Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Έρχονται και νέες αποχωρήσεις στο ΠΑΣΟΚ;

ΠΑΣΟΚ: Με Γεννηματά, στην εκκίνηση επανασυσπείρωσης
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πετύχει τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, «όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι μια στρατηγική που εκφράζει τη βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τη νέα εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και παραιτηθείσα από το υπουργείο Υγείας γι΄ αυτό το σκοπό, Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Βενιζέλος, με τη φυσική παρουσία της κ. Γεννηματά στην επανασύσταση του κόμματος, ακουμπά το ιδρυτικό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Γεννηματά, ενώ παράλληλα, με την επιστροφή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επικεφαλής της «Αριστερής πτέρυγας» του ΠΑΣΟΚ ως μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε παραιτηθεί πρόσφατα επί Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία, δείχνει την πρόθεσή του για συστράτευση του «όλου ΠΑΣΟΚ» στην προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει προ μηνός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου».
Επίσης ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι λόγω αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι Ευάγγελος Αργύρης, Νίκος Σαλαγιάννης και Βασίλης Γερανίδης.
 Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους διαγραφέντες και τα στελέχη που προσχωρούν σε άλλα κόμματα, ενδέχεται να οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε μια ανανέωση. Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Θ. Πάγκαλος και ο Σ. Ξυνίδης ανακοίνωσαν ότι δεν πρότίθενται να είναι και πάλι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές και υπάρχουν σενάρια ότι το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Real News", βρίσκονται:
• Η Βάσω Παπανδρέου, η οποία πάντως θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Παπανδρέου φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη και ανήσυχη για το μέλλον της χώρας και φυσικά και για το μέλλον της πολιτικής τάξης.
• Ο Βαγγέλης Αργύρης, βουλευτής Ιωαννίνων και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα ως Διευθυντή της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, θέση που επί Γ. Παπανδρέου κατείχε η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
• Ο Βασίλης Γερανίδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα ασχοληθεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
• Ο Νίκος Σαλαγιάννης, βουλευτής Καρδίτσας, ο οποίος θα αναλάβει νέος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
• Ο Θανάσης Τσούρας, βουλευτής Α΄ Αθηνών – περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
• Ο Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής Επικρατείας, που ετοιμαζόταν για τη Β΄ Αθηνών ή τα Τρίκαλα, θα επιστρέψει στο Λονδίνο και την πανεπιστημιακή του έδρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσπάσει υπόσχεση από τον Ευ. Βενιζέλο να αξιοποιηθεί από την Ιπποκράτους.

Προσχωρήσεις στον ΛΑΟΣ


Ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα τις προσχωρήσεις στις τάξεις του ΛΑΟΣ του ιατρού, αγγειολόγου και  επικ. Καθηγητή χειρουργικής του ΑΠΘ, Δρ. Θανάση Α. Παπαγεωργίου και του  πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ( επί Α. Παπανδρέου) στην Α΄ Θεσσαλονίκης  Λευτέρη Κωνσταντινίδη,, ως υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Παρουσιάστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ – Τι κερδίζει το κόμμα

Παρουσιάστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ – Τι κερδίζει το κόμμαΤην κοινοβουλευτική ομάδα που συγκρότησε η Δημοκρατική Αριστερά, παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη να μετακινηθεί η πολιτική προς προοδευτική κατεύθυνση. Ο κ. Κουβέλης, επισήμανε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά οδηγήθηκε στη συνεργασία με ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, λόγο της αναγκαιότητας για μια κυβερνώσα αριστερά που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο.
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, είναι: Φώτης Κουβέλης (Β' Αθηνών), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών).
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματος, τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Υπενθύμισε ότι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική». Παρέπεμψε, μάλιστα, στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία «ανοιχτά και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές».
Ο κ. Κουβέλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πάει πιο μακριά από τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρεται στον κοινό πολιτικό τόπο, στην κοινή πολιτική δράση, στην αναγκαιότητα του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος της κοινωνίας και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος.
Παράλληλα, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τι κερδίζει η ΔΗΜΑΡ από τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής, ο ελάχιστος αριθμός βουλευτών που πρέπει να έχει ένα κόμμα για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα, είναι 10. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του κανονισμού, «ο αρχηγός του Κόμματος θεωρείται και Πρόεδρος της Κ.Ο. του Κόμματος του, αν είναι βουλευτής». Προβλέπεται επίσης ότι οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρέπει να υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, η οποία θα περιέχει τον τίτλο του κόμματος, τα ονόματα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το σημαντικότερο όφελος που συνεπάγεται η ίδρυση μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει να κάνει με τον προεκλογικό τηλεοπτικό χρόνο και το debate των πολιτικών αρχηγών. Άλλωστε, το διάστημα που απομένει μέχρι τη διάλυση της Βουλής είναι εξαιρετικά μικρό για τα όποια οφέλη προσδοκούν να αποκομίσουν τα κόμματα μέσα από την κοινοβουλευτική τους παρουσία στις ολιγάριθμες συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κοινοβουλευτικά προνόμια που προκύπτουν, το σημαντικότερο είναι ο καταμερισμός του χρόνου τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να ανακατανείμει το χρόνο των ομιλητών με τρόπο ώστε να καλύπτει και τη συμμετοχή των νέων κοινοβουλευτικών ομάδων και βεβαίως και των προέδρων τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 18, στις ΚΟ παραχωρείται ιδιαίτερη αίθουσα στο βουλευτήριο, με χωρητικότητα ανάλογη με τον αριθμό των μελών της. Στους προέδρους των ΚΟ, παραχωρείται ιδιαίτερο γραφείο. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες, η παραχώρηση ιδιαίτερου γραφείου στους προέδρους των Κ.Ο. γίνεται σύμφωνα με τη σειρά της δύναμης τους. Οι διοικητικές γραμματείες των ΚΟ στελεχώνονται με μετακλητούς υπαλλήλους που διορίζονται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, μετά από πρόταση του Προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά η ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας για μετακλητούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το άρθρο 19, η νεοϊδρυόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα έπεται, σε σειρά, της ισοδύναμης παλαιότερης, στην περίπτωση ισοδυναμίας Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στην περίπτωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ο αριθμός των βουλευτών της είναι μεγαλύτερος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν 9 βουλευτές και άρα θα προηγείται στη σειρά των ομιλητών, εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώσει ότι εντάσσει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και έναν ακόμη βουλευτή που πιθανολογείται ότι θα είναι η βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση συγκρότησης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για να προσδιοριστούν οι θέσεις των μελών τους στην αίθουσα συνεδριάσεων. 

eklogika.gr

Ο Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα:
Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Η απόφαση Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αποτελεί θετικό γεγονός. Άλλα δεν αρκεί από μόνο του ...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αποτελεί θετικό γεγονός. Άλλα δεν αρκεί από μόνο του για να αποκαταστήσει τις τεράστιες καταστροφές, που έχει προκαλέσει, διαχρονικά, στις μειονότητες που ζουν στην Τουρκία, η ακραία εθνικιστική πολιτική του Κεμαλικού κράτους. 
Ο ξεριζωμός που υπέστη ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου αποτελεί μία από τις μελανότερες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Αν θέλει πραγματικά η σημερινή Τουρκία να προσεγγίσει την Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει το σύνολο των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το σεβασμό όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και να αναγνωρίσει, δημόσια, τις πράξεις γενοκτονίας και διωγμών σε βάρος διαφόρων εθνοτήτων, που απoτέλεσαν τους συγκεκριμένους στόχους του Τουρκικού ακραίου εθνικισμού.
Διαφορετικά, μεμονωμένες αποφάσεις και ενέργειες δημιουργούν μεν εντυπώσεις, οι οποίες όμως «εξατμίζονται» γρήγορα μέσα στη σκληρή καθημερινότητα, την οποία εξακολουθούν να βιώνουν όλοι οι μειονοτικοί πληθυσμοί στη σημερινή Τουρκία».

Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο "Ο ιός της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών (CTV) –Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης και εξάλειψη της ασθένειας"

 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, τον Ε.Λ.Γ.Ο Δήμητρα και τον Δήμο  Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη  29-3-2012 και ώρα 5:00 μ.μ. στο  Δημοτικό Θέατρο  «Άγγελος Σικελλιανός» στο  Ξυλόκαστρο  με θέμα:
 «ο ιός  της Τριστέτσας  των εσπεριδοειδών (CTV) –Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης  και εξάλειψη της ασθένειας».
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:
1. Ν. Κούλης και Δρ. Δ. Γκιλπάθη  εκπρόσωποι της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ  που θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τη φυτοϋγειονομική νομοθεσία, νομοθεσία και μέτρα  που προβλέπονται  για τον περιορισμό της εξάπλωσης και   της εξάλειψης  της Τριστέτσας.
  2. Ε. Ζαγγίλης  και Ε. Σπαθή  εκπρόσωποι της Δ/νσης Εισροών  ΥΠΑΑΤ  που  θα αναλύσουν θέματα που αφορούν  όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών φυτωριακών επιχειρήσεων και απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για  το πολλαπλασιαστικό υλικό .
3.Δ. Δήμου Γεωπόνος-Ιολόγος  της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας, θα περιγράψει την ασθένεια, την  επικινδυνότητα της  και   την εξάπλωσή της στην Ελλάδα και τον Κόσμο. 
4. Γ. Φλώρος εκπρόσωπος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε .Κορινθίας , θα παρουσιάσει την ασθένεια στη Π.Ε. Κορινθίας.
Στο τέλος  θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚ​Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Στην εκπομπή της ΝΕΤ Πρωινή Ενημέρωση μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος.

Μίλησε για σχέδιο υποταγής στην τρόικα,για επαχθές και άκυρο δάνειο,για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου,για εκβιασμό των ελλήνων πολιτών.

Ξεκαθάρησε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργαστούν μετεκλογικά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με όποια άλλη φιλομνημονιακή πολιτική δύναμη.

Στα βασικά σημεία της συνέντευξης του είπε:

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία

Στην πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών 18 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 11 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας.
Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες των ονομάτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ή ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

 Το παρών κείμενο δεν αποτελεί άρθρο, ούτε τοποθέτηση.
Αποτελεί μία μετάφραση όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στις 25 Μαρτίου 2012, ημέρα εορτασμού της έναρξης του εθνοαπελευθερωτικου αγώνα του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ξεκινώντας το "ρεπορτάζ" δύο εβδομάδες πριν και παρατηρώντας τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, μια ημέρα πριν και κατά την ημέρα της Εθνικής Εορτής, εντόπισα τα παρακάτω :

