Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πυρά από Βενιζέλο - Χριστοφιλοπούλου

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/07/venizelos.jpgΒενιζέλος: Ιστορική η σημερινή ημέρα γιατί καταρρέει η μυθολογία της αντιμνημονιακής αντίληψης  Το όχι στο δημοψήφισμα μετατράπηκε σε ένα ταπεινωτικό ναι γιατί ο λαός παραπλανήθηκε Πληρώνουμε τις συνέπειες των δικών σας ψεμάτων και ψευδαισθήσεων



http://s.kathimerini.gr/resources/2014-09/xristofilopoulou--2-thumb-large.jpgΧριστοφιλοπούλου: Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο και στον λαό; Χάρισε ο κ. Βαρουφάκης 11 δισ. Υπογράψατε στις 20 Φεβρουαρίου παράταση, αλλά δεν την υπογράψατε ποτέ. Γιατί; Έχουμε μια δραχμ-Αριστερά και μια Αριστερά θύμα των πραξικοπημάτων  Κυβερνήστε. Η χώρα δεν θα πέσει στα βράχια, δεν θα περάσουν τα σχέδια των δραχμολάγνων υπουργών της

Μητσοτάκης:Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα κάνουμε.



http://news247.gr/eidiseis/politiki/article1727488.ece/BINARY/w660/mitsotakis090412.jpgΟ Kυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Βουλής είπε 
Εδώ και μήνες από αυτό το βήμα σας προειδοποιούσαμε κ. υπουργοί, ότι όταν συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος συγκρούεται με την πραγματικότητα, κερδίζει η πραγματικότητα  Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα που περνάει το κόστος μεγαλώνει, μια επιχείρηση κλείνει.
 Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει τώρα Η αυταπάτη για την οποία μας μίλησε ο πρωθυπουργός στοίχισε και στοιχίζει στη χώρα. Αναγνωρίζω στον πρωθυπουργό ότι έστω υπό την πίεση, έκανε το σωστό. Μην περιμένετε να σας πούμε και μπράβο που επιχειρείτε να αποτρέψετε μία καταστροφή που εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε Συζητούμε για το τρίτο μνημόνιο με τον κίνδυνο του Grexit να μην έχει περάσει. Η χώρα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα και την ενδιάμεση συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η οικονομική κανονικότητα που η δική σας ανικανότητα προκάλεσε:  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, το κόστος αυξήθηκε κατά 25 δισ. ευρώ Επώδυνη η συμφωνία με μία σειρά υφεσιακών μέτρων Για να πετύχει η συμφωνία δεν αρκεί να εφαρμόζουμε επιλεκτικά κάποια μέτρα. Επιλέξατε να καλύψετε τον δημοσιονομικό στόχο με αύξηση φόρων, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και άλλες επιλογές Τα ισοδύναμα μέτρα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του είπε ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα αυτό. Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει εάν δεν στηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Μου κάνει εντύπωση που ο πρωθυπουργός λείπει από τη σημερινή συζήτηση Σήμερα από τον πρωθυπουργό θα ήθελα να μιλήσει πραγματικά για μία νέα αρχή, για το πώς μπορούμε να κλείσουμε τον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού των τελευταίων πέντε ετών. Οι βουλευτές της ΝΔ παίρνουν βάρος που δεν τους αναλογεί, θα ψηφίσουν από εθνική συνείδηση και όχι από κομματική πειθαρχία  Είναι βολικό για κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν εμείς δεν το ψηφίσαμε. Εμείς θα ψηφίσουμε τώρα και στις 23, αλλά a la carte κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν υπάρχουν. Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα κάνουμε.

"Πάσα" Μεϊμαράκη σε Τσίπρα - Καμμένο: Να ψηφίσετε πρώτοι εσείς

http://nstatic.tanea.gr/files/temp2/838fbbc6ea75b870fcb1c088c78f445e.jpgΤου δύο κυβερνητικούς εταίρους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο “έβγαλε μπροστά” ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη σύντομη παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να ανέβει στο βήμα της Βουλής, καθώς μία αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό δεν θα βοηθούσε το ήδη πολωμένο κλίμα στο κοινοβούλιο, στην κρίσιμη διαδικασία ψήφισης του κατεπείγοντος νομοσχεδίου, που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει “Περιμένω ο Αλέξης Τσίπρας να είναι απόψε ο πρώτος που θα ψηφίσει τα μέτρα και αμέσως μετά να ακολουθήσει ο κ. Καμμένος. Άλλωστε, οι αρχηγοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα”.

