Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

“Όχι” στο “κούρεμα”-36 ψήφοι κατά στην Κυπριακή Βουλή

Kypriaki-Vouli
Με 36 ψήφους κατά, και 19 αποχές, η Κυπριακή Βουλή απέρριψε απόψε το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” στις καταθέσεις, που προωθούσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά τη σχετική απαίτηση του Eurogroup, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την οικονομική στήριξη της Κύπρου από την τρόικα.

Η ΕΚΤ “βάζει πλάτη” για την Κύπρο. Προσφέρει ρευστότητα (εντός των κανονισμών)!
Αμέσως μετά την απόφαση της Κυπριακής Βουλής να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” στις καταθέσεις, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντέδρασε άμεσα, και με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα παράσχει την απαραίτητη ρευστότητα σε όσες τράπεζες τη χρειαστούν “εντός των κανονισμών που υπάρχουν”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Βρετανία στέλνει χρήματα με... αεροπλάνο στους στρατιώτες της στην Κύπρο!

britain
Η Βρετανία έστειλε σήμερα ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, για την περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες.
“Μία πτήση της RAF αναχώρησε σήμερα το απόγευμα μεταφέροντας 1 εκατομμύριο (ευρώ) για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να χορηγηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους που έχουν να πληρώσουν δάνεια, εφόσον σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

ysterografa.gr

Οι «σύγχρονοι Γκεμπελίσκ​οι» του Σύριζα δεν μπορούν να σταθούν στην Πελοπόννησ​ο


«Για μία ακόμη φορά αποκαλύπτεται η μεθοδευμένη και στοχευμένη επίθεση του Σύριζα εναντίον προσωπικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη διπλή επίθεση του Σύριζα εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τη δήλωση του Βουλευτή του κ. Αθανασίου Πετράκου ότι «ο κ. Τατούλης με γραφειοκρατικά τεχνάσματα καλύπτει πειθαρχικά διωκόμενους υπαλλήλους», αλλά και την ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Πατσαρίνου για «το πάρτι που ξεκίνησε για την τουριστική προβολή».

Απαραίτητη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση η επίδειξη αλληλεγγύης

DSC06287.JPG

Το ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάρτηση με τους στόχους της συνοχής και της ανάπτυξης συζήτησαν οι τρείς Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς με τον καθηγητή της έδρας Jean Monnet του Πανεπιστημίου του Duisburg-Essen κ.  Heinz-Jürgen Axt, τον ομόλογό στην ελληνική έδρα Jean Monnet καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Friedrich Naumann στην Ελλάδα κ. Marcus Kaiser και τους εκπροσώπους του φορέα Ευρωπαϊκή Έκφραση κ.κ. Λεμονάκη και Γραμμένο.
Η άποψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, όπως εκφράστηκε από τους τρείς Αντιπεριφερειάρχες ήταν ότι η παρούσα κρίση μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τις δυνατότητες να βγει από το αδιέξοδο με τις δικές της δυνάμεις.
Η κα Νικολάκου στάθηκε στην ανάγκη για ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η κρίση δεν αφορά μόνο ένα κράτος, αλλά το σύνολο της Ένωσης. Ο κ. Παπαφωτίου παρουσίασε το Ευρωπαϊκό προφίλ της Περιφέρειας και τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά φόρα, όπου οι απόψεις που υιοθετούνται μετατρέπονται σε πολιτικές της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Ο κ. Πουλάς στάθηκε στη στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα ιδίως εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.  
Ο κ. Axt από την πλευρά του έθιξε πρωταρχικά το ζήτημα της ανεργίας, χωρίς την αντιμετώπιση της οποίας δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, τα ζητήματα της συνοχής και της ισόρροπης ανάπτυξης και στον πυρήνα και στην περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επίδειξης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών.
Ο κ. Kaiser, εκ μέρους του Ινστιτούτου, στάθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο κ. Λεμονάκης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Έκφρασης, τόνισε ότι εθνικές πολιτικές όπως αυτές εκφράζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορούν να υιοθετηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Λιαργκόβας, τέλος, από κοινού με τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποφέρει καρπούς που θα ωθήσουν την αμφίδρομη ανάπτυξή τους.       

Στέφανος Μάνος: οδυνηρή έκπληξη για τις δηλώσεις Στουρνάρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρώην Πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εκφράζω την οδυνηρή μου έκπληξη για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο οδυνηρή λύση. Τί μήνυμα έστειλε στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών ο κ. Στουρνάρας; Ότι είναι πιθανόν να επεκταθεί η «λιγότερο οδυνηρή» συνταγή και στις δικές τους καταθέσεις;
Ο κ. Στουρνάρας δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι το θεμελιώδες λάθος του EUROGROUP, για το κούρεμα των καταθέσεων των μικροκαταθετών, το οποίο επιπόλαια προσυπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης (και η ελληνική), δεν μπορεί πλέον να αρθεί, αφού διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ καταθετών και ευρωζώνης και θα πλήξει μακροπρόθεσμα όλες τις χώρες του νότου.
Ταυτόχρονα δημιούργησε άνευ λόγου τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της Κύπρου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τη Βουλή της Κύπρου σε επικίνδυνες αποφάσεις, που αν ληφθούν θα επηρεάσουν ασφαλώς βαρύτατα και την Ελλάδα.

Τα ναρκωτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια λύση


Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, μετά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα ναρκωτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια λύση.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη να υποστηριχθούν οι διεθνείς συμβάσεις για τον έλεγχο των ναρκωτικών, με στόχο να αποτραπούν η δυστυχία που προκαλεί η χρήση ουσιών, καθώς οι συνδεόμενες με αυτήν εγκληματικότητα και βία.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ, επίσης, προτρέπει για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένο, χωρίς να ληφθούν υπόψη άλλα σημαντικά παγκόσμια ζητήματα, όπως κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη, διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πλήρες πρόγραμμα απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Θεωρεί αναγκαία μια προσέγγιση του θέματος ολοκληρωμένη, ισορροπημένη, μακροπρόθεσμη και διεπιστημονική.

Μια προσέγγιση που να συνδυάζει την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την εκπαίδευση και την εφαρμογή του νόμου, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών».

Πειραιώς: “Καταληψίας” του θρόνου της Ρώμης ο Πάπας

Mitropolitis-Peiraios-k-Serafeim
Επικριτικός για τον Πάπα Φραγκίσκο, με αφορμή τη σημερινή τελετή ενθρόνισής του στην Αγία Έδρα, εμφανίστηκε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρει τα εξής:
“Ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς «ἐνθρονίσεως» τοῦ καταληψίου τοῦ πρεσβυγενοῦς Θρόνου τῆς παλαιᾶς Ρώμης κ. Φραγκίσκου, ἐκλεκτοῦ τοῦ ἀξιοτίμου κ. Ντέϊβιντ Ροκφέλερ, ἱδρυτοῦ τοῦ Μουσείου Ροκφέλερ τοῦ Τέλ-Ἀβίβ πού κατ’ ἔτος «δωρίζει» εἰς ἡμᾶς τά κατασκευασμένα ντοκυμαντέρς μέ τά χαλκευμένα καί ψευδῆ στοιχεῖα περί τοῦ Θεανθρωπίνου προσώπου τοῦ ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καί ἱδρυτοῦ τῆς τριμεροῦς ἐπιτροπῆς, εἰς τόν ὁποῖον ἐπεδόθη καί τό «δακτύλιον τοῦ ἁλιέως» ὡς δῆθεν διαδόχου τοῦ δῆθεν «πρίγκηπος» τοῦ κολεγίου τῶν Ἀποστόλων, Ἀποστόλου Πέτρου ταπεινῶς ἐπαγόμεθα τά κάτωθι:

Αγγελίες θέσεων εργασίας στο Sportcamp Group στο Λουτράκι


Η εταιρεία ΣΠΟΡΤ ΚΑΜΠ Α.Ε. με έδρα το Λουτράκι
ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό για την παρακάτω θέση:

Γραμματεία Υποδοχής
(Θέση πλήρους απασχόλησης)
 Απαραίτητα Προσόντα:
· Κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ.
· Άπταιστος χειρισμός της Ελληνικής γλώσσας (γραπτός - προφορικός) 
· Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (γραπτός - προφορικός)  
· Άριστη γνώση Η/Υ (Ms Office, Internet)
· Άνεση στην επικοινωνία (άμεση και τηλεφωνική)
- Ευχέρεια στις δημόσιες σχέσεις
·Υπευθυνότητα
· Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας
· Ευέλικτο ωράριο (πρωινές & απογευματινές βάρδιες)

