Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε.2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε.2013

 
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:
Ξεκίνησε το πρόγραμμα της «Δωρεάν Διανομής προϊόντων στους απόρους της χώρας – Πρόγραμμα Ε.Ε. 2012».
Φορείς υλοποίησης ορίζονται, μόνο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, οι κάτωθι:
 
  1. Οι Δήμοι  όλης  της χώρας
  2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.ά.)
  3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα(π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α’ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.)  
  4. Ιερές Μητροπόλεις της χώρας  για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.
Οι ανωτέρω φορείς παρακαλούνται να ξεκινήσουν τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους τελικούς δικαιούχους, έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Πρέπει επίσης να επιλέγουν με υπευθυνότητα τα μέλη τους ως δικαιούχους και να αποδεικνύουν την απορία αυτών σύμφωνα με το άρθρο 4 της αριθμ. 279/23460/22-2-2013 (ΦΕΚ 414) ΚΥΑ.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες που διαμένουν  νόμιμα στην Ελλάδα.

 Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά των τελικών δικαιούχων μαζί με τα δικαιολογητικά των φορέων υλοποίησης θα διαβιβάζονται στην ανωτέρω Δ/νση, για τον έλεγχο αυτών στο 100% και την κατάρτιση της κατάστασης των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης.

Για το έτος 2013, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων φορέων υλοποίησης ορίζεται  η 31η Μαρτίου 2013.

Οι προθεσμίες εφαρμογής του προγράμματος αναφέρονται στην υπ’ αρίθμ. 732/01-3-2013 εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με  ΑΔΑ: ΒΕΔΙΒ-Ω2Υ.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