Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Σακελλαροπούλου: Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια

Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια, αναφέρει μέσω της δήλωσής της για την έλευση του νέου έτους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το νέο έτος:

Έχω συνάχι και μπουκωμένη μύτη, έχω απλό κρυολόγημα, γρίπη, RSV ή κοροναϊό; Τι έχει αλλάξει στα συμπτώματα; Πίνακας

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το απλό συνάχι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες; Επειδή και το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, έχουν αρκετά κοινά συμπτώματα, μερικές φορές είναι δύσκολο ή και αδύνατο να γίνει σωστή διάγνωση μόνο από τα συμπτώματα. Ειδικά τεστ πρέπει να γίνουν τις πρώτες μέρες, για να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα αν κάποιος έχει γρίπη.

Συμπτώματα γρίπης Τα συμπτώματα της γρίπης αρχίζουν ξαφνικά με υψηλό πυρετό 39°C ή πυρετός με ρίγη , πόνους στους μύες και τα κόκαλα, αδιαθεσία, αδυναμία και ατονία.

Συμπτώματα κρυολογήματος Τα συμπτώματα δεν είναι βαριά, είναι όμως βασανιστικά για τις ημέρες που διαρκεί το κρυολόγημα και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Συνήθως περιλαμβάνουν πονόλαιμο την πρώτη ημέρα, ρινική συμφόρηση, καταρροή και φτερνίσματα από τη δεύτερη ημέρα και ακολουθεί αργότερα ο βήχας, ενώ συνοδεύονται από πονοκέφαλο και κακουχία. ......................

read more

Πρωτοχρονιά: Η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2024!

 

 Η Ελλάδα υποδέχθηκε πλέον το 2024! Εορταστικές εκδηλώσεις για την πιο μαγική νύχτα του χρόνου είχαν προγραμματιστεί στα κέντρα μεγάλων και μικρότερων πόλεων της χώρας, με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται στο επίκεντρο.


Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα.
Σε ιδιαίτερα γιορτινό ρυθμό, μέσα από μία φαντασμαγορική τελετή με μουσική και κέφι, η Αθήνα υποδέχθηκε το 2024, στέλνοντας ακόμη μία χρονιά μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Με δύο εορταστικές συναυλίες, αλλά και με ντουέτα, καλλιτέχνες καλωσόρισαν τη νέα χρονιά δυναμικά με τα τραγούδια τους.