Επιθυμητά Προσόντα:
· Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση
· Γνώση της Ρωσικής γλώσσας

Η εταιρεία παρέχει:
· Βασικό Μισθό και Ασφάλιση
· Σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας
· Ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη 

Αποστολή Βιογραφικού Σημειώματος:
email: vas.korovilou@sportcamp.gr  τηλ.: 2744023999 ες.120 φαξ: 2744026930

Επίσης
Όμιλος Εταιρειών στο Λουτράκι,
ζητά στελέχη για εποχική απασχόληση:

 
Βοηθός Μάγειρας
Απαραίτητα προσόντα:
ü  απόφοιτοι σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ή άλλων αντίστοιχων σχολών
ü  προϋπηρεσία σε εστίαση μεγάλων γκρουπ
ü  ευέλικτο ωράριο

Βοηθητικό προσωπικό κουζίνας- λάντζα
Απαραίτητα προσόντα:
ü  εργατικότητα
ü   ευέλικτο ωράριο
ü   εμπειρία σε κουζίνα


ServiceBuffet - Bar
Απαραίτητα προσόντα:
ü  απόφοιτοι σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ή άλλων αντιστοίχων σχολών
ü  προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση
ü  ευέλικτο ωράριο

Καθαρίστριες
Απαραίτητα προσόντα:
ü  εργατικότητα
ü   ευέλικτο ωράριο
ü   εμπειρία  

Συντηρητές
Απαραίτητα προσόντα:
ü  εργατικότητα
ü   ευέλικτο ωράριο
ü   εμπειρία στις συντηρήσεις

 
Για την αποστολή των Βιογραφικών Σημειωμάτων:
Τηλ. Επικοινωνίας: 27440-66860 & 23999 εσωτ. 120 -  Fax: 27440-26930

 

 

Απολύσεις ή «κούρεμα» αλά κυπριακά;


Μέχρι τώρα το δίλλημα που εντέχνως ετίθετο σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ήταν ότι «αν δεν γίνουν θα πάμε σε μείωση μισθών».
Το έθετε ευθέως το ΔΝΤ και οι άλλοι δανειστές μας, το έθεταν εμμέσως και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους. Μετά το «κούρεμα» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών το δίλημμα αυτό φαίνεται ότι διευρύνεται-αναβαθμίζεται και διατυπώνεται από διάφορα «παπαγαλάκια» ως εξής: «Απολύσεις στο Δημόσιο ή ‘κούρεμα’ καταθέσεων και στις ελληνικές τράπεζες;»

aftodioikisi.gr

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ​Σ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ​Σ


Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις για τη συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα και με το Μάριο Τσιγώνια, Εργαστηριακό Συνεργάτη του ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως: «η απορρόφηση του προαναφερόμενου Τμήματος από το Τμήμα Γραφιστικής, δεν θίγει μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τους παραγωγικούς κλάδους των εκδόσεων, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας», δίνοντας ένα ακόμα πλήγμα «στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελευθεροτυπίας και της Ελευθερίας της έκφρασης».

Όπως επισημαίνει ο Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών:

«Η χάραξη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής μιας Χώρας πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν και όχι για την εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων, μικρών ή μεγάλων. Πρέπει δίνει προοπτική για την έξοδο από την κρίση και να προετοιμάζει το κατάλληλο έδαφος για την πορεία της χώρας και των ανθρώπων της για τη μετά την κρίση εποχή».

«Η πρόταση συγχώνευσης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφιστικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής συνέπεσε με τη βίαιη κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Κατανοείτε ότι με τις εγκληματικές σας αποφάσεις, δίνετε τη χαριστική βολή στη γλώσσα και την πνευματική μας κληρονομιά;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «την ανάκληση της κατάργησης του μοναδικού Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα».