Ουσιαστικά ο κ. Μεϊμαράκης θέλει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να στείλουν πρώτοι το “μήνυμα” στους βουλευτές τους.

Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο «μνημόνιο Τσίπρα»

http://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2015/07/koutsoumpas.jpg
«Για όλους έρχεται η ώρα της αλήθειας. Για εσάς κ. Τσίπρα η ώρα είναι αυτή. Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στο τέλος της. Ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι μεγάλος. Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο "μνημόνιο Τσίπρα"» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης τελείωσε. Αποκαλύφθηκε ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική ένωση που δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παραμυθιάσατε μεγάλο μέρος του λαού για να σας ενισχύσει στην κάλπη» ενώ «δεν προετοιμάσατε καμία εναλλακτική λύση».

Ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε επίσης ότι «το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αργότερα. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ασφαλώς και υπάρχει. Και δεν είναι λύση η λύση της δραχμής, η οποία αφελώς υιοθετείται από ορισμένους», είπε...

Θεοδωράκης: Θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση

http://www.fnews.gr/wp-content/uploads/2015/06/stavros708_10-500x280.jpg«Δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση, να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τη συμφωνία «και μετά θα αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τη συμφωνία». Προανήγγειλε δε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε προτάσεις για το τι μπορεί να βελτιωθεί.

Αυτοί είναι οι "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τον Αλέξη Τσίπρα

Αυτοί είναι οι `αντάρτες` του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τον Αλέξη Τσίπρα Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον αριθμό των βουλευτών που διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή ψήφισης της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να φθάσουν τους 50!

Με βάση την ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου για την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης 29 από τους 32 βουλευτές θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καταψηφίσουν απόψε τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα, ενώ η Ελένη Αυλωνίτου που ήταν απούσα και ο Ηλίας Καματερός που ψήφισε "ναι" στην εξουσιοδότηση αλλά υπέγραψε 'όχι" στα μέτρα τελικά θα ψηφίσουν..."ναι" στα μέτρα.

Επίσης ο Νίκος Χουντής που υπερψήφισε την εξουσιοδότηση αλλά δήλωσε "όχι" στα μέτρα παραιτήθηκε από βουλευτής και τη θέση του πήρε ο δημοσιογράφος της "Αυγής" Γιώργος Κυρίτσης.

Να θυμίσουμε ότι ότι στην ψηφοφορία του Σαββάτου οι "διαφωνούντες" είχαν εκφραστεί ως εξής

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά - Το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά - Το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών 
 
- Σε εξέλιξη η κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές
- Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους βουλευτές του πως χωρίς τη στήριξή τους μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα
- Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας στον Θεοδωράκη φέρεται να είπε πως αυτή η ψηφοφορία είναι ψήφος εμπιστοσύνης
- Υπουργοί από το βήμα της Βουλής καλούν τους βουλευτές να μην καταψηφίσουν τη συμφωνία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συμφωνία ή ακόμα και να παραιτηθεί, κάτι που διεμήνυσε προς τους βουλευτές, στους οποίους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως εάν δεν στηριχθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα.

newsit.gr

Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα από την απουσία του πρωθυπουργού που λείπει σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής,

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDYvMjcvZ2VubmltYXRhIHZvdWxpLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=CenterH είδηση πως ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει στη Βουλή, ανάγκασε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να του τηλεφωνήσει σε έξαλλη κατάσταση.
Ακόμα κι όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα από την απουσία του πρωθυπουργού που λείπει σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, όπου κρίνεται η τύχη της χώρας.

Τσακαλώτος: "Η Δευτέρα ήταν η δυσκολότερη μέρα της ζωής μου"

Τσακαλώτος: `Η Δευτέρα ήταν η δυσκολότερη μέρα της ζωής μου`

«Ένα πράγμα ξέρω. Αν η Αριστερά δεν χτυπήσει το παλιό κατεστημένο σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε τη κατάσταση» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε τη συμφωνία γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.
«Η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και ένας από τους λόγους θα είναι από τα ερωτήματα που θέσαμε εμείς αν σέβεται ή όχι τη δημοκρατία την αλληλεγγύη και το πλουραλισμό», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Ζωή κατέβηκε από την έδρα - Χαμός με την έναρξη της Βουλής από την πρόταση της ΠτΒ να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα

Κωνσταντοπούλου: "Ποια είπε άιντε...;" - Εκνευρισμένη κατέβηκε από την έδρα η Πρόεδρος
Πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά η απαράδεκτη κίνηση της Πρόεδρου της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να θέσει σε ψηφοφορία την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, κι αυτό γιατί σε αυτή τη διάσκεψη δεν της πέρασε και αποφάσισε να δει μήπως στην Ολομέλεια γίνει αυτό που εκείνη ήθελε.
Ουσιαστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε η διαδικασία να μην τελειώσει στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά να συνεχιστεί χωρίς χρονικό περιορισμό.

Επικράτησε φασαρία μέσα στην Ολομέλεια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μαλώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη πως παρακωλύει τη διαδικασία με την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά.

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης ο οποίος κυριολεκτικά άδειασε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που όρισε η Διάσκεψη των Προέδρων που προβλέπει έως τα μεσάνυχτα τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης άφησε αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως "είναι σε γνώση σας αυτό. Υπήρχε από χτες ευκαιρία να γίνουν οι επιτροπές, παρακαλώ να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων".

Φυσικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο λέγοντας πως "η ενημέρωσή μου είναι αντίθετη". Και εν συνεχεία έβαλε σε ψηφοφορία τον κανονισμό για να φανεί εάν θα γίνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση ή εκείνη.  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήρε επίσης το λόγο και απέρριψε την πρόταση της προέδρου της βουλής, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν πήραν καν το λόγο. Από τα έδρανα ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να λέει δυνατά " Αίντε..." και η κα Κωνσταντοπούλου φανερά εκνευρισμένη ρώτησε " Ποια φώναξε άιντε; Ηταν η κυρία Αννα Καραμανλή της ΝΔ. Η ψηφοφορία γίνεται δια ανατάσεως της χειρός." είπε και στη συνέχεια σήκωσε και η ίδια το χέρι της.«Αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 12 τα μεσάνυχτα» ολοκλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας χάσει αυτή την μάχη-καψόνι στον Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως η κ. Κωνσταντοπούλου κατέβηκε από την έδρα, ενώ τη θέση στο προεδρείο πήρε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφήνοντας τη θέση της στον Αλέξη Μητρόπουλο ευχήθηκε «αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο».
Ολες οι πτέρυγες χειροκρότησαν μόλις η πρόεδρος κατέβηκε από την έδρα!
O Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε αρνητικά την στάση της προέδρου:
Κυριάκος Μητσοτάκης ‏@kmitsotakis
Είναι ξεκάθαρο οτι η Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να κωλυσιεργήσει με κάθε τρόπο τη διαδικασία έχοντας προφανώς τη δική της ατζέντα #vouli

Μην ξεχάσεις να παραιτηθείς!
Την ώρα που κατέβαινε από την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φώναξε από την αίθουσα:
«Και μην ξεχάσεις να παραιτηθείς!»
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ανδρέας Ψυχάρης σχολίασε τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αρχή της συνεδρίασης.


Παρακολουθείστε ζωντανά την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση του προγράμματος διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Αποχώρησε με αιχμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Τη γιούχαραν βουλευτές

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Το τελεσίγραφο Τσίπρα στους `αντάρτες` 
 Μία ακόμη... μακρά νύχτα θα καταγραφεί στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου απόψε (όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις) θα γίνει η ψηφοφορία για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε... Δευτέρα! 
Είναι μια συμφωνία που πυροδότησε... "ζυμώσεις" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, προκάλεσε "αντάρτικο".
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων πρωτοκλασσάτα στελέχη και υπουργοί (σ.σ. για παράδειγμα Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Γιάνης Βαρουφάκης και πολλοί ακόμη) που διαφωνούν ανοιχτά με την συμφωνία, θα αποτελέσουν το "κλειδί" για την επόμενη μέρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα δεδομένα αυτή την στιγμή δείχνουν πως δεν είναι καθόλου απίθανο η Πέμπτη να ξημερώσει... χωρίς κυβέρνηση για την χώρα!
 Κι αυτό είναι κάτι το ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα "χείλη", αυτά του πρωθυπουργού. Οι "αντάρτες" είναι πολλοί και παρόλο που δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις έδρες τους, ο Αλέξης Τσίπρας τους έθεσε ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

"Ή υπερψηφίζετε απόψε, ή αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός", είπε ο Αλέξης Τσίπρας!
 
