Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες της Γιώτας Μπάγκα με αιχμές…


H προσπάθεια και οι αγώνες μου είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, στο προεδρείο και στα μέλη της Συντονιστικής Του Νομού Κορινθίας και στα ηγετικά στελέχη του κινήματος. Αποφάσισα να πολιτευτώ με την πεποίθηση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα που μπορεί να δώσει σε απλούς Έλληνες πατριώτες που πιστεύουν παραδοσιακές αξίες τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την πολιτική, να προσφέρουν στα κοινά και στην τοπική κοινωνία.
 Ωστόσο, στάσεις και συμπεριφορές στελεχών που αντιβαίνουν το πνεύμα της Δημοκρατίας, τις αρχές του κινήματος και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με οδηγούν να προβώ σε παραίτηση. Η προσωπική μου ενασχόληση με τα κοινά πηγάζει από καθαρή πρόθεση να συνεισφέρω στον τόπο μου και να σταθώ δίπλα στον συνάνθρωπό μου, όμως σε καμμία περίπτωση δεν είμαι πρόθυμη να κάνω εκπτώσεις στις δικές μου αξίες. Την αξιοπρέπειά μου δεν την διαπραγματεύομαι στο βωμό μιας δήθεν πολιτικής εξέλιξης. Συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης απέναντι στην κορινθιακή κοινωνία, τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους καθώς και στην οικογένειά μου, δηλώνω ότι αποχωρώ από τις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς η παραμονή μου θα σήμαινε συμβιβασμό με κάθε τι που αντιβαίνει τις αρχές μου ως άνθρωπο, μητέρα και δημοκρατικό πολίτη. Δηλώνω παρούσα στους πολιτικούς αγώνες του τόπου μου και ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που στάθηκαν δίπλα μου τα τελευταία δύο χρόνια.
Γιώτα Μπάγκα- Χατούπη
Πολιτευτής ΑΝΕΛ. Ν. Κορινθίας

Ευρωεκλογές: 4-5 σταυρούς για την εκλογή - Στη ΝΔ πλέον η Νίκη Τζαβέλλα

Ευρωεκλογές: 4-5 σταυρούς για την εκλογή - Στη ΝΔ πλέον η Νίκη ΤζαβέλλαΠυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να εφαρμοστεί σύστημα με τέσσερις ή και πέντε σταυρούς για τους υποψήφιους και ολόκληρη η χώρα να είναι μια εκλογική περιφέρεια. Το γεγονός της ενιαίας εκλογικής περιφέρειας επηρεάζει και την απόφαση για τον αριθμό των σταυρών που θα περιλαμβάνει τελικώς η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών. Η ύπαρξη σταυρού για την εκλογή στην ευρωβουλή, επαναπροσδιορίζει και την πολιτική στάση των ευρωβουλευτών: Η επικεφαλής της ομάδας του ΛΑΟΣ στην Ευρωβουλή, Νίκη Τζαβέλλα, ανακοίνωσε ότι προσχωρείστην ομάδα της ΝΔ... Στο μεταξύ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σπασίματος των μεγάλων νησιωτικών δήμων της χώρας, με αφορμή και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών π ου ρυθμίζει θέματα των δήμων και στο οποίο είχε αρχικώς περιληφθεί σχετική διάταξη. Το γεγονός...