Νέα Δημοκρατία:«Αντί απάντησης στις αστειότητες του ΣΥΡΙΖΑ».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αντί απάντησης στις αστειότητες του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτουμε το επίσημο πρόγραμμά του και τις δηλώσεις Γλέζου και Στρατούλη».
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το εισόδημα κάποιου ξεπερνά το όριο στο ατομικό αφορολόγητο, τότε θα πληρώνει φόρο και για τις καταθέσεις του.
Επισυνάπτονται δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση καταθέσεων
φορολογική_πολιτική_συριζα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε.2013

 
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:
Ξεκίνησε το πρόγραμμα της «Δωρεάν Διανομής προϊόντων στους απόρους της χώρας – Πρόγραμμα Ε.Ε. 2012».
Φορείς υλοποίησης ορίζονται, μόνο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, οι κάτωθι:
 
  1. Οι Δήμοι  όλης  της χώρας
  2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.ά.)
  3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα(π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α’ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.)  
  4. Ιερές Μητροπόλεις της χώρας  για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.
Οι ανωτέρω φορείς παρακαλούνται να ξεκινήσουν τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους τελικούς δικαιούχους, έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Πρέπει επίσης να επιλέγουν με υπευθυνότητα τα μέλη τους ως δικαιούχους και να αποδεικνύουν την απορία αυτών σύμφωνα με το άρθρο 4 της αριθμ. 279/23460/22-2-2013 (ΦΕΚ 414) ΚΥΑ.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες που διαμένουν  νόμιμα στην Ελλάδα.

 Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά των τελικών δικαιούχων μαζί με τα δικαιολογητικά των φορέων υλοποίησης θα διαβιβάζονται στην ανωτέρω Δ/νση, για τον έλεγχο αυτών στο 100% και την κατάρτιση της κατάστασης των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης.

Για το έτος 2013, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων φορέων υλοποίησης ορίζεται  η 31η Μαρτίου 2013.

Οι προθεσμίες εφαρμογής του προγράμματος αναφέρονται στην υπ’ αρίθμ. 732/01-3-2013 εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με  ΑΔΑ: ΒΕΔΙΒ-Ω2Υ.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Χωρίς "κούρεμα" οι καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ

Nicos-Anastasiades- kourema
Στα… ύψη βρίσκεται ο πυρετός των διαβουλεύσεων ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της κυπριακής Βουλής για το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο τελικό προσχέδιο του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προς ψήφιση προτείνεται να μείνουν χωρίς «κούρεμα» οι καταθέσεις έως 20.000 ευρώ, «κούρεμα« 6,75% στις καταθέσεις από 20.001 έως 100.000 ευρώ, 9.90% στις καταθέσεις πάνω από 100.000.
Από τη στιγμή που βρίσκεται στον… αέρα η ψήφιση του νομοσχεδίου η κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζει ένα διαφορετικό σχέδιο νόμου.
Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής ιστοσελίδας StockWatch, τον διαχωρισμό των ασφαλισμένων καταθέσεων και των καλών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών από τις μη ασφαλισμένες καταθέσεις και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Οι “κακές” τράπεζες -που θα είναι πλέον οι παλιές τράπεζες- θα μπουν στη διαδικασία εκποίησης των στοιχείων ενεργητικού για να πληρώσουν τους ανασφάλιστους καταθέτες.
«Το πρόβλημα με αυτήν τη λύση είναι ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες μπορεί να χάσουν και το 90% των χρημάτων τους», δήλωσε γνώστης του θέματος.
Τα υποκαταστήματα των μεγάλων τραπεζών θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και εκτιμάται ότι θα προστατευθούν οι περισσότερες θέσεις εργασίες στις δύο τράπεζες.
Και σε αυτή την περίπτωση -όπως και στην περίπτωση που εγκριθεί το νομοσχέδιο- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεσμεύεται να παραχωρήσει απεριόριστη ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ με δανεισμό από τα Ταμεία Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα μελετά να καλύψει η κυπριακή κυβέρνηση μεγάλο μέρος των 5,8 δισ. ευρώ, για να αποφευχθεί το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών. Υπολογίζεται ότι το ποσό από τα Ταμεία Προνοίας φθάνει τα 5,2 δισ. ευρώ.

