Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ιανουάριος 1823. Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια. - Η καταστροφή των υπολοιμάτων της στρατιάς του Δράμαλη

Μετά την ήττα του Δράμαλη στα Δερβενάκια τα λείψανα της στρατιάς του , είχαν καταφύγει στην Κόρινθο. Αρχικά, το μεγάλο στρατιωτικό σώμα δεν είχε πρόβλημα επισιτισμού, γιατί εφοδιαζόταν τα χρειώδη από διάφορα πλοία που έφθαναν από την Πάτρα. Αφότου, όμως, πέντε υδραίικα καράβια απέκλεισαν το λιμάνι της Κορίνθου, το πρόβλημα των επτά χιλιάδων στρατιωτών οξύνθηκε. Κοντά σ' αυτό, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και η αγωνία τους, βλέποντας να αποκλείονται από κάθε δυνατότητα βοήθειας. Έτσι, οι πολιορκούμενοι πήραν την απόφαση απελπισίας να πολεμήσουν για την απελευθέρωσή τους εξερχόμενοι από την πόλη. Μετά τον θάνατο του, Δράμαλη , ο Δελήμπασης του , στρατηγό Ντελή Αχμέτ , τον  Ιανουάριο του 1823 βγήκε από την Κόρινθο ηγούμενος «των εναπολειφθέντων Τούρκων επέκεινα των επτά χιλιάδων» και κατευθύνθηκε προς τη θέση Ζαχολίτικα ( Δερβένι) και προσπαθεί να φτάσει στην Πάτρα. 

"Πρωτάγιαση" αύριο έ ! .. φεύγουν τα..

 Του Ηλία Γιουρούκου

... "Πρωτάγιαση" αύριο έ ! .. φεύγουν τα καλικαντζάρια ουρλιάζοντας : " κάρκα 'δω κάρκα 'κει κάρκα μέσα στο βρακί .. άντεστε να φεύγουμε γιατ' έρχεται ο τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του & με τη βρεχτούρα του .. μας άγιασε τον ... κλπ κλπ " Α, ρε μάνα, ιστορίες που μας έλεγες μικρά όταν είμαστε ...!!! ..& τα παιδιά για άλλη μια φορά στους δρόμους να 'πούν τον Ιορδάνη .. Τα ξεχάσαμε μωρέ .. < Σήμερα τα φώτα & οι αγιασμοί .. Εις τον Ιορδάνη τον ποταμό, κάθεται η κυρά μας η Παναγιά ... > .. !!! ...... Άντε λοιπόν να μας τα θυμίσει η Χορωδία μας ..... Και του χρόνου ρε παιδιά, να 'μαστε όλοι καλά !! .. .. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .. ! ! ,

Από τον κάμπο ολοταχώς για τους «8» ο Αστέρας

Από τον κάμπο ολοταχώς για τους «8» ο Αστέρας (vid)
 Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 3-0 στην Λάρισα επί της τοπικής ομάδας στον πρώτο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, έτσι ο αγώνας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης στις 13/1 (17:15), έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ευχές για καλή χρονιά σε 27 διαφορετικές γλώσσες

Ευχές για καλή χρονιά σε 27 διαφορετικές γλώσσες
Αθήνα
Το νέο έτος μόλις ξεκίνησε και στο βίντεο που ακολουθεί νέοι και νέες από όλο τον κόσμο μάς εύχονται για το 2016 σε 27 διαφορετικές γλώσσες. Το κλίμα άκρως εορταστικό.


Και αν μείνατε με την απορία σχετικά την γλώσσα Garifuna, αυτή συναντάται στην Κεντρική Αμερική, σε περιοχές της Ονδούρας, του Μπελίζ, στη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα.
Αντίστοιχα, η γλώσσα Gujarati ομιλείται στη δυτική Ινδία από περίπου 54,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Newsroom ΔΟΛ

Δικαστές και Δημοσιογράφοι δώστε τη λύση…



της Δήμητρας Γκουντούνα
Λοιπόν, μ ΄ όλο τον σεβασμό που έχω στο Σωματείο μας και στην Ένωση Συντακτών, θα ήθελα να επισημάνω  την αβλεψία η την αδιαφορία που δείχνουμε  η την ανοχή αν θέλετε,  σε κάποιους συναδέλφους που παραπληροφορούν η μπερδεύουν  τους αναγνώστες η τους τηλεθεατές  σ΄ ότι έχει σχέση με το ασφαλιστικό.


Στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι καλά ενημερωμένοι. Στη χειρότερη περίπτωση , παίζουν το πολιτικό παιχνίδι άτσαλα, και δεν εξυπηρετούν ούτε την αντιπολίτευση, ούτε την Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τρομοκρατούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νυν αλλά και μελλοντικούς  συνταξιούχους.
Θα ήθελα να ρωτήσω  :

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ


Επίθεση Πλακιωτάκη στην Όλγα Γεροβασίλη για τις δηλώσεις της για το ασφαλιστικό

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις νέες δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι η κα Γεροβασίλη και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο.

Για θράσος και ανευθυνότητα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική εκπρόσωπος

Γεροβασίλη: Ούτε ένα ευρώ μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
Για θράσος και ανευθυνότητα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με την κάθετα αρνητική στάση που τηρούν απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για την επίλυση του ασφαλιστικού. Η κυρία Γεροβασίλη κάλεσε τα δύο κόμματα να σταματήσουν να συντάσσονται με την τρόικα και να συστρατευθούν στον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις και να μην πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια.

Η Ένωση Κεντρώων επιμένει οροφή 1500 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους

http://www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2015/12/597d7dca552782a866ef3e7644c5f05b-696x695.jpg.pagespeed.ce.bTi3nhsgf9.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 5/1/2016


Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό συνεχίζει την παραδοσιακή πολιτική που είναι : "κόψε κάτι λίγο από τους βολεμένους και κόψε το γάλα και το ψωμί από τους φτωχούς συνταξιούχους". Η Ένωση Κεντρώων επιμένει στο να μπει οροφή 1500 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους και να μην λείψει ούτε 1 ευρώ για αυτούς που λαμβάνουν έως 1000 ευρώ.

Εκδήλωση για τον Παλαιστίνιο ποιητή Ασράφ Φαγιάντ στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:00,
στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32,
η Εταιρεία Συγγραφέων και ο Κύκλος Ποιητών
σάς προσκαλούν στην εκδήλωση

EKTEΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

κατά της καταδίκης σε θάνατο του παλαιστίνιου ποιητή ΑΣΡΑΦ ΦΑΓΙΑΝΤ
στη Σαουδική Αραβία

Συμμετέχουν / διαβάζουν
Στάθης Γουργουρής,  ποιητής & καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Columbia 
Σάρα Θηλυκού, ποιήτρια & μεταφράστρια
Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας & μεταφράστρια                       
Γιώργος Χουλιάρας, ποιητής
Συγγραφείς - μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων & του Κύκλου Ποιητών  
         
Την ίδια ημέρα πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο
περισσότερες από εκατό αντίστοιχες εκδηλώσεις
LIFE & FREEDOM FOR ASHRAF FAYADH

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια!

 Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Βροχές, καταιγίδες και χιόνια!Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενισχυμένους ανέμους και χιόνια στα ορεινά προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Πιο αναλυτικά:
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (06-01-2016 Θεοφάνεια) μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (07-01-2016) με κύρια χαρακτηριστικά:

Σπαραγμός στην κηδεία των δύο φίλων από το Μεσολόγγι – Τους αποχαιρέτισαν με κλαρίνα και χειροκροτήματα


 Ανείπωτος πόνος στις κηδείες των αδικοχαμένων φίλων Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση, τους οποίους σήμερα συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.
Η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη τελέστηκε στα Πηγάδια Παλαιομάνινας , ενώ λίγο αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, στην Πεντάλοφο, συγγενείς και φίλοι είπαν το "ύστατο χαίρε" στον Γιάννη Κορδώση.
 Κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην κηδεία του Βασίλη, τον οποίο συνόδευσε η μουσική του κλαρίνου του Πάνου Κοτρώτσου.
Τον Γιάννη υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στην Εκκλησία πλήθος κόσμου ενώ παρά τον πόνο της η μητέρα του Βασίλη μετά την κηδεία του γιου της επισκέφτηκε την άλλη μητέρα προκειμένου να της συμπαρασταθεί...
Νωρίτερα, έρευνες στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν νεκροί ο Βασίλης Γρατσάνης και ο Γιάννης Κορδώσης, πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών είχε συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, πριν καταλήξει στο αρδευτικό κανάλι.
 Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί, άμεσα, εμπειρογνώμονας, ώστε υπάρξει επίσημο πόρισμα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετράπη της πορείας και κατέληξε στο κανάλι, όσο και για τη μηχανολογική κατάσταση του οχήματος.

NewsIt, aixmi - news

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την νέα σφαγή των χαμηλοσυνταξιούχων

Ο Τσίπρας προχωρά σε νέα σφαγή των χαμηλοσυνταξιούχων με στόχο την οριστική φτωχοποίηση των Ελλήνων κατ' εντολή της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας, που στοχεύει στην ολοκληρωτική λεηλασία της χώρας μας και την υφαρπαγή του ορυκτού μας πλούτου.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 

Νέο χολιγουντιανό σόου με τους λαθρομετανάστες

Τσίπρας και Καμίνης στήνουν νέο τηλεοπτικό σόου με υπέργηρες σταρ του Χόλιγουντ για να προωθήσουν την ανθελληνική τους προπαγάνδα και να μετατρέψουν εμάς τους Έλληνες σε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ



Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, για τη μη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κοροϊδία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας δεν έχει τέλος.

Μετά από δύο κατά σειρά ανακοινώσεις του Υπουργείου στις 30 και στις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τις οποίες ανακοίνωνε “εν χορδαίς και οργάνοις”, την έναρξη της ήδη καθυστερημένης πληρωμής της προκαταβολής του 75% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 στους δικαιούχους παραγωγούς, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ένα ακόμη ψέμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, δέχτηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργο Πατούλη.
Αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που δημιουργούνται σε τοπικό επίπεδο.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα υποστήριξε η κα Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν.   

Προνοιακά επιδόματα ύψους 111 εκατ. ευρώ καταβάλλονται στους δήμους – Δείτε αναλυτικά την κατανομή (έγγραφο & λίστα)

Την κατανομή ποσού ύψους 111.287.343,23 € σε Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση κατανέμονται, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», συνολικό ποσό 111.287.343,23 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο έτους 2015 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄).
Επιπλέον, παρακαλούνται οι δικαιούχοι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή ανά δήμο ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, θα παραστεί αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, Εορτή των Θεοφανείων, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ



Επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών ζητεί -το ταχύτερο- η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που δημιουργεί η σειρά -μη διαψευσθέντων- δημοσιευμάτων σχετικά με την έκδοση, αλλεπάλληλων τουρκικών NOTAM’S και αντιστοίχων NAVTEX που άπτονται του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο. 

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό που παρέδωσε χθες ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η περιφορά του «σώματος του εγκλήματος» και του σώματος του κ. Κατρούγκαλου

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο σφόδρα αντιμνημονιακός, που ξεκίνησε την αντιμνημονιακή του καριέρα μιλώντας στους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος και ξιφουλκώντας κατά των δανειστών από την τηλεόραση, αυτός που δεν θα μιλούσε ποτέ με την τρόικα, αυτός που δεν θα έμενε στη θέση του αν δεν γίνονταν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές του, πέρασε χθες τη μέρα του περιφέροντας μαζί με το δικό του σώμα και το «σώμα του εγκλήματος».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που παρουσίασε χθες ο Υπουργός Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συντάξεις: Πλαφόν για κλάματα ...

Νέα πλαφόν έρχονται για τους υψηλοσυνταξιούχους και όσους εισπράττουν συντάξεις από πολλαπλές πηγές ...

Υφαρπαγή εισφορών υπέρ ημετέρων, διαγενεακή αδικία και αφαίμαξη της παραγωγικής οικονομίας - Αυτή είναι η σύνοψη της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

ΔΡΑΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υφαρπαγή εισφορών υπέρ ημετέρων, διαγενεακή αδικία και αφαίμαξη της παραγωγικής οικονομίας
Αυτή είναι η σύνοψη της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μακροπρόθεσμα όσο διαδοχικές κυβερνήσεις επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή: 

- προστασία των ημετέρων: για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ ο προϋπολογισμός θα καταβάλει το 2016 περίπου €15.000/συνταξιούχο, έναντι λιγότερων από €2.000/συνταξιούχο για το ΙΚΑ, ενώ οι πρόωρα συνταξιοδοτημένοι 50άρηδες θα διατηρήσουν "προσωπική διαφορά" που θα χρηματοδοτείται από τα συνήθη υποζύγια - τους νεότερους ασφαλισμένους που προσβλέπουν σε συντάξεις πείνας

Το δίλημμα(;) μιας εκλογής

meimarakis-vaggelis-maxhtikos
Η πορεία προς την επαναληπτική εκλογή Πρόεδρου στη ΝΔ είναι μία κρίσιμη εκλογή  για τη χώρα. Στο διαμορφωμένο ήδη πολύπλοκο πολιτικό περιβάλλον οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής προσέρχονται επί της ουσίας με την ατζέντα εκλογής πρωθυπουργεύοντος για την χώρα.

