Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023 - Γκάλοπ της GPO: Στις 3,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Στο 29,5% η ΝΔ, στο 25,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

 gpo 

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO μετά την τραγωδία στα Τέμπη δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», καταγράφοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και απέναντι στα τραγικά γεγονότα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται και η πρόθεση ψήφου έναντι των κομμάτων.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, Άλλο κόμμα 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 16,3%.

Διάλεξη του Δρ. Απόστολου Παπαφωτίου με θέμα «Το Θεοδοσιανό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης»


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εταιρείας Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ) πραγματοποιήθηκε η διάλεξη μου, με θέμα «Το Θεοδοσιανό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης», την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, σε συνεργασία µε τον Σύλλογο των Αθηναίων, στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων επί της οδού Κέκροπος 10, στην Αθήνα.

Η παρούσα διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση για το λιμάνι του Θεοδοσίου στην Κωνσταντινούπολη. Ένα λιμάνι που έγινε διάσημο μετά την αποκάλυψη 37 ναυάγια πλοίων κατά την συστηματική ανασκαφή των εργασιών για την κατασκευή συγκοινωνιακού κόμβου το 2004, στη θέση Γιενί Καπί (Yenicapi). Η εύρεση τόσων πλοίων η οποία είναι η μεγαλύτερη σε συγκέντρωση και σε τύπους που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, κυριάρχησε στην ανασκαφή με τον πιο θεαματικό τρόπο.
 
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.
 

Η σημασία της κατάστασης των λεμφαδένων στον καρκίνο του μαστού. Πόσοι είναι οι λεμφαδένες της μασχάλης;

 

του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D. medlabnews.gr

Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηρίων ιών ή καρκινικών κυττάρων.

Σε κάποιες μορφές καρκίνου η μετανάστευση (μετάσταση) των καρκινικών κυττάρων γίνεται αρχικά προς τους επιχώριους (γειτονικούς) λεμφαδένες κι εν συνεχεία προς τους πιο απομακρυσμένους σταθμούς λεμφαδένων. Αυτή η μεταστατική οδός ονομάζεται λεμφογενής.

Oι φυσιολογικοί λεμφαδένες (λεμφογάγγλια), το σχήμα των οποίων μοιάζει με αυτό των νεφρών, είναι ευκίνητοι και ελαστικοί και λειτουργούν ως «ισθμός» μέσω του οποίου συγκρατούνται υπολείμματα κατεστραμμένων κυττάρων, νεοπλασματικά κύτταρα αλλά και ξένα σωματίδια, μικρόβια κ.λπ. ..................

read more

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για την επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/03/photo_2023-03-11_01-05-15-1024x643.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την εγκληματική βιαιοπραγία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( 19η αγωνιστική): Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Δερβενίου έχασε 0 - 1 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας σημείωσε  σήμερα Σάββατο  11 Μαρτίου 2023  ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Αστέρας Δερβενίου, όπου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ημέρας στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  έχασε με 0 – 1 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου

Την ίδια στιγμή, ΑΟ Σπαθοβουνίου και ο Παννεμεατικός επικράτησαν , εκτός έδρας, με σκορ 3 -2 επί Πρόοδου Αγίου Βασιλείου και Εθνικού Ξυλοκερίζης, αντίστοιχα. Αντίθετα ο Άρης Βοχαϊκού έχασε στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» με 2 – 1 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου,

 Στη Λυκοποριά ο ΑΟΛ επικράτησε με το ευρύ 4 – 2 επί της ουραγού της κατηγορίας Δάφνης Εξαμιλίων , ενώ στο Ζευγολατιό ο  ΑΟΖ έμειναν στην «ασφαιρη» ισοπαλία με τον ΑΟ Ασπροκάμπου. Στα Εξαμίλια ο Αστέρας Κορίνθου μοίρασε βαθμούς και εντυπώσεις με σκορ 1 – 1 μετον ΠΑΣ Κλένια. Τέλος στην Κλένια ο ΑΟ Μαψού έχασε με 1 - 2 την Κόρινθο 2006.

19 Αγωνιστική

Γ’ Εθνική ( 4ος Όμιλος): Στα… χασομέρια το τρίποντο ο Πανιώνιος

 Γ’ Εθνική: Στα… χασομέρια το τρίποντο ο Πανιώνιος 

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος, ο οποίος στο ντέρμπι της Γ' Εθνικής κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής την Ρόδο με 1-0. Να σημειωθεί ότι το νικητήριο γκολ πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιμπόκας. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η ισοπαλία (0-0) της ΑΕ Μυκόνου κόντρα στον ΑΟ Διαβολιτσίου, η εντός έδρας ήττα του Αιολικού από τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου (2-3).

 Αναλυτικά τα πλήρη αποτελέσματα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχουν ως εξής:

Super League 2: Νίκες για Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας και Επισκοπή

 Super League 2: Νίκες για Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας και Επισκοπή (highlights) 

Τρία ματς διεξήχθησαν το Σάββατο (11/3) στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής στη Super League 2. Στο ντέρμπι της ημέρας, η Αναγέννηση Καρδίτσας νίκησε στην Λάρισα (1-0) και παρέμεινε στη μάχη της διεκδίκησης της ανόδου, ισοβαθμώντας με την αντίπαλό της και τον ΠΑΟΚ Β’ στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 25 πόντους, ενώ προηγείται ο Πανσερραϊκός με 31.

Στον νότιο όμιλο, η Παναχαϊκή έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού Β’ (2-1) και ελπίζει να προλάβει την πρωτοπόρο Κηφισιά. Σπουδαία νίκη στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε η Επισκοπή επί της ΑΕΚ Β’ (1-0), με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά τους κιτρινόμαυρους να μην έχουν πρόβλημα, αφού βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, δεν επιτρέπεται να πέσουν στην Γ΄ Εθνική.

Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής

Super Liga 1: τα φώτα πλέον στους αγώνες κατάταξης

 Πάολο Φερνάντες: «Ευκαιρία να ανοίξουμε τη διαφορά με τον Ολυμπιακό»Μασούρας: «Θα είμαστε νικητές και θα διεκδικήσουμε τον τίτλο»

 Με την 26η αγωνιστική ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της σούπερ Λίγκα.

Το ποιος ομάδες θα συνεχίσουν στους αγώνες οριστικής κατάταξης μέσω των ματς play offs και play out έχει ξεκαθαρίσει σε γενικές γραμμές, ωστόσο αύριο Κυριακή 12/3, ενδεχομένως να υπάρξουν ανακατατάξεις σε κορυφή και ουρά με κάποιες σημαντικές βαθμολογικές διαφορές πριν την έναρξη των νέων μίνι πρωταθλημάτων. 

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ θα περιμένουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Οί πράσινοι πηγαίνουν στο γειτονικό Περιστέρι για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ενώ ο "δικέφαλος του βορρά" από την πλευρά του ταξιδεύει στο Βόλο για να δώσει συνέχεια στο σερί των εντυπωσιακών του εμφανίσεων.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Α΄ Κορινθίας ( 23η αγωνιστική): Εύκολο απόγευμα Κυριακής για ΠΑΣ Κόρινθος, Πέλοπα Κιάτου και ΑΟ Λουτράκι.

Ανακοίνωση του Ηρακλή Ξυλοκάστρου | stiSentra | No1 Site για το Κορινθιακό  Ποδόσφαιρο και όχι μόνο

Με τα παιγνίδια της 23ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται , το απόγευμα της Κυριακής 12/3 στις 16:00, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  

Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος υποδέχεται στο ΔΑΚ τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ την ίδια στιγμή σε εντός έδρας αγώνες ΑΟ Λουτράκι και Πέλοπας Κιάτου αγωνίζονται με Θύελλα Κάτω Διμηνιού και Ισθμιακό, αντίστοιχα.

Ο Πανκαμαριακός , στο Ξυλόκαστρο , αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου , ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής μάχεται απέναντι στον συνονόματό του Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Ενδιαφέροντα παιγνίδια θα διεξαχθούν στον Άσσο όπου ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βελού και στο Πετρί με την Θύελλα να υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων.

Τέλος στους Αγίους Θεοδώρους οι "Αγιοι" μάχονται απέναντι στον Πανσολυγειακό.

23η Αγωνιστική

Γ΄κατηγορία Κορινθίας : Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

 

 Με τα παιγνίδια της 15ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023 (11:00), , το πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας Κορινθίας

Ο πρωτοπόρος Πανευρωστινιακός αγωνίζεται , στο γήπεδο της Λυκοποριάς με τον Άγιο Γεώργιο, ενώ την ίδια ώρα ο Αετός Κρυονερίου δοκιμάζεται , εκτός έδρας , στο Λέχαιο , κόντρα στην Προοδευτική Περιγιαλίου

Εκτός έδρας μάχεται και ο ΑΟ Περαχώρας , στο γήπεδο Πετρίου, απέναντι στον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεωνών , ενώ στην Αρχαία Κόρινθο , ο τοπικός Βελλερεφών υποδέχεται την Δάφνη Πουλίτσας

Τέλος ρεπό έχει ο Οφέλτης Αρχαίας Νεμέας.

15η Αγωνιστική