Η USΑ today έχει ορίσει τα Σκόπια ως…Μακεδονία




Την ημέρα που ο υπουργός εξωτερικών της χώρας και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης βρέθηκε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας,  και πριν αναφερθεί στο θέμα του ονόματος με τον κ. Γκρούεφσκι, η παγκόσμια έκδοση της εφημερίδας USΑ today φαίνεται πως είχε βρει την λύση… καθώς τα Σκόπια τα ονομάτιζε «MACEDONIA». Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο τις έστειλε στο Πινάκιο αναγνώστης μας...
«Δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις», είπε ο Γκρούεφσκι στον Βενιζέλο!!!
Ο  κ. Βενιζέλος ζήτησε μια πιο δημιουργική στάση από τα Σκόπια, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Γκρούεφσκι του είπε πως πρέπει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά και ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και δεν εκφράζει οποιουδήποτε είδους αλυτρωτισμό.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πάντως, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι διαπίστωσε αυξημένη ετοιμότητα από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για εντατικοποίηση των συνομιλιών για το όνομα, καθώς έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι το κλειδί για την ένταξή τους στην Ε.Ε.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την έρευνα που είχε κάνει το Πινάκιο μέσω της οποίας φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διαχειριστεί στο έπακρο τα διπλωματικά της όπλα στο θέμα των Σκοπίων… Ο δρόμος των Σκοπίων για την ΕΕ περνά από την Ελλάδα
pinakio.blogspot.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και οι Φορείς του Δήμου συμπαρίστανται και συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες των πολιτών, ενάντια στην ληστρική πολιτική των διοδίων και των άλλων χαρατσιών που επιβάλλονται από τους συνυπεύθυνους της πτώχευσης της χώρας και της φτωχοποίησης του λαού και
απαιτεί άμεσα:

  1. Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων
  1. Να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων σε όλη τη χώρα
  1. Να σταματήσει η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και
καλεί την Κυβέρνηση:

Ι) Να μειωθούν αισθητά τα διόδια για όλους τους πολίτες, να καταργηθούν τα διόδια για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως και δωρεάν διέλευση για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

ΙΙ) Να επανεξεταστεί ριζικά το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων στους ιδιώτες.

ΙΙΙ) Να επιστρέψει τις εθνικές οδούς στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη, τον ελληνικό λαό.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και οι Φορείς, σας καλούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 και ώρα 3.00 μμ. στα Διόδια Καλαμακίου για να διαμαρτυρηθούμε για την αύξηση της τιμής των διοδίων που πλήττει την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και οδηγεί στην φτωχοποίηση της τοπικής Κοινωνίας.

Σημείο προ- συγκέντρωσης:
Πρατήριο Υγρών Καυσίμων BP Ισθμού (ρεύμα προς Αθήνα).
Ώρα: 2.30 μ.μ.


Οι κινητοποιήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στα Διόδια, την ίδια ώρα μέχρι τελικής Νίκης!



Η Επιτροπή Αγώνα.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου & Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Συνεδριάζει  την Δευτέρα στις  8μιση  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Tο λουτρό αίματος στην Ουκρανία έφερε την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο

Tο λουτρό αίματος στην Ουκρανία έφερε την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο

Την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο αποφάσισαν οι βουλευτές της Ουκρανίας, μέσω μιας τροποποίησης του ποινικού κώδικα που ψήφισαν.
 Με 310-54 ψήφους των νομοθετών, ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, που έμεινε στη φυλακή για περισσότερα από δυο χρόνια.
 Παράλληλα, το κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα την παύση του υπουργού Εσωτερικών, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, επειδή χρησιμοποίησε «βία» εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη διάρκεια των ταραχών. Ο Ζαχαρτσένκο είναι μια προσωπικότητα που έχει προκαλέσει μίσος στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου εξαιτίας της καταστολής από την αστυνομία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πάνω από 100 Έλληνες προγραμματιστές δοκιμάζονται για μια θέση στην Google!

