Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ο. Κεφαλογιάννη και της Υπεύθυνης του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κας Α. Μ. Ασημακοπούλου



«Η Κυβέρνηση ανίκανη να αξιοποιήσει
τους κοινοτικούς πόρους για τη Μετανάστευση»
 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς εκείνοι είναι που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να αναζητά λύσεις για την ελάφρυνση των δυσκολιών στα ελληνικά νησιά, μαθαίνουμε από την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύρια Κρέτσου, ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρουν, εκτός των ειδικών Ταμείων για τη Μετανάστευση, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Επειδή, κανένα ευρωπαϊκό κονδύλιο δεν περισσεύει, επειδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - με τη μέχρι τώρα πορεία της - δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό, θέλουμε να γνωρίζουμε, αν έχει προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Και αν ναι, ποιές είναι αυτές».

Νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ E ΡΓΑΣΙΑΣ
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  Δελτίο Τύπου




"Πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών" 
Συμπληρωματικό σημείωμα με δικαιολογητικά και προϋποθέσεις για αιτήσεις  

Από το γραφείο Τύπου της ΝΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Πρέσβεως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 15/02/2016
Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του Πρέσβεως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής Α΄Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικό. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι σε όλους τους τομείς και οι άριστες σχέσεις πρέπει περαιτέρω να ενισχυθούν επ’ ωφελεία των δύο λαών.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τις κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά και γενικότερα στην Ελλάδα αρκεί οι Κινέζοι να τηρούν τις νόμιμες υποχρεώσεις του.
Ζήτησε από τον πρέσβη να μεταφέρει στην κυβέρνησή του το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων να συνεχίσει η Κίνα να βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ και σε όλες τις προσπάθειές της για εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Επίσης ζήτησε η Κίνα να ασκήσει πίεση στα Σκόπια για αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους ώστε αυτή να μην περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, λέξη που εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια ανήκει στην Ελλάδα και στο ελληνικό έθνος.
Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων όσο και ο Κινέζος πρέσβης υποσχέθηκαν αμοιβαίως να βρίσκονται σε στενή επαφή και να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις τους.

Από το Γραφείο Τύπου

ΣΕΙΣΜΟΣ - 5,2R: Ζημιές σε σπίτια στα Κρέστενα - Πλημμύρισε το νοσοκομείο - Κλειστά τα σχολεία στην Κρέστενα λόγω του σεισμού

andritsaina 
 Έσπασαν από τη σεισμική δόνηση σωλήνες στο νοσοκομείο Κρεστένων και πλημμυρίζει το υπόγειο.
Προβλήματα σε οικίες στη Φρίξα μετά τις πρώτες αναφορές.
Όλα καλά μετά τον έλεγχο στα μουσείο της Ολυμπίας.
Αναφορές για μικρές ζημιές και πολλές πτώσεις αντικειμένων σε όλη την επαρχία Ολυμπίας.
Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, αναφέρονται μέχρι στιγμής, από μηχανικούς που είναι στην περιοχή σύμφωνα με το PatrasTimes. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία επί του παρόντος. Επίσης, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, για τις πρώτες αναφορές από την περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Αντιπεριφερειάρχης: Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως
"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια".
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.
Αναφορές για ζημιές υπάρχουν στην περιοχή της Κρέστενας και της Ανδρίτσαινας μετά το σεισμό που σημειώθηκε στις 8,55 το βράδυ της Δευτέρας. Κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή απο την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Δήμο. Έχουν ελεγχθεί ευαίσθητες περιοχές για κατολισθήσεις όπως η Φρίξα, χωρίς να υπάρχουν αρνητικές αναφορές.
Σε επιφυλακή και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετά την επίσκεψη στον Εγκέλαδο. Ελέγχθησαν περιοχές στην παραποτάμια ζώνη.
Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

Η κεντρική φωτογραφία (του Γιάννη Αδαμόπουλου) απο την περιοχή της Ανδρίτσαινας όπως σκόρπισαν τα αντικείμενα στα σούπερ μάρκετ.
Αισθητός και στην Τρίπολη ο σεισμός όπως σύμφωνα με ανεπιβεβαίως πληροφορίες διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 Δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλο το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αύριο, μετά από απόφαση του Δημάρχουν Σάκη Μπαλιούκου. Ο κ. Μπαλιούκος μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου και ανέφερε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά καθώς κλιμάκια του Δήμου ήδη προχωρούν σε αυτοψία των δημόσιων κτηρίων και σχολικών μονάδων. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ζημιές σε αρκετές κοινότητες του Δήμου, αλλά επιφυλάχθηκε να αναφερθεί στο μέγεθος τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συμπεράσματα θα βγουν αύριο το πρωί. Ωστόσο, από τον σεισμό έσπασαν οι σωληνώσεις του Νοσοκομείου Κρεστένων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει πληροφορία για θύματα ή τραυματίες. Κανένα πρόβλημα στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.
ilialive.gr- EΡΑ ΠΥΡΓΟΥ

Μέσω Ελευσίνας, πάλι στην κορυφή η Λάρισα

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20160215/engine/pegasus_LARGE_t_1301_106819334_type12905.jpg
Η Λάρισα δεν πλήρωσε την υπεροψία της και νικώντας εκτός έδρας τον ουραγό Πανελευσινιακό 2-0, πέτυχε το ζητούμενο, τη νίκη που έφερε ξανά τη θεσσαλική ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Oι «βυσσινί» με το πρώτο γκολ του Ματθαίου Μαρουκάκη μέσα στο 2016 και το 10ο στο πρωτάθλημα, πήραν από νωρίς το προβάδισμα (16΄), όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το γρήγορο γκολ και να φθάσουν σε μια άνετη επικράτηση.
Η ΑΕΛ έχασε ευκαιρίες, πήγε να το πληρώσει, όταν στο 80' ο Γιαννιστάνης εξ επαφής δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Και τρία λεπτά μετά, σε φάση διαρκείας, ο Βαρέλα είχε την οξυδέρκεια να πασάρει στον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.
Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Γιαννουλάκη (Χανίων), και ειδικά για τη φάση του 76΄, όταν ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή τού Γιαννιτσάνη.
Πανελευσινιακός (Θ. Δημόπουλος): Μανιάτης, Ανδρίκος (65' Τσολακίδης), Boυρβαχάκης, Κακαράς, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Κυζιρίδης, Κωνσταντινίδης (88' Ναούμ), Βάιτζερ, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (74' Πούρνος)
ΑΕΛ (Ρ. Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Γιοβάνοβιτς, Μπόγιοβιτς (69' Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο (75' Χοτζάλι), Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Κομεσίδης, Βαρέλα (86' Κρητικός), Aναστασόπουλος

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
Απόλλων Σμύρνης – Χανιά 1-0
Παναιγιάλειος – Λαμία 1-3
Κέρκυρα – Παναχαϊκή 2-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα 1-1
ΑΟ Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας 0-0
Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 1-0
Πανελευσινιακός – ΑΕΛ 0-2
Εργοτέλης - Αχαρναϊκός 0-3 ά.α.
Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος 0-3 ά.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(  Σε 19 αγώνες)

1. Λάρισα
27-9
41
2. Απόλλων
25-9
39
3. Κέρκυρα
27-17
39
4. Τρίκαλα
28-16
33
5. Καλλιθέα
20-15
31
6. Λαμία
23-18
30
7. Αχαρναϊκός
18-16
27
8. Αναγέν. Καρδίτσας
15-16
26
9. Κισσαμικός
14-12
26
10. Χανιά
17-20
21
11. Πανσερραϊκός
17-20
21
12. Παναιγιάλειος
12-22
20
13. Αγροτικός Αστέρας
10-15
19
14. Εργοτέλης
18-31
19
15. Ολυμπιακός Βόλου
16-21
19
16. Παναχαϊκή
13-21
17
17. Ζάκυνθος
15-18
17
18. Πανελευσινιακός
14-33
14



Όλα... μηδέν στα Πηγάδια για Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης

Όλα... μηδέν στα Πηγάδια για Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης
Σ΄ ένα από τα χειρότερα ματς της Super League, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Πολλά λάθη, ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, που με το σφύριγμα της λήξης του Παπαδόπουλου θα είχε κιόλας ξεχαστεί από τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν στα Πηγάδια.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρός σεισμός 5.2 ρίχτερ ταρακούνησε την νότια Ελλάδα. Το επίκεντρο η Κρέστενα Ολυμπίας



Ισχυρή σεισμική δόνηση 5.2 ρίχτερ έγινε στις 20:55 στην περιοχή της Ηλείας
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού των 5,2 ρίχτερ,με εστιακό βάθος 5 χλμ, εντοπίζεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία και 23 χιλιομέτρων από τον Πύργο. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Κρέστενα Ηλείας,ανάμεσα στο Γρύλλο, τα Διάσελα και το Γραίκα..
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Κάτοικοι της περιοχής που εντοπίζεται το επίκεντρο, λένε ότι η δόνηση είχε ένταση, βουητό αλλά και διάρκεια.
 Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές... Μέχρι στιγμής, στην περιοχή των Κρεστένων, έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές σε οικοσκευές.
Οι επιστήμονες από την πλευρά τους θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου τουλάχιστον για το επόμενο 48χρονο. Έχουν καταγραφεί ήδη κάποιοι μετασεισμοί της τάξης τω ν 3 Ρίχτερ ενώ εκτιμάται ότι λόγω της απουσίας κάποιου προσεισμού η δόνηση των 5,2 ήταν ο κύριος σεισμός.
Η σεισμική δόνηση ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, ορισμένοι από τους οποίους βγήκαν απ' τα σπίτια τους. Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε μιλώντας στους patrastimes ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισε πως το μικρό εστιακό βάθος, αναμένεται να δώσει πολλούς μετασεισμούς ενω πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη δόνηση δεν έχει καμία σχέση με τον καταστροφικό σεισμό που είχε σημειωθεί το 1993. Μετασεισμός 3R στο ίδιο επίκεντρο. Ο σεισμός επιβεβαιώνεται ως 5,2R απόλυτα επιφανειακός στην περιοχή που προαναφέραμε.
Επιβεβαιώνει το μέγεθος το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ιταλίας. Επίκεντρο 17 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου και 2 χλμ νοτιοανατολικά των Μακρισίων. \ Οι επιστήμονες από την πλευρά τους θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου τουλάχιστον για το επόμενο 48χρονο. Έχουν καταγραφεί ήδη κάποιοι μετασεισμοί της τάξης τω ν 3 Ρίχτερ ενώ εκτιμάται ότι λόγω της απουσίας κάποιου προσεισμού η δόνηση των 5,2 ήταν ο κύριος σεισμός.

Το τελευταίο "αντίο" στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον

Σε κλίμα οδύνης, πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι, είπαν το ύστατο χαίρε στον Λευτέρη Ευαγγέλου, τον χειριστή του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο την προηγούμενη Πέμπτη.
Στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι του ανθυπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να τιμήσουν τον αδικοχαμένο φίλο τους, καθώς και κάτοικοι του Ιλίου που φώναζαν "αθάνατος".
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Γεωργία, και η μικρή του κόρη, Καλία, που αδυνατούν να πίστεψουν πόσο άδικα χάθηκε ο "ήρωας" τους πέφτοντας στο καθήκον για την πατρίδα.
Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απο τον πολιτικό κόσμο το παρών δινει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από κάποιους παρευρισκόμενους.



Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.


Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

newsit.gr


Αίτηση ακύρωσης του νέου ΕΣΔΑ κατέθεσε η Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, μετά και την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά της ΠΥΣ49/15-12-2015/ΦΕΚ174Α/2015, με την οποία εγκρίθηκε ο νέος ΕΣΔΑ. Πρόκειται για μια πολιτική πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία. Η «καθαρή Πελοπόννησος» αποτελεί κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της, όπως προσδιορίστηκε στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Το 2011 η Περιφέρεια Πελοποννήσου κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόλυτο αδιέξοδο που είχε δημιουργήσει η αδυναμία του ΦΟΔΣΑ και των Δημοτικών Αρχών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών μέσα στις πόλεις, εκατοντάδες ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ συνέθεταν την εικόνα του 2011. Μέσα από ένα διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε χωρίς αποκλεισμούς τεχνολογιών και μεθοδολογιών, με ανταγωνιστικό διάλογο που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα αποκτήσαμε κρίσιμη εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία που μας επιτρέπουν να δούμε το νέο ΕΣΔΑ, τόσο ως προς την ορθότητα του σχεδιασμού, όσο και ως προς τη ρεαλιστικότητα της εφαρμογής του. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό με σοβαρά σφάλματα στις επιλογές του, με πλειάδα εκ των προτέρων ατεκμηρίωτους αποκλεισμούς τεχνολογιών και μεθοδολογιών, που κατά παράδοξο τρόπο δε συνοδεύεται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και φυσικά καμία πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή του. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που μεταθέτει στο απώτερο μέλλον την οριστική λύση για τα σκουπίδια και ξαναφέρνει στο προσκήνιο την περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα χιλιάδων τόνων σκουπιδιών έξω από τα σπίτια μας. Αυτή τη δυσμενή προοπτική η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη να προσβάλλει με την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε, παραμένοντας σταθερή στο στόχο «καθαρή Πελοπόννησο», με όρους νομιμότητας, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής οδηγίας.



http://www.farenews.gr/wp-content/uploads/2015/02/periferia-ktirio1.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, μετά και την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά της ΠΥΣ49/15-12-2015/ΦΕΚ174Α/2015, με την οποία εγκρίθηκε ο νέος ΕΣΔΑ. Πρόκειται για μια πολιτική πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία.    

Η «καθαρή Πελοπόννησος» αποτελεί κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της, όπως προσδιορίστηκε στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

«Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά»! Απληρωτοι συμβασιούχοι ΟΤΑ στην Κουμουνδούρου

Υπό πολιορκία απλήρωτων συμβασιούχων εργαζομένων κοινωνικών δομών, βρέθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για εργαζομένους ΟΤΑ σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του Ιουνίου, και οι οποίοι διεκδικούν δεδολευμένα έξι μηνών.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προωθεί μετά τον Ιούνιο την συνέχιση του θεσμού των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά με νέο προσωπικό που θα επιλέξει-όπως λένε- με κομματικά κριτήρια.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρος Καραγιώργος,  τα »έψαλε» στους  απλήρωτους εργαζόμενους . Ο κ. Καραγεώργος, δέχθηκε να μιλήσει με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε μάλιστα μια μικρή ομάδα 5-6 ατόμων να ανεβεί για συζήτηση.

Ωστόσο όταν η συζήτηση άναψε τους κατηγόρησε ότι »ήρθατε για τις κάμερες», με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να εκνευριστούν και να αποδοκιμάσουν τη στάση του, αναφέρει το newsit.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. «Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά»!

airetos.gr

Από αύριο ξεκινάει το πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών

Αύριο Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

Μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο θέλει να κάνει η Κυβέρνηση ...





Μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο θέλει να κάνει η Κυβέρνηση ...

 Παράθυρο για μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου αφήνει στον στενό …



Τρόικα: Διώξτε κόσμο από το δημόσιο

Οροφή στις συντάξεις στα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε η ...
airetos.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σιωπή του Υπουργού Επικρατείας για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών, που εκπέμπουν στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.




«Ο “Υπουργός - καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη σιωπή του Υπουργού Επικρατείας για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών, που εκπέμπουν στα κράτη - μέλη της Ε.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σιωπή του κ. Παππά για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη - μέλη της Ε.Ε., αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αμηχανία  και τη δυσκολία του να δικαιολογήσει τα ατελείωτα ψεύδη του.

Παρά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ο “Υπουργός - καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του. 

Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η ένοχη σιωπή του δεν περνάει απαρατήρητη από τους πολίτες».