Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερκού! Δυο κοινοβουλευτικές ομάδες στο ίδιο κόμμα - Μείζον θέμα για τον Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερκού! Δυο κοινοβουλευτικές ομάδες στο ίδιο κόμμα - Μείζον θέμα για τον Τσίπρα 
 - 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μην ψηφιστούν τα μέτρα 
- Απόλυτα διχασμένο το κυβερνών κόμμα - Πάνω από 40 οι διαφωνούντες βουλευτές 
- Θα καταψηφίσουν αλλά δεν θα παραιτηθούν - Πόσο αλλάζουν οι συσχετισμοί από εδώ και πέρα
 
Η διαγραφή μελών και στελεχών σε ένα κόμμα της Αριστεράς αποτελούσε ανέκαθεν θέμα ταμπού, και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ήταν εξαίρεση από τη στιγμή που βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων που θα κρίνουν την ιδεολογικοπολιτική μου φυσιογνωμία από δω και πέρα.

Η ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής διχάζει απόλυτα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι από τη στιγμή που οι διαφωνούντες βουλευτές, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τους 30-40, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή τότε είναι πιθανό το σενάριο με βάση πληροφορίες ότι στη Βουλή θα προκύψει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Θα είναι μια Κ.Ο. την οποία θα απαρτίζουν οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στις "συνιστώσες" της "Αριστερής Πλατφόρμας" (Π.Λαφαζάνης), της ΚΟΕ (Ρ. Ρινάλντι) και της ΔΕΑ (Α. Νταβανέλος) που θα αποτελέσει εφόσον τελικά συσταθεί το..."αριστερό" μαξιλάρι της κυβέρνησης μειοψηφίας του Α. Τσίπρα με τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ να είναι αντίστοιχα το "δεξί" μαξιλάρι, που αναλόγως τα νομοσχέδια που θα προωθεί η κυβέρνηση θα υπερψηφίζει ή θα καταψηφίζει!

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμείνει υπό τον Αλέξη Τσίπρα ψηφίζοντας "ναι" στη συμφωνία μπορεί να αριθμεί και κάτω από 100 βουλευτές στηρίζοντας επί της ουσίας μια "κυβέρνηση μειοψηφίας" που θα στηρίζει την ύπαρξη της στη "ψήφο ανοχής" των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της ΝΔ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο σε συνεννόηση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου που θα εγκλωβίσει την "αντιπολίτευση" σε ρόλο "συμπολίτευσης" και την "συμπολίτευση" με αέρα "αντιπολίτευσης" να διασώζει ότι μπορεί από το σύνθημα..."πρώτη φορά Αριστερά με".

Ο "ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού" και ο "ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού" όπως έχουν σπεύσει κάποιοι να βαφτίσουν το αποτέλεσμα της διάσπασης το κυβερνών κόμμα αναμένεται να είναι το νέο καθοριστικό δεδομένο που θα ανοίξει την πόρτα των πολιτικών εξελίξεων λίαν συντόμως.
 
newsit.gr