Πάνω από 100 Έλληνες προγραμματιστές δοκιμάζονται για μια θέση στην Google!
Περισσότερα από 100 άτομα θέλησαν να… μετρήσουν τις δυνάμεις τους μέχρι στιγμής στη «δοκιμασία» Google Quizzes, που πραγματοποιεί η Google αποκλειστικά για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Developer Days (που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης στη ΔΕΘ).
Παρόλο που πρόκειται για μια «εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία», όπως είπε και ο Filip Hracek από την Google, δεν ήταν λίγοι τελικά εκείνοι που τόλμησαν να το κάνουν.
«Αυτός ήταν και ο δικός μας ρόλος ως Κοινότητα προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki). Να δώσουμε κίνητρο σε όλους τους νέους και γενικότερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νέες προοπτικές, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που υπάρχουν και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και σημαντικά πρόσωπα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki.
Εξάλλου, για όποιον πετύχει ή έστω καταφέρει να «πιάσει» ένα καλό ποσοστό στα συγκεκριμένα κουίζ ανοίγει μια πόρτα που μπορεί να τον οδηγήσει να προσληφθεί από την εταιρεία της Google.
«Το σπουδαίο είναι ότι αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ανέδειξε τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Τζίνης.
«Αυτό που είχαμε παρατηρήσει ήταν μια διστακτικότητα τόσο από τη μεριά των προγραμματιστών όσο και από τη μεριά των εταιριών που “φρέναρε” κατά μία έννοια, τη μεταξύ τους επαφή. Γι’ αυτό μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε το Developer Days, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 15 εταιρείες» πρόσθεσε ο κ. Τζίνης.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήδη μια γερμανική εταιρεία που συμμετείχε στο Developer Days, ζήτησε να έρθει σε επικοινωνία με προγραμματιστές. «Από το feedback που είχαμε, αποφασίσαμε, το επόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιήσουμε να είναι πιο εξειδικευμένο και πιο στοχευμένο στο match making. Να συνδέσουμε δηλαδή τις εταιρείες με τα κατάλληλα πρόσωπα» σημείωσε ο κ.Τζίνης.
Σημειώνεται ότι τα Google Quizzes θα ολοκληρωθούν απόψε, στις 21:00 το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
techit.gr/

Το λάθος που κόστισε στο Facebook 3 δισ. δολάρια

Στην αρχή τον απέρριψε, μετά εξαγόρασε την εταιρεία του
Στα μέσα του 2009, ο Brian Acton ήταν ο μηχανικός λογισμικού που κανείς δεν ήθελε να προσλάβει. Παρά τις δεκαετίες εμπειρίας του σε εταιρείες όπως η Yahoo και η Apple, απορρίφθηκε από τα δύο μεγαλύτερα «αστέρια» του Ίντερνετ εκείνη την εποχή. Πρώτα το twitter είπε «όχι» το Μάιο της χρονιάς εκείνης και εν συνεχεία ήρθε η απόρριψη από το Facebook λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο.
Acton-Twitter
Acton-Facebook
Σήμερα, όπως αναφέρει το Forbes, αποδεικνύεται ότι η απόρριψη αυτή ήταν ένα λάθος αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όταν ο Acton διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει δουλειά σε καμία από τις μεγάλες εταιρείες, αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του, ακολουθώντας το δρόμο των start-up.
Συνεργαζόμενος με ένα άλλο πρώην στέλεχος της Yahoo, τον Jan Koum, βοήθησε στο «χτίσιμο» της WhatsApp, μιας εταιρείας που είναι σήμερα ο βασιλιάς του cloud-messaging. Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτές της ημέρες, καθώς το Facebook συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι 16 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά, μαζί με 3 δισ. δολάρια σε μετοχές για τους ιδρυτές.
Με τουλάχιστον 20% μερίδιο στην εταιρεία, ο Acton αναμένεται να εισπράξει 3 δις. δολάρια μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Η περίπτωσή του, μάλιστα, αναμένεται να μείνει στην ιστορία ως ένα παράδειγμα κακής τύχης, επιμονής και ανταμοιβής καθώς και μία υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει τους μάνατζερς που ασχολούνται με τη επιλογή προσωπικού.
techit.gr/

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Εμφάνιση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 2014.jpg

Εμφάνιση ΙΒΥΚΟΣ-ΑΠΟΚΡΙATIKO ΓΛΕΝΤΙ 2014.jpg

Πέτρος Τατούλης «Στην Πελοπόννησο ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας»

Εμφάνιση P1020182.JPG
«Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός στη χώρα βάζοντας απέναντι στην κοινωνία τη μεγάλη οικογένεια της αγροτικής οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υποδοχή των εκπροσώπων των αγροτών στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και χαρακτήρισε τα διαχειριστικά ζητήματα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας ως την «πεμπτουσία» της πολιτικής και άμεσα συνυφασμένα με την κρίση της χώρας, αλλά και «με το αναπτυξιακό μοντέλο που επιθυμούμε για τη χώρα».

Ο ετοιμοθάνατος εμποράκος γράφει στον Β. Κορκίδη: «Είσαι συνυπεύθυνος»!