Η Μέρκελ παραδέχτηκε τη μεγάλη “μπλόφα” με την Ελλάδα

Οι δυο δανειακές συμβάσεις τις οποίες υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, αναπτύχθηκαν σε ένα περιβάλλον διεθνών αδιεξόδων και ωμών εκβιασμών. Η Αθήνα βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας, στην περίπτωση που αρνείτο να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τη… συνταγογράφηση της τρόικας για ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα περάσει στην Ιστορία ως κατεξοχήν παράδειγμα προς αποφυγή.
Ενώ, δεν έλειψαν και περισπούδαστες αναλύσεις με επίφαση επιστημοσύνης, περί του… παράθυρου ευκαιρίας που βρήκαν οι Ευρωπαίοι, ώστε να εξωθήσουν την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη, χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα το κοινό νόμισμα.
Με συνέντευξή της στο BBC, η Άνγκελα Μέρκελ, δηλαδή το κατεξοχήν πρόσωπο του Δημοσιονομικού Συμφώνου που απειλεί με ακρωτηριασμό το κοινωνικό κράτος στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδέχεται τη… μεγάλη μπλόφα. Επισημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ακόμη κι αν το ήθελε η ίδια η Αθήνα.
Αναφέρεται στο ντόμινο ψυχολογικής αποσύνθεσης που θα προκαλούσε μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς την ευρωζώνη, καθώς οι διεθνείς αγορές θα αναρωτιούνταν ποια θα ήταν η επόμενη χώρα, η οποία θα ακολουθούσε την κακή μοίρα της Ελλάδας.
Και φυσικά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το μέλλον, υπενθυμίζοντας ότι η ευρωζώνη μπορεί να προχωρήσει μονάχα πλήρως… αρτιμελής. Όχι χάνοντας κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, πόσο μάλλον η Ισπανία και η Ιταλία που έπονται.
Το παράδειγμα της Lehman Brothers προκαλεί… τρόμο, στην προοπτική να επαναληφθεί στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Γι’ αυτό και, όσο προετοιμασμένοι κι αν δηλώνουν οι Ευρωπαίοι στο μέλλον για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην πραγματικότητα γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν θα είναι ποτέ κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις παρενέργειες και τις διαστάσεις του προβλήματος, από τη στιγμή που άπτεται της πιστωτικής εμπιστοσύνης των πολιτών. Επομένως του ψυχισμού των κοινωνιών, και κατ’ επέκταση των αγορών.
Καλό θα είναι να διαβάσουμε με προσοχή όσα είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Για να θυμόμαστε μέχρι που φτάνουν τα όρια της αυστηρότητας της ευρωζώνης. Μέχρι που φτάνουν τα όρια ενός εθνικού εκβιασμού.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Δεν θα λειτουργήσει εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη η Νέα Δημοκρατία

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η οικονομική κρίση που διέρχεται ο Τόπος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες επιβάλλουν αντίστοιχη προσαρμογή στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων.
Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη.    
Τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις προεκλογικές ανάγκες. 
Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές της, να περιοριστούν στις απαραιτήτως αναγκαίες δαπάνες του προεκλογικού τους υλικού.

Κανένας δεν ανησύχησε, κανένας δεν αντέδρασε, κανένας δεν ενοχλείται.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Λάμπει δια της απουσίας της η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην όλη προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό. Έχουμε, εδώ και μέρες, επισημάνει ότι καταγράφεται μείωση στις κρατήσεις, ακόμα και από αγορές, που παραδοσιακά προτιμούσαν τη χώρα μας, όπως η Γερμανία. Δεν ασχολήθηκε κανείς. Επαναλαμβάνουμε διαρκώς, ότι πρέπει να υπάρξει Εθνική καμπάνια για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού, που με κατάλληλα μηνύματα θα εξισορροπεί τον αρνητικό αντίκτυπο από την οικονομική κρίση, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια. Καμία ενέργεια δεν έγινε. Εδώ και δυο χρόνια, λέμε ότι δεν υπάρχει επαρκής μηχανισμός για τη διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό. Κανένας δεν ανησύχησε, κανένας δεν αντέδρασε, κανένας δεν ενοχλείται.

Για μια ακόμα φορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία παίρνει πάνω της αυτή την τεράστια προσπάθεια. Πριν από λίγο καιρό με την καμπάνια “Give Greece a Chance” Έλληνες επιχειρηματίες επιχείρησαν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας στο Διεθνή Τύπο. Αυτές τις ημέρες, στη Νέα Υόρκη, η πρωτοβουλία “Up Greek Tourism”, κατόρθωσε -με δωρεές πολιτών- να συγκεντρώσει πόρους για την ανάρτηση γιγαντοαφίσας στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην Times Square, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Στη Γερμανία, από την άλλη, ενεργοποιούνται, αυτή τη στιγμή, παράλληλα έξι (6) μεγάλοι Tour Operators, σε συνεννόηση με Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, για την υλοποίηση έντυπης καμπάνιας, που θα αναθερμάνει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Με άλλα λόγια, η ιδιωτική πρωτοβουλία, έρχεται και αντισταθμίζει το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργού, που δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη αφασία, αδράνεια και ευθυνοφοβία».

Τι συμβαίνει στην Κόρινθο ; Ποιοι παίζουν με την ψυχολογία των πολιτών ;

Τον τελευταίο μήνα στην Κόρινθο εξελίσσεται ένα πολύ περίεργο και επικίνδυνο σκηνικό. Λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών το θέμα δεν έχει αναλυθεί επαρκώς γιατί όποιος ξεκινήσει να το ψάχνει χάνεται στη ... μετάφραση.
Ανοίγουμε το τεράστιο αυτό θέμα γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει σπέκουλα με την ασφάλεια και την ψυχολογία των πολιτών, κανείς δεν μπορεί για πολιτικούς λόγους να διασπείρει ψεύδη (αν είναι ψεύδη) σαν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Από την άλλη πλευρά, αν όσα διαβάσετε είναι αλήθεια, τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει σκοταδισμό σε μια κοινωνία και να μην ενημερώνει αρμοδίως και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γίνεται και κυρίως δεν μπορούν οι πολίτες μια πόλης να ζουν κάτω από συνεχή τρόμο και φόβο.
Τον τελευταίο καιρό στην Κόρινθο κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα δύο ιστορίες και πλέον έχουν λάβει υπόσταση μη αμφισβητήσιμου γεγονότος καθώς οι ιστορίες έχουν περιλάβει ακόμα και εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας (όσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε κάτι τέτοιο) οι οποίες υποτίθεται (;) ότι αναφέρθηκαν στα "περιστατικά".
Η πρώτη ιστορία μιλάει για τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης από αλλοδαπούς στην πόλη της Κορίνθου, κάτι που επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά.
Η δεύτερη ιστορία είναι πολύ πιο σοβαρή και αν είναι αλήθεια τότε θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρχές και να ενημερώσουν τον κόσμο.
Λέγεται από στόμα στόμα ότι τον περασμένο μήνα ένα νεαρό ζευγάρι παγιδεύτηκε στην Κόρινθο, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ από ομάδα αλλοδαπών και βιάστηκε. Οι λεπτομέρειες που συνοδεύουν την ιστορία αυτή είναι ανατριχιαστικές. Λίγες μέρες αργότερα "κυκλοφόρησε" ότι η κοπέλα πέθανε λόγω της αιμορραγίας που της προκάλεσε το απεχθές περιστατικό. Πριν από μερικές ημέρες και σε συνέχεια της ιστορίας αυτής κυκλοφόρησε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνα στο σταθμό του ΟΣΕ καθώς ο δυστυχής πατέρας της νεαρής ήθελε να λυτρωθεί για το χαμό του παιδιού του. Για αυτή την ιστορία λέγεται ότι έγινε και αναφορά σε πανελλαδική εκπομπή.
Το πρόβλημα είναι ότι για καμία από αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει ειδησεογραφία ή επίσημη ενημέρωση. Είναι ιστορίες που λέγονται από στόμα σε στόμα, κυκλοφορούν ευρέως και σκορπίζουν τον τρόμο σε μια πόλη που έχει κρατήσει - όσο το δυνατόν - ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για τους κατοίκους της παρά τα υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας.
Νομίζουμε ότι πρέπει δημοσίως και επισήμως να διευκρινιστεί το τί συμβαίνει. Αν όλο αυτό αποτελεί ψέμα, θα πρέπει να εντοπιστεί η πηγή του και οι λόγοι για τους οποίους λέγεται.
Τέτοιου είδους γεγονότα (;) τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να δημιουργήσουν ανάφλεξη σε ένα ήδη ταραγμένο τοπίο. Είναι λογικό ο φόβος των πολιτών να τους στρέφει σε διάφορα "άκρα" και ελπίζουμε να μην είναι αυτός ο στόχος αυτών των φημών.
Αν τελικά πρόκειται για "πολιτικό" παιχνίδι, τότε είναι βρωμερό, τρισάθλιο και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε πλευρά.
Καλούμε κυρίως τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) της Κορινθίας, τις αρχές ή οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνο να διερευνήσει και να δώσει διευκρινίσεις για όσα εξοργιστικά περιγράφονται σε αυτές τις διακινούμενες ιστορίες. Αν τα γεγονότα αυτά είναι αληθινά, τότε θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβληματιστούν για τις αγωνίες των πολιτών που δεν αργούν να μεταφραστούν σε κοινωνική όξυνση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Για τον προβληματισμό ...
Διαπρύσιος
Diaprisios.GR

