Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Έρχονται και νέες αποχωρήσεις στο ΠΑΣΟΚ;

ΠΑΣΟΚ: Με Γεννηματά, στην εκκίνηση επανασυσπείρωσης
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πετύχει τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, «όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι μια στρατηγική που εκφράζει τη βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τη νέα εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και παραιτηθείσα από το υπουργείο Υγείας γι΄ αυτό το σκοπό, Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Βενιζέλος, με τη φυσική παρουσία της κ. Γεννηματά στην επανασύσταση του κόμματος, ακουμπά το ιδρυτικό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Γεννηματά, ενώ παράλληλα, με την επιστροφή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επικεφαλής της «Αριστερής πτέρυγας» του ΠΑΣΟΚ ως μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε παραιτηθεί πρόσφατα επί Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία, δείχνει την πρόθεσή του για συστράτευση του «όλου ΠΑΣΟΚ» στην προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει προ μηνός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου».
Επίσης ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι λόγω αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι Ευάγγελος Αργύρης, Νίκος Σαλαγιάννης και Βασίλης Γερανίδης.
 Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους διαγραφέντες και τα στελέχη που προσχωρούν σε άλλα κόμματα, ενδέχεται να οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε μια ανανέωση. Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Θ. Πάγκαλος και ο Σ. Ξυνίδης ανακοίνωσαν ότι δεν πρότίθενται να είναι και πάλι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές και υπάρχουν σενάρια ότι το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Real News", βρίσκονται:
• Η Βάσω Παπανδρέου, η οποία πάντως θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Παπανδρέου φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη και ανήσυχη για το μέλλον της χώρας και φυσικά και για το μέλλον της πολιτικής τάξης.
• Ο Βαγγέλης Αργύρης, βουλευτής Ιωαννίνων και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα ως Διευθυντή της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, θέση που επί Γ. Παπανδρέου κατείχε η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
• Ο Βασίλης Γερανίδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα ασχοληθεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
• Ο Νίκος Σαλαγιάννης, βουλευτής Καρδίτσας, ο οποίος θα αναλάβει νέος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
• Ο Θανάσης Τσούρας, βουλευτής Α΄ Αθηνών – περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
• Ο Ηλίας Μόσιαλος, βουλευτής Επικρατείας, που ετοιμαζόταν για τη Β΄ Αθηνών ή τα Τρίκαλα, θα επιστρέψει στο Λονδίνο και την πανεπιστημιακή του έδρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσπάσει υπόσχεση από τον Ευ. Βενιζέλο να αξιοποιηθεί από την Ιπποκράτους.