Ο ετοιμοθάνατος εμποράκος γράφει στον Β. Κορκίδη: «Είσαι συνυπεύθυνος»!
Ένας έμπορος, που δηλώνει «ετοιμοθάνατος» έστειλε Στο ΧΩΝΙ την ακόλουθη επιστολή, ζητώντας να διατηρήσουμε την ανωνυμία του. Μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στον οποίο καταλογίζει βαριές ευθύνες για το θάνατο του Έλληνα εμπόρου. Ασφαλώς, και θα δημοσιεύσουμε με χαρά τυχόν απάντηση του Βασίλη Κορκίδη, αν έχει την ευθιξία να ανταποκριθεί.
Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής:

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

ΔΕΡΒΕΝΙ
Καρναβάλι: Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 & ώρα 15:30.
Αρχή διαδρομής: επί της Π.Ε.Ο. στο ύψος του Δημαρχείου – πλατεία.
ΚΑΜΑΡΙ
Καρναβάλι: Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 & ώρα 15:00
Αρχή διαδρομής: κτίριο Τσαλδάρη έως καφενείο Κακοκέφαλου.
ΡΙΖΑ
Καρναβάλι: Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 & ώρα 15:00.
Αρχή διαδρομής: Γεωργαντέικα (Ρίζα) – Πλατεία Ρίζας.
ΜΑΝΝΑ
Καρναβάλι: Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 & ώρα 12:00 μ.μ.
Αρχή διαδρομής: δρόμος πάνω από την πλατεία – το τέρμα της πλατείας.
Κούλουμα:
Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 & ώρα 10:00 π.μ. στην πλατεία του χωριού
ΜΕΛΙΣΣΙ
Καρναβάλι: Σάββατο1 Μαρτίου & ώρα 15:30.
Αρχή διαδρομής: Άνω Μελίσσι (αποθήκη συνεταιρισμού) – τέλος Μελισσίου και επιστροφή για κάψιμο καρνάβαλου στο καφενείο κ. Αλεξόπουλου.
Κούλουμα:
Δευτέρα 3 Μαρτίου & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο

ΚΟΥΛΟΥΜΑ  ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 & ώρα 11:30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Βλασίου.

Μην κανονίσετε κάτι για την Κυριακή.Αύριο τελειώνει ο κόσμος, σύμφωνα με τους Βίκινγκς

 
Μην κανονίσετε κάτι για την Κυριακή γιατί ο κόσμος θα τελειώσει αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την μυθολογία των Βίκινγκς που θεωρεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου η Γη θα ανοίξει για να βγουν οι κάτοικοι του Κάτω Κόσμου και θα ακολουθήσει επική μάχη μεταξύ των Θεών.

Όπως γράφει ο Independent, από τη μάχη μεταξύ των Θεών δεν θα επιβιώσει κανείς. Η Γη θα πέσει στη θάλασσα και η ζωή όπως την γνωρίζουμε θα τελειώσει. Ωστόσο, δύο άνθρωποι που θα επιβιώσουν θα ξαναφέρουν τη ζωή στον κόσμο.

Το Ragnarok, δηλαδή αυτή η «τελική μάχη» μεταξύ των Θεών περιγράφεται στο βιβλίο Prose Edda του 13ου αιώνα και θεωρείται ότι θα συμβεί μετά από τρεις διαδοχικούς χειμώνες που δεν θα διακόπτονται από καλοκαίρι.

Το Jorvik Viking Centre τοποθετεί την ημερομηνία για τα παραπάνω στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα τελειώνει το 30ο Φεστιβάλ των Βίκινγκ. 

Το σημάδι που τους κινητοποίησε είναι ότι - όπως υποστηρίζουν - στις 15 Νοεμβρίου ακούστηκε να ηχεί ένα αρχαίο κέρας και θεωρούν ότι πρόκειται για αυτό του Θεού Heimdallr που θα σημάνει 100 ημέρες πριν την αποκάλυψη.

Η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ντανιέλε Ντάγκλαν ανέφερε: «Το Ragnarok είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Βίκινγκ, όταν οι Θεοί πέφτουν και πεθαίνουν – και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να υποτιμούμε».

