Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το “πνεύμα” του πρωταθλητή και τα... μαγικά ρεκόρ. Ενας Ολυμπιακός καταιγίδα να... παρα-Μιραλάς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ολυμπιακός είχε μόλις πανηγυρίσει μια από τις πιο εμφατικές νίκες της ιστορίας και έδειξε σε ένα ακόμα ματς πως δεν έχει αντίπαλο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Με μία απολαυστική απόδοση και με έναν Μιραλάς πραγματικό “φονικό όπλο” οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν το απίστευτο 7-2 και χρειάζονται άλλους δυο βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια για να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Το ποδοσφαιρικό σόου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η απόδοση του Κέβιν Μιραλάς, που πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, ολοκλήρωσε ένα... δύσκολο αγωνιστικό μήνα, μέσα απ' τον οποίο ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.
Το 7-2 με τους Αρκάδες και κυρίως η ανατροπή του 0-2 ήταν η τρίτη ανατροπή για φέτος στο Καραϊσκάκη. Είχαν προηγηθεί αυτές με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, αλλά η συγκεκριμένη με τον Αστέρα μοιάζει ανεπανάληπτη.
Οι πιο μεγάλες ανατροπές των ερυθρόλευκων ήταν το 4-2 (από 0-2) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1998-99), αλλά και το 3-2 με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης (2006-07).
Οσο για τις 7άρες του Ολυμπιακού, αυτή ήταν η πρώτη μετά το 2003, όταν στον Πύργο είχε διαλύσει με 7-0 τον Ακράτητο. Για το γεγονός ότι σημείωσε έξι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, θα πρέπει να πάμε 35 χρόνια πίσω (5 Ιουνίου του 1977), όταν οι Πειραιώτες συνέτριψαν την Παναχαϊκή με σκορ 9-1!
Οσο για το το ρεκόρ παραγωγικότητας όλων των εποχών, είναι το 11-0 με τον Φωστήρα στις 3 Μαρτίου 1974. Τότε, μάλιστα είχε σημειώσει 7 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.
Να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός βαδίζει για το πρωτάθλημα με την καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα απ` όλες τις ομάδες, ενώ εκτός απροόπτου θα βγάλει και τον πρώτο σκόρερ της σεζόν.
Επειτα από ένα τέταρτο που επικράτησε τρικυμία στα μετ' όπισθεν, ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του κι αν και βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο ημίχρονο, έβαλε 6 γκολ στην επανάληψη κόντρα στον Αστέρα και νίκησε με 7-2!
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κέβιν Μιραλάς που φιγουράρει πλέον με διαφορά στην κορυφή των σκόρερ (18) του πρωταθλήματος, καθώς σημείωσε καρέ τερμάτων! Εξαιρετικός για άλλο ένα ματς ο Αμπντούν, πολλά κέφια από Τζιμπούρ! Μεταμόρφωσε το κέντρο του Ολυμπιακού στην επανάληψη ο Μανιάτης.
Ετσι λοιπόν ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλη μια νίκη για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο και να κυνηγήσει μετά το νταμπλ, αφού βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά, όπως συνηθίζει άλλωστε κι έκανε 2-3 καλές φάσεις για να σκοράρει. Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το προβάδισμα!
Ο Βαλβέρδε είχε κάνει «φροντιστήριο» στους παίκτες του για τις κόντρες του Αστέρα, ωστόσο, δεν έπιασαν τόπο. Στο 13' λοιπόν ο Ουσέρο έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπρέσκα που κινήθηκε από αριστερά βγήκε τετ α τετ με τον Μέγερι, όμως νικήθηκε.
Ωστόσο, πήρε το «ριμπάουντ» κι έστρωσε στον επερχόμενο Ναβάρο που έκανε το 0-1! Σαν να μην έφτανε αυτό κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ανέβει για να ισοφαρίσει, οι Αρκάδες έφυγαν στην κόντρα τέσσερις με έναν και δεν λάθεψαν.
Ο Ροτζέριο συνεργάστηκε με τον Ναβάρο έκαναν το «1-2» και ο μέσος των Αρκάδων με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 στο 16' και πάγωσε το Καραϊσκάκη!
Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό κι ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα! Στο 19' ο Μακούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι και ο Μιραλάς έκανε το 1-2 στο 19' με το 15ο φετινό του τέρμα!
Ο Βέλγος στο 36' «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα, όμως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι… Παραλίγο βέβαια να μπει το αυτογκόλ της χρονιάς με τον Μαρκάνο να γυρίζει άτσαλα τη μπάλα στον Μέγερι, ο οποίος έκανε... κατοστάρι και την έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 45'!
Τα τρεξίματα του Μανιάτη έλειψαν και φάνηκαν περίτρανα στο α' μέρος, όπου το κέντρο του Ολυμπιακού ήταν ξέφραγο αμπέλι και οι εξαιρετικοί στην κόντρα, Αρκάδες, βγήκαν σε δυο υποδειγματικές αντεπιθέσεις και σημείωσαν ισάριθμα γκολ.
Ωστόσο, στην επανάληψη δεν βγήκαν από τα αποδυτήρια… Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και σημείωσε έξι (!) γκολ στην επανάληψη με τον Μιραλάς να κάνει πάρτι!
Καρέ τερμάτων σημείωσε ο Βέλγος, ενώ «χτύπησαν» ακόμα οι Ορμπάιθ και Φουστέρ! Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν καταιγιστική στην επανάληψη, με τον Αστέρα να μην κάνει ούτε φάση στην επανάληψη!
Η επιθετική τριπλέτα του Ολυμπιακού, αποτελούμενη από Μιραλάς, Τζιμπούρ, Αμπντούν έβγαζε μάτια, ο Μανιάτης ήταν ένα κέντρο μόνος του, ενώ και οι αλλαγές που μπήκαν στο β' μέρος, Καζίμ και Φουστέρ μπήκαν κατευθείαν στο κλίμα και συνέβαλαν τα μέγιστα.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός με το καλύτερό του ημίχρονο στο πρωτάθλημα, επιβεβαίωσε ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και κατακτά και το φετινό πρωτάθλημα.
Το ματς τελείωσε με αποθέωση για όλους τους «ερυθρόλευκους» και κυρίως για τον Μιραλάς και τον Βαλβέρδε, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού έμειναν στο γήπεδο και μετά το ματς φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο (46' Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ (71' Καζίμ), Μιραλάς, Αβραάμ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (78' Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39' λ.τ. Φορμίκα), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ρόμπλες, Ροτζέριο (72' Εγκον), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα