Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η «Ευρυδίκη» πέρασε από την Αργολίδα...

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/naplio-plymmires-3-min.jpg
Προβλήματα στην Αττική και την Αργολίδα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ευρυδίκη» που από το πρωί της Δευτέρας 13/11 πλήττει τη χώρα. 
Ειδικότερα, η δυνατή βροχή στην Αργολίδα προκάλεσε πλημμύρες στον αργολικό κάμπο, στα περίχωρα του Ναυπλίου ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και στην Αττική, χειροτερεύοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Στο Ναύπλιο, φούσκωσαν ρέματα και σκέπασαν δρόμους, ενώ έεντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού, όπου, όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.
Από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, λόγω και της στάσης εργασίας στο μετρό (έως τις 09:00), η κίνηση ήταν αυξημένη και σε όλους τους κεντρικούς άξονες σημειώνονταν καθυστερήσεις. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την νεροποντή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.
Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Ένα αναρριχητικό ραντεβού στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2017/11/09/29687606_DSCN0628.JPG?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter

Ο καινούριος παραλιακός δρόμος από Λεωνίδιο και Φωκιανό προς Κυπαρίσσι κατηφορίζει, κόβοντας την άγρια βλάστηση, από τα υψώματα με τα λουλούδια προς τις απότομες καταπράσινες ακτές.
Έρχομαι από εδώ. Η Βάλυ έρχεται από τον παλιό δρόμο, που κατεβαίνει από το

Νέα τιμωρία και… -51 για τον Αχαρναϊκό στη Football League


Football League: Νέα τιμωρία και… -51 για τον Αχαρναϊκό! | Newsit.grΛίγο πριν την αποβολή του από το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται ο Αχαρναϊκός. Νέα αφαίρεση βαθμών για την ομάδα του Μενιδίου. Ο Αχαρναϊκός δεν τακτοποίησε τις οφειλές του απέναντι σε 9 πρώην παίκτες του, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν 27 βαθμοί. Έτσι, μετά και με το -27 που της επιβλήθηκε πριν από πέντε ημέρες και τους 3 που έχει κερδίσει μετά από τρεις αγωνιστικές στην Football League, ο ομάδα του Μενιδίου βρίσκεται στο -51. Στην περίπτωση που ο Αχαρναϊκός δεν… καθαρίσει ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (17/11), τότε θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της Football League

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο Γιάννης Καψής


Πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο Γιάννης Καψής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολούνταν επαγγελματικά από 17 ετών.
Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα μέχρι το 1982. Αυτή την περίοδο, Τα Νέα καθιερώθηκαν ως

Παγκρεατικός καρκίνος: το «σκληρότερο» είδος καρκίνου


pagkreatikos_karkinos_ring.jpgΣτις 16 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Παγκρέατος, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται  γύρω από τη συζήτηση για την καταπολέμηση του σκληρότερου καρκίνου στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη η 14η Νοεμβρίου

diabetes_spirit.jpgΣακχαρώδης διαβήτης, διαβητικό πόδι και ακρωτηριασμοί: Μία σύγχρονη μάστιγα


Σε μια από τις μεγαλύτερες «μάστιγες» του σύγχρονου κόσμου εξακολουθεί να αναδεικνύεται στις μέρες μας ο

ΥΠΕΣ-ΑΣΕΠ: 9.000 προσλήψεις στους δήμους -Τον Μάρτιο οι προσωρινοί πίνακες


Περίπου στις 9.000 θα φτάσει ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που θα προσληφθούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodiokisi.gr,

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Προσωρινή τοποθέτηση προϊσταμένων στο Δημόσιο (παραδείγματα)


Με εγκύκλιο που εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη,  δίνεται λύση στην πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων στο Δημόσιο, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων ευθύνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «επανατοποθετούνται προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται από τις οικείες οργανικές διατάξεις, υπάλληλοι, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου του ιδίου επιπέδου κατά

ΑΣΕΠ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 14Κ/2017


Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 14Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 35/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας

Χρίστος Δήμας: Δημιουργία φυλακών στον Αγ.Ιωάννη Κορινθίας - Ερώτηση











Το ζήτημα της κατασκευής φυλακών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη επαναφέρει με Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, με αφορμή την επικίνδυνη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο νόμος Παρασκευόπουλου με τις αποφυλακίσεις 2.000 ποινικών κρατουμένων και την ανάγκη δημιουργίας νέων φυλακών για αποσυμφόρηση των ήδη υφιστάμενων, κατέθεσε Ερώτηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα για το ενδεχόμενο κατασκευής νέων φυλακών στην περιοχή του Αγ.Ιωάννη Κορινθίας.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θέμα: Δημιουργία φυλακών Αγ.Ιωάννη Κορινθίας

Νίκος Ανδρουλάκης: Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας.

https://www.cretapost.gr/wp-content/uploads/2017/11/androulakis.jpg
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα.
Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. 
Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους. 
Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. 
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η