πηγη

Πρόωρες εκλογές και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακοίνωσε ο Γιανουκόβιτς – Υπέγραψε τη συμφωνία η αντιπολίτευση – Συμφωνεί και το συμβούλιο των διαδηλωτών

gianoukovic1

Πρόωρες προεδρικές εκλογές, την έναρξη διαδικασίας για τον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την επαναφορά του Συντάγματος του 2004 που προβλέπει περιορισμένες προεδρικές εξουσίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Προσλήψεις: 634 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΤΑ, Δημόσιο και Οργανισμούς

Σε 634 ανέρχονται οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας που προσφέρονται αυτή την εβδομάδα σε δήμους, περιφέρειες, Οργανισμούς, αλλά και στο Δημόσιο. Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:
ΔΗΜΟΙ


  • 13 θέσεις εργασίας στον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών ατόμων και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
6 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
2 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
1 ΤΕ Λογοθεραπευτών
2 ΔΕ Μαγείρων
2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, Γούναρη 76 – Πάτρα Τ.Κ. 262 24, απευθύνοντάς στο Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψιν κας Αβραμίδη Ευγενίας (τηλ. επικοινωνίας: 2610-390.963 & 2610-390.975) έως 23.02.2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • 3 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών των Αγροτικών Κτηνιατρείων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που εδρεύει στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
1  ΠΕ Κτηνιάτρων
1  ΤΕ ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής
1 ΥΕ Εργάτη
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή  στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου 171, Τ.Κ. 26 110, Πάτρα, υπ” όψιν κου Λιναρίτη Ιωάννη (τηλ. επικοινωνίας: 2610-427891) έως 24-02-2014.

  • 136 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα έξι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
120 ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων
10 ΔΕ Νυχτοφυλάκων
6 ΥΕ Καθαριστών/ Καθαριστριών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682 – ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στο Εθνικό Αρχαιολογλογικό Μουσείο υπόψιν κας Νίκής Χριστοδουλίδου (τηλ. επικοινωνίας: 213- 2144890).
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
  • 11 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε. (Π. Στερεάς Ελλάδας)
Η ΔΕΗ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έντεκα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
11 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή  έως και 24.02.2014.
Περισσότερες    πληροφορίες   εδώ.

  • 21 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε.  (Π. Πελοποννήσου- Ηπείρου)
Η ΔΕΗ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι ενός ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων της Διεύθυνσης Πωλήσεων (ΔΠΩΛ) στη Διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ηπείρου και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:
21 ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη έως και 24-02-2014.
Περισσότερες    πληροφορίες εδώ.

Οι «ημέτεροι» δήμαρχοι: Ποιους «φωτογραφίζει» η ΚΕΔΕ ότι παίρνουν από την κυβέρνηση λεφτά «κάτω από το τραπέζι»

Πριν από λίγες ημέρες η ΚΕΔΕ είχε προχωρήσει σε μία σοβαρή καταγγελία κατά των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι κόβουν 94 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ, ενώ την ίδια ώρα «μοιράζουν επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της», ζητώντας την άμεση διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων» επιχορηγήσεων από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε δήμους.
Την ημέρα που η ΚΕΔΕ έκανε την καταγγελία, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 100.000,00 € στους Δήμους Λαμιέων (δήμαρχος ο Γιώργος Κοτρωνιάς) και Μακρακώμης (δήμαρχος ο Θύμιος Παπαευθυμίου) από μεταβιβασθείσα πίστωση από το υπουργείο Οικονομικών, προς κάλυψη δαπάνης για την αγορά ενός λεωφορείου για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας, την επανακατασκευή σχολικού στεγάστρου για το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας και την αποκατάσταση στέγης αιθουσών του δημοτικού σχολείου Μακρακώμης.
Ειδικότερα, η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με ποσό 70.000 ευρώ στον Δήμο Λαμιέων αποκλειστικά και μόνο για την αγορά και διάθεση ενός λεωφορείου στο Ειδικό Σχολείο Λαμίας (45.000 ευρώ) και την επανακατασκευή στεγάστρου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας( 25.000 ευρώ) και 30.000 ευρώ στον Δήμο Μακρακώμης για την αποκατάσταση τοιχοποιίας αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης.
Η συγκεκριμένη έκτακτη επιχορήγηση δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΚΕΔΕ και αυτό γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην ίδια την περιοχή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αρμόδιου για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος εκλέγεται στην περιφέρεια όπου βρίσκονται οι δύο δήμοι, προσδίδοντας έτσι άλλο χαρακτήρα στην ιδιότητα του «έκτακτου».
Το ζήτημα με τις έκτακτες επιχορηγήσεις πάντως, εκτός από την ίδια την ΚΕΔΕ απασχολεί κατά καιρούς και τους ίδιους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος πόλης της περιφέρειας σχολίαζοντας για παράδειγμα ανάλογες αποφάσεις για το Δήμο Πειραιά (δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος), έλεγε χαρακτηριστικά, στην aftodioikisi.gr: «Εμένα γιατί δεν μου έδωσε χρήματα το υπουργείο Παιδείας να ανακαινίσω το Δημοτικό Θέατρο που έχω στην πόλη μου και πρέπει να είτε να βάλω από τον προϋπολογισμό του δήμου είτε να δανειστώ;».

Ο Άδωνις καλωσόρισε την Τζαβέλλα στη Νέα Δημοκρατία

adonis2Η Νίκη Τζαβέλλα ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά ότι προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης την καλωσόρισε μέσω Twitter.        
«Αγαπημένη μου Νίκη καλωσήλθες. Επιτέλους ξανά σε κοινούς αγώνες», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο Γιώργος σε ρόλο "μεγάλου τραγουδιστή" για το Μνημόνιο

George-Papandreou
Twitter@EmOikonomidis
Στο ιστορικό μυθιστόρημα της Ελλάδας και της διαδοχής των πολιτικών γενεών, από τον Εμφύλιο Πόλεμο και εντεύθεν, είναι εύλογο ότι ο Οίκος των Παπανδρέου διεκδικεί πλεόνασμα παρεμβατικού αυτοπροσδιορισμού, όχι απαραιτήτως και όχι μόνο στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Τρεις γενιές Παπανδρέου κυβέρνησαν την Ελλάδα. Έχουν λοιπόν εκ των πραγμάτων μερίδιο στην τελική διαμόρφωση του εθνικού αφηγήματος, ως σενάριο εθνικής μελαγχολίας. Και εθνικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας, όχι μονάχα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά μάλλον και πρωτίστως σε επίπεδο ηθικής, αξιών προτεραιοτήτων και φυσικά κρίσης πολιτικής ηγεσίας, που αδυνατεί να συναρπάσει και να εμπνεύσει. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, συνέδεσε το προσωπικό legacy του με μια ρητορική αστοχία (“λεφτά υπάρχουν”) και μια πρωτοφανή απώλεια εθνικής κυριαρχίας για χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες ειρήνης (το Μνημόνιο).
Από τότε, και μετά την περίπου βίαιη απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στο δικό του αφήγημα. Διαφορετικό από αυτό το οποίο αποδέχεται και έχει κατανοήσει ο μέσος Ελλήνας.
Ομιλεί λες και δεν είχε συμμετοχή. Λες και κάποιος άλλος έβαλε την υπογραφή του κάτω από ένα κείμενο που δέσμευσε το μέλλον της Ελλάδας. Τις γενιές που έρχονται. Λες και οι ιστορικοί και ασυγχώρητοι αφορισμοί περί “Τιτανικού” και “διεφθαρμένης χώρας”, δεν προήλθαν από τον ίδιο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Απόψε, ενώπιον του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου-φετίχ, του Χάρβαρντ, ο Γιώργος Παπανδρέου εντόπισε και πάλι τις ευθύνες (αποκλειστικά) στους άλλους. Στους Ευρωπαίους. Εξαιρώντας τον εαυτό του. Με τη ματιά του ενδεχομένως στραμμένη και στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά, εκεί όπου εκτιμά ότι μπορεί να διαδραματίσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην περίπτωσή του ωστόσο, υποτιμά ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί ζώσα πραγματικότητα. Εξαιρετικά δυσμενή για τις γενιές των Ελλήνων. Πολλές εκ των οποίων τον πίστεψαν. Και δεν τον συγχωρούν. Κανείς δεν τον συγχωρεί…
ystgerografa.gr