 Έπειτα από μία τεταμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης της προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 τις εργασίες της προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν τα μεσάνυχτα σε ψηφοφορία τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων της ευρωζώνης.

Της διαδικασίας προήδρευσε αρχικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε προς ψήφιση στην Ολομέλεια το εάν θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία, ή θα υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση. Κατόπιν και εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια αποφάσισε να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία. Μετά την απόφαση, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει της συζήτησης και αποχώρησε από την έδρα. 
 Με δική της υπαιτότητα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει χάσει κάθε σεβασμό μέσα στη Βουλή και αυτό φάνηκε σήμερα με τον πιο περίτρανο τρόπο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού δεν της πέρασε να ξεκινήσει η διαδικασία το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισε να βγάλει όλο το άχτι της και άρχισε τις καθυστερήσεις διαβάζοντας όλο τον κανονισμό της Βουλής για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μάλιστα, επίτηδες και γνωστή λάτρης της τυπικότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να διαβάζει όλη την ημερήσια διάταξη, προκειμένου να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Οι βουλευτές φυσικά αντέδρασαν και τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αυστηρό ύφος τους είπε να είναι ήσυχοι γιατί αλλιώς θα εφαρμόσει με μεγάλη αυστηρότητα τον κανονισμό της Βουλής.

Η αντίδραση των βουλευτών κυρίως της αντιπολίτευσης ποιά ήταν: ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!
 

Σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος - Πετροπόλεμος, χημικά και φωτιές

Βόμβες μολότοφ προς αστυνομικές δυνάμεις έπεσαν μετά τις 21:00 μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου έχουν πάρει θέσεις άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Ακολούθησε ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης. Η ομάδα των ταραξιών στη λεωφ. Αμαλίας κατευθύνει τα πυρά της αμφίπλευρα, και προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι υποχωρούσαν από το σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Όθωνος.

Προηγήθηκε περιορισμένης έκτασης ρίψη αντικειμένων προς άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο παλκόστρωτο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, στην απέναντι πλευρά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από τη βουλή συνδικαλιστικές και αριστέρες οργανώσεις. Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας είναι παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕ ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος σε πεδίο μάχης - Έχουν γίνει ήδη 40 προσαγωγές
Ησυχία επικρατεί τώρα στο Σύνταγμα και στην Ερμού, όπου νωρίτερα επικράτησε χάος
Βροχή έπεφταν νωρίτερα οι μολότοφ - Απάντησαν με χημικά οι αστυνομικές δυνάμεις
 Τρόμος για τους τουρίστες στην Πλάκα που έγιναν θεατές σε σκηνικό πολέμου - Καίνε κάδους, ΑΤΜ, σπάνε βιτρίνες και ό,τι βρουν μπροστά τους
'Εβαλαν φωτιά σε ελληνική σημαία μπροστά από το κοινοβούλιο
Πυρπόλησαν σταθευμένο αυτοκίνητο στο Μοναστηράκι, όπου συνεχίζεται ο... κλεφτοπόλεμος
Ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν δύο τζιπ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου αστυνομικοί έχουν "στριμώξει" τους δράστες
Παρανάλωμα του πυρός βαν τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ευτυχώς χωρίς τραυματίες - Παρενέβη η Πυροσβεστική
 Άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεσαν με τα μηχανάκια τους πάνω σε διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου και στη συνέχεια τους συνέλαβαν
 Μία βόμβα μολότοφ έσκασε στα πόδια ενός αστυνομικού, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθέσεις των αναρχικών ήταν πολύ καλά σχεδιασμένες
"Φρούριο" το κοινοβούλιο, όπου εξελίσσεται η διαδικασία ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων
Επίθεση με μολότοφ δέχτηκαν αστυνομικοί της φύλαξης της Βουλής, οι οποίοι απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης
 Επίθεση δέχτηκαν και αστυνομικοί στην οδό Όθωνος,όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις

Τηλέφωνο Τσίπρα σε Θεοδωράκη: Η ψηφοφορία είναι για μένα ψήφος εμπιστοσύνης

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2015/06/Tsipras-Theodorakis1-864x400_c.jpgΠριν ξεκινήσει η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, σύμφωνα με συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως η αποψινή ψηφοφορία για τα μέτρα της συμφωνίας αποτελεί για εκείνον ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτή ακριβώς η φράση "ψήφος εμπιστοσύνης" αφήνει ανοιχτά τα πάντα για την επόμενη ημέρα της χώρας, καθώς εάν τελικά δεν λάβει τις απαραίτητες ψήφους δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί, αν και ο ίδιος χτες διεμήνυσε πως θα δραπετεύσει από τα δύσκολα.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έδωσε τελεσίγραφο προς τους διαφωνούντες βουλευτές, λέγοντας πως εάν δεν τον στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τότε την επόμενη ημέρα δεν θα είναι πρωθυπουργός της χώρας.

«Κεραυνοί» Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις κινήσεις του τους τελευταίους μήνες


«Κεραυνοί» Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις κινήσεις του τους τελευταίους μήνες
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε κείμενο παρέμβασή της για τη κατάσταση στη κυβέρνηση και τις εξελίξεις στη Βουλή επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα,αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός αφέθηκε 6 μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους Υπουργούς και Βουλευτές του».

Προσθέτει δε ότι «προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη δραχμή» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι «ο καταστροφικός κ. Βαρουφάκης και οι δραχμολάγνοι Υπουργοί και Βουλευτές του πήγαιναν χέρι - χέρι και σε συμπαιγνία με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό του κ. Σόϊμπλε, με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες έξω από το ευρώ, έξω από την Ενωμένη Ευρώπη».

Αποδίδει μεγάλες προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για τη στάση κι τις κινήσεις του το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και για το γεγονός οτι καλύπτει απολύτως, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τις ευθύνες για τον κ. Βαρουφάκη, που με τις πλουμιστές και χαοτικές θεωρίες του έχει αφήσει πίσω του ερείπια.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι ένας πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ και σε καμμία περίπτωση το εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό δικαίωμα να παίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα ζάρια, γιατί αυτό ιστορικά ισοδυναμεί με τυχοδιωκτισμό», επισημαίνει η κα Γεννηματά και συμπληρώνει ότι ευτυχώς κινήθηκε σωστά και συντεταγμένα την ύστατη και οριακή στιγμή για να κατοχυρωθεί το ιστορικό κεκτημένο της Ελλάδας, της ενωμένης Ευρώπης και τη ζώνη του Ευρώ και να δοθεί αίσιον τέλος στη διαπραγμάτευση με συμφωνία.

Στο στόχαστρό της η πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ βάζει και τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα επικυρωθούν από την ελληνική Βουλή φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηρίζει θέατρο του παραλόγου τους ισχυρισμούς ότι έπεσαν «θύματα» πραξικοπήματος στις Βρυξέλλες γιατί είναι άστοχο και είπε ότι κατασκευάζουν θεωρίες συνομωσίας που είναι παραπλανητικές και διχαστικές σε κρίσιμη περίοδο, που πρέπει να κυριαρχήσει ο διάλογος και η συνεννόηση για μια βιώσιμη λύση που θα φέρει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια γενναία αυτοκριτική, να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αποφάσεων,όπως λέει και να σταματήσει να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια.

Τέλος για τη στάση του κόμματός της η κα Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η εθνική Γραμμή για μια βιώσιμη και για μια ριζική έξοδο από την κρίση αποτελεί μία πυξίδα για τις εξελίξεις. Όμως αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή και συγχωροχάρτι για όλα και για όλους» και ζήτησε να εγκαταλειφθούν οι μικροκομματικές μανούβρες.

Ολοκληρώθηκε σε δραματικούς τόνους η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δίλημμα Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ή με στηρίζετε ή δεν μένω πρωθυπουργός Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με δραματικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει τη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Εάν δεν έχω τη στήριξη της ΚΟ δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να διατηρηθεί η ενότητα της ΚΟ και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Εισερχόμενος στην αίθουσα, ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε χειραψία και ασπασμό με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όποιον πιστεύει ότι παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα ή από κάποια μπλόφα των δανειστών, να το πει και πως εάν κάποιος πιστεύει πως η απειλή για Grexit ήταν πραγματική, να αναλογιστεί τις συνέπειες της μη συμφωνίας.