ΝΑΥΠΛΙΟ: Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οδηγός μας ο ανιδιοτελής πατριωτισμός του Έπους του ‘40»



 Εμφάνιση IMG_4717.JPG
«Ο ανιδιοτελής και ολοκληρωτικός πατριωτισμός, είναι η μεγάλη αξία που έχουμε κληρονομήσει και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς καλούμαστε, μέσα από τις ματιές των ανθρώπων του πολιτισμού να αναθεωρήσουμε τη δική μας την προσωπική στάση» », δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Εικονογραφώντας το Έπος του ‘40» στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017,

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Εμφάνιση 13112017  erythros stayros     040A3005.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε σήμερα την Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ-ICPC), κυρία Christine Beerli.
O κ. Βούτσης, αφού αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός σε δύσκολες εκφάνσεις της ζωής, ευχαρίστησε την κυρία Beerli για την ιδιαίτερη προσπάθεια που

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Συζητώντας με μαθητές και γωνείς για το μέλλον

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2017»

 Εμφάνιση 1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2017», η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 6 Νοεμβρίου 2017. 
Εμφάνιση 2.jpgΗ World Travel Market αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Η έκθεση διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μόνο μέσα από τη δημοκρατία μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα της Ευρώπης» «Από τα εμβληματικά έργα της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η δημιουργία περιφερειακής τράπεζας, τύπου Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Εμφάνιση IMG_4638.JPG


«Πίστη στη δημοκρατία. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτή την προσπάθεια. Κανένας δεν μπορεί να πιστεύει στην Ευρώπη ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματά της με διαδικασίες πέραν της δημοκρατίας. Γιατί αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης στο Sindelfingen της Γερμανίας το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.   


«Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας εξαιρετικά συνεπείς στις αποφάσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας, στην απαραίτητη αλληλεγγύη και συνεργασία σε ότι

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του καθηγητή Βασίλη Κρεμμυδά

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή Βασίλη Κρεμμυδά, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος πολλών γενεών και συνεπής μελετητής των ιστορικών πηγών.
Ο κ. Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε χθες τον θάνατό του δήλωσε:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Βασίλη Κρεμμυδά, ενός σημαντικού πνευματικού ανθρώπου ο οποίος εμπλούτισε την ελληνική ιστοριογραφία με το συγγραφικό έργο του. Ο Βασίλης Κρεμμυδάς υπηρέτησε την ανώτατη εκπαίδευση με σπάνιο ήθος συμβάλλοντας στην εκπαίδευση πολλών γενεών. Με τη μαχητική αρθρογραφία του μέσα από τις στήλες της ‘‘Αυγής’’ πρωτοστάτησε στον αγώνα για μια σύγχρονη δημοκρατική παιδεία, ενώ μέσα από τις μελέτες του για την οικονομική ιστορία εμπλούτισε την ιστοριογραφική έρευνα της χώρας μας. Η μελέτη του για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που εκδόθηκε πέρσι, θεωρείται σπουδαία συμβολή στην κατανόηση της πορείας του απελευθερωτικού αγώνα.»

Ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής η νέα Γενική Γραμματεία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                                                                  Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέλαβε σήμερα, ως νέα Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία η πανεπιστημιακός κυρία Νίκη Μαρωνίτη, μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος.
Η έγκριση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής έγινε αποδεκτή από

Και εκεί που χτυπούσαμε τις καμπάνες…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πιστεύω να θυμάστε ότι πριν από έναν μόλις μήνα είχαμε κληθεί να… πανηγυρίσουμε διότι, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, τον Σεπτέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ξεπέρασε το όριο των 100 μονάδων, φθάνοντας τις 100,6.
Ουσιαστικά είχαμε κληθεί να χτυπήσουμε τις καμπάνες διότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν τον συγκεκριμένο Δείκτη μεταξύ 102 και σχεδόν 104 μονάδων, τον γκρέμισαν στις 81 το 2015 και είχαν τον Σεπτέμβριο του 2017 καταφέρει ασθμαίνοντας να τον πάνε λίγο πάνω από το 100 – και πολύ κάτω από το 103, εκτός κι’ αν το 103 είναι μικρότερο από το 100!
Κι’ εκεί που η προπαγάνδα βαρούσε τις καμπάνες, ήλθε

Εκλογές στην Κεντροαριστερά: Τα τελικά αποτελέσματα - Θρίαμβος της Φώφης Γενηματά – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Κεντροαριστερά: Το χρονικό του α΄ γύρου | Newsit.gr
Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού ψήφισαν πάνω από 210.000 πολίτες, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του α’ γύρου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ραντεβού στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή δίνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς  
Με καταμετρημένες τις ψήφους από 878 σε σύνολο 878 εκλογικών τμημάτων.
Τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς διαμορφώθηκαν ως εξής:
  • Φώφη Γεννηματά 42,76%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%
  • Γιώργος Καμίνης 13,45%
  • Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%
  • Γιάννης Μανιάτης 4,22%
  • Γιάννης Ραγκούσης 2,39%
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%
  • Απόστολος Πόντας 0,54%
  • Δημήτρης Τζιώτης 0,19%