ysterografa.gr

Λειτουργία Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησ​ης EUROPE DIRECT στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ με έδρα το ΝΑΥΠΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
τηλ. 2752 362141 begin_of_the_skype_highlighting 2752 362141 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, φαξ 27520 25048, e-mail : europedirect@argolida.gr Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό:Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-13:30
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επέλεξε τα 19 νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct" που θα λειτουργήσουν για την περίοδο 2013-2017 στη χώρα μας. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτουργεί με έδρα το Ναύπλιο υπό την επωνυμία Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο.
Το Κέντρο στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και καλείται καθημερινά να είναι κοντά στους πολίτες και να απαντά άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα στελέχη του κέντρου θα παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επίσης θα διοργανώνει εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο για την ενημέρωση και την ενίσχυση του διαλόγου για τα ευρωπαϊκά θέματα, με το κοινό γενικότερα αλλά και με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο αποτελεί μέρος ενός ενιαίου κέντρου παροχής υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο ο πολίτης μπορεί δωρεάν να απευθυνθεί τηλεφωνικά (0080067891011) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (europa.eu/europedirect)για να λάβει πληροφορίες και νομικές συμβουλές σε οποιαδήποτε από τις επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες, σχετικά με τα δικαιώματα εγκατάστασης, εργασίας και σπουδών στο εξωτερικό, πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, τα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και συμβουλές για την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο εξωτερικό και ειδικότερα για τη φορολογία, την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, τη χρηματοδοτική στήριξη επιχειρήσεων και άλλα θέματα. Για δική σας ενημέρωση σας αποστέλλουμε επίσης το σύνδεσμο με το χθεσινό δελτίου τύπου της Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Viviane Reding, Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-234_el.htm.
Επικεφαλής του Κέντρου Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιo τοποθετήθηκε η κυρία Αννα Μαντά με μεταπτυχιακές σπουδές επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και συντονίστρια δράσεων η κ. Ανδρονίκη Τζομάκα, νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο και υπηρεσία στην υλοποίηση και παρακολούθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
Άννα Μαντά
Επικεφαλής
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο, τηλ. 2752 362141 begin_of_the_skype_highlighting 2752 362141 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, φαξ 27520 25048, e-mail : europedirect@argolida.gr Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό:Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-13:30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Μεγάλη επιτυχία το Δερβενιώτικο τρελό καρναβάλι κόντρα στην κρίση (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη η προσέλευση επισκεπτών το τριήμερο της Αποκριάς στη Δυτική Κορινθία και ιδίως στο Δερβένι όπου για μία ακόμη χρονιά τη παράσταση έκλεψε και πάλι , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει , εδώ και χρόνια, δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και φυσικά είναι το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής και όχι μόνο, ενώ αποτελεί το μεγαλήτερο πολιτιστικό δρώμενο της Δυτικής Κορινθίας.

Μέτρηση οστικής πυκνότητας στα ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου & Δερβενίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου και την Πέμπτη 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και του ΚΑΠΗ Δερβενίου αντίστοιχα και από ώρα 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, μέτρηση οστικής πυκνότητας

Ο Πάπας που έρχεται να "κλέψει" το μέλλον... όπως ο Μαραντόνα

Pope-Francis

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Είναι ιστορικά αλλά και επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι στις δύσκολες, προσωπικές στιγμές του, κάθε άνθρωπος στρέφει το βλέμμα του ψηλά στον ουρανό. Και ταυτόχρονα, κοιτάζει μέσα στην καρδιά του, μήπως και ακούσει καλύτερα.

Μάτης: «Special εδέσματα» από κεφτεδάκια αλόγου στους άπορους Θεσ/νίκης

Ερώτηση προς τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης, ζητώντας να μάθει εάν έχουν φάει οι άποροι… κεφτεδάκια από κρέας αλόγου.
Αναλυτικότερα, ο Χρ. Μάτης, στηριζόμενος σε απόφαση του ΕΦΕΤ της 14ης Μαρτίου 2013, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε κρέας αλόγου στα «Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg», που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.», ζητεί να ενημερωθεί τόσο ο ίδιος όσο και η κοινή γνώμη εάν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προμηθεύσει τα σισίτια του δήμου με τα «απαγορευμένα» κεφτεδάκια.
Η «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.» έχει κερδίσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια των σισιτίων απόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένο να προμηθεύσει το δήμο με 87.850 γεύματα (350 άτομα Χ 251 ημέρες Χ 2,19€ ανά γεύμα), όπως ισχυρίζεται ο Χρ. Μάτης στην ανακοίνωσή του.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΗ

126 προσλήψεις στις κοινωνικές δομές πέντε δήμων

Δεύτερος κύκλος προσλήψεων στους δήμους της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας», που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων. Συνολικά, ενέκρινε συνολικά 126 προσλήψεις για τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Καλαμάτας, Κηφισιάς και Παλλήνης και τις κοινωνικές τους δομές. Αναλυτικότερα:
Αγία Παρασκευή – Παλλήνη (29 προσλήψεις):
- 5 ατόμων διοικητικού προσωπικού για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.
- 7 ατόμων για την τροφοδοσία και παροχή σισιτίου.
- 3 στελεχών κουζίνας.
- 6 κοινωνικών λειτουργών.
- 4 φαρμακοποιών για τα Κοινωνικά Φαρμακεία.
- 2 καθαριστριών.
Αμαρούσιον (24 προσλήψεις):
- 6 στελεχών τροφοδοσίας και κουζίνας.
- 7 διοικητικών.
- 5 κοινωνικών λειτουργών.
- 2 φαρμακοποιών.
- 2 καθαριστών.
- 1 γεωπόνου.
- 1 επιστάτη αγροκτήματος.
Γαλάτσι (21 προσλήψεις):
- 6 στελεχών τροφοδοσίας και κουζίνας.
- 7 διοικητικών.
- 4 κοινωνικών λειτουργών.
- 3 φαρμακοποιών.
- 2 καθαριστών.
Καλαμάτα (24 προσλήψεις):
- 6 στελεχών τροφοδοσίας και κουζίνας.
- 5 διοικητικών.
- 4 κοινωνικών λειτουργών.
- 2 φαρμακοποιών.
- 2 καθαριστών.
- 1 γεωπόνου.
- 1 επιστάτη αγροκτήματος.
Κηφισιά (28 προσλήψεις):
- 4 ατόμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.
- 8 διοικητικών.
- 5 κοινωνικών λειτουργών.
- 2 φαρμακοποιών.
- 4 καθαριστές.
- 6 στελεχών κουζίνας.

aftodioikisi.gr

Η ανάγκη αλλαγής «ρότας» των κομμάτων και η δεσπόζουσα θέση της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Η πολυπλοκότητα, σφοδρότητα και διάχυση της σοβαρής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, αναδεικνύει εκτός των γνωστών παθογενειών της κρατικής μηχανής και το σαθρό υπόβαθρο στο οποίο είχαμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια τους παραγωγικούς τομείς της ζωής μας.

Η άκρως υλιστική κατεύθυνση της κοινωνίας μας, και οι αξίες που κυριάρχησαν στη ζωή μας τα τελευταία 30 χρόνια, οδήγησαν την κρίση στην οικονομία να μετεξελιχθεί σε γενικότερη κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική .

Απόψεις που κυριαρχούν αυτήν την περίοδο, φέρουν εν πολλοίς, ως υπαίτιους της στρεβλής μας πορείας, τα Ελληνικά κόμματα.

Ισχύει άραγε αυτό; Ακολουθήθηκαν λογικές κομματικής πειθαρχίας και κομματικών συμφερόντων, ενίοτε και πάνω από ζητήματα της πατρίδας; Αρνούμαι να δεχθώ τόσο μηδενιστικές προσεγγίσεις, χωρίς όμως να αποκλείω και τέτοια ενδεχόμενα.

Η ενδοσχολική βία απαρχή μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας χωρίς αξίες…

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης
 
6η Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας ενός φαινομένου που εμφανίζεται έντονα τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας.

Οι δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος, η κρίση του θεσμού της οικογένειας, η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου με τα παιδιά, ο εθισμός στο διαδίκτυο, τα προβαλλόμενα πρότυπα βίας, ο ρατσισμός που καλλιεργείται από διάφορα ιδεολογικά και πολιτικά κέντρα, η διεύρυνση της φτώχειας και κατά συνέπεια της εγκληματικότητας αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες γενεσιουργές αιτίες εμφάνισης της σχολικής βίας.

