Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Jennifer Psaki: Mεσσηνιακής καταγωγής η νέα εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας Biden

 

Την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπο τύπου του State Department επί προεδρίας Obama, πολιτική αναλύτρια του CNN και μεσσηνιακής (από την πλευρά του πατέρα της Δημήτρη) και πολωνικής καταγωγής Jen Rene Psaki, επέλεξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για τη θέση της εκπροσώπου τύπου.

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο δήμος Κορινθίων

  

Την πρόταση του, για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, υπέβαλλε ο Δήμος Κορινθίων, στο Πράσινο Ταμείο ανταποκρινόμενος στην «πρόκληση» της ηλεκτροκίνησης.

Το Σχέδιο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μελέτης με ποσό 59.520 ευρώ και προβλέπει την χωροθέτηση δημόσιων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης με ένα κατ’ ελάχιστον σημείο επαναφόρτισης ανά 1.000 κατοίκους, ήτοι πάνω από 50 σημεία, σε όλο το δήμο και ειδικά στις τουριστικές περιοχές του.

Το πρόγραμμα είναι τριετές και θα ακολουθήσουν και άλλες προσκλήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη – Εμ. Μακρόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε τόσο το θέμα της Τουρκίας όσο και θέματα

Αυτή είναι η 11άδα του Ολυμπιακού στο Βέλοντρομ : Εκανε την έκπληξη ο Μαρτίνς!

 Αυτή είναι η 11άδα του Ολυμπιακού στο Βέλοντρομ : Εκανε την έκπληξη ο Μαρτίνς! 

Φανέλα βασικού στον Μάριο Βρουσάι δίνει ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού να χρησιμοποιεί από την αρχή τον 22χρονο μεσοεπιθετικό στο αποψινό παιχνίδι με την Μαρσέιγ στο Βέλοντρομ (22:00), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Χθες το βράδυ διαβάσατε στο «10.gr» για τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και το δίλημμα ανάμεσα στον Μάριο Βρουσάι και τον Γιώργο Μασούρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτηκε τα συν και τα πλην κάθε επιλογής και λίγες ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον 22χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Μαρτίνς εμπιστεύεται απόλυτα τον Μάριο Βρουσάι, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σήμερα, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στον διεθνή μεσοεπιθετικό και τον χρησιμοποιεί στη βασική 11άδα.

Συνοπτικά η 11άδα του Ολυμπιακού: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Φορτούνης.

Μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα: Η ανθρωπότητα ενωμένη θα νικήσει τον ιό

 Μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα: Η ανθρωπότητα ενωμένη θα νικήσει τον ιό 

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση της πανδημίας, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στη «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ο

Νέο «χαστούκι» Πομπέο σε Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει το ΝΑΤΟ

  

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε μια ασυνήθιστη για τα νατοϊκά δεδομένα παρέμβαση στο πλαίσιο της συνάντησης ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Μαραντόνα: Σοκάρει το εύρημα από τη νεκροψία – Τι τον οδήγησε στον θάνατο

 Μαραντόνα - Ρότσα στον «Ε.Τ.»: Όμοιος του, δεν θα βγει ποτέ ξανά... 

Στην Αργεντινή συνεχίζουν ακόμα να συζητούν για τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την νεκροψία, ο θάνατος του «πίμπε ντ’ όρο» προήλθε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Μια πάθηση που είναι αποτέλεσμα των χρόνιων προβλημάτων που είχε ο

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Πατούλης!

 Γιώργος Πατούλης 

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας ακόμη εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής του τόπου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό .Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αττικής, , με ανάρτησή του στο Facebook.

«Eνημερώθηκα από Δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Θα παραμείνω το επόμενο διάστημα σε απομόνωση, ασκώντας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια τα καθήκοντα μου. #Μένουμε_Ασφαλείς», έγραψε συγκεκριμένα στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Ματς «ζωής ή θανάτου» στη Μασσαλία!

 Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Ματς «ζωής ή θανάτου» στη Μασσαλία! 

Ο Ολυμπιακός δίνει  απόψε το βράδυ (1/12, 22:00)  «τελικό» κόντρα στην Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στο «κόλπο» της πρόκρισης, ακόμα και για τους «16» του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την δεύτερη Πόρτο και ελπίζει ότι με διπλό, υπολογίζοντας σε ήττα των «δράκων» στο «Ντα Λουζ» από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί στη φάση των «16» του Champions League με νίκη την τελευταία αγωνιστική, όταν υποδεχτεί τους Πορτογάλους στο Καραϊσκάκη.

Super League 1 Αφαίρεση 3 βαθμών στον Άρη για οφειλές στον Τριανταφυλλάκο

 Αφαίρεση 3 βαθμών στον Άρη για οφειλές στον Τριανταφυλλάκο 

Ο Άρης κινδυνεύει να γκρεμιστεί για τα καλά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αν δεν τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο εντός πέντε ημερών.

Ο 29χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί στον Άρη την περίοδο 2011-2014

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Τριάντα (30) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 17 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 1/12 κατεγράφησαν, συνολικά 47 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.317 ( 1.779) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (14),  Μεσσηνίας  (6) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (3), Αργολίδα (8) , Αρκαδία (10) και Λακωνία (24) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.169 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          577 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           489 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                369 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          345 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            237 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           131 (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 01/12: Σήμερα 2.199 κρούσματα, 111 νεκροί και 596 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς

  Κορωνοϊός - Βρετανία: 19.875 νέα κρούσματα Covid-19, 341 θάνατοι

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2199 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Αναλυτικότερα:

Άγριο περιστατικό στο Λουτράκι – Επιθεση με σπαθί στον αντιδήμαρχο Λουτρακίου (video)

  

Απίστευτο περιστατικό στο Λουτράκι όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με σπαθί στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Παντελέου.

Ο κ. Παντελέου βρισκόταν σε εργασίες διαμόρφωσης σε πάρκο και σε εργασίες κατασκευής στο χώρο του ανοικτού θεάτρου 810 στο Λουτράκι και έκανε ανάρτηση στο facebook με φωτογραφίες από το έργο.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές – Ποια απόφαση το προδίδει (έγγραφο)


Nερό στον μύλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές ρίχνει κυβερνητική απόφαση που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, ενώ οι θάνατοι από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να ανέρχονται σε τριψήφια νούμερα, χθες δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» απόφαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται 3 εκατ. ευρώ για:

«Πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά:

Τηλεδιάσκεψη Χρίστου Δήμα με την Διοίκηση του ΕΑΓΜΕ για 3 πολύ σημαντικά ζητήματα του Νομού Κορινθίας.

 

Για 3 πολύ σημαντικά ζητήματα του Νομού Κορινθίας συζήτησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας με την Διοίκηση της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών - ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ). Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής :

  • H Διώρυγα της Κορίνθου.
  • Η Διάβρωση των ακτών στη βόρεια ακτογραμμή της γεωγραφικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Το ρήγμα στο Χαλκί.
Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Τσώκος, οι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές Έργων και Οικονομικών & Διοικητικών κ. Διονύσης Γκούτης και κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Νικόλαος Νικολάου και η κα Ελευθερία Πογιαντζή, Διευθύντρια Διεύθυνσης Φυσικών και Τεχνολογικών κινδύνων.
Από τη συζήτηση προέκυψαν πολύ σημαντικές ειδήσεις που αφορούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο του Νομού Κορινθίας και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα: