Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τι συμβαίνει στην Κόρινθο ; Ποιοι παίζουν με την ψυχολογία των πολιτών ;

Τον τελευταίο μήνα στην Κόρινθο εξελίσσεται ένα πολύ περίεργο και επικίνδυνο σκηνικό. Λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών το θέμα δεν έχει αναλυθεί επαρκώς γιατί όποιος ξεκινήσει να το ψάχνει χάνεται στη ... μετάφραση.
Ανοίγουμε το τεράστιο αυτό θέμα γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει σπέκουλα με την ασφάλεια και την ψυχολογία των πολιτών, κανείς δεν μπορεί για πολιτικούς λόγους να διασπείρει ψεύδη (αν είναι ψεύδη) σαν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Από την άλλη πλευρά, αν όσα διαβάσετε είναι αλήθεια, τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει σκοταδισμό σε μια κοινωνία και να μην ενημερώνει αρμοδίως και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γίνεται και κυρίως δεν μπορούν οι πολίτες μια πόλης να ζουν κάτω από συνεχή τρόμο και φόβο.
Τον τελευταίο καιρό στην Κόρινθο κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα δύο ιστορίες και πλέον έχουν λάβει υπόσταση μη αμφισβητήσιμου γεγονότος καθώς οι ιστορίες έχουν περιλάβει ακόμα και εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας (όσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε κάτι τέτοιο) οι οποίες υποτίθεται (;) ότι αναφέρθηκαν στα "περιστατικά".
Η πρώτη ιστορία μιλάει για τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης από αλλοδαπούς στην πόλη της Κορίνθου, κάτι που επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά.
Η δεύτερη ιστορία είναι πολύ πιο σοβαρή και αν είναι αλήθεια τότε θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρχές και να ενημερώσουν τον κόσμο.
Λέγεται από στόμα στόμα ότι τον περασμένο μήνα ένα νεαρό ζευγάρι παγιδεύτηκε στην Κόρινθο, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ από ομάδα αλλοδαπών και βιάστηκε. Οι λεπτομέρειες που συνοδεύουν την ιστορία αυτή είναι ανατριχιαστικές. Λίγες μέρες αργότερα "κυκλοφόρησε" ότι η κοπέλα πέθανε λόγω της αιμορραγίας που της προκάλεσε το απεχθές περιστατικό. Πριν από μερικές ημέρες και σε συνέχεια της ιστορίας αυτής κυκλοφόρησε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνα στο σταθμό του ΟΣΕ καθώς ο δυστυχής πατέρας της νεαρής ήθελε να λυτρωθεί για το χαμό του παιδιού του. Για αυτή την ιστορία λέγεται ότι έγινε και αναφορά σε πανελλαδική εκπομπή.
Το πρόβλημα είναι ότι για καμία από αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει ειδησεογραφία ή επίσημη ενημέρωση. Είναι ιστορίες που λέγονται από στόμα σε στόμα, κυκλοφορούν ευρέως και σκορπίζουν τον τρόμο σε μια πόλη που έχει κρατήσει - όσο το δυνατόν - ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για τους κατοίκους της παρά τα υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας.
Νομίζουμε ότι πρέπει δημοσίως και επισήμως να διευκρινιστεί το τί συμβαίνει. Αν όλο αυτό αποτελεί ψέμα, θα πρέπει να εντοπιστεί η πηγή του και οι λόγοι για τους οποίους λέγεται.
Τέτοιου είδους γεγονότα (;) τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να δημιουργήσουν ανάφλεξη σε ένα ήδη ταραγμένο τοπίο. Είναι λογικό ο φόβος των πολιτών να τους στρέφει σε διάφορα "άκρα" και ελπίζουμε να μην είναι αυτός ο στόχος αυτών των φημών.
Αν τελικά πρόκειται για "πολιτικό" παιχνίδι, τότε είναι βρωμερό, τρισάθλιο και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε πλευρά.
Καλούμε κυρίως τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) της Κορινθίας, τις αρχές ή οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνο να διερευνήσει και να δώσει διευκρινίσεις για όσα εξοργιστικά περιγράφονται σε αυτές τις διακινούμενες ιστορίες. Αν τα γεγονότα αυτά είναι αληθινά, τότε θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβληματιστούν για τις αγωνίες των πολιτών που δεν αργούν να μεταφραστούν σε κοινωνική όξυνση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Για τον προβληματισμό ...
Διαπρύσιος
Diaprisios.GR