Ο τουρισμός στο επίκεντρο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εμφάνιση φωτογραφία(2).JPG


Συνάντηση εργασίας με τους φορείς τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της χάραξης Στρατηγικής για την Έξυπνη  Εξειδίκευση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020. Στο νέο πρόγραμμα, οι άξονες προτεραιότητας του οποίου αφορούν την έρευνα και την καινοτομία, οι επαγγελματίες του τουρισμού κατέθεσαν τις αρχικές τους απόψεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς αλλά και για την ανάπτυξη του προορισμού Πελοπόννησος. Τέθηκαν επίσης προς συζήτηση και προτάσεις όπως η δημιουργία ερευνητικού Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό της Πελοποννήσου και στοχευμένες δράσεις για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας.
Στη συνάντηση  παρευρέθηκε η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία επεσήμανε τις ενέργειες που έχει υλοποιήσει έως τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά την καθολική προσέγγιση και ολοκληρωμένη διαχείριση του προορισμού με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην ένταση των δράσεων προβολής που λαμβάνουν μέρος αυτή τη περίοδο σε όλη την Ευρώπη συνολικά για τον προορισμό Πελοπόννησος, τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις καινοτομικές εφαρμογές που έως τώρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή (DIS, mobile guide, mobile game). Η κα Νικολάκου στάθηκε ιδιαίτερα στη διασύνδεση του τουρισμού με τη διατροφή και τη γαστρονομία και έθεσε την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων για τη συγκροτημένη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.
Παρέμβαση έκανε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιείται στον τομέα του πολιτισμού αλλά και στην ανάγκη διασύνδεσης του Πολιτισμού με τον Τουρισμό. Τόνισε τέλος ο κ. Παπαφωτίου την ανάγκη η κάθε ερευνητική δραστηριότητα να έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα για την κοινωνία.
Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στον εμπλουτισμό της συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που προσφέρει το νέο πρόγραμμα της Έξυπνης Εξειδίκευσης, οι άξονες του οποίου θα συγκεκριμενοποιηθούν σε νέες συναντήσεις.

Επιμορφωτκό Σεμινάριο του Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου για υποψήφιους Teachers4Europe-εκπαιδευτικούς α'βάθμιας εκπ/σης

Εμφάνιση P2150384.JPG 
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υλοποιεί για τρίτη  χρονιά την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe μέσω της οποίας επιμορφώνει εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δημιουργείται ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο τις πτυχές των θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην ΕΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Εμφάνιση LP1_1691.jpg 
Οι υπουργοί Άμυνας των κομμάτων μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο περιθώριο  του άτυπου συμβουλίου Άμυνας της Ελληνικής Προεδρίας.
Οι υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση.
Επιπλέον συζήτησαν τα θέματα του συμβουλίου, καθώς και τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών για το μέλλον της Ένωσης.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ εκπροσώπησε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο κα Μαριέττα Γιαννάκου.

ΕΕ και Ουκρανία: Μια πολύ… πορτοκαλί άποψη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εντάξει. Όλοι πια γνωρίζουμε πως η Αραβική Άνοιξη δεν ήταν και πολύ… άνοιξη και οι πορτοκαλιές επαναστάσεις δεν ήταν και πολύ… πορτοκαλί.

Επίσης, όλοι βλέπουμε να διαγράφεται ο κίνδυνος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Επιπλέον, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι από καταβολής κόσμου οι μεγάλες δυνάμεις δίνουν μάχες για να διασφαλίσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα και να διατηρούν χώρες στη σφαίρα επιρροής τους.

Και στην περίπτωση της Ουκρανίας, που έχει εξελιχθεί σε ένα εμφυλιοπολεμικό αιματηρό μέτωπο, γνωρίζουμε πως από τη μια τραβά το σχοινί η Ρωσία και από την άλλη η Δύση.