Οι συνέπειες της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού είναι πολλαπλές τόσο για το θύμα αλλά και για τον θύτη καθώς και οι δύο θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη αλλά και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Ευνόητα, μια κοινωνία στους κόλπους της οποίας ανατρέφονται έφηβοι που καταφεύγουν στην βία με ποικίλους τρόπους, είναι μια κοινωνία που χτίζει το αύριο με σαθρά θεμέλια αφού οι τωρινοί έφηβοι είναι οι κατοπινοί ενήλικες οι οποίοι θα δημιουργήσουν κοινωνίες βίας θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Η σχολική βία είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο που απαιτεί κοινή και σοβαρή δράση αντιμετώπισης από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η βία γεννά βία και το μόνο που προάγει είναι δυσλειτουργικές κοινωνίες χωρίς αξίες!

elzoni.gr

Επιμένετε ακόμη ότι θα… κάθιζατε στο τραπέζι τους δανειστές;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απόφαση του Eurogroup για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου (10 από τα 17 δις ευρώ που χρειάζεται η μεγαλόνησος, με εξοικονόμηση 5,87 δις ευρώ από το κούρεμα του τραπεζικού της τομέα) αποδεικνύει ότι μπροστά στην πολιτική επιβίωσή τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν διστάζουν να λάβουν τις πιο άδικες και τιμωρητικές αποφάσεις για χώρες που αντιμετωπίζουν βαρύ δημοσιονομικό πρόβλημα και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η διαφοροποιημένη στάση που έλαβε το Βερολίνο το βράδυ της Κυριακής, μέσω της συνέντευξης Σόιμπλε στο κρατικό ARD, αλλά και η διαφοροποίηση της ΕΚΤ μέσω του Άσμουσεν, τη Δευτέρα, δεν ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κύπρου, αλλά των πληροφοριών που υπήρχαν – και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγο μετά – ότι θα ακολουθούσε πτώση στα χρηματιστήρια και στην αγορά πετρελαίου, καθώς και πτώση του ευρώ.

Μόνο αφελείς μπορεί να θεωρούν πως όταν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έλεγαν ότι η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό πρόβλημα, το πίστευαν κιόλας (και απλώς έκαναν λάθος εκτίμηση).

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιωαννίνων Βίκυς Μιχέλη, δήλωσε τα εξής:

«Στην Κύπρο, λαός, κόμματα και Βουλευτές, δίνουν τη δική τους μάχη, κάνουν τη δική τους αντίσταση, απέναντι στη Μέρκελ και στην τρόικα.
Εδώ στην Ελλάδα, ο ένας μας παρέδωσε με πισώπλατες συνεννοήσεις στο δήμιο. Ο άλλος, με την κωλοτούμπα του αιώνα, επέτρεψε να μας περάσουν τη θηλιά. Συνεταίροι κάποιοι πρώην σοσιαλιστές και κάποιοι που εξακολουθούν να αυτοδιαφημίζονται ως αριστεροί.
Καλό θα είναι το ερώτημα που μου απευθύνατε να το διατυπώσετε στους Βουλευτές της ελληνικής συγκυβέρνησης που ψήφισαν τα Μνημόνια».

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει, ότι αυτά που σήμερα καταγγέλλει ως καταστροφή της Κύπρου ... δικά του στελέχη τα πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα!».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει, ότι αυτά που σήμερα καταγγέλλει ως καταστροφή της Κύπρου – τη φορολόγηση καταθέσεων – τα δικά του στελέχη τα πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα! Και μάλιστα για όσους έχουν «εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20 χιλιάδων ευρώ»!
Αυτά έλεγε πριν λίγους μήνες... Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες...
Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...
Ζητάει ακόμα να συνεδριάσει εκτάκτως η Ελληνική Βουλή για την Κυπριακή κρίση, πριν ακόμα αποφασίσει η Βουλή της Κύπρου! Να συνεδριάσει η Ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης;
Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε:
Αφού εξάντλησε την δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου! Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε!
Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...».

