Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Αποχώρησε με αιχμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Τη γιούχαραν βουλευτές

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Το τελεσίγραφο Τσίπρα στους `αντάρτες` 
 Μία ακόμη... μακρά νύχτα θα καταγραφεί στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου απόψε (όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις) θα γίνει η ψηφοφορία για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε... Δευτέρα! 
Είναι μια συμφωνία που πυροδότησε... "ζυμώσεις" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, προκάλεσε "αντάρτικο".
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων πρωτοκλασσάτα στελέχη και υπουργοί (σ.σ. για παράδειγμα Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Γιάνης Βαρουφάκης και πολλοί ακόμη) που διαφωνούν ανοιχτά με την συμφωνία, θα αποτελέσουν το "κλειδί" για την επόμενη μέρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα δεδομένα αυτή την στιγμή δείχνουν πως δεν είναι καθόλου απίθανο η Πέμπτη να ξημερώσει... χωρίς κυβέρνηση για την χώρα!
 Κι αυτό είναι κάτι το ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα "χείλη", αυτά του πρωθυπουργού. Οι "αντάρτες" είναι πολλοί και παρόλο που δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις έδρες τους, ο Αλέξης Τσίπρας τους έθεσε ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

"Ή υπερψηφίζετε απόψε, ή αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός", είπε ο Αλέξης Τσίπρας!
 
 Έπειτα από μία τεταμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης της προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 τις εργασίες της προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν τα μεσάνυχτα σε ψηφοφορία τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων της ευρωζώνης.

Της διαδικασίας προήδρευσε αρχικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε προς ψήφιση στην Ολομέλεια το εάν θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία, ή θα υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση. Κατόπιν και εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια αποφάσισε να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία. Μετά την απόφαση, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει της συζήτησης και αποχώρησε από την έδρα. 
 Με δική της υπαιτότητα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει χάσει κάθε σεβασμό μέσα στη Βουλή και αυτό φάνηκε σήμερα με τον πιο περίτρανο τρόπο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού δεν της πέρασε να ξεκινήσει η διαδικασία το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισε να βγάλει όλο το άχτι της και άρχισε τις καθυστερήσεις διαβάζοντας όλο τον κανονισμό της Βουλής για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μάλιστα, επίτηδες και γνωστή λάτρης της τυπικότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να διαβάζει όλη την ημερήσια διάταξη, προκειμένου να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Οι βουλευτές φυσικά αντέδρασαν και τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αυστηρό ύφος τους είπε να είναι ήσυχοι γιατί αλλιώς θα εφαρμόσει με μεγάλη αυστηρότητα τον κανονισμό της Βουλής.

Η αντίδραση των βουλευτών κυρίως της αντιπολίτευσης ποιά ήταν: ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!