Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μαντλίν, Άλεξ, Μπεν, Μαρία: παιδιά εξαφανισμένα, γονείς απελπισμένοι – Ιστορίες που συγκλόνισαν "επιστρέφουν" με αφορμή την 4χρονη στα Φάρσαλα



Η Μαντλίν στην Πορτογαλία, ο Μπεν στην Κω, ο Άλεξ στην Κέρκυρα, η Μαρία στα Φάρσαλα. Υποθέσεις παιδιών που εξαφανίστηκαν, υποθέσεις που συγκλόνισαν και παραμένουν ανοιχτές πληγές για τους γονείς και τους συγγενείς τους.

Όλες έρχονται στο φως μετά τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν σε έναν –κατά τα λεγόμενο- έλεγχο ρουτίνας της αστυνομίας, στο σπίτι ενός ζευγαριού ρομά βρέθηκε το 4χρονο αγγελούδι.

Ή μειώσεις στο εφάπαξ ή "μαχαίρι" στις επικουρικές συντάξεις



"Καμπανάκι" από το κρυφό έλλειμμα 300 εκατ. ευρώ που αποκαλύπτεται στις επικουρικές συντάξεις και στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑ, επικουρικό για τους μισθωτούς του ΙΚΑ), από εισφορές ασφαλισμένων που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί σε άλλα Ταμεία.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, το ΕΤΕΑ χρωστά αυτές τις εισφορές στα ταμεία πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενοποιηθεί στο ΤΑΠΙΤ και αν δεν αποδοθούν τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθούν τα εφάπαξ 600.000 ασφαλισμένων.
Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης δεν απέδιδε τις εισφορές 600.000 ασφαλισμένων σε άλλα Ταμεία ως όφειλε
Από την άλλη, αν πληρωθούν τα 300 εκατ. ευρώ τότε κινδυνεύουν οι επικουρικές συντάξεις μιας και θα προκύψει άμεσο ταμειακό πρόβλημα. Οι μειώσεις στις επικουρικές μάλιστα μπορεί όπως αναφέρει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ είναι μεγαλύτερες και πό 25%!
Σημειώνεται ότι το έλλειμμα αυτό είναι κρυφό γιατί ουσιατσικά δεν προέκυψε από μείωση των εισπράξεων λόγω εισφοροδιαφυγής, ούτε από τη μείωση της απασχόλησης και των εργαζομένων που πληρώνου εισφορές, αλλά επειδή το ΕΤΕΑ χρησιμοποιεί εισφορές ασφαλισμένων για εφάπαξ χωρίς να του ανήκουν. Με άλλα λόγια, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εισφορά για εφάπαξ και τα χρήματά τους δεν πάνε στο δικό τους Ταμείο αλλά "χρηματοδοτούν" τις επικουρικές συντάξεις.
Πόλεμος ανάμεσα στους δυο φορείς με το ΤΑΠΙΤ να απειλεί με αγωγές για κατάχρηση εξουσίας από μέρους του ΕΤΕΑ
Το πρόβλημα θυμίζει "μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα" γιατί αν αυτά τα 300 εκατ. φύγουν από το ΕΤΕΑ θα προκαλέσουν αυτόματα μείωση συντάξεων ενώ αν δεν αποδοθούν στο ΤΑΠΙΤ θα επιφέρουν μείωση των εφάπαξ.
Η όλη κατάσταση εξελίσσεται σε πόλεμο ανάμεσα στα δυο Ταμεία ενώ πληροφορίες θέλουν το ΤΑΠΙΤ να φτάνιε μέχρι και τα δικαστήρια.

newsit.gr

Οι Πρωτοπόροι στην Κορινθία, έμειναν τρεις ( Ολυμπιακός Λουτρακίου, Α.Ο. Λουτράκι και Παννεμεατικός). - Ο Αστέρας πήρε "Χ" στους Αγίους Θεοδώρους που έπεσαν από το "ρετρέ"


Με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής συνεχίστηκε. σήμερα Σάββατο, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Με νίκες συνέχισαν την απόλυτι κυριαρχία τους οι 3 εκ των 4 πρωτοπόρων ομάδων της κατηγορίας.  Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, με τέρματα του Μπασιώτη και του Παπαδημητρίου, νίκησε με 2 - 0 την Αναγέννηση Κιάτου, με το ίδιο σκορ και γκολ του Μυργιώτη επικράτησε και ο  Παννεμεατικός επί του Ατρόμητου Χιλιομοδιού, ενώ ο ΑΟ Λουτράκι πέρασε με 0 - 3 από το Σπαθοβούνι.
Αντίθετα η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων έχασε βαθμούς στην έδρα της μετά τη λευκή ισοπαλία με  τον Αστέρα Δερβενίου. 
Χορταστικό από γκολ ήταν το γειτονικό ντέρμπι   στο Κιάτο,  ανάμεσα στο  Πέλοπα και στην Ελλάδα Βέλου με το ισόπαλο σκορ 3 - 3. Στο 6’ ο Πέλοπας άνοιξε το σκορ με το Λίλιο, μετά από πάσα του Κατσιάπη. Η ομάδα του Βέλου κατάφερε και πέτυχε την ανατροπή με δύο γκολ στο 30’ και στο 32΄ με το νεαρό Αναστασιάδη. Η ισοφάριση σε 2-2 για τον Πέλοπα στο 64’ όταν ο Σελλάς ανατράπηκε από το Σάνι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Κακριδής Ι. υπέδειξε το πέναλτι, αποβάλλοντας τον αμυντικό του Βέλου με 2η κίτρινη και ο Λίλιος ανέλαβε την εκτέλεσή του. Ο Κουρούμαλης απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός του Πέλοπα την έστειλε στα δίχτυα. Το 2-3 ήρθε από τον Αράπι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Κλαδάκη.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση, στο 88’, όταν ο Λίλιος σούταρε ο Κουρούμαλης απομάκρυνε, με τους αμυντικούς του και πάλι να είναι εκτός θέσης, με αποτέλεσμα ο Κατσιάπης να τη στείλει στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση.

Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός έχασε με σκορ 2  4 από τη Θύελλα Πετρίου , όπως στο Σοφικό,  και ο Πανσολυγειακός με σκορ 1 - 2 από τον Κύψελο Κορίνθου. Τέλος στα χαρτιά παίρνει τον εκτός έδρας τρίποντο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , με τον Σαρωνικό, που δεν κατέβηκε τελικά στο πρωτάθλημα.

Η 4η αγωνιστική:

Πανσολυγειακός - Κύψελος Κορίνθου                     1 - 2
Πανκαμαριακός - Θύελλα Πετρίου                          2 - 4
Άγιοι Θεόδωροι - Αστέρας Δερβενίου                     0 - 0
Ολυμπιακός Λουτρακίου - Αναγέννηση Κιάτου     2 - 0
Πέλοπας Κιάτου - Ελλάς Βέλου                              3 - 3
Σπαθοβούνι - ΑΟ Λουτράκι                                    0 - 3
Παννεμεατικός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου              2 - 0
Σαρωνικός Γαλατακίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου  0 - 3 α. α.

 Η βαθμολογία
( Επί 4 αγώνων)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   12 - 1  12
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           9 - 1   12
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                       8 - 0   12
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                          4 - 1  10
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                     10 - 6    9
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                      9 - 6    7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        9 - 5   6
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ              6 - 6   6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                             6 - 6    6
ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                 2 - 3   4
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                     6 - 9   4
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                      7 -10   3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ     4 - 9   3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                      1 - 8   0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                   1 - 12  0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ        0 - 12 -2

Το 2014 ξεκινούν γυρίσματα για τα sequels του "Avatar"

Sam-Worthington-Avatar
Τον Οκτώβριο του 2014 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τα sequels του “Avatar”, όπως δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ο βασικός πρωταγωνιστής της πρώτης ταινίας Sam Worthington.
Σύμφωνα με τον Sam Worthington, σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα θα ξεικινήσουν η φωτογραφία και τα πρώτα γυρίσματα, για τις τρεις επόμενες ταινίες του “Avatar”.
Η παραγωγή των ταινιών υπολογίζεται ότι τα sequels θα έχουν κάνει την πρεμιέρα τους στη μεγάλη οθόνη από το 2016 μέχρι το 2018.

ysterografa.gr

Η Kate Middleton έχασε όλα τα κιλά της εγκυμοσύνη​ς (photos)

Duchess of Cambridge Attends Sportsaid Athlete Workshop
Οι φωτογραφίες της δούκισσας του Κέμπριτζ με επίπεδη κοιλιά, χωρίς ίχνος του βάρους που πήρε λόγω εγκυμοσύνης, να παίζει βόλεϊ, προφανώς και… εκνευρίζουν όσες γυναίκες έζησαν την ευτυχία να γίνουν μητέρες, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά να χάσουν βάρος.
Η Kate Middleton εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου και έπαιξε βόλεϊ, δείχνοντας ότι μάλλον… κατέχει καλά το άθλημα.
Η 31χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ γέννησε πριν από τρεις μήνες, και ήδη έχει χάσει τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης «Οι Έλληνες μπορούν να δημιουργού​ν τη δική τους εικόνα για τη χώρα τους και η Πελοπόννησ​ος βρίσκεται μπροστά σε αυτή την προσπάθεια​».


«Ο τόπος πρέπει να σωθεί και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για την ιστορία μας. Το δρόμο αυτό που ξεκινήσαμε με τον απανταχού Ελληνισμό θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμα πίστη και θα αποδείξουμε ότι με καθαρό μέτωπο μπορούμε να τα καταφέρουμε στις πιο δύσκολες ώρες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στο κλείσιμο του συνεδρίου «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ellines.com το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.

Την ιδιαίτερη χαρά του εξέφρασε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου γιατί το συνέδριο αυτό κατέδειξε ότι «οι Έλληνες μπορούν να δημιουργούν τη δική  τους εικόνα για τη χώρα τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πολύ μπροστά σε αυτή την προσπάθεια γιατί εξαρχής πίστεψε βαθειά στην ιστορία των πατεράδων και των παππούδων της».

Ο κ. Τατούλης στάθηκε ακόμη στον άδολο πατριωτισμό που έχουν δείξει οι Πελοποννήσιοι πολίτες στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, όπως άλλωστε συνεχίζουν και σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Χαρακτήρισε τους πολίτες ως τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν μεσσίες και σωτήρες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα αμφίδρομης φερεγγυότητας και αξιοπιστίας μεταξύ του νέου θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών, καθώς αυτή τη στιγμή υλοποιείται το σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου, όπως ακριβώς είχε προεκλογικά συμφωνηθεί.

«Εξαρχής θέσαμε ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς μας και δεν περιοριστήκαμε στη μιζέρια και τη φτώχεια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε κατακτήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη βασική συνέπεια της κρίσης στη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από την κατάπτωση της εικόνας της. Αυτό μπορούν οι Περιφέρειες να το επιτύχουν, τη στιγμή μάλιστα που η κεντρική κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ασχολείται με τα προβλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής»

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ και τη διαχείρισή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όταν το παραλάβαμε βρισκόταν σε διαλυμένη κατάσταση με απορροφήσεις της τάξης του 7% και εντάξεις του 13 % και, το σημαντικότερο, χωρίς μελετητική προετοιμασία.

«Υιοθετήσαμε το μοντέλο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων για πρώτη φορά στη χώρα και μάλιστα για το σημαντικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε και στη μαρίνα Ναυπλίου και Μονεμβασιάς, στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων, τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό και την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, για τα οποία θα υιοθετηθεί επίσης το μοντέλο ΣΔΙΤ.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για τη συνάντηση του ελληνισμού εδώ, η οποία καταδεικνύει ότι ο Ελληνισμός ξέρει να ξεπερνά τα προβλήματα όταν δεν περιορίζεται, όταν σφυρηλατεί την ενότητά του και όταν διατηρεί καθαρή την ελπίδα του» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου .   

“Πολιτικό πρόβλημα” για την Κεντροαριστερά ο Κουβέλης


Fotis-KouvelisΣε “πολιτικό πρόβλημα” για την Κεντροαριστερά και τις προσπάθειες επανασυσπείρωσής της εξελίσσεται ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του με την πρωτοβουλία των “58″ και τις ζυμώσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για να αποκτήσει η Κεντροαριστερά ενιαία μορφή και στόχευση, και να μπορέσει να αποτελέσει ουσιαστικό “παίκτη” στο πολιτικό σκηνικό.
Σήμερα, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Φώτης Κουβέλης εμμένει στην άρνησή του, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ εξαιρετικά χαμηλά, και τη Δημοκρατική Αριστερά ουσιαστικά… ανύπαρκτη, πολύ κάτω από ποσοστά που θα της επέτρεπαν να διεδικήσει την είσοδό της στην επόμενη Βουλή.
“Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει καν πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία. Μια πιθανή σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν θνησιγενής και αδιάφορη για την κοινωνία”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

“Έφυγε” και ο αδελφός του Γιώργου Χουρμουζιάδη


Nikos-XourmouziadisΤρεις μέρες μετά τον θάνατο του καθηγητή αρχαιολογίας και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη, “έφυγε” από τη ζωή και ο αδελφός του, φιλόλογος, πανεπιστημιακός και σκηνοθέτης Νίκος Χουρμουζιάδης, σε ηλικία 83 ετών.
Ο Νίκος Χουρμουζιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές του με ειδίκευση το αρχαίο ελληνικό δράμα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1963. Δίδαξε στη μέση εκπαίδευση (Κολλέγιο «Ανατόλια» και σχολή «Μωραΐτη») ενώ από το 1971 ώς το 1988, οπότε και παραιτήθηκε, διετέλεσε καθηγητής στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. Από το 1990 ώς το 1999 δίδαξε στα τμήματα θεάτρου των πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΔΣ και της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΚΘΒΕ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1984 ώς τον Οκτώβριο του 1985 ανέλαβε και τη γενική διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Σκηνοθέτησε σειρά παραστάσεων στην Πειραματική σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης, σε έργα των Μπρεχτ, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Μπέκετ, Ευριπίδη κ.ά, ενώ σειρά έργων (κυρίως αρχαίου δράματος) σκηνοθέτησε μέχρι και το 2000 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Η σορός του Νίκου Χουρμουζιάδη -σύμφωνα με προσωπική του επιθυμία- θα αποτεφρωθεί.

Ο Στουρνάρας αποκάλυψε πότε θα γίνει... πολιτικός

Giannis-Stournaras-Antonis-Samaras
Τον προσωπικό, πολιτικό ορίζοντά του, αποκάλυψε εμμέσως ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο συνέντευξής του στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
Ο Υπουργός Οικονομικών, για τον οποίο συζητείται έντονα στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τις ευλογίες και των Βρυξελλών, ξεκαθάρισε ότι μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος του ελληνικού χρέους, που ο ίδιος προσδιορίζει για την άνοιξη του 2014, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, πέραν της δουλειάς που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των κυβερνητικών καθηκόντων του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι Υπουργός Οικονομικών τον Μάιο του 2014, μίλησε και πάλι για την ιδιαίτερα καλή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, και αποκάλυψε ότι “είναι ακόμη πολύ νωρίς για ο, τιδήποτε άλλο., μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης για το χρέος”.
Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ακόμη στην “Ημερησία του Σαββάτου” ότι από τη στιγμή που θα πιστοποιηθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του 2013, ο ίδιος θα ζητήσει πολιτική λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ενδεχομένως και με έκτακτο Eurogroup την άνοιξη του 2014.
“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο οδοί για τη μείωση του ελληνικού χρέους: Η πρώτη οδός, η οποία “θα μας άρεσε”, είναι το ονομαστικό “κούρεμα”, ενδεχόμενο που έχει αποκλειστεί από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Συνεπώς, θα πάμε ενδεχομένως σε λύση που έχει να κάνει με πολλά χρόνια επιμήκυνσης των δανείων και περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων”, προέβλεψε με τη συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου” ο Γιάννης Στουρνάρας.
Αναφορικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι θα πρόκειται, είτε για διαρθρωτικά μέτρα, είτε για στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης.

ysterografa.gr

“Ακραίες θεωρίες” και απόψεις


akraies-theoriesΣχετικά με τις απόψεις για τα δύο άκρα, και όλες τις «θεωρίες» που τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναρωτιέμαι τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο; Η θεωρία ή η πράξη; Το ορατό ή το αθέατο; Ένας κίνδυνος που τον γνωρίζεις και μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσεις ή ένας αόρατος εχθρός που υποβόσκει, καλλιεργώντας τον φόβο, θεωρίες και συνωμοσίες, κρύβοντας παράλληλα τις πραγματικές προθέσεις του; Το αληθινό του πρόσωπο, που εύστοχα πετυχαίνει να διατηρεί στο παρασκήνιο, πίσω από μια δοτή και κατευθυνόμενη επικαιρότητα;
Είναι τα μειοψηφικά άκρα πιο επικίνδυνα ή όσοι γλυκοκοιτάζουν δοσοληψίες και «αρραβωνιάσματα» μαζί τους προκειμένου να μην απολέσουν εξουσίες και προνόμια;
Η εποχή πρέπει να μας θέτει όλους σε επιφυλακή. Δυστυχώς τα μάτια και τα αυτιά σήμερα δεν αρκούν για την έγκυρη ενημέρωσή μας. Οφείλουμε όλοι μας να αναπτύξουμε το μυαλό και τη σκέψη μας. Να εξασκήσουμε την κριτική μας ικανότητα ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Να ερμηνεύουμε τα γεγονότα, να αποκωδικοποιούμε λέξεις, φράσεις, νοήματα και χειρονομίες. Ένας λαός σκεπτόμενος, και μόνο, μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και να ασκήσει τη συνταγματική εντολή της λαϊκής κυριαρχίας απενοχοποιημένος από συνειδησιακά ερωτήματα και σπάζοντας τις αλυσίδες του πολιτικού παρελθόντος του.
Το δημοκρατικό πολίτευμα επιτρέπει να ακούγεται κάθε άποψη και θεωρία. Προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τις ατομικές ελευθερίες και προάγει, με το διάλογο, λύσεις που γίνονται αποδεκτές ακολουθώντας το πλειοψηφικό σύστημα. Από εκεί και πέρα, όμως, τα όργανά του οφείλουν να διασφαλίζουν την ακεραιότητά του. Πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Την πρόοδο και την ευημερία της χώρας. Όχι την εξυπηρέτηση παραταξιακών συμφερόντων που στοχεύουν είτε στην διασφάλιση του κυβερνητικού ελέγχου και τον σφετερισμό της εξουσίας είτε στην αναρρίχηση προς την εξουσία με δόλο ή ψευδεπίγραφες υποσχέσεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εξαπάτηση της κοινής γνώμης, με «νοθεία» ενός εκλογικού αποτελέσματος, με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρο το έθνος-κράτος.
Κανένα άκρο δεν θα αποτελούσε απειλή σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, αν δεν εύρισκε για συμπαραστάτες υπονομευτές και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αν δηλαδή κάποιοι δεν διάλεγαν να διαδραματίσουν τον ρόλο του δοσίλογου. Του «Εφιάλτη». Του κοινού προδότη. Αυτόν που για προσωπικούς λόγους επιβουλεύεται το αύριο των συμπολιτών και του τόπου του. Ας κάνει ο καθένας τους συνειρμούς του, έχοντας στο μυαλό του την ιστορία, που όπως λέει και ο λαός, «κύκλους κάνει».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Tο ΣΔΟΕ εξετάζει εταιρεία που σχετίζεται με τη Χ.Α.