Κώστας Κόλλιας: «Να χυθεί άπλετο φως στη χρηματοδότηση και τη δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων»



Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το έργο και τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στα πλαίσια συζήτησης για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία, αν και φαίνεται να είχε μηδαμινή δραστηριότητα, ωστόσο είχε λάβει από το Υπουργείο Εξωτερικών εκατομμύρια, θεώρησα χρήσιμο να θίξω το θέμα με ομιλία μου στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή της Βουλής.
Είναι γεγονός ότι με την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, την οποία βεβαίως ακόμα διερευνά η δικαιοσύνη, επιβεβαιώνονται οι υποψίες που υπήρχαν διάχυτες στην ελληνική κοινωνία σχετικά με τον τρόπο και τα κριτήρια που χρηματοδοτούνταν κάποιες ΜΚΟ, για τα πρόσωπα που πλούτιζαν μέσω αυτών, καθώς και για την ανάμειξη της πολιτείας σε αυτή την αδιαφανή διαδικασία. Αυτή τη στιγμή, στοιχεία για 600 τέτοιες οργανώσεις εξετάζονται από τον εισαγγελέα και ήδη φαίνεται ότι για 4-5 από τις υποθέσεις θα ακολουθήσουν διώξεις.
Όπως ανέφερα και στην παρέμβασή μου, κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή με ακρίβεια πόσες ακριβώς είναι αυτές οι Οργανώσεις, πώς και από πού χρηματοδοτούνται, με τι ποσά και για ποιο έργο. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αρκετές που επιδοτήθηκαν στο παρελθόν από το Υπουργείο Εξωτερικών, άλλες που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εργασίας και αλλού. Ένα μείζον πρόβλημα με τη λειτουργία αυτών των οργανώσεων είναι η απουσία, ουσιαστικά, ρυθμιστικού, νομικού πλαισίου. Για παράδειγμα, οι ΜΚΟ δεν έχουν ξεκάθαρη νομική υπόσταση και δεν είναι υποχρεωμένες να τηρούν βιβλία.
Όλα αυτά καθιστούν τον έλεγχο του έργου τους από δύσκολο έως αδύνατο. Εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις και παραστατικά, οι φορείς αυτοί δεν αποδίδουν λογαριασμό στις οικονομικές αρχές. Οι δραστηριότητές τους, οι οποίες συχνά υποτίθεται ότι λάμβαναν χώρο στο εξωτερικό, δεν επαληθεύονταν και βεβαίως, τα πρόσωπα που τις χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμμα για να πλουτίζουν δεν ελέγχονταν. Αυτή η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει πού πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι σκανδαλώδης, ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι πολίτες έχουν επιβαρυνθεί με δυσβάσταχτη φορολογία και που πολλοί διώκονται για μικροοφειλές.
Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω και μία άλλη διάσταση αυτού του φαινομένου, την οποία δεν θεωρώ καθόλου επουσιώδη, και που αφορά στη δυσφήμιση της εθελοντικής προσφοράς εξαιτίας τέτοιων περιστατικών. Υπάρχουν αμέτρητες μικρές και μεγάλες οργανώσεις που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες σίτισης, υγείας, στέγασης, προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία και χωρίς κανένα κέρδος, υποκαθιστώντας μάλιστα πολλές φορές τις ανεπάρκειες του κράτους.
Χιλιάδες πολίτες έχουν επιλέξει να εκφράσουν τον ανθρωπισμό τους μέσω του εθελοντισμού, είτε ατομικά είτε οργανωμένα και, δυστυχώς, εξαιτίας κάποιων αναίσχυντων κερδοσκόπων, αυτοί οι άνθρωποι που αξίζουν τιμή και αναγνώριση, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την καχυποψία της κοινωνίας. Είναι επομένως ύψιστο καθήκον του κράτους, όχι μόνο για λόγους νομιμότητας, αλλά και για λόγους ηθικούς, να εξαλείψει κάθε εικονική οργάνωση, αφήνοντας χώρο μόνο για εκείνες που προσφέρουν γνήσιο ανθρωπιστικό έργο.»