Ζήτησε, επίσης, από όσους διαφωνούν να προτείνουν κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική, την οποία να θεωρούν ότι δεν εξάντλησε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε για προσωρινό Grexit. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος: την πτώση της κυβέρνησης. Κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε το δίλημμα «συμφωνία ή καταστροφή» ως τρομοκρατικό και τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες «προοδευτικές εναλλακτικές», αρκεί να υπάρχει η γενναιότητα να εφαρμοστούν.

  • Λαφαζάνης: Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι τα μέτρα
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 108 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που τάσσονται κατά της συμφωνίας, προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών ζητώντας άμεση σύγκληση του οργάνου.

Newsroom ΔΟΛ

Νέα επανεκκίνηση ΕΡΓωνΟΣΕ στον Κριό ποταμό , στην Αιγείρα

Μετά από δεκαπενθήμερη διακοπή επανεκκίνησαν τα ΕΡΓαΟΣΕ στον Κριό ποταμό, για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γέφυρας, στην Αιγείρα.
Ήδη όπως αναφέρει το froyros.blogspot.gr , το μεγάλο γεωτρύπανο ανοίγει από χθες το πρωί τις πρώτες από τις εβδομήντα δύο (72) πασαλομπήξεις πάνω στις οποίες θα εδραστούν οι τέσσερις πυλώνες της διπλής γέφυρας.

Τελεσίγραφο Τσίπρα: Ή με ψηφίζετε ή δεν είμαι πρωθυπουργός αύριο!

Βουλή LIVE: Τελεσίγραφο Τσίπρα: Ή με ψηφίζετε ή δεν είμαι πρωθυπουργός αύριο!
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και εκείνος το δικό του τελεσίγραφο προς τους βουλευτές που απειλούν πως είτε θα καταψηφίσουν είτε θα ψηφίσουν παρών.

Τους είπε έξω από τα δόντια πως είτε απόψε θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία είτε την επόμενη ημέρα, δηλαδή αύριο Πέμπτη δεν θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Αυτή η δήλωση και ανάλογα με τη στάση των βουλευτών μπορεί να σηματοδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

newsit.gr

Πανούσης κατά “ανταρτών”: Ρωσικές μπαμπούσκες (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα!

Πανούσης κατά “ανταρτών”: Ρωσικές μπαμπούσκες (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα! 
Άρθρο του Γιάννη Πανούση 
 
"Άδειο σακάκι στης καρέκλας τη ράχη.
Ποιος ήρθε, ποιος έφυγε
τί μένει;

Αντ. Μακρυδημήτρης, Το σακάκι

Η δαμόκλεια «πολιτική ηθική» και «καθαρότητα» των μη-ευρωπαϊστών αριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε εν μία νυκτί σε μια προφανώς αντι-δεοντολογική, αντι-ηγετική και εν τέλει τυφλή ανυπακοή στην ίδια τη λαϊκή εντολή (που τόσο την επικαλούνται όταν τους βολεύει).
Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά κάποιοι Λουδίτες σχεδιάζουν «επανάσταση» επί άλλου πλανήτη.
Παρασυρμένοι από καλοβολεμένους, βαθιά συστημικούς διανοούμενους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά κι από τη διπολική διαταραχή και την υφέρπουσα κατάθλιψη ενός λαού που τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι περιούσιος, ορισμένοι αυτοαναγορεύονται σε ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας.
Σαν τις ρώσικες μπαμπούσκες είναι (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα, που είναι κλεισμένα μέσα στην προ-παγκοσμιοποίησης εποχή, που είναι κλεισμένα σε κορώνες αμφιθέατρου, που είναι κλεισμένα σε συσχετισμούς κουκιών και τάσεων, που είναι κλεισμένα σε…
Τί επικαλούνται ως έσχατο επιχείρημα; Την υπερηφάνεια του λαού.
Αναρωτιέμαι αν η εθνική (και η προσωπική) αξιοπρέπειά τους δεν είχε καθόλου θιγεί την εποχή της αστακομακαρονάδας, της ανομίας, της ατιμωρησίας, των λαμογιών, της εύκολης ζωής, της αναξιοκρατίας;
Τώρα αντιληφθήκανε ότι ζούσαμε (κι ευημερούσαν μερικοί ακόμα και «συνοδοιπόροι») ως τριτοκοσμική χώρα κι ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι συμβατός με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία;
Εξακολουθούμε να θέλουμε να είμαστε και «αριστεροί» αλλά να παίρνουμε φακελάκι, και οικολόγοι αλλά να χτίζουμε αυθαίρετο, και συνειδησιακά ανεξάρτητοι αλλά να «ρουφάμε» το Κράτος.
Δεν υπάρχει σωτηρία. Ούτε προς τα μπρος ούτε προς τα πίσω. Μόνο προς τα «μέσα» μπορεί να γίνει το θαύμα. Να ανα-γνωρίσουμε τον κακό εαυτό μας, να τον αλλάξουμε, να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους πως δεν υπάρχει πλέον ο παλαιός έλληνας, ότι η Δημοκρατία έχει κανόνες και όρια, ότι η ιδεοληψία δεν είναι τρόπος διακυβέρνησης.
Κι όλα αυτά πρέπει να συμβούν πολύ γρήγορα.
Γιατί πίσω από την πόρτα της Ιστορίας δεν κρύβεται κάποιος «δόλιος αλλοδαπός» αλλά η εθνική καταστροφή. Αν κάτι τέτοιο αφήσουμε να γίνει τότε πια δεν θα υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί αλλά μόνον το Χάος.
Ένα Χάος για το βάθος και το σκότος του οποίου θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, αλλά αυτό δεν θάχει καμία σημασία.

Υ. Γ.: Πότε θα πάψουν οι αριστεροί να δολοφονούν την Αριστερά στο όνομα της «καθαρής αριστεροσύνης»; (που μόνον ορισμένοι – εξ επιφοιτήσεως του Μαρξ; – κατέχουν).

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης.
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης"

Άρθρο του Πέτρου Τατούλη* στη Handelsblatt - Είναι Ρεβανς και όχι χείρα βοηθείας η «συμφωνία» για την Ελλάδα

Η «συμφωνία» που «έκλεισε» την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας ανάμεσα στην χώρα μου, την Ελλάδα και τους εταίρους της αποτελεί έναν ιστορικό συμβιβασμό για την Ευρώπη που θεμελιώνει ωστόσο με τον βεβαιότερο δυνατό τρόπο επόμενες οδυνηρές συγκρούσεις.
Οι ακραία συντηρητικές δυνάμεις της Γερμανίας θριάμβευσαν επιλέγοντας να κρατήσουν σε ομηρία την Ελλάδα, η οποία σε κάθε της βήμα εφεξής θα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ατιμωτική της έξοδο από την Ευρωζώνη.Οι δύο άλλοι πυλώνες της ευρωπαϊκής σκακιέρας, η Γαλλία και η Ιταλία, δέχτηκαν την γερμανική στρατηγική, όχι επειδή πίστεψαν (ούτε για μια στιγμή δεν το πίστεψαν) ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καλό για τα δέκα εκατομμύρια Ευρωπαίους – Έλληνες πολίτες  (και κατά συνέπεια και για τους πολίτες –δανειστές μας), αλλά κυρίως υπό το βάρος των δικών τους σημαντικών οικονομικών προβλημάτων και πάντοτε στην αστεία λογική του αγγλοσαξωνικού  «extend and pretend». Με απλά λόγια, πλην Γερμανίας, όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής  πολιτικής ηγεσίας,  πέταξαν το πρόβλημα λίγο πιο μακριά και αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν εκ νέου όταν θα έρθει η καυτή του πατάτα να τους σκάσει στο πρόσωπο. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν συνείδηση - πάντα ψηφίζουν κατά συνείδηση - και η συνείδησή τους λέει “ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας”».

Πέτρος Τατούλης «Παρέμβαση εισαγγελέα για το επικοινωνιακό πραξικόπημα τρομοκράτησης του λαού»



Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των δημοσιευμάτων για «εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος» ζήτησε, με δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
«Επιχειρείται με δόλο και μέσα από διαρροές πληροφοριών η τρομοκράτηση των πολιτών και η καλλιέργεια κλίματος φόβου στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή για τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και ζήτησε επιτακτικά για μία ακόμη φορά «αφενός να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι πληροφορίες αυτές, που ενδεχομένως προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αφετέρου, να επικρατήσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα στο σύνολο των πολιτών και κυρίως του πολιτικού κόσμου».