sdoe1Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια εταιρεία στο Μαρούσι η οποία είχε… περίεργες συναλλαγές με τη Χρυσή Αυγή.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής και έχουν ανακαλυφθεί κάποιες ύποπτες επενδύσεις με τη συγκεκριμένη οργάνωση.
Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για τα ασφαλιστικά ταμεία

staikouras
Αναλυτικά στοιχεία για το πως διαμορφώνονται τα ποσά επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων από τον τακτικό προϋπολογισμό, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά το συνολικό ποσό ύψους 12.137.040.000 ευρώ που θα πάρουν τα ταμεία, θα καταμεριστεί ως εξής:
ΙΚΑ: 2.800.000.000 ευρώ
ΟΓΑ: 3.140.000.000 ευρώ
ΟΑΕΕ: 1.400.000.000 ευρώ
ΕΟΠΥΥ: 1.108.000.000 ευρώ
ΝΑΤ: 1.000.000.000 ευρώ
ΤΑΠ-ΟΤΕ: 534.600.000 ευρώ
ΟΑΕΔ: 473.990.000 ευρώ
ΕΚΑΣ: 750.000.000 ευρώ
Κοινωνική Χρηματοδότηση: 320.000.000 ευρώ
Αντιπαροχή έναντι περιουσίας στους τομείς ασφάλισης της ΔΕΗ: 578.000.000 ευρώ
Λοιπά Ταμεία: 31.750.000 ευρώ

υστερογραφα.

Πυρκαγιά στη Χαλκιδική

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁ
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι σε δασική περιοχή στη Χαλκιδική, στην τοποθεσία «Λαγόμανδρα», μετά τη Νικήτη, κοντά σε κάμπινγκ της περιοχής.
Στον τόπο της πυρκαγιάς έχει σπεύσει πεζοπόρο τμήμα 22 πυροσβεστών με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

seismos
Δυο νέες σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές τα ξημερώματα στην Κρήτη, κοντά στην περιοχή που “εβγάλε” τον μεγάλο σεισμό των 6,4 R.
Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 4 R και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στο Καστέλι Κισάμου, με εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων.
Ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 3,3 R, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, και εστιακό βάθος 19 χιλιόμετρα.
Το μεσημέρι, στις 12.16, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, η 3η κατά σειρά από το πρωί, μεγέθους 3,9 R, με επίκεντρο 98 χιλιόμετρα νοτίως του Ηρακλείου, και εσιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Μιχαλολιάκος: Eίμαι έτοιμος να πληρώσω με τη ζωή μου την πίστη μου στον εθνικισμό

mixalo100Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ακρόπολις» παραχώρησε ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιτέθηκε για μια ακόμα φορά κατά του πολιτικού συστήματος, αλλά και των ΜΜΕ.
«Είμαστε το αγκάθι στα πλευρά του διεφθαρμένου καθεστώτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος μίλησε για πολιτική δίωξη του ιδίου, αλλά και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Εκτός εντατικής ο 23χρονος οπαδός στο Μεσολόγγι

mess
Μετά από τρεις εβδομάδες ο 23χρονος οπαδός, που τραυματίστηκε σε σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού  στο Μεσολόγγι, βγήκε από την εντατική.
Ο 23χρονος είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από κομμάτι... τσιμεντόλιθου. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα στο νοσοκομείο του Ρίου, αλλά η κατάστασή του βελτιώθηκε και βγήκε από την εντατική.
Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλο: "O νεαρός μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου και φαίνεται να έχει ικανοποιητικό επίπεδο επικοινωνίας, χαμογελά και σφίγγει τα χέρια των οικείων του.


 

Τι σχεδιάζουν Κυριάκος, Μιχελάκης και Άδωνις στη Β' Αθηνών (για τις εκλογές που... έρχονται)

Kyriakos-Mitsotakis-Giannis-Mixelakis
Το πολιτικό αισθητήριο αρκετών βουλευτών τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 2014 είναι εξαιρετικά πιθανό να διεξαχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, και εκ των πραγμάτων σπεύδουν να χαράξουν από πολύ νωρίς τη στρατηγική τους.
Η Β’ Αθηνών, η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης συγκεντρώνει συνήθως ηχηρά ονόματα, και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να συγκροτήσουν συμμαχίες-δίδυμα, ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο δίδυμο που θα “τρέξει” στις επόμενες εκλογές στη Β’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Υπουργός Υγείας έχουν πολλά κοινά στο πως αντιλαμβάνονται τον ρόλο της χώρας στο πλαίσιο της τρόικας, ενώ αμφότεροι έχουν κληθεί να σηκώσουν μεγάλο βάρος επώδυνων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλασαριστεί πρώτος στη Β’ Αθηνών, διατηρεί παραδοσιακά ευρύ ακροατήριο, και είναι από τα στελέχη της Κεντροδεξιάς που διεκδικούν ρόλους στο μέλλον.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του, προερχόμενος από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, έκανε ικανοποιητικό “γκελ” στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και μια συμμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βελτιώσει τις πιθανότητές του για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι στη Β’ Αθηνών θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υποψήφιος και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, οι συμμαχίες του οποίου στρέφονται εκ των πραγμάτων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, εκεί όπου μπορεί να βρει “συνομιλητές” δημάρχους του λεκανοπεδίου που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και θεσμικούς παράγοντες όπως τον εν ενεργεία Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Συγγρού και πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο.