Εκλογές στην Κεντροαριστερά: Τα τελικά αποτελέσματα στην Κορινθία

 Κεντροαριστερά: Το χρονικό του α΄ γύρου | Newsit.gr
Ψήφισαν 2599, άκυρα 8 λευκά 11


Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν-Ιράκ

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδας) στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Ιράκ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης

Αντίο με ψηλά το κεφάλι για την Ελλάδα! - Δεν προκρίθηκε αλλά χειροκροτήθηκε η Εθνική

 Ελλάδα – Κροατία: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι! Στο Μουντιάλ η «Χρβάτσκα» | Newsit.gr
Αντίο με ψηλά το κεφάλι για την Ελλάδα!
Η εθνική μας ήταν ξανά ΟΜΑΔΑ, δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ και το πάλεψε όσο μπορούσε. Ωστόσο, έμεινε στο 0-0 με την Κροατία και σε συνδυασμό με την ήττα της στο πρώτο ματς με 4-1, έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Θετικότατη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από την «γαλανόλευκη», ωστόσο της έλειψε το γκολ που δεν την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Δεν πήρε ρίσκα η Κροατία, που έπαιξε ξεκάθαρα με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας προίκα το σκορ του πρώτου αγώνα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Σφοδρή χαλαζόπτωση τη Δευτέρα!

 Καιρός: Καταιγίδες κατά ριπάς από αύριο! | Newsit.gr
Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προβλέπει σε έκτακτη ανακοίνωση της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν διαδοχικά έχουν ως εξής:
Τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι, θα επηρεαστεί η Αν. Πελοπόννησος (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές) και πιθανόν το πρωί η Νότια Πελοπόννησος.
Μέχρι το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει την Αν. Στερεά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Στη συνέχεια προς το βράδυ θα μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στο Β.Ν. Αιγαίο και τα ξημερώματα προς Τρίτη αναμένεται να πλήξει την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη.
 Την Τετάρτη το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά. 
Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας

Κεντροαριστερά: Γεννηματά - Ανδρουλάκης το δίδυμο της κάλπης

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/fwfh-kentroaristera-1000.jpg
Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού ψήφισαν πάνω από 210.000 πολίτες, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του α’ γύρου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή και δύσκολα θα αλλάξουν, Γεννημάτα και Ανδρουλάκης θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο.
Αποτελέσματα Επικράτειας από 131.992 ψηφίσαντες στα 637 από 874 εκλογικά κέντρα
    • Γεννηματά 43,75
    • Ανδρουλάκης 26.16%
    • Καμίνης 13.08%,
    • Θεοδωράκης 8.40%,
    • Μανιάτης 4%
    • Ραγκούσης 2.35%,
    • Γάτσιος 1.52%,
    • Πόντας 0.55%,
    • Τζιώτης 0.19%
 Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς, και σε κάθε περίπτωση το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο χώρος υφίσταται.
 Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την επεξεργασία στοιχείων για 170.000 ψηφοφόρους, η ηλικιακή κατανομή έχει ως εξής:
Η συμμετοχή στις ηλικίες 

  • 17 ετών - 24 ετών είναι 3%
  • 25 ετών - 34 ετών είναι 8%
  • 35 ετών - 44 ετών είναι 10%
  • 45 ετών - 54 ετών είναι 15%
  • 55 ετών - 64 ετών είναι 26%
  • 65+ είναι 39%
Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που ξεπερνά το 40%.
Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση.  Με την μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει λίγο πάνω από 27% και δεν αποκλείεται να αγγίξει το 30%.
Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν. Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.
Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά έδωσε, αργά το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συνεχάρη επίσης τους υπόλοιπους υποψηφίους και την επιτροπή Αλεβιζάτου για την πετυχημένη διαδικασία.
Αναλύτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.
Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.
Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».
 Σε δήλωση του ο Γιώργος Καμίνης αναφέρει:
Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ' όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε.

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την ξεκάθαρη πρωτιά έδωσαν επίσης οι συνυποψήφιοι της Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος.«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία», πρόσθεσε.
Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μάιου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ. Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Η Κεντροαριστερά “μαύρισε” τον (τοξικό) Καμίνη. Θρίαμβος Φώφης, 2ος ο Ανδρουλάκης


Η μεγάλη και πάνω από τις προβλέψεις συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αποπροσανατόλισε εξαρχής πολλούς, που πίστεψαν ότι στις κάλπες έδωσαν μαζικό παρόν “φιλελεύθερα στοιχεία”, με αφετηρία την πρόθεση να εκλεγεί κάποιος που θα είναι