπλάνα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά στην περιοχή Βελανιδιά Αργολίδας.

ΔΣ δηλητηριώδες...


Δηλητήριο χυνόταν από τις σκάλες του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου χθες βράδυ. Δηλητηριάστηκε η λογική, η δημοκρατία, το αυτονόητο, η αλήθεια και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Νοσοκομείου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας στο παρακάτω βίντεο...

ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                            Ξυλόκαστρο 29-06-2012

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                          Αριθ.Πρωτ.12386
Ταχ.Δ/νση: Λυκ.Φραντζή 2
20400 Ξυλόκαστρο
Πληροφορίες:κ.Ανδρικοπούλου Παν.
Τηλέφωνο: 2743360254
FAX : 2743028261
Email:tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr


ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 358/2012


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Έχοντας υπόψη:

1. τα άρθρα 2 και 4 παρ.3γ της ΚΥΑ 35415/28-7-2011(ΦΕΚ 1701/01-08-2011 τεύχος Β΄).

2. Τις καταστάσεις μεταφερόμενων μαθητών, που εστάλησαν στο Δήμο από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που εδρεύουν σε αυτόν.

3. Τη δυνατότητα χρήσης των μεταφορικών μέσων του Δήμου για τη μεταφορά μαθητών.

4. Τις γραμμές της δημοτικής ή δημόσιας συγκοινωνίας και τα δρομολόγια αυτών.

5. Τον πίνακα των απαιτούμενων δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών, που κατάρτισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Διαπιστώνουμε

Α.- Ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δεν διαθέτει ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα και ως εκ τούτου υπάρχει αντικειμενική αδυναμία για τη μεταφορά μαθητών.-

Β.-Ότι υπάρχει εν μέρει αντικειμενική αδυναμία για τη μεταφορά μαθητών με την δημόσια υπεραστική συγκοινωνία, διότι δεν υφίσταται οι απαιτούμενες γραμμές.-

Γ.-Ότι υπάρχουν μαθητές οι οποίου δικαιούνται το επίδομα του άρθρου 3 της ΚΥΑ 35415/28-7-2011.-

Δ.-Ότι υπάρχει ανάγκη εκτέλεσης της μεταφοράς με δημόσια σύμβαση κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.-

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Ανάθεση εργασίας Καθαρισμός Χωματερής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                       Ξυλόκαστρο 19-7-2012
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 398/201
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Έχοντας υπόψη:
1.Την παρ. 9 του άρθρου 209 του Ν. 3463/2006, όπως προστέθηκε με την παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008 (ΦΕΚ Α΄263/23-12-2008).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 2362/1995

3. Την αριθ. 35130/739/9-8-2010 (ΦΕΚ 1291/11-8-2010) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίστηκαν τα χρηματικά όρια της απευθείας ανάθεσης.

4. Τις διατάξεις του άρθρου 149 του Ν. 3463/2006 και 225 του Ν.3852/2010.
5.την αριθ. 26/2012 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

6.Την αριθ. 174/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου, με την οποία ψηφίστηκε η σχετική πίστωση.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Αναθέτει
απευθείας στον κ. Νικόλαο Κ. Παπαευθυμίου

(Χωματουργικές εργασίες, Καρυώτικα Ξυλοκάστρου, ΑΦΜ 029064156-ΔΟΥ

Ξυλ/στρου) την εργασία
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
, για την οποία έχει συνταχθεί η αριθ. 26/2012 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, έναντι συνολικού ποσού 18.373,71 € χωρίς ΦΠΑ και 22.599,66 € με ΦΠΑ  23%.

Η εκτέλεση της εργασίας θα γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αριθ. 26/2012 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης απόφασης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