ysterografa.gr

Η ομιλία του . Πέτρου Τατούλη στο συνέδριο "Μια Περιφέρεια , Ένας Πλανήτης" που συνδιοργανώνουν στην Μεσσηνία η περιφέρεια Πελοπονήσου και οι ellines.com

Πέτρος Τατούλης: "Η βία του λαικισμού είναι η πιο επικίνδυνη βία, αφού την βρίσκεις παντού, ως άκρο ακόμη και μέσα στο αυτοχαρακτηριζόμενο κέντρο"
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, οι άνθρωποι που ζούμε στην Πελοπόννησο και σημαντικοί συμπατριώτες μας που ζουν και δημιουργούν στις πέντε γωνιές του πλανήτη, μαζί με σημαντικούς φίλους της Πελοποννήσου, όχι για να πούμε μεγάλες κουβέντες. Σαν αυτές που μας έφτασαν εδώ. Είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να ξανατοποθετήσουμε μαζί τον στόχο, να περιγράψουμε τον βηματισμό, να σχεδιάσουμε τις μικρές - μικρές εκείνες αλλαγές που θα κατορθώσουν να φέρουν την μεγάλη ανατροπή. Μια ανατροπή που θα είναι μόνο δική μας. Θα έρχεται από εμάς. Σε πείσμα όσων φαντάζονται μεσσίες και σωτήρες. Σε πείσμα όσων με βερμπαλισμούς έκρυψαν διαχρονικά την ανυπαρξία σχεδίου για την χώρα. Σε πείσμα εκείνων που με μεθοδικότητα διάχυσαν τη βία και εξευτέλισαν την δημοκρατία. Μια βία που καλλιεργήθηκε πρώτα στο λόγο, πριν γίνει ποτάμι στους δρόμους, ως ο διαχρονικός πολιτικός λαικισμός, η πιο επικίνδυνη βία, αφού στρεβλώνει κάθε έννοια και μπαίνει στο δρόμο της όποιας δυνατής προόδου. Ακόμη κι αν η βία με την μορφή των ακραίων παραβατικών συμπεριφορών περιορισθεί, η βία του λαικισμού θα παραμείνει εδώ, με μαύρες σημαίες, άραχνες συνωμοσιολογίες και πολιτικές ακροβασίες, να ρίχνει σκοτάδι στο μέλλον της χώρας. Και αυτήν την βία είναι που τη βρίσκεις παντού, ως άκρο ακόμη και μέσα στο αυτοχαρακτηριζόμενο κέντρο.

Διαμαρτυρίες (με ροκ διάθεση) προς τον υπουργό Παιδείας από μαθητές της Πτολεμαΐδας



Με ροκ...διάθεση νεαροί μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στην Πτολεμαΐδα για την έλλειψη καθηγητών και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.
Χωρίς φωνές, χωρίς εντάσεις αλλά μόνο με τα μουσικά τους όργανα στο πεζόδρομο της πόλης τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα.
Άραγε στο Υπουργείο πώς να έλαβαν υπόψη τους την συγκεκριμένη μουσική - αξιοπρεπέστατη διαμαρτυρία... Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το kozani.tv το οποίο έφτιαξε και επιμελήθηκε ο συνάδελφος Σωκράτης Μουτίδης...


Δείτε το θέμα κι εδώ
pinakio.blogspot.gr

24 συλλήψεις σε Κόρινθο, Νεμέα και Λουτράκι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, της Νεμέας και του Λουτρακίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 293 άτομα σε 142 οχήματα και σε 15 καταστήματα.
Προσήχθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 24 που κατηγορούνται, δύο για καλλιέργεια χασίς, ένας για κατοχή λαθραίου καπνού, μια για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ένας για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ένας για καταδικαστική απόφαση, οκτώ για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, επτά για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός, οι οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ εκτός των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 193 κιλά λαθραίου καπνού, 161 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων, 197 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι και ένα επιβατηγό όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η Κόρινθος εκστρατεύει στην Ερμιονίδα

Ψηφίστε τον MVP της 3ης αγωνιστικής, της Α1 Κορινθίας
 
Για το ντέρμπι με την ΑΕ Ερμιονίδας στο Κρανίδι, μίλησε στην ΚS ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.
Ο τεχνικός της Κορίνθου έκανε λόγο για δύσκολη αναμέτρηση ωστόσο, δεν έκρυψε τη πίστη του για το θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως θα χρειαστεί συγκέντρωση, πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα.
"Έχουμε αφήσει πίσω την ήττα από τον Παναργειακό και στο μυαλό μας είναι το δύσκολο ματς με την Ερμιονίδα, μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Δουλεύουμε σκληρά όλη την εβδομάδα και είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα πάμε στο Κρανίδι για το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να καλύψουμε τους χαμένους εντός έδρας βαθμούς", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μαγκαφίνη, που επισήμανε ακόμη:
"Θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση και πειθαρχία. Το γήπεδο είναι μικρό και πρέπει να παίξουμε έξυπνα και ομαδικά. Η Ερμιονίδα έχει τον ίδιο προπονητή με πέρυσι, έχει κρατήσει το βασικό της κορμό, ξέρουμε τι θα συναντήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου μας, που μας ακολουθεί παντού και μας δίνει ώθηση. Θεωρώ πως θα γίνει ένα καλό ματς και εύχομαι να παρουσιαστούμε καλύτεροι και πιο τυχεροί για να επιστρέψουμε στην Κόρινθο με τους τρεις βαθμούς".

Χωρίς Μπούκη, με κόσμο

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαγκαφίνης, έχει να κάνει με τον Μάρκο Μπούκη, ο οποίος ταλαιπωρεί από έναν τραυματισμό στο δικέφαλο και έχει τεθεί νοκ άουτ.

