Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

“Πολιτικό πρόβλημα” για την Κεντροαριστερά ο Κουβέλης


Fotis-KouvelisΣε “πολιτικό πρόβλημα” για την Κεντροαριστερά και τις προσπάθειες επανασυσπείρωσής της εξελίσσεται ο Φώτης Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του με την πρωτοβουλία των “58″ και τις ζυμώσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για να αποκτήσει η Κεντροαριστερά ενιαία μορφή και στόχευση, και να μπορέσει να αποτελέσει ουσιαστικό “παίκτη” στο πολιτικό σκηνικό.
Σήμερα, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Φώτης Κουβέλης εμμένει στην άρνησή του, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ εξαιρετικά χαμηλά, και τη Δημοκρατική Αριστερά ουσιαστικά… ανύπαρκτη, πολύ κάτω από ποσοστά που θα της επέτρεπαν να διεδικήσει την είσοδό της στην επόμενη Βουλή.
“Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει καν πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία. Μια πιθανή σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν θνησιγενής και αδιάφορη για την κοινωνία”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.