H… αναστροφή του Ντάισελμπλουμ

diselbloem
Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γιερούν Ντάϊσελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την Κύπρο.
Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ευρωζώνης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι “το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους μεγάλους καταθέτες και επαναβεβαιώνει τη σημασία για πλήρη διασφάλιση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ”.
Ο Ντάϊσελμπλουμ υπογραμμίζει ακόμη ότι οι κυπριακές αρχές θα εισαγάγουν μεγαλύτερη προοδευτικότητα στο εφάπαξ μέτρο σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν στις 16 Μαρτίου υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη στοχευμένη μείωση της οικονομικής βοήθειας και κατ΄ επέκταση δεν θα επηρεάσει το συνολικό ποσό της οικονομικής βοήθειας που ανέρχεται σε 10 δις ευρώ. Το Eurogroup καλεί για τη λήψη άμεσης απόφασης από τις κυπριακές αρχές και τη Βουλή με στόχο την ταχίστη εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, τονίζει ο Γ. Ντάϊσελμπλουμ.

ysterografa.gr

SUPER LEAGUE: 2 στους 9 υποβιβάζονται - Η "μάχη" της παραμονής

Με την 11άδα του θετικού σερί κόντρα στην Βέροια

ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Πανθρακικός έχουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές για να αποφύγουν το μοιραίο.
Τα μεταξύ τους ματς αλλά και οι αναμετρήσεις με τις "εκτός στόχων" ομάδες θα καθορίσουν την τελική έκβαση του... παιχνιδιού.

Δείτε το πρόγραμμα των ομάδων που απειλούνται με υποβιβασμό τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.
Οι αγώνες που θα κρίνουν την παραμονή

8. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 31

27η Αστέρας Τρίπολης (μέσα), 28η Παναθηναϊκός (έξω), 29η Ξάνθη (μέσα), 30η Ολυμπιακός (έξω)
9. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 30
27η ΑΕΚ (μέσα), 28η Κέρκυρα (έξω), 29η ΠΑΟΚ (μέσα), 30η Πλατανιάς (έξω)
10. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 30
27η Παναθηναϊκός (έξω), 28η Ολυμπιακός (μέσα), 29η Βέροια (έξω), 30η Λεβαδειακός (μέσα)
11. ΑΕΚ 29

27η Λεβαδειακός (έξω), 28η ΠΑΣ Γιάννινα (έξω),29η Πανθρακικός (μέσα), 30η Ατρόμητος (έξω)
12. ΟΦΗ 28

27η ΠΑΣ Γιάννινα (μέσα), 28η Πανθρακικός (έξω), 29η Ατρόμητος (μέσα), 30η Αστέρας Τρίπολης (έξω)
13. ΒΕΡΟΙΑ 27
27η Κέρκυρα (μέσα), 28η ΠΑΟΚ (έξω), 29η Πλατανιάς (μέσα), 30η Παναθηναϊκός (έξω)
14. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 26

27η Άρης (έξω), 28η ΟΦΗ (μέσα), 29η ΑΕΚ (έξω), 30η Κέρκυρα (μέσα)
15. ΑΡΗΣ 25
27η Πανθρακικός (μέσα), 28η Ατρόμητος (έξω), 29η Αστέρας Τρίπολης (μέσα), 30η Ξάνθη (έξω)
16. ΚΕΡΚΥΡΑ 20

27η Βέροια (έξω), 28η Λεβαδειακός (μέσα), 29η ΠΑΣ Γιάννινα (έξω), 30η Πανθρακικός (έξω)



Η 26η αγωνιστική
Πλατανιάς - Πανιώνιος
2-1
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης
0-2
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
2-0
Πανθρακικός - Ξάνθη
0-2
Κέρκυρα - Ολυμπιακός
0-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης
2-0
AEK - Βέροια
2-1
Λεβαδειακός - ΟΦΗ
1-1

H βαθμολογία
( Σε 26 αγώνες)

1. Ολυμπιακός
57-14
69
2. Αστέρας Τρίπολης
37-16
53
3. ΠΑΟΚ
41-19
52
4. Ατρόμητος
23-19
41
5. ΠΑΣ Γιάννενα
24-20
38
6. Παναθηναϊκός
28-26
35
7. Ξάνθη
24-23
34
8. Πανιώνιος
29-36
31
9. Λεβαδειακός
19-31
30
10. Πλατανιάς
26-33
30
11. ΑΕΚ
21-30
29
12. ΟΦΗ
27-38
28
13. Βέροια
21-30
27
14. Πανθρακικός
22-31
26
15. Αρης
26-39
25
16. Κέρκυρα
14-34
20