Κώστας Κόλλιας: «Η ιστορία της Περαχώρας δικαιούται και απαιτεί την επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας είχε τη Δευτέρα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά την οποία συζήτησαν την επανίδρυση του Μουσείου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην Βουλευτής είχα θέσει το θέμα της επανίδρυσης του Μουσείου Περαχώρας και το επανέφερα επανειλημμένα, τόσο σε ομιλίες μου στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και σε επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το αίτημα για την επανίδρυση του Μουσείου Περαχώρας βεβαίως παραμένει πιο πιεστικό από ποτέ. Από την ημέρα της καταστροφής στους σεισμούς του 1981 μεσολάβησαν η έγκριση ανέγερσης του νέου Μουσείου το 2005, η υπουργική απόφαση και η εξεύρεση του χώρου ανέγερσης, οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις της Ένωσης Φίλων του Μουσείου και πολλών φορέων για να ενταχθεί η Περαχώρα στον Μουσειακό σχεδιασμό της χώρας και να χρηματοδοτηθεί το έργο της επανίδρυσης.
Είναι πάγια η άποψή μου ότι τα αγαθά του πολιτισμού δεν μπορούν να αποτιμώνται με όρους κόστους και κέρδους. Η πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία ενός Μουσείου είναι ανεκτίμητη. Ακόμα όμως και από τη λογιστική σκοπιά, είναι βέβαιο ότι η τοπική κοινωνία, αλλά και όλη η Κορινθία, μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη από ένα Μουσείο στην Περαχώρα. Το κέρδος από την αύξηση των επισκεπτών είναι αυτονόητο για κάθε περιοχή. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να είναι στις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες και ο εμπλουτισμός της ποικιλίας και της ποιότητας των τουριστικών αγαθών που έχει να προσφέρει η χώρα.
Έτσι, ένα Μουσείο στην Περαχώρα μπορεί να συνεισφέρει σε αυτήν την κατεύθυνση, προσθέτοντας στους υπάρχοντες επισκέπτες χιλιάδες ακόμη που ενδιαφέρονται για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής. Άλλωστε, το Μουσείο φιλοξενεί ευρήματα από το Ηραίο, έναν αρχαιολογικό χώρο που υποδέχεται πολυάριθμους επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του μνημείου.
Το Μουσείο Περαχώρας δεν προσφέρεται για προεκλογική αντιπαράθεση, γι’ αυτό δεν θα επεκταθώ σε επικρίσεις. Θα περιοριστώ στο να καταθέσω τη δέσμευσή μου ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ανακινήσω ξανά το θέμα. Θεωρώ την ανέγερση του νέου Μουσείου θέμα μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη του Λουτρακίου και της Κορινθίας, αλλά για τον ελληνικό πολιτισμό, γι’ αυτό και θα υποστηρίξω ένθερμα και έμπρακτα το αίτημα μέχρι την τελική του λύση.»

ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ



Ο βουλευτής Λαρίσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Ζώης,έκανε τις εξής δήλωση:

"Είναι απολύτως σαφές ότι, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του κυρίου Νίκου Χατζηνικολάου στο Real Fm, απέκλεισα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με οιοδήποτε κόμμα κινείται εντός του πλαισίου αποδοχής και εφαρμογής του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. Όλα τα άλλα είναι ερμηνείες και παρερμηνείες".

μεθοδεύσεις του Υπουργού Εργασίας σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής προς επίλυση του θέματος της συνέχισης του έργου των καταργημένων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ, καταγγέλλει ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας,  κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Εργασίας σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής προς επίλυση του θέματος της συνέχισης του έργου των καταργημένων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ, αλλά και με την ανάληψη καθηκόντων του προσωπικού τους στον ΟΑΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης, δεσμεύτηκε πριν από 15 ημέρες για την άμεση σύσταση επιτροπής, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση στη συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας και στην εξασφάλιση των εργαζομένων.
Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει κάνει τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ισχυρίζεται -σε συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ- χωρίς ίχνος ντροπής, ότι η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στη “λύση” που δήθεν προτείνει και γι’ αυτό δεν προχωρεί στην υλοποίηση της.
Και ενώ για τα παραπάνω επικρατεί μια ένοχη αδράνεια, αντίθετα παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα όσον αφορά στις μετακινήσεις των υπαλλήλων των δύο καταργημένων Οργανισμών στον ΟΑΕΔ και μάλιστα σε διάσπαρτες υπηρεσίες, ώστε να μην είναι εύκολη η αντίστασή τους στις όποιες μεθοδεύσεις του.
Καταγγέλλουμε τον κ. Υπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, για τους παραπάνω ψευδείς ισχυρισμούς του. Και απαιτούμε, τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα της θητείας του, να σεβαστεί τους κανόνες και τις υποσχέσεις του και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη σύσταση της επιτροπής, ώστε να  αναπτύξει εκεί τη λύση που προτείνει, για να ενημερωθούν, τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι, όσο και όλοι οι πολίτες.
Παράλληλα, καλούμε τον κ. Κουτρουμάνη να αφήσει το προσωπικό του ΟΕΚ στις θέσεις του, έτσι ώστε παράλληλα με την από κοινού εξεύρεση λύσης για την τύχη τους, να κλείσουν όσο είναι δυνατό και οι εκκρεμότητες και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να προχωρήσει στο σχεδιασμό του νέου ρόλου των δυο Οργανισμών».

Φωτεινή Πιπιλή...ψευδής εικόνα ότι ως Βουλευτής της Α’ Αθηνών πρότεινα «εμπάργκο στα Κοζανίτικα προϊόντα»

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., Βουλευτής της Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται και μάλιστα από αιρετά όργανα, Περιφερειάρχες, Δημάρχους κ.α., στοιχεία επικίνδυνης παραπληροφόρησης που στρέφουν τους Έλληνες πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς. Έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, η ψευδής εικόνα ότι ως Βουλευτής της Α’ Αθηνών πρότεινα «εμπάργκο στα Κοζανίτικα προϊόντα» με αφορμή τις αντιδράσεις της Δημάρχου Βοΐου Κοζάνης για τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Κράτησης σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής της.
Δεν επιτρέπεται και μάλιστα, όταν υπάρχουν Γραφεία Τύπου με αποκλειστική αρμοδιότητα τη μεταφορά αυτούσιων δηλώσεων – και όχι κουτσομπολιών του τύπου «μου είπε, σου είπα» - να δημιουργούνται  επιζήμιες, για το Εθνικό ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης, καταστάσεις. Αποστέλλω προς όλους, μη επιδεχόμενη καμιάς διαψεύσεως, τις πρωτογενείς δηλώσεις μου ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 FM στην εκπομπή στα «Στα μέσα και στα έξω», την Πέμπτη 22 Μαρτίου.
Απαντώντας στη  δήλωση της Δημάρχου Βοΐου Κοζάνης: «Λυπάμαι αλλά δε θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας», είπα: «Παρακαλώ την Δήμαρχο Βοϊου Κοζάνης να είναι ως αιρετή και ως Ελληνίδα πιο προσεκτική στις προκλητικές, τοπικίστικες απόψεις…Την παρακαλώ και της το επιστρέφω ως απαράδεκτο τη δήλωση ότι «δεν θα γίνουν τα χωριά της περιοχής η χωματερή της Αθήνας…».
«…Είναι αιρετή και θα έπρεπε να προσέχει. Γιατί μ’ αυτή τη λογική, εγώ η Αθηναία, θα πάω τώρα στη Κυψέλη, στις περιοχές που ταλαιπωρούνται και θα τους πω, με αυτή τη ευκολία της κυρίας: «μην ξαναγοράσετε προϊόντα από τη Κοζάνη», καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε εθνικά θέματα και για περιουσία-εννοώντας το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο- που ανήκει και στον φορολογούμενο του Αγίου Παντελεήμονα».
Σας παραθέτω και τις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις:


Το σχετικό βίντεο από την εκπομπή του ΣΚΑΙ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στις 22-03-2012.