Οι πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπονται πυκνές και απολύτως αμφίσημες. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το περονικό κόμμα που κυβερνά τη χώρα, ο μηχανισμός επί της ουσίας του πρωθυπουργού, θα μπορέσει να έχει έστω την τύχη των προκατόχων του, δηλαδή να εφαρμόσει την πολιτική του και μετά να καταψηφιστεί. Και αυτό γιατί ο προσωπικός μηχανισμός του πρωθυπουργού, υπό την ψευδεπίγραφη επωνυμία της Αριστεράς, δεν έχει δείξει ότι έχει όποια πολιτική και κυρίως ότι έχει δυνατότητα εφαρμογής της όποιας πολιτικής. Ήδη εμφανίζονται τα σημεία κόπωσης και στο βάθος απόγνωσης των ψηφοφόρων για αυτό που με την ψήφο τους επέτυχαν. Την εγκαθίδρυση δηλαδή ενός μηχανισμού προσώπων στην εξουσία, με την αυταπάτη του νέου και του αμόλυντου. Αυτός πάντα είναι ο κίνδυνος με αυτό που αυτοαποκαλείται νέο με ηλικιακά ην ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Αυτός ο Μητσοτάκης, ήταν ποτέ με τη Νέα Δημοκρατία;

mitsotakis-polan-pasok-laos-potami-drash
Παλεύει για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Σε ένα κόμμα στο οποίο ένιωθε άβολα μέχρι τη στιγμή που σκέφτηκε να γίνει πρόεδρός του και, επί της ουσίας, να το στρέψει εκεί που ο ίδιος πιστεύει. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μέχρι πρότινος “προμοτάριζε¨ το Ποτάμι και έστελνε υποψηφίους και ψηφοφόρους εκεί...
διαβάστε τη συνέχεια...   www.tokentro.com

Η Νέα Δημοκρατία και οι προσπάθειες αποΚαραμανλοποίησής της

karamanlis-mitsotakis
Η είσοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επανέφερε στο προσκήνιο την, υποβόσκουσα εδώ και χρόνια, διαμάχη Καραμανλικών και Μητσοτακικών για τον έλεγχο της κεντροδεξιάς παράταξης. Το πραγματικό διακύβευμα αυτής της διαμάχης δεν είναι βέβαια ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος αλλά αν η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει ή όχι τις παρακαταθήκες του γενάρχη της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πριν ασχοληθούμε με την παρούσα φάση αυτής της διαμάχης, χρήσιμο είναι να κάνουμε μια μικρή ιστορική ανασκόπηση.

Άλογα κούρσας

Του Λάμπρου Μπούκλη
Άρθρο με προτάσεις για καλύτερο παρόν και άμεσο μέλλον, της χώρας και της κοινωνίας.
Πολλά και στις περισσότερες περιπτώσεις ορθά, έχουν ειπωθεί για την απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής που άσκησαν και ασκούν τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας και την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος πριν αλλά και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Αναπόφευκτα η επόμενη κυβέρνηση, οικουμενική, συναινετική ή μη, δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες και τις υφιστάμενες, καθώς η λύση στην χώρα πρέπει να είναι κύρια πολιτική.
Δεν θα μπορεί να βασισθεί στην νοοτροπία και στις πρακτικές της κομματικής διαχείρισης εξουσίας. Τα υφιστάμενα κόμματα θα έχουν μέλλον μόνο αν εθελοντικά και γενναία κόψουν τους ομφάλιους λώρους με το παρελθόν τους.

Επίθεση Ν.Ε. Συριζα Κορινθίας κατά του Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου


Σκληρή επίθεση εξακολουθεί να δέχεται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος , λόγω της ομιλίας του κατά την επίσημη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς που έγινε στον μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στην  δοξολογία  .
Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό επικριτικά για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας

 
«Εκφράζω πικρό παράπονο... Είναι δυνατόν να ακούς ολόκληρο πρωθυπουργό να λέει ‘ζητώ συγγνώμη γιατί καθυστερήσαμε; (στη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης). Να το λέει επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας μας; Αν του έδινα ως ευχή και του έλεγα 'να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου' τι θα μού έλεγε τότε; ‘με ειρωνεύεσαι; με κατηγορείς; τι μού λες;' πρέπει να σεβόμαστε ορισμένα παραδείγματα και να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι αυτά καλά παραδείγματα. Εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την έντονη αντίδρασή του γιά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κορίνθου δηλώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας΄οπου αναφέρει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο παρωχημένος, σκοταδιστικός, αντικοινωνικός λόγος του μητροπολίτη Κορινθίας εκφράζει τη μισάνθρωπη και μισαλλόδοξη αντίληψη του ιδίου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας μας αναγνωρίζει. Δυστυχώς, ο Μητροπολίτης Κορινθίας με τις δηλώσεις του αυτές δεν στέκεται στο ύψος του ρόλου του δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή.