Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Αστέρας τον… γκρέμισε από την κορυφή. Ο Μπαρτόλο τον «κάρφωσε» με τρομερό γκολ !

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-0: «Έγκλημα» και… κατάρρευση! 

 Ο Παναθηναϊκός… ξεφούσκωσε φαίνεται καθώς γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη , χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Μπαρτόλο,για την 20η αγωνιστική της Super League και πλέον όχι μόνο έχασε την πρωτοπορία στην βαθμολογία, αλλά απειλείται και από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ! Στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ πλέον το «τριφύλλι», που είχε την πρώτη του απώλεια την επαρχία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πάρει τον έλεγχο του ματς από τα

Eurovision 2023: Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What they say»

  

 Η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision 2023 «κλείδωσε». Στο Λίβερπουλ θα μας εκπροσωπήσει ο νεότερος στα χρονικά εκπρόσωπος, ο Βίκτωρ Βερνίκος. Είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say» είναι δική του σύνθεση. Η αποκάλυψη έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά.

Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Λαμία - Ιωνικός 0-2: «Ζωντανός» για την παραμονή

Λαμία - Ιωνικός 0-2: «Ζωντανός» για την παραμονή 

Απολύτως επιτυχημένο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του Ιωνικού και «εξάποντη» νίκη στην έδρα της Λαμίας με 2-0. Με αυτή τη (δεύτερη φετινή, πάλι εκτός έδρας) νίκη, ο Ιωνικός πλησίασε την Λαμία στον ένα βαθμό, είναι πια κοντά και στον Λεβαδειακό, συνεπώς ελπίζει πλέον πολύ βάσιμα στο στόχο της παραμονής. Το αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 19' και η σέντρα σουτ του Βαλεριάνου στο 44' οδήγησαν τον Ιωνικό σε ένα προβάδισμα που έμεινε αναπάντητο από τους μπλοκαρισμένους στο β' μέρος γηπεδούχους.

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Καρδιοχτύπια στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-2: Καρδιοχτύπησαν οι «ασπρόμαυροι»...

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε πολύ δύσκολα με 3-2 του Λεβαδειακού στην Τούμπα για την 20ή αγωνιστική της Super League

Τρομερό ματς στην Τούμπα, με τον Λεβαδειακό να βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Με τον Ντάντας να πρωταγωνιστεί, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν της ομάδας του Βέλιτς, φτάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

«Βροχή» από γκολ στην Τούμπα, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα. Ξανά στην 3η θέση (παρέα με τον Ολυμπιακό) σκαρφάλωσε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι -που πάλεψαν για το αποτέλεσμα- έμειναν στην 13η θέση με 9 πόντους μετά από 20 αγωνιστικές.

Super League: «Επιδόρπιο» με τρεις αγώνες

 Super League: «Επιδόρπιο» με τρεις αγώνες 

Τρία παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Για πρώτη φορά από καταβολής Super League το δευτεριάτικο πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τρία παιχνίδια. Πρώτο χρονικά στις 18:00 στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Ο Δικέφαλος προέρχεται από το θρίαμβο στην Τούμπα και θέλει να πετύχει την 8η νίκη στα τελευταία 10 ματς. Οι Βοιωτοί δεν έχουν νίκη σε 4 διαδοχικά παιχνίδια, ενώ ως φιλοξενούμενοι έχουν συγκεντρώσει μόλις τους 3 από τους 13 βαθμούς που έχουν στο ενεργητικό τους.

Στις 19:30 η Λαμία υποδέχεται τον Ιωνικό στο ντέρμπι των ουραγών. Οι Φθιώτες δεν έχουν νίκη στα τελευταία 13 ματς, όπου μετρούν 6 ισοπαλίες και 7 ήττες! Ο Ιωνικός μετράει 5 σερί ήττες και 7 στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, όπου έχει απολογισμό μόλις έναν βαθμό και μάλιστα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (1-1)! 
Τελευταίο χρονικά παιχνίδι, στις 21:00 στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες στις τελευταίες 3 αγωνιστικές, όπου έχουν μόλις έναν βαθμό, δεν έχουν σκοράρει. Έχουν κερδίσει μόνο τη Λαμία στις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες 6 αγωνιστικές έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ, με αποτέλεσμα να κερδίσει μόνο Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Τραγικός επίλογος F-4 Phantom της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη,

 Πτώση Phantom F4: Αυτός είναι ο πιλότος για τον οποίο θρηνεί όλη η Ελλάδα 

Τραγικός επίλογος για την πτώση του F-4 Phantom της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο ένας πιλότος βρέθηκε νεκρός, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας  που βρέθηκε νεκρός μετά την πτώση του Phantom μπορεί να ήταν νεαρός σε ηλικία, ωστόσο ήταν ένας ικανότατος χειριστής και με πολλές προοπτικές.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το μεγάλο του όνειρο από μικρό παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ Α/Φ F-4Ε PHANTOM II ΤΗΣ ΠΑ

Super League 2: Η Καλλιθέα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ηλιούπολης / Το Αιγάλεω επικράτησε του ΠΑΟ Ρουφ στον Ταύρο

 Super League 2: Η Καλλιθέα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ηλιούπολης (3-0)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση της Super League 2. Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής έπεσε σήμερα στην Καλλιθέα και στον Ταύρο.

Το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε το Αιγάλεω στην αναμέτρηση στον Ταύρο ήταν αυτό που του έδωσε και την νίκη στην αναμέτρηση με τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟ Ρουφ (1-3). Τα γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχαν οι Μπαστιάνος (10') και Βλαχομήτρος (25΄, 27'), ενώ για την ομάδα του

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( προημιτελική (Δ) φάση): Η κληρωτίδα είχε "κεφια" στην Κόρινθο. Ανέδειξε "πρόωρο τελικό" ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΟ Λουτράκι. Ο Αστέρας Δερβενίου κληρώθηκε με τον Τενεάτη Αθικίων.

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/12/kypellok-681x453-1.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30.1.2023 στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, η Κλήρωση της Δ΄ ( προημιτελικής) φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας αγωνιστικής  περιόδου 2022-2023   

Στην κλήρωση μετείχαν οι ομάδες : Τενεάτης Αθικίων ,  Ολυμπιακός Άσσου, Άγιοι Θεόδωροι, Ηρακλής Λεχαίου , ΑΟ Λουτράκι, ΠΑΣ Κόρινθος, Κύψελος Κορίνθου και Αστέρας Δερβενίου.


Από  την κλήρωση προέκυψε "πρόωρος τελικός " μεταξύ του ΠΑΣ Κόρινθος και του ΑΟ Λουτράκι στο ΔΑΚ  .  Ο Αστέρας Δερβενίου κληρώθηκε να αγωνιστεί στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" με τον Τενεάτη Αθικίων , ενώ οι Άγιοι Θεοδώροι θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό Άσσου. Τέλος ο Κύψελος Κορίνθου κληρώθηκε με τον Ηρακλή Λεχαίου σε αγώνα που θα γίνει στην κοινή τους έδρα ( γήπεδο Λεχαίου) με τυπικά γηπεδούχο την κορινθιακή ομάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων της Δ' φάσης του Κυπέλλου θα καθοριστεί σε προσεχή συνεδρίαση της ΕΠΣ Κορινθίας

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 30/1-5/2 2023