Η Μπάρτσα θα έχει τον κόσμο της στο Κρανίδι, καθώς οι οργανωμένοι της Θύρας 3 διοργανώνουν εκδρομή και για άλλο ένα εκτός έδρας ματς, θα στηρίξουν με το δικό τους τρόπο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Την Τετάρτη (16/10) έγιναν γνωστοί από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.
Αναλυτικά:
ΑΕ Ερμιονίδας – Κόρινθος
Λαμπαδαρίου, Κουτσουμπού, Παπανδριόπουλος (Πειραιά)
Παναργειακός – Αχαϊκή
Ιωσηφίδης, Σκούρας, Καραγιαννίδης (Αθηνών)
Καλαμάτα – ΑΕ Καραϊσκάκης
Μαρκαντωνάτος (Ηλείας), Σταματάκος, Παυλέρου (Λακωνίας)
Αρης Αιτωλικού – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Ρούσσος-Μπεκερτζής, Κωνσταντίνου, Τσόγκας (Πρέβεζας)
ΠΑΟ Βάρδας – Μεσσηνιακός
Μανούχος, Νενεκούμης (Αργολίδας), Νίκα (Αρκαδίας)
ΠΦΟ Πανόπουλου – ΑΕ Μεσολογγίου
Παπαδόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)
Εθνικός Σαγέικων – Παναρκαδικός
Κέκελος, Μπρέσιακας, Σπυριδόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Ατρόμητος Λάππα – Πανναυπλιακός
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)

Παναιγιάλειος - Αστέρας Μαγούλας & Καλλιθέα - Πανηλειακός

Καραγιάννης: «Σταματήστε το πρωτάθλημα» | onsports.gr
O Πανηλειακός θα δοκιμαστεί στην Καλλιθέα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα
Το παρών θα δώσουν πολλοί φίλοι της ομάδας που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί από τον Πύργο που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να την βοηθήσουν να πετύχει το τέσσερα στα τέσσερα.
Στα αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέτρος Δημητρίου προετοιμάζει την ομάδα σε κανονικούς ρυθμούς για το παιχνίδι της Δευτέρας (21/10) με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» κα θα έχει στην διάθεση του τους Καλαϊτζίδη και Μπιτάνγκ που ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους. Επίσης ο Σταματής βελτιώνεται νε μέρα με την μέρα και ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν μπορεί να είναι στο σχήμα που θα επιλέξει. Αντίθετα με τον Καραπέτσα που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και βρίσκεται εκτός πλάνων.
O Παναιγιάλειος είναι το λογικό φαβορί στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας.
O Aχαρναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή Ψαχνών  και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη που θα σημάνει την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.
Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Αχαρναϊκού απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς, οι οποίοι θα δώσουν περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερο πάθος στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Στα αγωνιστικά, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλαβε να οδηγήσει, τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών, τους «πράσινους» και είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Τώρα στην ομάδα της Εύβοιας ο Γιώργος Λάμπρου δεν υπολογίζει σε τρεις ποδοσφαιριστές του. Δεδομένα ο Χρήστος Πουρής έχει πρόβλημα τραυματισμού και θα απουσιάζει, ενώ εκτός μάχης είναι τόσο ο Κάρλος Φοντακάρο με τον Αλέξανδρο Τσούτση οι οποίοι επίσης έχουν προβλήματα και δεν θα καταφέρουν να πάρουν μέρος στον αγώνα της Δευτέρας στο Μενίδι.
Τις πύλες του θα ανοίξει την Κυριακή το δημοτικό στάδιο της Άμφισσας για πρώτη φορά φέτος στη Football League. Έτσι ο Φωκικός θα επιστρέψει στο σπίτι του υποδεχόμενος εκεί την Παναχαϊκή.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Τίμου Καβακά στον πάγκο της Παναχαϊκής , ενώ άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Νίκος Αμανατίδης.
Στα αγωνιστικά, ο νέος τεχνικός της Παναχαϊκής δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και μοναδικός απόντας θα ε΄ναι , ο Ζλάτκοβιτς που βρίσκεται στην πατρίδα του για να διευθετήσει ένα πρόβλημα που υπάρχει με τη βίζα του.
Με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα θα αντιμετωπίζει τον Βύζαντα Μεγάρων η Επισκοπή, όπως τόνισε ο Κώστας Ανυφαντάκης. Ο τεχνικός της ρεθυμνιώτικης ομάδας επισήμανε σε δηλώσεις του για το κυριακάτικο παιχνίδι πως δεν ξεγελιέται από την βαθμολογική θέση των Μεγαρέων, καθώς είναι καλή και έμπειρη ομάδα.
Με αρκετές απουσίες αναχώρησε   για την Κρήτη ο Βύζας Στην αποστολή όμως δεν βρίσκεται ο Αργυρίου που είχε επεισόδιο με τη διοίκηση τις προηγούμενες μέρες. Μαζί του στα Μέγαρα θα μείνουν οι τραυματίες Μπέλερης, Μεϊντί, Σταμέλος και ο τιμωρημένος Παπαευθυμίου.
Στην αποστολή είναι οι: Λούκιτς, Μούζος, Ταμπάκης, Γιάντριτς, Μανδύλης, Αρναρέλης, Μαρίνης, Σταμόγιαννος, Δημόπουλος, Μαζιώτης Α, Μαζιώτης Ι., Λέκκας, Γκαϊδατζής, Παπαδημητρίου, Τσακιράκης, Κοντούλης, Νικολέτος, Ζάρκος.
Ο Βασίλης Γωνιωτάκης αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στην γάμπα και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα προλάβει το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σήμερα οι παίκτες προπονήθηκαν στο βοηθητικό της Μοναχής Ελιάς. Ο Γιώργος Πυθαρούλης έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης ενώ ο Βασίλης Βαλλιάνος ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων στον 1ο όμιλο για την 4η αγωνιστική της Β' εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10

Αχαρναϊκός - Ηρακλής Ψαχνών (16:00, Δημ. Στάδιο Αχαρνών)
Φωκικός - Παναχαϊκή (16:00, Δημ. Στάδιο Αμφισσας)
Επισκοπή - Βύζας (16:00, Δημ. Γήπεδο Γάλλου)
Φωστήρας - Γλυφάδα (16:00, Δημ. Γυμν. "Σπ. Γιαλαμπίδης")
Παναιγιάλειος - Αστέρας Μαγούλας (16:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10Χανιά - Ολυμπιακός Βόλου (16:00, Δημ. Στάδιο Περιβολίων)
Καλλιθέα - Πανηλειακός (18:00, Δημ. Στάδιο "Γρ. Λαμπράκης")

Πώς και σε ποιους δίνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Υπεγράφη η υπουργική απόφαση

Πώς και σε ποιους δίνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Αθήνα
Την υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 120 τετραγωνικά, ενώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,35 ευρώ.

Ποιοι δικαιούνται

Δραματικές ώρες στην Αυστραλία – Κάηκαν εκατοντάδες σπίτια

Δραματικές ώρες στην Αυστραλία – Κάηκαν εκατοντάδες σπίτια
Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Blue Mountains στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Τουλάχιστον 190 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς, τη στιγμή που άλλα 109 έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Το χειρότερο είναι ότι η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς η πυρκαγιά απειλεί πλέον και άλλα προάστια του Σίδνεϊ.
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ντάργκαν και Μπελ έχουν ήδη λάβει εντολή από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να «μετακομίσουν» σε καταφύγια.

newsbomb.gr/

Απίστευτα ακροβατικά στην άκρη του γκρεμού! ΦΩΤΟ και VIDEO που κόβουν την ανάσα


Πολλοί... ζαλίζονται και μόνο που τον βλέπουν. Για τον ίδιο, ωστόσο, τα επικίνδυνα ακροβατικά σε μεγάλο υψόμετρο έχουν γίνει τρόπος ζωής.
Αυτή τη φορά ο Eskil Ronningsbakken επέλεξε να κάνει τα ακροβατικά του, στα 2.000 πόδια, πάνω από ένα νορβηγικό φιορδ, σε ένα βράχο που ονομάζεται Preikestolen.
"Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους βράχους. Εδώ έκανα την πρώτη μου επίδειξη. Είναι 600μ. από το φιορδ και το σίγουρο είναι ότιαν πέσεις, δεν έχεις καμία ελπίδα", δήλωσε με... χαρακτηριστική άνεση και ψυχραιμία.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


newsit.gr
 

Από τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου 1.000 από τις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου

Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) των υπουργείων θα αποτελέσουν τη βασική «πηγή» των υπόλοιπων 1.000 έως 1.200 υπαλλήλων, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, απομένουν, ώστε να συμπληρωθούν οι 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου.
Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

EKTAKTO: Πάμε για πρόωρες εκλογές...

Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις και αναμένεται να επισπευθούν τα επόμενα 24ωρα

Το Newsbomb πρώτο μετέδωσε εδώ και βδομάδες την είδηση ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πέσει επί τάπητος τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Πλέον όμως ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb λένε ότι τα σενάρια τείνουν πλέον να μετεξελιχθούν σε ειλημμένες αποφάσεις, στον απόηχο δύο γεγονότων που έχουν σπρώξει την «ζυγαριά των αποφάσεων» στο μυαλό του Πρωθυπουργού προς την μεριά του να πει τελικά «ναι» στον πειρασμό να στήσει κάλπες, και μάλιστα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη!

Σε αυτήν την απόφαση συνηγορούν πλέον δύο γεγονότα:

Αυτό είναι το κοριτσάκι που είχαν απαγάγει και κρατούσαν σε καταυλισμό τσιγγάνοι στα Φάρσαλα



Το όνομα του 4χρονου ξανθού κοριτσιού είναι Μαρία και σύμφωνα με την δικηγόρο του ζευγαριού τσιγγάνων, κατέληξε στα χέρια τους σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς η "αλλοδαπή βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί".
Αυτά, δήλωσε η δικηγόρος του ζευγαριού μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας πως η γυναίκα που υποστήριζε αρχικά ότι ήταν μητέρα της, αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία, καθότι, όπως ισχυρίζεται "τη λυπήθηκε και εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐσω έξι".
Όπως ανέφερε η δικηγόρος των τσιγγάνων, η παράνομη υιοθεσία έγινε μέσω ενός τρίτου προσώπου, το οποίο όπως είπε, το αναζητούν και οι ίδιοι, λέγοντας μάλιστα πως οι πελάτης της ευελπιστούν να βρεθούν γρήγορα οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.

Θερμή υποδοχή για τον Ολυμπιακό στα Χανιά


Οι φίλοι του Ολυμπιακού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αποστολή της ομάδας κατά την άφιξη της στα Χανιά, ενόψει της αναμέτρησης των “ερυθρόλευκων” με τον Πλατανιά για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
Όπως συμβαίνει συνήθως στους αγώνες που δίνει ο Ολυμπιακός εκτός Αθήνας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι οπαδοί των νταμπλούχων Ελλάδας θέλησαν να... υποδεχτούν την ομάδα τους.

Περισσότεροι από 200 φίλαθλοι των Πειραιωτών βρέθηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων και μόλις έφτασε η αποστολή των “ερυθρόλευκων” έκαναν την νύχτα ημέρα με καπνογόνα και φωτοβολίδες, ενώ δεν έλειπαν και τα συνθήματα για νίκη στις ερχόμενες αναμετρήσεις

Superleague 8η αγωνιστική: Τα... φώτα σε Τούμπα και Χανιά

Επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά τους αγώνες της Εθνικής για το Μουντιάλ, με τρεις αναμετρήσεις να... ανοίγουν το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Superleague

Το πρόγραμμα της 8ης ημέρας ξεκινά στις 16:00 του Σαββάτου, εκεί όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Οι Περιστεριώτες θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία κόντρα στους Βοιωτούς που θα πάνε στο Περιστέρι χωρίς τεχνικό, μετά και την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή.
Στην συνέχεια ακολουθεί μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Θεσσαλονικείς έρχονται από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Αστέρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος.
Στην αναμέτρηση που κλείνει την ημέρα, ο Ολυμπιακός πάει στα Χανιά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα, την ώρα που οι Κρητικοί ακόμα αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Απρόοπτα είχε και η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού αφού Γιαταμπαρέ και Ιμπαγάσα ένιωσαν ενοχλήσεις και ο Μίτσελ τους άφησε εκτός αποστολής.
Το πρόβλημα για τους "ερυθρόλευκους" είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας αφού Χολέμπας και Μπονγκ είναι τραυματίες κάτι που σημαίνει ότι ο Μίτσελ θα ψάξει για λύση ανάγκης. Παπάζογλου και Μανωλάς είναι οι πιθανότεροι για να καλύψουν το κενό.
Η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Μετζανί, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σέποβιτς, Σιόβας, Βάις, Κάμπελ.
Δυσάρεστα νέα για τον Θωμά Ναζλίδη του Πλατανιά. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πως ο παίκτης έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου, κάτι τέτοιο προέβλεπε απουσία 1,5 μήνα. Εν τέλει, όμως, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά...
Ο Ναζλίδης υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις και σε αυτές φάνηκε πως έχουν πειραχτεί και οι σύνδεσμοι.Αυτό σημαίνει πως ο Ναζλίδης θα λείψει από τους αγώνες της ομάδας του για έξι μήνες και ουσιαστικά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:00 NS2
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 18:15 NS1
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20:30 NS2

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΡΗΣ 16:00 NS2
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 18:15 NS4
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18:15 NS7
Ο.Φ.Η. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 18:15 NS2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 20:30 NS1

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ19:30 NS1

Στην επανάληψη ήταν… πρωταθλητής – Νίκη στην πρεμιέρα για Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει από τη Μάλαγα μέχρι και 12 π. μέσα στο ΣΕΦ,ξεπέρασε το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο  αλλά με αντεπίθεση και κυριαρχώντας στο παρκέ  στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε και μπήκε με το… δεξί στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 69-61.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ακόμα και στο -12 στο τρίτο δεκάλεπτο. Όσο ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό ειδικά στην άμυνα, η Μάλαγα ήταν εκείνη που... έκανε παιχνίδι. Όταν όμως οι Πειραιώτες «ανέβηκαν» αμυντικά και βρήκαν λύσεις στην επίθεση από την περιφέρεια (έτρεξαν σκορ 25-4 σε οκτώ λεπτά) κι έτσι ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό.
Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρησαν οι Πέτγουεϊ, Σλούκας και Λοτζέσκι, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Ζόριτς και Βάσκεθ για τους φιλοξενούμενους. Επόμενος αντίπαλος πρωταθλητές Ευρώπης η Γαλατασαράι την επόμενη Πέμπτη (24/10, 21:45), στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ (3/4 τρίποντα), Λο, Ντάνστον 3 (7 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (7 ασίστ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (6 ασίστ), Σίμονς 4 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 12 (3).

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Κοντέ, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3 (1), Σουάρεθ 8 (6 ριμπάουντ), Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12, Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12 (3), Χετσχάιμερ 8 (2), Κάνερ-Μέντλεϊ 9 (2), Στίματς 1.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Βιατόρ (Γαλλία), Γιούρας (Σερβία).

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, την Κυριακή


Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή για τέσσερις ώρες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και ανατολικού Αιγίου.
Ειδικότερα, το κομμάτι της εθνικής θα κλείσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες σε δίκτυα της ΔΕΗ.

Στη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, τα οχήματα θα κινούνται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Ο Ανδρέας Ακράτος θα παίξει (αφιλοκερδ​ώς για 10.000 παιδιά) μουσική και μιλάει στο ΠΙΝΑΚΙΟ: «Θεωρώ ότι η ζωή είναι μια διαρκής «επανάστασ​η»

O dj Ανδρέας Ακράτος
μιλά στο Πινάκιο
Λίγες ώρες απέμειναν πλέον από το μεγαλύτερο event της πρωτεύουσας που ταυτόχρονα έχει και ανθρώπινο χαρακτήρα. Δεκατέσσερις εκ των καλυτέρων Ελλήνων djs θα παίξουν στα desk τη μουσική τους για 10.000 παιδιά,αφού τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο φορέα Μαζί για το Παιδί. Στο Πινάκιο γι’ αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία μιλά ο dj Ανδρέας Ακράτος, ο οποίος υπογραμμίζει πως η μουσική την Κυριακή θα ενώσει κόσμο για έναν ανθρώπινο σκοπό,«Θα εντάξουμε μια ευχάριστη, κοινωνικοστραφή και τακτική μας δραστηριότητα, το clubbing στο πλαίσιο ενός υγιούς στόχου, και αυτό είναι ότι πιο ευγενές»..
Ας γνωρίσουμε το έναν εκ των 14 djs…τον Ανδρέα Ακράτο. Αλλά πριν διαβάσετε την μίνι συνέντευξη θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο. Μακάρι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει το... pinakio.blogspot.gr

TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ​Σ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, επιστρέφοντας από την Κέρκυρα όπου βρισκόταν για περιοδεία,  έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζει να προκαλεί ο ανεκδιήγητος και ανιστόρητος Γκρουέφσκι, με τα όσα δήλωσε στο Λονδίνο, αποκαλώντας την πατρίδα μας «πρώην οθωμανική επαρχία».
Η Ελληνική συγκυβέρνηση σιωπά, το Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αντιδρούν.
Ως Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν έχω πρόβλημα  να αποκαλέσω τον Γκρούεφσκι, επιπλέον όλων των άλλων που ήδη προανέφερα, ως τον επικίνδυνο γελωτοποιό των Βαλκανίων.
Και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, τους ερωτώ εάν θα επιμείνουν στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στον εξτρεμιστή πρωθυπουργό της Βαρντάσκα και τους άλλους έξαλλους ομοίους του».

Αυτός είναι ο νέος ύμνος της ΑΕΚ!

Αυτός είναι ο νέος ύμνος της ΑΕΚ!
Ο Μίμης Παπαϊωάννου μετά από 42 χρόνια μπήκε ξανά στο στούντιο και ηχογράφησε τον αυθεντικό ύμνο της ΑΕΚ. Ακούστε τον.
Πατήστε ΕΔΩ για να τον ακούσετε
AEK1924.gr team
 
aek1924.gr